lördag 28 augusti 2010

Toy Story 3

Igår var vi och såg på "Toy Story 3" i 3D! Och som tur var det på engelska och inte svenska. Det verkar som att de flesta animerade 3D filmerna släpps på engelska nu! Det finns fortfarande lite hopp för oss som föredrar originalspråket i animerade filmer! :D
Men innan vi gick på bio var vi på MacDonalds och åt...! Det var längesedan vi åt där och förra gången lovade vi att vi aldrig skulle äta där mer... Dock igår blev det ett undantag. Big Mac:en var god men deras pommes är så söndersaltade att dem inte är goda alls!!! Jag minns inte om pommesen har varit likadana på andra MacDonalds eller om det kanske bara är här i stan det är det... Och min jordgubbs milkshake var inte alls god heller! Den smakade syrligt och väldigt sockersöt! Däremot var Mickes banan milkshake godare! Efter det bar det sig åt bion där filmen väntade! Och filmen var underbar! Riktigt härlig som alla andra Pixar filmer! Den var rolig men även lite sorglig, och även ganska mörk för en Toy Story film. Men det hade jag inte problem med, fast yngre barn kanske hade tyckt att vissa delar hade varit lite läskiga. T.o.m. jag och gubben tyckte att karaktären Big Baby var riktigt skrämmande, men det var ju säkert också meningen. Och det som är så underbart med alla Pixar filmerna är att det finns så mycket att titta på i deras filmer! Så många smådetaljer att lägga märke till! "Toy Story 3" måste verkligen ses om för att man ska upptäcka allt!

måndag 9 augusti 2010

Nu har vi sett "Predators"!

Nu har vi kommit hem från bion och vi känner oss väldigt nöjda över filmen! Trots 11-årsgränsen så var filmen ändå väldigt våldsam och blodig, vilket är bra! Filmen var även mycket spännande och effekterna var coola! Jag gillar även alla creture-effekten och deras make-up! Jag älskade dessa "hundarna" man ser i filmen, den var riktigt coola! Bara synd att vi inte fick se så mycket av dem... Designen på de tre predatorerna var riktigt coola! Jag måste säga att filmen var oväntat bra!

Dock fattar jag inte varför folk envisas med att kolla mobilen stup i kvarten. Dem är ju för fan på bio! Varför slösa pengar på att se en film när man måste sitta och kolla sms osv. T.o.m. tre killar i rad satt och kollade deras mobiler! Man borde vara tvungen att lämna sina mobiler utanför biosalongen, så att inte kan störa folk! Det är ju sååååå viktigt att kolla mobilen under en film...!

Aja, fast att det var några störiga killar som prasslade med godis och höll ständigt på att viska till varandra, så var det ändå en bra bioupplevelse! :)

Predators

Idag ska vi se "Predators" på bio! Den verkar cool :) Är bara lite skeptiskt till åldersgränsen, vilket är 11 år! Man vill ju gärna att filmen ska vara läskig och blodig! Vi får se hur det blir! :)

lördag 7 augusti 2010

Varför Lucy, varför?!

Det senaste dagarna har Lucy börjat kissa i badkaret...! Kissar hon där för att vi sover för länge? Eller kissar hon där för att hon inte uppskattar den nya katttoaletten??? I början kissade hon bara smådroppar, men nu är det stora kisspölar!!! Hon använder annars toaletten flitigt under resten av dagen, men senare tidigt på morgonen kissar hon i badkaret... Vi försöker komma upp tidigare på morgonen och ska även ha toalettluckan öppen så att hon känner att det finns mera plats därinne. Hmmm för se hur det löser sig...


torsdag 5 augusti 2010

Allt om Lucy

Denna inlägg ska bara handla om vår katt Lucy, och då menar jag verkligen bara henne! :D Jag har länge velat skriva om henne för jag tycker hon är den mest underbara katten jag någonsin har träffat! Jag har aldrig träffat en sådan personlig katt som henne. (plus att jag har för mycket fritid! )

Namn: Lucy

Vi valde att döpa henne efter en karaktär med samma namn från en anime som heter "Elfen Lied". Lucy kändes direkt passande och det är lätt att uttala och även lätt för henne att förstå. Men vi hade även funderat på ett annat namn från tv-spelet "Legend of Zelda: Twilight Princess", vilket var då Midna. Men när vi hämtade henne så tyckte vi att hon såg mer ut som en Lucy än en Midna!

