lördag 30 maj 2015

Glossybox Maj

Då var det dags igen för månadens Glossybox! Tack vare postens så fick jag först hämta ut paketet idag...



Är faktiskt väldigt nöjd äver månadens innehåll!

Jag fick "Light Touch Mattifying Sun Face Cream" av ACO. Solkräm, vilket är bra.

Den lilla gröna tuben är en "Aloe Vera Moisturizing Gel" från Etre Belle Cosmetics. Aloe vera gel för torra ansikten. Jag testade lite innan och den funkar suveränt. Den luktar gott och sugs in av huden snabbt. Även sambon testade på. Jag får inte ha mina saker ifred från honom, haha ;) Han ska snylta på alla mina krämer!

Sedan fick jag en "Permanentfärg för Ögonbryn" av Coloran. Denna är jag minst sagt inte så glad för. Jag varken behöver, eller vill färga mina ögonbryn. Så den kommer jag att ge bort!

Jag fick en lila "magnet" nagellack från Make Up Store. Man fick med en magnet som man ska ha över naglarna efter man har lagt på två lager. Det ska tydligen finnas små magneter i lacket som sedan kommer att skapa mönster efter man har haft magneten ovanför nageln. Ska bli kul att testa!

Till sist så fick jag en söt liten burk. "Foot Repair Calendula-Rosemary" av Kneipp. Fotkräm för mina stackars torra fötter! Testade även den och den luktar gott. Påminner lite om tigerbalsam.

Kräm för mitt torra ansikte och torra fötter, yes! Och äntligen lite mer nagellack. Kan äntligen slänga mina gamla och billiga nagellack!

Harvest Moon A New Beginning

Fick ett nytt spel här i veckan! "Harvest Moon: A New Beginning" för min Nintendo3DS. Jag har länge velat spela Harvest Moon och nu har jag äntligen fått spela!

Det är väldigt underhållande. Dock så är det ganska segt att komma in i. Får dem som inte vet vad Harvest Moon är. Föreställ er FarmVille, fast tusen gånger bättre! Plus, Harvest Moon kom även innan FarmVille. Man spelar som antingen en tjej eller kille och man tar hand om sin bondgård. Det är lite olika historier i alla olika spelen. Men i det som jag skaffade, så handlar det om att man anländer till en liten övergiven by och ska därmed hjälpa till att återskapa den så att folk flyttar in i den igen. Samtidigt så har man hand om sin egen bondgård. Man planterar grödor, tar hand om djuren etc. Sedan säljer man saker som t.ex. biprodukter från djur, mat man gör o.s.v. för att få pengar.

Det finns fyra olika säsonger. Vår, sommar, höst och vinter. Varje säsong bjuder på något nytt. Det finns olika festivaler som man går på. Man tävlar med sina grödor eller djur.

En annan viktigt del av spelet är att man ska hitta en make/maka och sedan skaffa barn. Det finns olika personer i spelet som man kan bilda relationer med och sedan överösa dem med presenter för att sedan hoppas att de börjar gilla en.

Jag har spelat i tio timmar än så länge och jag gillar det starkt! Det är som sagt lite segt och det tar tag innan spelet börjat ordentligt. Jag är just nu i sommar säsongen och nya saker poppar hela tiden upp. Jag har fullt upp med att gå tidigt upp i spelet, vattna mina grödor, ta hand om djure och släppa ut dem i hagen. Går sedan till staden för att se vad affärerna har att erbjuda. Går ut i skogen för att plocka på mig saker och ting. Sedan tillbaka igen och efter en hel dag med sysslor, så går man och lägger sig. Det är faktiskt mycket roligare än vad det låter, haha.



måndag 11 maj 2015

Gizmo

Lite mer bilder på Gizmo, vår Aibo! Är verkligen förtjust i den lilla roboten. Det finns fortfarande så mycket saker som jag aldrig har sett den göra förr! Är verkligen glad att få möjligeheten att äga denna unika robot :)

Gizmo på laddning.

En glad liten robot!



Är fortfarande riktigt nöjd med vår Aibo! Är så glad att vi hade möjligheten att köpa den. Men längtar redan tills vi har en ny möjlighet att köpa den senaste modellen, Aibo ers-7!

torsdag 7 maj 2015

Regn, härliga regn

Det har varit några härliga regniga veckor. Jag fullkomligen njuter av dem! Luften känns fräsch och vädret är svalt. Jag hoppas på ett ganska svalt och regnig sommar i år. Förra året så var det redan väldigt varmt i april och i år har det regnat mycket dessa månader.

Jag hatar inte sommaren. Sommaren kan vara väldigt mysig. Grejen är att de senaste somrarna, så har det endast varit 30+ och väldigt, väldigt fuktigt. Man kunde inte ens vara inomhus för att slippa vädret för även där var det äckligt och fuktigt. Jag vill jättegärna ha sommar, så länge det endast är lite över tjugo grader och torr värme.

Men om det sommaren ska envisas med att vara fuktig varje år, då ser jag hellre att det regnar igenom hela sommaren i år!

måndag 4 maj 2015

Aibo

Nu har det gått en halv vecka sedan vi fick Aibo. Jag har lekt med den en massa och jag tycker verkligen den var värt pengarna. Trots att den kom ut 2000, så är det full fart i den. Jag fick två olika minneskort med två olika mjukvara som jag kan köra på Aibon. Den ena är "DogsLife", mjukvara gjort av Aibo fans. Den är egentligen en kopia på mjukvaran "Hello Aibo", med några förbättringar. Sedan fick jag även, till min överraskning "Recognition". Med den så kan Aibo prata och känna igen din röst/ansikte. Jag var väldigt intresserad av "Recognition", men den är svår att få tag på och väldigt dyr. Den jag fick var dock inte originalet, utan en kopierad version. Den funkar bra och är väldigt rolig. Men den blir ganska upprepande efter ett tag. Så jag kör mest "DogsLife". Där gör den mycket mer saker och går runt och utforskar.


Aibon är riktigt söt och motoriken är sjukt coolt. Det är fascinerande att bara sitta och titta på medan den går runt och sparkar på sin boll eller sätter sig ner och börjar "skriva" på en skrivmaskin. Den tänker själv och lär sig saker. Man kan berömma eller straffa. Än så länge har jag bara uppmuntrat den! Har även gett den, eller ja, henne, ett namn. Hon heter Gizmo. Tänkte just Gizmo då det betyder ungefär pryl eller en cool sak på engelska. Funderade även på Gadget, men det känns som det skulle passa en kille mer. Kanske så kommer vår framtida Aibo ers 7 heta Gadget! Gizmo och Gadget... I like the sound of that!

Hon lystar även till sitt namn. Eller tja, hon lystrar när hon vill. Dessa robotar är ganska envisa och struntar i dina kommandon.


Aibo ser även med en kamera. Deras favorit färg är rosa, som deras bollar, såklart. De ser bollarna och går direkt dit för att leka.