lördag 30 oktober 2010

Amnesia: The Dark Descent

Innan vi spelade Amnesia, så låg spelet Dead Space högst på topplistan för läskigaste spelet vi någonsin har testat, men nu har det ändrats.
"Amnesia: The Dark Descent" kommer förevigt att ligga högst på listan! Jag tror inte att något annat skräckspel någonsin kommer att ändra på det!

Spelet handlar om en man som vaknar upp i ett slott och har tappat minnet helt och hållet. Det enda han vet är att måste stoppa en man som heter Alexander. Så han beger sig igenom det mörka och läskiga slottet och letar efter denna mannen. Runt om i slottet hittar han brev till sig själv som han har skrivit för att komma ihåg allt som hände på slottet.



Amnesia är ett såkallat skräck-överlevnads spel, och här måste man verkligen ta vara på allt man hittar för att överleva rundturen. Allt man har är sin lykta, så man kan se i mörkret, och tar oljan slut i lyktan, ja så är det bara att stå ut i mörkret tills man hittar mer olja. Spelet kör väldigt mycket med ljud för att skrämma slag på spelarna. Man hör skrämmande ljud här och där, fotsteg på övervåningen, folk som skriker och allt annat otrevligt. Slottet i sig är också väldigt mörkt, så mörkret kan antigen vara en fälla eller trygghet, då det vandrar runt otrevliga saker i slottet. Så ja, det finns fiender i spelet med, monster med rätta ord, som vandrar runt i slottet och försöker få tag på dig. Men det som gör det här skräckspelet så annorlunda är att man har inget som helst vapen att använda. Så ser man ett monster, så får man antigen springa för livet eller gömma sig tills varelsen har gått iväg. Och jag lovar, jag har aldrig varit med om ett så påfrestande spel någonsin! Det var förvisso inte jag som spelade (min pojkvän spelade, och jag tittade på, haha) men det var ändå väldigt läskigt att uppleva spelet bara igenom att titta på. Vi spelade i små doser, eftersom det var alldeles för läskigt och påfrestande.



Spelet innehåller även endel pussel som måste fixas, men dem är inga överdrivet svåra pussel. Fast i stressiga situationer kan det förvärra förmågan att koncentrera sig.

Skaparna har verkligen lyckats med stämningen och miljöerna i spelet! Musiken, ljuden storyn, ja allt! Det här är verkligen ett spel som man kan kalla för överlevadspel. I andra skräckspel som t.ex Dead Space kan man ju skjuta skallen av ett monster så fort den attackerar dig, men i Amnesia får du helt enkelt gömma dig, vilket är sjukt mycket läskigare och stressigt och man känner verkligen hur adrenalinet flödar.


Spelet är även gjort av fem svenska killar från Helsingborg! Hur coolt är inte det? :)

Det finns så mycket jag vill berätta om spelet, men jag vill helst inte avslöja för mycket av det goda :) Det finns dock en läskig demo som man kan testa på deras hemsida www.amnesiagame.com

Ha så kul! ^_^


Inga kommentarer: