onsdag 28 maj 2014

X-men: Days of Future Past

Var ju faktiskt också på bio nu i måndags. Vi bestämde oss för att se den nya X-men filmen "X-men: Days of Future Past".

Jag älskar X-men, de är enligt mig dem bästa superhjältarna. Det finns så många olika intressanta karaktärer och man har en himla massa favoriter! Den nya X-men filmen kändes verkligen som en perfekt biofilm. Det var bra musik, bra story och plockade in intressanta karaktärer.


Att skriva recensioner är verkligen inte en av mina starka sidor, haha. Men som sagt, jag gillade filmen mycket och det är en sådan typ av film som man blir sugen att se om, då vet man att den gjorde intryck. Det enda negativa var att karaktären Quicksilver inte fick vara med så länge. Vi såg den också i 3D. Jag bryr mig egentligen inte om 3D och hade hellre sett den i vanlig 2D, men jag ville så gärna se filmen i den största salongen. För mig är 3D bara ett onödigt sett att dra in lite extra pengar. Jag själv har lite problem med att se 3D'n ordentligt. Jag kan ju se att det poppar ut lite och det finns djup i bilden, men det är alltid ganska hackigt för min del. Plus att ha 3D glasögon utanpå mina riktiga glasögon är inte en direkt hit. För min del får dem gärna avskaffa 3D och det hoppas jag på att det snart görs.

Ska få nya glasögon!

På förra helgen, så var jag och min sambo i stan för att gubben skulle klippa sig. Efter det så tänkte vi dra till Specsavers för att prova på lite glasögon, då det snart var dags att köpa nya. Vi gick dit och såg att de hade ett erbjudande där synundersökningen kostade 1 kr. Vi provade lite olika glasögon och sedan hittade vi ett par var som var fina. Sedan bestämde vi oss för att boka oss in på synundersökning. Jag fick en undersöking redan samma dag. Jag har inte varit hos optikern på fyra år, så mina ögon hade förändrats en del. Speciellt mitt högra öga. Min brytningsfel är ganska ojämn. Så jag fick höra att när jag får mina nya glasögon, så kommer det kännas obehagligt ett tag innan ögonen vänjer sig. Det var även riktigt svårt att urskilja alla de små bokstäverna.

Förmodligen så får jag mina nya glasögon denna vecka! Hoppas, hoppas! Ska bli riktigt skönt med ett par nya. Har haft en del huvudvärk då och då och jag antar att det är mina gamla glasögons fel.

Har även valt ett par snyggare med tjockare bågar. Lite nördiga typ, haha.

fredag 23 maj 2014

Trevlig helg!

Ugh, man har verkligen inte varit särskilt sugen på att skriva på sin blog på ett tag. Jag vet inte, det finns inte särskilt mycket kul att blogga om.

Idag är det dock fredag och då ska vi äntligen handla lite godis för helgen! Vår favorit pizzeria, Excelle, har även tio års jubileum denna vecka, så all pizza kostar 49 kr inkluderat läsk. Min sambo vill ha en kebabtallrik, så jag får då ta en pizza själv. Har inte ätit särskilt mycket idag, så det blir nog inga problem att trycka i sig en egen pizza. Funderar på att ta en härlig calzone, mmm.

Det har även varit ganska varmt denna vecka. Det är varmt, men precis på gränsen tycker jag. Dock så märker man av trycket. Tydligen ska det bli åska imorgon, men det sägs även bli 30 grader, vilket man inte får hoppas, 25-26 grader är precis lagom.

Ååh, sååå hungrig!

onsdag 14 maj 2014

Nya Godzilla filmen imorgon!

Imorgon så blir det bio och då ska vi åka och se på den nya Godzilla filmen. Det ska bli intressant att se. Älskar filmer med monster och tycker verkligen att det saknas nyförtiden. Ska jag vara ärlig, så var jag ganska skeptiskt när det ryktades om att göra en ny amerikansk Godzilla film.  Och det har inget att göra med den förra amerikanska filmen som kom 1998, jag älskade den, till skillnad från andra. Jag älskade designen på Godzilla och filmen. Anledningen till att jag var lite skeptiskt mot denna nya Godzilla, var just att det släpps så många remakes och annat skit som sällan blir bra. Speciellt när USA gör dem. Dock så tyckte jag att det var ganska coolt att de valde att använda Godzillas original design.

Det var först när jag såg den första trailern, då jag blev mycket mer intresserad. Det såg så dramatiskt ut, så episkt. Trailern avslöjade inte monstret direkt. Vi alla vet visserligen hur Godzilla ser ut, men ändå. Att inte få se honom helt i trailern eggar verkligen nyfikenheten. Och sedan avslutas trailern med hans dramatiska vrålandet, rysningar.

En andra trailer släpptes och det såg bara bättre ut för varje gång. Denna gång fick man inte heller se Godzilla så mycket.

