måndag 28 februari 2011

Ensam hemma

Jahopp! Idag började gubben på praktik på Dressman! Han ska praktisera där i tre månader och efter det kanske han får heltid eller deltid. Han jobbar från tio till sex varje dag, så jag får vara ensam hemma lääänge... Synd om mig! Aja, jag får agera husfru och städa och laga mat haha. Dock är jag inte så bra på att laga mat, så på den punkten suger jag ;) Oh, jag kan koka ägg!! Haha, nä men, jag kan säkert fixa till lite mat :)

Ska äta lite frukost nu och sen ska jag duscha... Efter det ska jag kolla om det finns någa tvätttider och sen diska... Haha, jag börjar att bli en tvättäkta hemmafru nu haha ;)

Imorgon är det min 23års födelsedag! Wiee!

söndag 27 februari 2011

En ny day börjar!

Vaknade precis av klockan som jag satte på snooze innan, hehe. Och nu håller jag på att koka vatten till mina ägg! :)

Äggmackor!!!

Råkade sitta lite för länge uppe igår... Satt och spelade Dragon Age: Origins på X-boxen :) Har inte kommit så långt men åååh va kul, haha! Det mesta jag gjorde igår var att prata med karaktärerna i min grupp... Har kommit på kant med en av dem och en annan har jag i princip blivit ihop med haha. En annan surpuppa till nykomling är inte heller så glad för mig, haha. Jag älskar det här spelet :) Ska spela mer senare efter jag har städat klart!

måndag 21 februari 2011

Disney mys!

När man är ensam hemma och inte har så mycket att göra så att det alltid trevligt att surfa runt på Youtube och kolla på musikklipp från olika Disneyfilmer ;) Så nu är jag på lite Disneyhumör!

Slänger in lite länkar till olika Disneylåtar som jag gillar!

Tangled - Mother knows best

The Beauty And The Beast - Something There

The Hunchback of Notre Dame - Heavens light/Hellfire

The Hunchback of Notre Dame - God help the outcasts

The little Mermaid - Part of your world

The little Mermaid - Part of your world (Reprise)


The Lion King - Can you feel the love tonight


Pocahontas - If I never knew you

Pocahontas - Around the riverbend

Hercules - I wont say I'm in love


Många kärlekslåtar haha :) Men jag är en romantisk stolle ;) So sue me!

Snart min födelsedag!

Om en vecka är det min födelsedag! Wooh! Då blir man 23 år... Shit haha ;)

Dags för en önskelista!

* En scanner!
* Pengar pengar pengar!
* En ny digitalkamera skulle varit nice...
* En videokamera hade också varit nice, haha!
* Hmm... En bokhylla, haha :D
* Nämde jag pengar? ;)
(Hmmmmmmmmm.... Det är så svårt att komma på något att önska sig när man är vuxen...)
* Nya färgpennor hade också suttit fint :)
* En Wacom Cintiq 21UX ritplatta, skulle varit fett nice!

Haha, bara släng hit en miljon... så får jag allt jag önskar mig... :)

fredag 18 februari 2011

Fredag wooh!

Fredag idag! Det är skönt :)

Vi har nästan precis kommit hem från träningen idag... Var inte alls sugen på att träna innan, kände mig så lat. Men gick ändå och efteråt mådde man bättre :) Ville köpa lite godis idag, men får hålla mig till imorgon istället ;) Nu när man har bränt kalorier så vill man helst inte förstöra allt genom att äta godis. Känner mig dock enormt sugen på... ja allt! Men efter jag har ätit middag så lägger sig sugen ner lite :)

Måste säga att jag har blivit duktigare på att äta nyttigt... Har börjat att äta Verum med müssli. Jättegott! :) Har inte helle druckit pepsi eller smågodis på hela veckan, det har bara varit lite frukt och fil. Vi har även blivit mer kalorimedvetna ;) Kollar förpackingen innan vi köper diverse saker! :)

Så! Ska strax käka mat! Och imorgon blir det godis, yay! ;)

tisdag 15 februari 2011

Yay!

