lördag 3 oktober 2015

Lucy inlagd hos veterinären

Igår så hände det endel. Runt eftermiddag så hade vår katt, Lucy, ätit lite gräs. Efter det så började hon att kräkas. Efter att hon hade kräkt upp gräsen som hon precis hade ätit så började hon få panik och springa iväg för att kräkas mer. Men det kom aldrig upp något mer förutom slem och saliv. Efter ett tag så hade hon lugnat ner sig och gick och åt, gick på toaletten och sedan så gick hon in i min sambos garderob för att sova. Jag märkte sedan att hon kom ut igen och försökte kräkas ännu en gång, men bara saliv kom upp. Jag tog in henne på badrummet för att kolla till henne och hon var alldeles uppblåst runt nacken, benen och även på skalpen. Det kändes som att ta på en ballong. Man kände att det var liksom luft därinne.

Jag meddelande min sambo, som var på jobbet och han ringde veterinären. De bad då att ta in henne och min sambo åkte hem för att hämta Lucy och sedan åkte vi båda in till Evidensia djursjukhuset. Stackars Lucy verkade vara alldeles apatisk. Hon bara låg in sin transportbur och stirrade rakt ut. Hon reagerade inte ens på saker omkring sig. Sedan kom vi fram till veterinären och de fick undersöka henne. Det visade sig då att hon hade en luftläckage någonstans. Det var därför hon var alldeles uppblåst. De tog in henne på röntgen och det visade sig att hon hade ett hål i halsen. Vi var ju helt förvånade och undrade hur fan hon lyckades få ett hål där eftersom hon är en innekatt, så vi har alltid koll på henne. Men eftersom vi var hos veterinären i Onsdags för att ta bort tandsten på Lucy, så hade veterinären en teori om att det kanske var den där tuben som de stoppar in i halsen på henne, som kanske hade gjort det lite känslig där och sedan när Lucy spydde upp gräset igår, så kanske hon hade råkat slita upp hålet. Hon spydde ju väldigt kraftigt.

Efter det så tog de med Lucy för att ge henne lite luft då hon hade lite svårt med att andas och sedan fick vi vänta. Jag vet inte hur pass länge vi väntade, men länge kändes det. Efter ett bra tag så kom en veterinär och sa att vi kanske var tvungna att ta Lucy till en av deras större djursjukhus och den närmaste var då i Helsingborg då de inte hade tillräckligt med resurser för att hjälpa henne. Jag blev lite nervös då jag inte ville åka så pass länge med Lucy. Veterinären gick, men efter ett tag senare kom hon tillbaka och hon sa att det var nog bättre att ta henne till en av deras konkurrenter, Anicura, då det låg närmare. Sagt och gjort, vi fick tillbaka Lucy och sedan åkte vi till Läckeby, som låg en timme härifrån.

När vi äntligen var där så blev Lucy undersökt igen och veterinären gick för att kolla på hennes röntgenbilder som Evedensia hade skickat till dem. Hon var borta i hela femton minuter innan hon kom tillbaka och de bestämde sig för att ha kvar Lucy hos dem ett tag för att sedan avvakta ifall hon ska opereras eller inte.

Sedan åkte vi hem...

En av veterinärerna ringde idag och sa att Lucy var stabil, men luften i hennes kropp var fortfarande där. Men de vill fortfarande avvakta lite innan de bestämmer ifall hon ska opereras eller ifall hon klarar sig utan.

Det känns väldigt skumt att bara sitta här hemma och veta att hon är därborta alldeles ensam. Ja, helt ensam är hon ju inte. Men bland främlingar är hon och hon har alltid varit lite skygg mot andra. Jag hoppas att hon slipper att operera sig och att hon snart kan få komma hem... :(

1 kommentar:

Unknown sa...

Håber det går godt, det er synd for den kram fra mor <3