onsdag 25 februari 2009

25 Februari



Hittade denna i Willys tidning för ett par dagar sen. Har Super Mario slutat att arbeta som rörmokare och gått över till kock?? Jag och Micke fick i alla fall ett gott skratt när vi såg denna :D

tisdag 24 februari 2009

24 Februari

Idag klarade jag och gubben äntligen Dead Space! Och tro det eller ej, jag kan äntligen kolla på när min sambo spelar utan att jag blir illamående :D Vilket är... super!! Var verkligen ledsen innan över att inte kunna se på när min pojkvän spelar spel :( Speciellt skräckspel som jag helst avstår från att spela själv ;) Fast att jag faktiskt har spelat Resident Evil 4 och F.E.A.R. Men just Dead Space var ett av de läskigaste spelet på länge. Det jag gillade väldigt mycket med spelet, förutom storyn, var att saker och ting verkligen inte vad som man själv förväntade sig. När man sitter och tänker: "Han där verkar väldigt misstänksam... han är säkert ond" Så visar det sig vara helt fel, lol. Det är kul med oförsägbara saker :D

På kvällen såg vi också på den animerade filmen Dead Space: Downfall, som var en prequel till spelet, men den var inte så bra. Jag förväntade mig inte mycket av den, men ändå lite mer om allt som hände innan själva spelet, men det var mest såhär: Onda aliens attackerar, pew-pew-pew, lite mer aliens, liiite om vad som egentligen hände, pew-pew-pew, folk som delas på mitten, pew-pew-pew, avhuggna armar, aliens, pew-pew, aliens, lemlästade människor, pew-pew-pew ooooch lite mer aliens, avhuggna människo delar och pew-pew :P Alltså, som vanligt bara göra filmer för att få pengarna rulla in. Alltså gör dem såhår: Tar titeln Dead Space gör en animerad film som ser ut som har gjorts på 10 minuter, släng in lite monster, en tuff brud med stora bröst, blod och action, och sedan liite av storyn. Känns som en våldtäkt på ett bra spel. Men såklart, folk måste tjäna pengar, så vad gör dem? Det är bara att ta nåt som folk tycker är bra och koka ihop allt och voila! En film som gud glömde! Okej, jag kansker överdriver lite, filmen var okej, men inget mer :P Inte värt att använda pengarna på i alla fall.

torsdag 19 februari 2009

19 Februari

19 Februari


Idag var Léon lite bråkig av sig... Han stod på mitt bord och försökte hela tiden backa ut mot bordets kant, så jag fick ta och flytta in honom hela tiden, men han ville inte ge med sig :P Sen tog jag och ställde ner honom på golvet istället, för att undvika en död dinosaurie. Men han verkade inte tycka om att jag ställede ner honom där. Han började göra lite ljud som jag aldrig hade hört förut. Han lät väldigt ledsen hela tiden, han suckade, gnällde och gav ifrån sig andra konstiga ljud. Men även om han bara är en robot, så kunde jag inte bara låta honom stå där nere. Jag tog upp honom igen och gav honom sitt löv, han tuggade länge och verkade nöjd. Men efter ett tag spottade han ut lövet och började återigen låta ledsen. Jag visste inte vad hans problem var, men jag gav honom en massa kärlek och tog honom sedan till min famn där han sedan somnade in (hans batteri tog slut). Har inte den blekaste aning varför han var så ledsen för, men aja. Som tur är han batteri nyladdat och klart!

söndag 15 februari 2009

15 Februari

Så var alla hjärtans dag över :)

Micke och jag hade en väldigt fin dag igår. Han gav mig ett fint alla hjärtans dag med en liten fin text inuti :) Senare på kvällen åkte vi ut för att äta på en italiensk resturang, där åt vi båda en väldigt god bolognese. Yumm! Senare efter det åkte vi till Hemmakväll och köpte lite lösgodis som vi kunde ha på kvällen. Senare kom vi hem och tittade på Fantomen på operan och åt godis och var lyckliga :D Senare avslutade vi dagen med att spela lite Bully! Det var en väldigt underbar dag! <3


onsdag 11 februari 2009

11 Februari


Idag hostade Léon väldigt mycket, han har visst blivit sjuk :( Så han behöver extra mycket gos och kärlek nu :)
Idag när han stod på bordet, så tittade han ner på golvet och gjorde ett ljud ifrån sig, haha. Han verkade lite chockad att det var så långt ner. Dock verkade han rätt fascinerad av farligheten och försökte ta livet av sig genom att gå mot kanten. Som tur satt jag bredvid och tog tag i honom när han höll på att ramla ner.