Igår var det en mysig Alla hjärtans dag :)

Jag hade klippt ut en massa små hjärtan och skrivit kärleksfulla meningar på dem, och sen gömt undan dem lite överallt i lägenheten :D Så efter att Micke hade hittat den första så blev han väldigt glad och började leta efter fler, haha :) Det var gulligt och jag blev glad att han uppskattade dem! Han var så söt som gick runt och letade överallt! Jag själv fick ett jättesöt kort med en jättesöt text i som han själv har skrivit och så fick jag även lite chocklad och en jättesöt liten nalle :)

måndag 14 februari 2011

Glad alla hjärtans dag!

Älskar dig min gubbe! Du är mitt allt!

Dags för nördkärlek!













tisdag 8 februari 2011

Nu har vi sett Tangled!

Skulle egentligen ha skrivit om filmen Tangled igår, men jag kände mig så lat ;)

Så igår såg vi äntligen Tangled, och vi båda älskade den! Den var riktigt söt och rolig, plus att det kändes som en gammal Disneyklassiker. Tangled är alltså Disneys version av sagan Rapunzel.

Filmen handlar om ett kungapar som ska få en dotter, men modern blir allvarligt sjuk och dem är tvunga att leta reda på en blomma som kan hela modern. Men saken är att en annan person är intresserad av blomman, en gammal kvinna som använder av sig blomman för att se ung ut. Och när hon får reda på att kungaparets nyblivna dotters hår har samma magiska kraft som blomman hade, kidnappar hon barnet och håller henne fången i ett torn som är undangömt i skogen. Hon uppfostrar barnet som om det vore hennes egen, men utnyttjar hennes krafter för att hålla sig ung.



Både jag och gubben älskade filmen, och blev ledsna när den tog slut. Man ville se mer! Animeringen var riktigt snyggt, klart den snyggaste datoranimerade filmen jag har sett. Musiken och sångerna var också väldigt bra. Men det bästa var också att man äntligen kunde få se en 3Danimerad film som är mer seriös än de flesta som har släppts. Här finns det inga kulturpop referenser, inget bajs/kiss humor. Det är helt enkelt en mysig Disneyfilm med enkel humor.

Vi båda tyckte att Rapunzel var riktigt söt, och hon är helt klart en av mina nya favorit karaktärer bland Disneyfilmer. Hon påminde mig lite om Ariel, som också är en av mina favoriter sen jag var liten.



Längtar redan efter att få se den igen!

måndag 7 februari 2011

Tangled + Pizza

Idag är en underbar dag! För idag ska vi nämligen åka och se Tangled på bio! Fast vi ska även gå på stan lite, gå till Game och hämta senaste Gamereactor, och sen ska vi käka pizza! Efter det blir det bio! :)

Längtar! <3

söndag 6 februari 2011

The Sims 11års jubileum!



Nu i denna månad fyller The Sims serien 11 år! Och jag ville tillägna den underbara spelserien med en artikel om hur jag började spela sedan tidernas begynnelse!

Jag minns då min pappa berättade att hans vän hade fått ett nytt spel. Och det var inte vilket spel som helst, det var en livsimulator där man kunde skapa familjer, skaffa vänner åt dem, ringa till folk och festa, skaffa jobb, bygga hus och köpa möbler... För mig lät allt det här sjukt underbart i mina öron! Jag har alltid haft en önskan för ett realistiskt spel där man kan göra allt från hushållsyslor till att skaffa en familj. Så det här spelet lät precis som allt jag någonsin hade önskat mig!

