onsdag 12 november 2014

Bananflugor överallt! Åhh!

Av någon konstig anledning, så har vi fått besök av en massa bananflugor! Vi har ofta bananflugor, speciellt om sommaren. Men det är väldigt ovanligt att vi har dem nu i höst. Det är helt sjukt alltså! Sedan hela förra veckan, så har vi gått och haft ihjäl en massa flugor. Oftast sitter det en massa på väggen bakom vasken i köket. Det sjukaste är att vi har haft så många som sju på en gång i köket! Jag förstår verkligen inte var alla dessa kommer ifrån. Vi slänger soporna regelbundet. Vi har ingen frukt eller annan mat ute. Våra växter verkar inte vara invaderade av ägg. Det är riktigt skumt.

Igår dödade vi riktigt många. Min sambo gick och slängde soporna, där påsen med organiska soporna kryllade av minst fem flugor. Efter det, så var det endast ett fåtal kvar och på kvällen så var det inga alls. Annars så fick man hela tiden syn på nya flugor så fort man gick till köket. Men igår kväll, inga alls, skönt!

Men imorse när jag gjorde frukost, så satt det banne mig en fluga på väggen vid vasken. Jag tog lite hushållspapper och lyckades döda den. Hoppades på att det var den sista. Senare i förmiddags när jag skulle diska, så satt det tre stycken JÄKLA FLUGOR på väggen igen!!! Vart kommer dessa ifrån?! De kan inte komma från soporna, då vi inte har någon mat där. Avloppet i vasken är omöjligt då vi har hällt i kokande vatten för att döda möjliga flugägg. Jag blir så frustrerad på dessa kryp! Jag vet att de är ofarliga, men det är ganska störigt att de flyger omkring överallt och plus att de har inget att göra i vårt kök! Man tycker att alla borde vara döda vid det här laget, men det dyker upp nya hela tiden!

Jag önskar verkligen att vi hade en spindel i köket som kunde hjälpa oss bli av med bananflugorna!

Inga kommentarer: