torsdag 11 september 2014

Sista dagen hos tandläkaren

Vaknade halv tio idag och förberedde mig för min sista tur till tandläkaren. Har äntligen fixat min sista hål och nu slipper vi "slösa" pengar på tandläkaren! Fick även fixat min hörntand idag, den som såg lite skum ut. Tandläkaren sa att det var en gammal fyllnad som spökade, minns inte riktigt hur. Men nu har hon slipat den där konstiga kanten vid tandköttet och nu känns allt bättre. Och nu behöver man inte gå till tandläkaren förrens nästa år! Jag har dock lärt min läxa... Att inte gått på undersökningar regelbundet... Så nu hade man en massa hål att fixa på en gång. Surt, ja, men jag får skylla mig själv helt enkelt! Efter alla besök hos tandläkaren så har jag blivit mindre rädd, som tur!

fredag 5 september 2014

The Sims 4 Recension

Då har man spelat The Sims 4, i 20 timmar för att vara exakt. Och jag är nöjd, väldigt nöjd. Spelet är roligt och det finns mycket att göra. Borta är nu den stora öppna världen och nu har vi bara dessa små kartor med olika ställen att gå till, lite som The Sims och The Sims 2. Många var ganska upprörda att utvecklarna valde att skrota den öppna världen och återigen ge oss laddningskärmar. Många, speciellt dem som började spela med The Sims 3, har svårt att justera. Jag dock som har spelat sedan det första spelet bryr mig inte särskilt mycket. Visst, det var riktigt coolt med en stor öppen värld där dina simmar kunde vandra överallt vart man än ville. Men med en stor värld så fanns det så klart en hel del problem också. Vissa simmar fastnade lite här och där, vissa simmar var vilsna OCH fastnade. Bilarna kunde också fastna och en hel del annat som fick spelet att fyllas med onödigt skräp och lagga som bara den. Jag var tvungen att använda mig av en mod som rensade spelet åt mig. Spelet flöt på då mycket bättre, fast inte perfekt.

Runt om i världen så finns det mycket saker att samla på sig.

Så nu är den öppna världen borta och hej hej stängda grannskap. Ska jag vara ärlig, så var jag först lite besviken på att de skulle skrota den öppna världen, men på samma sätt, så var jag glad. Spelet körs nu på så mycket bättre! Inget lagg, inga simmar försvinner. Något annat som också är borta är skapa en stil verktygen. Med den så kunde man ändra färg och textur på i princip allt i spelet. Kläder, objekt, hår, hus, allt! Jag älskade att använda mig av skapa en stil. Men den så kunde man göra saker och ting lite mer personligt. Men, den vara också en bov och kunde få spelet att köra ganska slött. Bara att ladda upp alla olika texturer i listan tog ett tag att ladda. Nu är den alltså också borta och vi är begränsade med att välja på olika förvalda färger/texturer. Även om att jag älskade skapa en stil verktygen, så är jag inte direkt ledsen att den är borta.

Lite buggar finns det här och där dock, men inget allvarligt. För min del i alla fall! Han här ville inte släppa tag om gaffeln, haha.

Det som känns värst för mig som de har tagit bort är småbarnen. Nu finns det bara baby, barn, tonåring, ung vuxen, vuxen och gammal. Jag älskar att spela med generationer och familjer och var väldigt besviken att de valde att ta bort dem. Det är lite konstigt när babyn växer upp och blir ett barn direkt. Det känns lite som första The Sims. Men, jag är ganska säker på att de kommer att ge oss småbarn förr eller senare.

Min och min sambos sim avbildningar fick tvillingdöttrar!

De är faktiskt ganska söta.



Efter några dagar så växte vår baby upp och blev ett barn.

En annan lite grej jag inte är så stormförtjust i, är att tonåringarna är lika stora som de vuxna simmarna. Man ser inte ens skillnad på dem. Utvecklarnas ursäkt var att det är lättare att ha dem i samma höjd, så slipper de justera så mycket när de ska interagera med olika objekt, som stolar etc. Humbug, I say!

Stackaren hann inte till sängen...

Något nytt för serien är känslor. Simmar i de tidiga spel har alltid uppvisat någon form av känsla, men det var inte så invecklat. Nu i The Sims 4 så har alla simmar många olika känslor att visa upp. Många olika händelser o.s.v. triggar igång olika känslor. Allt från att vara ledsen, arg, glad, fokuserad o.s.v. Dessa känslor är faktiskt väldigt roliga att leka med och gör simmarna lite mer realistiska.