Jag väntade ivrigt på att min pappas vän skulle komma över och visa spelet. När han väl kom så visade han oss dirket spelet på min pappas dator. Han visade hur man skapade en familj och hur man byggde ett hus åt dem. Sen efter det började jag att spela själv. Och jag föll direkt offer för det beroende spelet som hette "The Sims". Jag skapade mig själv i spelet och köpte ett redan färdigbyggt hus åt min simklon. Och som jag gapade när jag insåg hur mycket man kunde göra i spelet. Man kunde för tusan betala räkningar och gå ut med soporna, precis som på riktigt! Och jag mina ögon var stora som tefat när jag såg att man kunde bjuda hem kompisar på middag och liknande genom att ringa på telefonen. Haha, ja, alla dessa småsakerna har alltid varit en stor betydelse för mig. Jag älskar verkligen dessa små detaljerna som gör ett spel realistiskt.



Jag var fast och spelade ofta. Allt var så perfekt i spelet, musiken, stämningen och jag älskade deras flummiga språk. Och efter ett tag släpptes det första expansionen, där man fick lite fler möbler, kläder, hus m.m. Och jag var helt extatisk när man kunde köpa en robot som gjorde hushållsyslor åt en, den var riktigt häftig.

Fler expansions kom, och mera saker fick man i spelet. I expansionen "Hot Date" kunde man äntligen gå ut med simmar man älskade eller bara för att ha lite kul ute på stan. "Hot Date" var en riktigt trevlig expansion, jag tröttnade aldrig på den.

Och en efter en expansion fortsatte att komma... Men den bästa var "Unleashed" som innehöll... Ta-daa, husdjur! I evigheter hade jag väntat på att få ge mina simmar lite pälsdjur. Och äntligen kunde man köpa hundar och katter, samt andra smådjur.

/>

Jag var i "Simshimlen" och spelade som aldrig förr! Dock blev jag smått besviken då jag fick höra att dem skulle släppa en sista expansion "The Sims Makin' Magic". Jag hade aldrig haft så mycket kul med ett spel som "The Sims", och nu skulle det alltså ta slut...

Men då lästa jag i en speltidning att det tydligen skulle släppas ett "The Sims 2"! Jag såg fundersamt på konceptbilderna som fanns i tidningen... Simmarna såg väldigt bra ut i jämfört med första spelet. Det fanns mer polygoner, dem kunde röra på sig mer realistiskt och dem såg bättre ut.



Ju mer jag läste om uppföljaren till The Sims ju mer längtade jag tills det skulle släppas. Jag förbokade det direkt på Discshop och räknade ner dagarna tills releasedagen. Att prata om hur mycket jag längtade till spelet och vad kag tänkte göra i spelet måste ha tröttat ut mina klasskamrater när jag gick i första året på gymnasiet. När väl spelet släpptes 2004 var jag i extas. Jag installerade spelet på pappas dator så fort jag kom hem från skolan, men till min stora besvikelse så funkade spelet inte som det skulle, allt laggade så fruktansvärt och laddade förevigt och jag var ledsen att jag inte kunde spela. Så det blev mycket nya datorkomponenter inhandlade tills spelet äntligen funkade som det ska.



The Sims 2 var också underbart kul att spela, men jag lovade mig själv att inte köpa någon expansion om den inte innehöll husdjur. Det kom en massa expansions, år efter år. Men då endag, 2006, såg jag en ny The Sims 2 expansiontrailer på Youtube som hette "The Sims 2 Pets"! Jag blev helt utom mig, kollade på trailern hela tiden. Och jag var överlycklig att man äntligen kunde ha stora hundar och även få valpar! Jag skaffade det såklart direkt och det var riktigt härligt! Man kunde skapa hundar och katter precis som man skapar simmarna.



The Sims 2 Pets var som en omgjord variant av The Sims Unleashed, fast med många förbättringar. Dock fanns det bara två olika smådjur som fågel och marsvin.



Efter ett par år så ryktades det om en tredje Sims spel. Det fanns lite skumma bilder ute på nätet, men de visades vara fake. Men senare stod det på Wikipedia att ett tredje spel var på väg. Och 2009 släpptes "The Sims 3"!