Ålder: 2 år

Ras: Lucy är en mix av Norsk Skogskatt och bondkatt. En mix av två katter som jag gillar helt enkelt :) Hon har semilångt hår och hennes ansikte ser mer ut som en bondkatt än en skogskatt.

Favorit foder/Godis: Lucy har aldrig varit så speciellt kräsen och äter det mesta vi ger henne. Men hon har aldrig varit lika förtjust i torrfoder som "Perfect Fit". Det är något med torrfodret som är underbart antar jag. Sedan har hon en viss begär för blötmat! Det mesta blötmaten vi ger henne går ner... Men inget går ner som "Mjau Tetra" blötmat. Då slickas skålen helt ren och sedan kan hon komma tillbaka och be om mer. Hon får inte så mycket godis, men när vi köper godis till henne så är det "Whiskas Temptations" som gäller! Men såklart, men skulle inte frestas av de små kuddarna med mjukt innehåll i! T.o.m jag tycker att dem ser goda ut!!! Hon har dock aldrig varit den typen av katt som tigger mat eller snor mat som står framme. Har aldrig hänt att hon har smakat på mat som har stått på bordet framför tv:n. Förutom engång hon verkligen var tvungen att smaka på lite Nachos med ostsmak.

Hennes egenskaper: Lucy kom i en söt förpackning av en massa härliga egenskaper. Även om hon inte är så pratsam, så kan hon ändå komma med en liten "Rrrr" ljud då och då. Det räcker bara att titta på henne så säger hon ljudligt "Rrrr!" eller också när man rör vid henne. Man kan stå och titta på henne från ett hörn och när hon får syn på oss så säger hon återigen "Rrrr!"

Hon är inte den typen av katten som njuter av vår närhet. Så att ha henne liggande i knäet är inte något alternativ. Vi har försökt en massa gånger med lite tvångsgos i knäet/famnen, men hon kommer bara med ett tydligt jamande och hoppar ner. Däremot gillar hon vårt umgänge och spenderar gärna tiden i samma rum som vi är i. Går vi till köket följer hon med fast att hon precis låg och sov så gott på soffan. Hon gillar även kel i små doser. Lite gnuggande i vår händer här och där, och gärna också lite klappande på hennes mage eller rygg.

Fast att hon inte är en pratsam katt, så brukar hon svara tillbaka om vi pratar med henne ett tag. Vilket är jättesöt! Hon kommer alltid med små patetiska jamande. Och fast att hon kanske inte svarar oss, så älskar hon att vi pratar med henne. Vi brukar sitta där och säga en massa grejer som att hon ser söt ut o.s.v. Och det verkar uppskattas väldigt mycket eftersom hon blundar medans hon spinner riktigt mycket!

Några mindre uppskattade egenskaper inkluderar att riva på tapeten när hon kör sina "Hyper-race" medans hennes ögon är kolsvarta och att protestkissa i köksvasken eller badkaret när husse och matte sover för länge...

Favorit aktiviteter: Förutom att ligga och dega lite här och där så älskar hon att leka med sina "Rassel-möss"! Dock det lustiga med Lucy är att hade man köpt 500 olika möss så hade bara en enda mus dugit. Med sina möss gillar hon att köra en massa hemska tortyrer på dem som att dra av deras svansar och peta ut deras ögon, vilket verka hända varje mus vi skaffar henne! Andra aktiviteter som hon uppskattar är en typ av kurragömma, fast med mer fart. Hon älskar när en av oss springer iväg och gömmer oss i ett hörn eller bakom en vägg och sedan tittar vi på henne lite från kanten av väggen där hon sitter en bit bort och glor tillbaka. Sedan börjar hon slicka sig runt munnen, rycka lite på huvudet för att sedan ta sats med benen och springa fram till oss och "hitta" oss. En annan lek är något som Micke brukar leka med henne. Han knyter fast en mus på en tråd och springer fram och tillbaka i lägenheten med Lucy efter sig. Efter ett par rundor blir hon slutligen trött och går iväg.