Notera att den ena barnet spelar första The Sims på datorn. :)
En annan ny grej är att simmarna kan nu göra en massa olika saker samtidigt, alltså, multitaska. Din sim kan t.ex. sitta vid tv'n och äta, samtidigt som han pratar med en annan sim. Det låter kanske inte så fantastiskt, men det är det. Att de faktiskt kan göra fler saker samtidigt är häftigt. I de tidiga spelen, så var simmarna alltid tvungna att avbryta någon handling innan de kunde göra något annat.

Jag älskar verkligen hur uttrycksfulla simmarna är nu!
Spelet är riktigt roligt och jag hittar alltid en massa nytt att testa. Jag kan bara tänka mig hur underbart spelet blir när EA släpper fler expansionspaket! Som vanligt längtar jag mest på husdjur och väder. Dem två är viktigast för mig.


Nu i grundspelet så finns det även Koplantan som man kan hitta och plantera! Koplantan, eller Cowplant, dök först upp i The Sims 2 University. I The Sims 3 fanns den inte alls förrens EA valde den snåla vägen och lade till den i deras online butik. Nu känns Koplantan också mer levande. Den "föds" och växer. Den kan äta upp simmar och lagra mjölk i sina juver som man sedan kan mjölka och få olika känslo relaterande drycker. Dock så har jag inte sett den äta upp en sim helt och hållet.

Liten och så söt!

Fullvuxen koplanta.

Man kan mata, leka och klappa den nu. Innan kunde man bara mata den. Koplantan lurpassar även på simmar med sin tunga som ser ut som en tårta som den lockar sina byten med. Simmarna försöker ta tårtan och blir då uppätna.

Eftersom Koplantan nu är mer levande, så dör den också efter en viss tid. Är dock inte säker på ifall den dog av hunger eller av hög ålder.


Att fixa med trädgården är också väldigt kul. Det är en sak som jag har älskat i alla The Sims spel.
 





Efter att min sim var gravid, så hade hon endel gravidkilon kvar, verkade det som. Hon var i alla fall pluffsigare än vanligt, haha. Nu tar det också lite längre tid att gå ner i vikt i spelet. Det är en sak som jag både gillar och hatar.

Jag lär nog lägga upp mer bilder på The Sims 4 senare när jag har spelat lite mer!

torsdag 4 september 2014

The Sims 4 är awesome!

Det är en ny dag och dags att spela lite mer The Sims 4!

Jag spelade igår och satt säkert där och spelade sju timmar i sträck! Det säger lite om hur kul spelet var! Jag skapade mig och min sambo, det tog säkert nästan en timme. Sedan byggde jag ett hus och det tog säkert två timmar! Efteråt så kunde jag äntligen spela! Och än så länge så är det riktigt kul. Jag älskar stilen, alla nya animationer och alla smådetaljer. Alla nya känslor är också riktigt roliga!

Dock kommer bilder lite senare! Ska spela lite mer sen!

onsdag 3 september 2014

...

Jahapp, det blir inte att spela The Sims 4 på ett litet tag. Trots jag köpte den fysiska utgåvan av spelet, så tvingas jag ändå vänta tills imorgon, för att kunna spela. Jag trodde att detta bara gällde dem som köpte den digitala via Origin. Dumma EA! *sur*

The Sims 4 är här!

Omg, omg, omg!

För en liten stund sedan, så hörde jag posten damp ner igenom brevinkastet. Jag gick dit för att kika och där låg ett stort vitt kuvert från Hemmakväll! The Sims 4 är hääär! En dag tidigare dessutom!

Ahh!



Måste dock städa och duscha först innan jag kan börja spela... åhh!

måndag 1 september 2014

Varit på besök i Skåne!

Yes! Äntligen så är det den sista veckan inför The Sims 4 releasen och nu på torsdag så kommer spelet att släppas här i Europa! I USA så släpps spelet imorgon, no fair!

Igår så kom vi också hem från besöket hos våra familjer. I lördags så var vi hos min sambos familj och sedan sov vi hos hans mamma. Och igår så åkte vi till mina föräldrar och då fick jag också träffa min äldre danska kusin, hennes dotter och dotterns pojkvän. Vi pratade, hade det trevligt och fikade. Senare åkte vi in till Helsingborg och åt på en grekisk restaurang! Både jag och min sambo valde att äta souvlaki, en grillspätt med fläskkött och sedan fick man goda pommes/potatis skivor till. Efter det så åkte vi hem igen till mina föräldrar och stannade där ett tag och sedan hem igen. Trots att man bara var borta i en dag, så är det ändå rikigt skönt att komma hem igen!