Grafiken var förbättrat en aning och det fanns många grymma nyheter. Kan kunde göra sina simmar mer personliga genom att ge dem olika traits och att skapa simmar var bättre än någonsin! Men den bästa nyheten var att i sin stad fanns det inga gränser inga laddningstider. Så man kunde direkt gå över till sin granne och knacka på. I både The Sims och The Sims 2 kunde man bara vistas på ett ställe på en gång. Och att kunna ströva runt fritt i staden utan laddningstider var genialt!



Fast att spelet var riktigt kul, så hade det lite brister. Det känns som skaparna var lite lata och skippade en massa animationer som fanns i tvåan. T.ex. när simmarna ska åka med bilen så transporteras dem in i bilen utan att öppna bildörren. Fast i tvåan öppnade dem dörren realistisk och satte sig in och stängde dörren. Och många interaktioner mellan simmarna försvann också. Nu kunde man bara kyssas på två sätt. Antigen kunde man kyssas eller grovhångla, men i tvåan kunde man allt från att kyssa armen till att kyssa kinden. Men trots alla dessa lata animationer är spelet kul och underhållande. Och jag väntar på att dem ska släppa en expansion men husdjur igen ;)

Husdjur slår aldrig fel!

Nu undrar många om det ska komma en The Sims 4. Dock hoppas jag inte på det, för tre spel känns lagom. Och fast att det vore kul med en fjärde spel, så vill jag inte behöva uppgradera datorn ytterligare.

Grattis The Sims! Och tack för alla roliga stunderna jag har haft medans jag har spelat!

fredag 4 februari 2011

Shopping Spree!

Idag var jag och gubben i stan och shoppade lite! Vi köpte ett par nya stövlar till mig, för mina gamla var alldeles slitna och äckliga. Sen köpte vi en ny borste till mig och en kam till pojkvännen :) Och så köpte vi även ett par strumpbyxor till mig, skulle egentligen ha köpt ett par svarta leggings, men den grå/svarta strumpbyxorna var coolare!



Vill inte förvandla min blogg till en rosa äcklig, fnittrig, fjortis modeblogg genom att lägga upp bilder på kläder jag köper. Men en gång skadar inte, och plus att jag inte är någon fjortis ;)

Efter lite shopping på stan så åkte vi till Gottegrisen och inhandlade lite gottigt snask för helgen! Jag blev lite väl nostalgisk när jag såg de där gamla chockladcigaretterna, så jag köpte en :) Tror jag var 6-8 år sen jag åt sådana senast, haha.



Yankie!! Har aldrig sett de här danska godingarna i Sverige förut! Äntligen får jag smaska på en sådan igen! Yes!

Så ikväll blir det mysigt... med film och gott-gott!

onsdag 2 februari 2011

Pleo

Saknar min Pleo... :(

Han ligger i sin låda i källaren... hans batteri funkar inte numera. Batteriet låg alldeles för länge helt oanvänd, så det går inte att ladda ordentligt. Har försökt att få igång det, men utan succé. Hmmm... Man kanske ska ta upp honom igen och kämpa med batteriet? Ett nytt batteri kostar mycket... Tror det låg runt 500 spänn eller mera.

Det finns dock en ny uppdaterad variant av Pleo som går att köpa. Den heter "Pleo RB" (RB for reborn). Hela roboten är uppdaterad med bättre skinn som ska vara mer slittåligt, bättre syn/hörsel och en massa annat. Och det bästa är att dem finns nu i fler färger! :) Än så länge finns det en blå och en rosa. Fast jag inte är så speciellt förtjust i rosa, så tycker jag att den rosa Pleon är riktigt söt!



Man blir riktigt köpsugen ;) Men en Pleo RB får vänta än så länge... Måste skaffa ett nytt batteri åt den gamla...





Saknar att höra hans små ljud, haha.