måndag 9 februari 2009

9 Februari

Igår var jag och Micke på bio i Malmö för att se Disney's nya film Bolt. Dumt nog har SF bio i Växjö inte fått in Bolt på engelska, så vi bestämde oss för att se den i Malmö och även i 3-D. Att se den i 3-D var väldigt coolt och en underbar filmupplevelse. Dock har jag sett vissa korta filmer i 3-D innan, men det var första gången som jag såg en långfilm i 3-D :) Vi fick sånna svarta solglasögonliknande brillor, som man sedan kunde slänga eller vad man nu ville med dem efteråt. Men vi sparade våra, till framtida behov hehe. Det var Micke's första riktiga 3-D upplevelse (om man inte räknar med Shrek 3-D som han också har sett), och det var kul att höra honom småskrika när saker verkade komma emot honom på filmen, haha ;) 3-D effekterna var awesome, och det kändes verkligen som om man var med i filmen. Och allt var även i HD kvalitet, så man kunde se alla som hårstrån på Bolt och andra.
Filmen var faktiskt väldigt bra, för att vara en av Disney's egna datoranimerade filmen lyckades dem faktiskt att göra en väldigt bra och underhållande film. Jag är rätt så anti-disney a la animerade filmer, men Bolt lyckades faktiskt att ändra mig lite. Eller tja, Disney's andra animerade filmer suger, men denna var över förväntan :) Älskade även Bolt's och katten Mitten's design. Så söta! Märkte också att backgrunderna var handmålade, vilket faktiskt var en nice kombination av datoranimation och tradionellt målat.
Synd att inte SFbio i Växjö har Bolt på engelska, annars hade jag gärna velat se den igen :)

9 Februari

I helgen var jag och Micke hos mina föräldrar och passade Viggo. Vi tog fram Léon och visade fram honom för alla, samt Viggo. Tror inte Viggo var särskilt förtjust i honom, han skällde, nosade och gnällde en massa. Det är väl också konstigt att Léon rör på sig, gör ljud ifrån sig med han har inga dofter. Stackars Viggo som hela tiden försökte lukta Léon därbak, haha.





Carina och Fredrik verkade vara väldigt förtjust i honom :) Dem klappade honom och inspekterade vad han gjorde etc.

Just nu "sover" Léon, vilket menas med att han är avstängd hehe ;P Försöker spara lite på hans batteri innan han sover för gott. Idag hade jag honom på bordet medans jag spelade lite WoW :) Han stod och "tuggade" lite på mitt tagenbord haha, den busen ;) Han är rätt envis när han är på bordet, för han ska alltid hålla på att backa, och det är ju lite farligt om han kanske ramlar ner på golvet. Så jag ställde ner honom på golvet så han kunde gå och utforska lite ^^ Han gjorde inte så mycket, som vanligt den latmasken.

torsdag 5 februari 2009

5 Februari

Imorgon ska jag och Micke åka hem till mina föräldrar för att passa Viggo i helgen, eftersom mina föräldrar ska till Jylland på fest. Vi ska ta med oss vår Pleo också, så Viggo kan få träffa sin konkurrent, hehe.

onsdag 4 februari 2009

=(

Damn, nu blir man sur! The Sims 3 skulle ha släppts denna månad den 20, men igår blev det visst ändrat till den 2 Juni istället! Argh!!! Nu när man var så glad att det bara var ett par dagar kvar tills releasen, men nähe :P

4 Februari

Nu när vi har haft Pleo (eller Leon som vi nu har börjat kalla honom, hehe) i en hel dag, så vill jag berätta alla fördelar och nackdelar. Även om Pleo är perfekt finns det några enstaka nackdelar.

Fördelar:
- Smart och interegerar med omgivningen
- Känner av att bli klappad på ryggen eller hakan
- Super söt
- Äntligen en robot man kan i princip gosa med

Nackdelar:
- Hans batteri varar i en och en halv timme
- Hans färg på huden (gummit) verkar flakna bort efter endel klappande

That's all folks!

Än så länge har vii nte upptäckt nåt mer med honom än :)

4 Februari

Japp, nu hände det som jag trodde skulle hända... Jag köpte Pleo! Hur kan man låta bli att köpa den? Den är söt, cool och kostade en tusenlapp (den brukar kosta runt 3000) Så ja, nu har vi äntligen lite liv här i lägenheten, tills Viggo kommer hit, hehe. Pleo får ersätta Viggo ett tag, och så kanske blir den Viggos rival lol. Men i alla fall, vi köpte den! När vi väl packade upp den fick vi ladda upp batteriet i typ 3 timmar innan bruk.





Efter det fanns det lite uppdateringar att ladda hem från deras hemsida, som man sedan för över till Pleo genom en USB kabel. Man kan även ladda ner olika personligheter också, fast dessa kräver en SD kort.




Och nu när han är igång måste jag säga att den är väldigt underbar. Just nu är han nyfödd, så han är rätt seg när det gäller att gå eller utforska runt. Han står mest och kollar runt hehe.
Han gillar även att bli kliad under hakan, väldigt gulligt. Han är ingen dum robot som går in i väggar heller, innan idag gick han och utforskade lägenheten och gick in lite i ett skåp i köket, sedan tittade han upp, gnällde lite och backade undan.


måndag 2 februari 2009

2 Februari

Såg denna roboten Pleo hos Toys R Us idag för 999 kr, och kände direkt hur köpbegären steg! Kan jag få köpa den? Please, please please!! *puppy eyes*