När det gäller att sova så har hon ett par olika sovställen: Bakom Mickes datorskärm, soffan, korgen eller i sitt "Emo-hörn" som vi kallar det! :D Hon gillar att ligga i ett hörn i vardagsrummet med ansiketet tryckt mot väggen... Hon har en mjuk och mysig korg men ändå ligger hon i hörnet... Hon kan även ligga och sova med oss på morgonen, fast alltid nere vid mina fötter för att undvika allt för mycket kroppslig kontakt. Sedan när hon tycker att det är lägligt att gå upp ur sängen så börjar hon mjölktrampa på mina ben.

Övrigt: Lucy är en väldigt söt och underbar katt som trots undgår kroppslig kontakt gillar att ha oss i närheten. Hon kommer alltid och hälsar på oss när vi kommer hem och har sina tydliga rutiner då. Vi kommer innanför dörren, hon springer fram och kollar läget, jamar lite, går och klöser lite på sin bräda och kommer tillbaka och jamar lite till. Hon gör alltid likadant efter att vi har kommit hem. Lucy gör även det sötaste jag någonsin har sett när hon sover, vilket är att sträcker på sig och sedan begraver hon sitt ansikte i sina tassar :) Hon brukar även ligga med sina framben gömda under soffkudden, precis som när jag sover med min ena arm under kudden.

Det finns så många söta egenskaper med Lucy att det kunde ha tagit flera inlägg att skriva! Så jag får begränsa det till så här :) Så det är slut med "Wall of text"!







/>

onsdag 4 augusti 2010

Tangled

Disney's senaste animerade film kommer att heta "Tangled", en saga baserad på Rapunzel. Dock kommer den svenska titeln heta "Trassel" vilket jag tycker låter riktigt horribelt. Dem skulle egentligen bara köra med titeln "Rapunzel", men eftersom deras senaste film "The Princess and the Frog" inte drog till sig lika mycket pojkar som flicker, så ville dem ändra på namnet, och utesluta allt som har med prinsessa att göra. Så kom dem på namnet "Tangled" istället. Själv föredrar jag namnet "Rapunzel", men jag kan förstå att Disney vill att deras film ska tilltala alla.

Nu kommer denna film vara helt i CGI-animation och inte 2-D. Jag själv har aldrig varit så himla förtjust i deras senaste CGI-animerade filmer. Dock tyckte jag väldigt mycket om deras senaste film "Bolt". Och det känns som om Disney är på bättre väg nu än innan. Så varför är jag intresserad av "Tangled"? Denna filmen känns annorlunda än Disney's andra CGI-filmer. Denna här känns som en blandning av en klassisk 2-D blandat med CGI. Efter alla floppar har Disney bestämt sig för att göra det dem bäst kan: Animerade filmer baseard på diverse sagor. Och jag klandrar dem inte... Det verkar bara inte gå så bra när dem försöker på sig egna saker. Men det slår aldrig fel när dem lånar storys från olika sagor. Deras senaste var ju "The Princess and the Frog" som också var baserad på en saga, nu Rapunzel och dem ska även göra en 2-D animerad film baserad på HC Andersens "Snödrottningen" vilket jag längtar till!



Vad jag verkligen gillar med filmen är stilen. Disney's CGI-animerade filmer har äntligen slutat se ut som Pixar och dem börjar se lite mer ut som Disney igen. Stilen känns väldigt bekant, och jag tror det är meningen också. Alla de varma färgerna, utseendet på karaktärerna och även musiken är gjord av samma person som skrev musiken till alla gamla klassikerna. Dem verkar också ha ansträngt sig mer än vanligt när dem animerade karaktärerna. Man kan se varenda hårstrå i Rapunzels hår och varenda liten detalj i hennes klänning. Men sådana saker är väl ändå inget speciellt för dagens teknologi... Men just för Disney känns det speciellt!





Jag tror att detta kommer bli riktig bra! Och kanske till och med kalla sig en Disney klassiker! Kanske t.o.m. bli bättre än "The Princess and the Frog". Trailern är som ren ögongodis! Dock är valet av låten i trailern inte särskilt bra... Men Disney vill väl såklart locka folk med lite "populära" hit-låtar!

Filmen kommer troligen ha premiär nästa år hos oss, men jag hoppas vi kommer att kunna se den i slutet av 2010 :)