fredag 29 januari 2010

Nu äntligen efter två veckor så funkar vårt internet igen! Vi kunde inte betala internet räkningen innan, så det blev två internetfria veckor för vår del. Det var faktiskt väldigt skönt att slippa sitta som fastklistrad framför datorn i timmar. Så vi har för det mesta spelat tv-spel och kollat på film.
Annars har det inte hänt så mycket här. Vi har kört igenom hela första Resident Evil spelet, vilket var riktigt läskigt, men riktigt bra!

Vi har också kollat på Avatar för tredje gången på bio nu! :D Den är så bra att man har lust att se den flera gånger om! Visst den kanske påminner lite om "Pocahontas" och "Dansar med vargar", men who cares? Den är en av dem bästa filmerna jag någonsin har sett! :D Och alla Nav'is är så jäkla bra gjorda, man kan knappt tro att det är CGI. Jag är redan sugen på att se den igen :)


Jag och Micke såg även på "Princess and the Frog" igår. Disney's nya traditionella 2D animerade film. Den var bra, fast inget som gav något "Wow" intryck. Jag kanske förväntade mig lite för mycket av den. Det var jo trots allt en tecknad disney film, något som man inte har sett på länge. Enda sen jag var lite, så har jag älskat alla Disney filmer som "Lejonkungen" "Skönheten och Odjuret" och "Lilla Sjöjungfrun", så jag blev väl lite väl förväntansfull när jag fick höra att Disney höll på att göra en ny tecknad långfilm. Men ja, den var bra, men inte mer än så. Animationen var väldigt snygg dock, men jag skulle velat se lite mer av dem mänskliga karaktärerna än när huvudpersonerna blev förvandlade till grodor. Nu var filmen ju en Disney musikal, och jag älskar musikaler, men sångerna i denna filmen var inte så mycket att hurra för. Kanske var det för att musiktemat var jazz, eller så kanske var det dem som har skrevit låtarna som var usla. Ingen av låtarna kändes direkt catchy eller värda att lyssna på igen. Annars brukar det alltid finnas en eller flera låtar som man favoriserar i dem äldre disney musikalerna. Men i "Princess and the Frog" kändes låtarna rätt tråkiga. Kanske var det för att gubben Allan Menken inte hade gjort musiken och sångerna i denna, eller så ja... var låtarna helt enkelt inget för mig. Det kändes också att filmen kunde ha varit längre, och det kändes som det inte hände så mycket egentligen. Men filmen är bra, mer eller mindre. En film som går att se på helt enkelt :)

söndag 10 januari 2010

Allt det här vargskjutande!

Vad är det med folk idag? För någon vecka sen skulle alla jägarna få skjuta ett antal vargar bara för att hålla vargantalet i schack, vilket skulle bli runt 200, och det är ju inte särskilt mycket. Och såklart "råkade" jägarna skjuta några extra vargar utan tillåtelse. Dem sa att det inte fick reda på att det redan hade skjutits klart. Men jag skulle inte bli förvånad om dem ignorerade det och skjöt lite extra för deras eget nöje. Nu vill jag inte döma alla jägare därute, men jag vet att det finns skjutglada idioter som vill ta död på alla vargar som finns. Och igår hände det ännu en grej som har med vargar att göra. På något sätt hade vargarna i Skånes Djurpark rymt ut ur sin inhägnad, och helt plötsligt skjuter personalen alla vargarna som rymde. Skjöt?! Jag hoppas verkligen dem menade att dem skjöt vargarna med bedövningspilar, men jag tror inte det... Varför fan skjuter dem ihjäl vargarna istället för att bedöva dem och skicka vargarna till sin inhägnad igen? Jag förstår verkligen inte logiken i detta.

Jag känner verkligen att vargen är hatad här i Sverige, och nästan alla skulle vara glada om alla vore döda. Men varför? Vargen ställer inte till lika mycket som t.ex vildsvinen gör. Vildsvin är både farliga och förstör saker, men inte vill Sverige sänka antalet där. Eller älgarna då? Dem ställer ju till med bilolycker varje år, och folk dör, men inte heller vill man ta kål på dem? Det är alltid bara vargarna som är i vägen enligt Sverige. Och jag tycker det är tragiskt att det ska vara såhär. Visst, en varg dödar då och då bönders boskap, men vargen vet ju inte vad som är rätt eller fel. Dem kan ju inte veta att någon människa äger dessa djuren. För vargarna är dessa boskapen vara vilket byte som helst. Och kanske så borde bönderna hålla mer koll på sina djur och stänga in dem under natten, och även sina hundar. Och faktiskt så dödar en tamhund människor oftare en vad en varg gör, och då har en varg inte dödat någon på flera år! Jag förstår mig verkligen inte på allt det här, det känns som en sorts rasism mot vargar. Kan bara tänka mig hur glada jägarna blev när dem fick döda vargar lagligt, bleh...

Hatar verkligen allt det här skitet, hoppas allt ordnar sig och blir bättre. Tror nog också att jag kommer att bojkotta Skånes Djurpark efter deras vargmassaker!


torsdag 7 januari 2010

Snö och Avatar!

Nu mår jag mycket bättre än vad jag gjorde innan! Jag hostar knappt och behöver inte slösa flera meter toapapper när jag snyter mig! :)

Det har snöat igen, och det är mycket snö därute, och skitkallt! När vi kom hem från mina föräldrar höll snön på att smälta bort. Men nu är det tillbaka! Och jag tycker det är hur mysigt som helst!

Idag var jag och Micke och såg Avatar igen! :D Den är bara så jäkligt bra!! Micke hade tillräckligt med poäng på sitt medlemskort för att få två gratisbiljetter, så vi tänkte att det vore trevligt att åka och se på Avatar en andra gång. Men väl när vi skulle hämta ut biljetterna fick vi veta av en tjej i kassan att man bara kunde hämta ut en biljett åt gången, fast att man har tillräckligt poäng till det. Och hon ville inte heller hjälpa oss på något sätt. Om jag ska vara ärlig var hon väldigt bitchig! Sedan letade vi upp en snubbe och Micke frågade om han kunde hjälpa oss. Vi båda tycker det är löjligt att man inte kan använda sina poäng till två biljetter... vad är liksom då meningen med allt då? Att man ska gå ensam på bio? Men som tur fick vi en ersättningsbiljett och fick använda poängen till en biljett. Tur att det löste sig, och Micke ska ringa till SF-bio i Stockholm och klaga lite. Och väl när vi äntligen skulle hämta våra biljetter sa Micke till kassörskan att han tänkte ringa dit, men hon bara tjatade om att kortet är personligt, bla bla bla. Det var mysko alltihopa i alla fall... Men som tur fick vi se filmen ännu en gång :) Vill redan se den igen! Den är sååå bra!

söndag 3 januari 2010

Förkylning och rethosta

Hej allihopa! Hoppas det går bra för er i det nya året! :)

Själv är jag fortfarande lite förkyld... vilket är skitirriterande! Vänstra sidan av näsan är verkligen täppt men värst är ändå min rethosta. Jag går och hostar konstant, oftast värst på morgonen eller kvällen. Så Micke skaffade lite hostmedicin åt mig :) Det hjälper litegrann, men jag hoppas att det snart går över. Jag har förövrigt gått runt i pyjamas i en vecka nu... Aja, det går nog snart över :)