Imorgon ska man se filmen, iiihhh, längtar! *hoppar upp och ner*

fredag 9 maj 2014

Yes, det är fredag! Har längtat, mest för att äntligen få dricka cola och äta godis, haha. Vi brukar vanligtvis köpa något litet gott mitt i veckan, mest för att göra väntan på helgen lite lättare, men denna vecka, så blev det ingen godis. Jag tyckte att vi kunde minsann vänta till fredag. Annars blev det bara lite nötter och igår åt vi lite jordgubbar!

Det har regnat hela veckan, vilket jag tycker är härligt! Detta är en bra start på den kommande sommaren, tycker jag ;) Förra året, så var det redan supervarmt i april och maj. Jag hoppas, verkligen hoppas att vi får en normal sommar där det inte är superfuktigt varje dag!

Har också lagt märke att Lucys bakre tänder har fått lite tandsten igen trots jag har borstat så gott jag kan.  Använder mig av en baby tandborste, eftersom de har så pass små borstar. Trots att jag har borstat ett ganska bra tag, så är Lucy fortfarande inte helt med på det. Dock så är hon lite mer medgörlig än förr, men samarbetar fortfarande inte hundra procent. Det är just de tänderna längst bak som är svårast att rengöra. Hon trycker bort min hand med sina tassar och försöker backa iväg. Det är också ganska jobbigt då kattmunnar är så pass små. Så det blir väl att åka in till veterinären snart för att skrapa bort tandstenen.

tisdag 6 maj 2014

Varit hos tandläkaren igen

Var hos tandläkaren idag och det gick riktigt bra faktiskt. Det var tydligen inte två tänder som de skulle fixa, bara en tand där båda ytorna lagades, oh well. Som sagt, det gick bra och riktigt snabbt. Det gjorde lite ont, som när hon gav mig bedövning. Och när hon skulle borra framtandens baksida, så ilade det till lite. Men det var skönt att allt gick snabbt och enkelt. Bedövningen känns alltid så lustigt. Hela överläppen är stel och det känns nästan som att man har fyllt läppen med botox, haha. Har nu bara tre hål kvar att fixa, skönt.

Sedan åkte jag till stan för att shoppa lite. Men jag hittade tyvärr inget kul att köpa så jag åkte hem igen. Var lite sugen att köpa lite inrednings grejer, men det fanns inget i min smak.

måndag 5 maj 2014

Helg, helg, underbara helg... Vart tog du vägen?

Ahh...

I lördags så var jag hos frisören och klippte mig och det gick såklart bra. Min frisör pratade inte, förutom när hon frågade om hur jag ville ha håret o.s.v. Dock så är jag så trött på att vara halvdöv! Varje gång hon frågade saker, så hörde jag knappt något vad hon sa. Ett litet misstag som hände senare, var att hon frågade mig ifall hon skulle locka mitt hår. Jag sa ja, då jag trodde hon sa ifall hon skulle platta det. Sedan när hon väl började locka det, så skämdes jag och kunde inte säga ifrån. Ja, sådan är jag. Jag har svårt med att säga ifrån något när det gäller främmande personer. Jag såg helt fånig ut med lockigt hår efteråt, haha. Som jag skämdes när jag väl gick på stan. Så fort jag kom hem så duschade jag och plattade håret.

Jag är i alla fall glad att det är överstökat och det är skönt att ha lite kortare hår igen.

Imorgon så ska jag till tandläkaren och fixa två tänder. Men jag är faktiskt inte särskilt nervös. Visst, lite pirrigt är det, men jag går hellre till tandläkaren än frisören, haha.

fredag 2 maj 2014

Till frisören imorgon

Ja, då var det fredag och imorgon ska man klippa sig. Längtar inte direkt, haha. Eller, jag längtar efter att få håret klipp, såklart, men jag längtar inte så speciellt efter själva klippningen. Jag ogillar att sitta där och kallprata om diverse grejer. Alltid ska de fråga om jobb och gud vet vad. Jag brukar då bara svara snabbt och enkelt på deras frågor och hoppas att det märker att jag inte är intresserad av en konversation. De gånger jag har klippt mig så har det väl funkat sådär 50/50. Det är mest jobbigt eftersom jag har ju hörapparater och när jag klipper mig så har jag inte dem på mig, annars vore de bara i vägen. Och jag tycker alltid att det är så pinsamt att sitta där och säga "Va? Va? Ursäkta vad sa du?" stup i kvarten. Det hjälper inte heller att man säger att man hör dåligt och att de måste prata tydligt ifall det är något.

Men som tur så kommer jag få en frisör imorgon som är väldigt tyst av sig. Har haft henne innan och hon sa inte ett knyst förutom att fråga ifall håret ser bra ut o.s.v. Det gillade jag. Jag antar att hon är en sådan person som bara börjar prata ifall man själv vill prata.

Sedan på tisdag nästa vecka, så är det dags för ännu ett besök hos tandläkaren för mig. Då ska jag fixa två hål vid framtänderna. Förra gången gick ju bra, så jag hoppas att det går bra denna gången också, just att det är två hål som ska fixas.

Trevlig helg!