onsdag 30 september 2009

Efter att Micke fixade min dator för nu nästan 2 veckor sen, så verkar allt funka normalt igen! :D Vi har inte installerat något service pack skit från Windows och inget har krånglat! Sköönt! Nu kan man äntligen spela som vanligt igen! :D

Nu ska vi även fixa bilen lite så den kan säljas... Den ska bara städas och tvättas och även laga framlyktan lite. Borde inte kosta så mycket det, men än så länge har vi inga pengar, så vi får fixa fram det på nåt sätt. Känns trist, men vad gör man... Man kan ju sälja saker (som vi redan har gjort) men fast man får pengar av det så går det mesta av det till när man måste skicka iväg sakerna man har sålt *suck*. Och letar jobb gör vi också, men ingen tur där. Fan att Sverige skulle ha sin finanskris nu när jag har kommit in i vuxen livet (som jag inte är så förtjust i heller). Aja vi får se hur det fixar sig. På ett sätt eller annat ska det fixa sig :) Och vi har ju hem och så och ligger inte på gatan. Så länge jag har Micke så är jag glad :)

onsdag 23 september 2009

Jahopp, nu får man ej mer pengar från socialen mer :( Eftersom vi inte har sålt vår bil, så vill dem inte att vi ska få mer pengar... Jaha, men det var ju bra... Vi har typ ingen bensin på bilen och inga pengar så vi kan fylla på den, och vi fick även inte någon busskort som vi frågade på socialen. Den enda vi har nu är Mickes cykel och en annan som vi har lånat som jag kan använda. Så nu blir vi verligen tvungna att sälja bilen så vi kan få pengar, och även så att vi kan få pengar från socialen igen. Vi har inga pengar kvar, fast vi får 300 kr på fredag, vilket är vårt bostadsbidrag. Men ändå, detta suger verkligen :( Hoppas bara vi får sålt bilen snabbt så vi kan få pengar. Aja, det löser sig väl på nåt sätt :)

Jag och Micke såg även filmen Beowulf för ett par dagar sen! Jag själv har aldrig sett den förut. Måste säga att filmen var över förväntan! :D Animeringen var verkligen topnotch! Och de folk som säger att karaktärerna verkar helt själlösa i ögenen eller whatnot vet inte vad dem pratar om, de där tokstollarna! Jag tyckte att det var helt makalöst snyggt och man vande sig väldigt fort med animeringen, och senare kändes det som om man såg en helt vanlig live action film. Gillade verkligen också att filmen utspelade sig i Danmark, det var coolt :D Plus att en av karaktärerna pratade riktigt gammal engelska, vilket lät lite som svenska. I alla fall, en väldigt bra film! Den får 4/5 av mig!

torsdag 17 september 2009

Animal Crossing!

Just nu har jag återigen hamnat i ett spelberoende, och denna gången är det Animal Crossing till Nintendo DS! Det hade legat uppe i hyllan ett tag och jag bestämde mig för att spela lite och kolla till min stad där, och vips, så är man återigen beroende av speljäveln! :D Det är så kul och underbart! Bara att strutta runt i spelet och fixa småsaker som t.ex: fiska, jaga insekter, gräva upp fossiler m.m.! För er som inte vet vad Animal Crossing är: Det är ett sorts simulator spel som handlar om dig, och du har precis flyttat in till en stad. Där köper du ett hus, och måste betala tillbaka lån till en tvättbjörn som heter Nook. Sedan i småstaden finns det andra djur, som också bor där, som man kan prata med och hjälpa m.m.! Det går inte riktigt att förklara, det enda jag kan säga att det är ett riktigt underbart och mysigt spel! :D Första kom till Gamecube, men sen senare kom det en annan version till Nintendo DS, som heter Animal Crossing: Wild World, som jag tycker är den bästa av dem två. Men nu för ett tag sen släpptes även ett nytt Animal Crossing spel till Wii! Och det måste jag bara skaffa sen! :D

Funkar datorn nu då?

Micke har återigen fixat min dator! Den lilla snilleblixten! ;) Anledningen till att datorn har blivit helt knäpp kan bero på att vi hade uppdaterat den med Service Pack 3, vilket sägs krångla till de flesta datorerna. Så nu har Micke ominstallerat Windows XP (ingen äckel Vista här nej!) och bara installerat Service Pack 2. Så vi får hoppas att det var det som krånglade och inte moderkortet eller hårddisken! :D
Idag tränade jag och Micke på Idrottshuset! I och med vi går med i en jobbkurs så erbjuder dem friskvård, och äntligen frivillig friskvård, eller ja mer eller mindre. Man kan välja antingen att simma, styrketräning, gå promenad m.m. Så denna veckan bestämde vi oss för att styrketräna. Gratis träning liksom! ;) Så när vi väl var där spelade vi lite badminton, tills två gamlingar kom och schasade bort oss och sa att dem hade bokat banan... *mummel mummel* Så med det gick vi ner och bestämde oss för att styrketräna lite. Dock var stället rätt litet och det fanns inte så mycket att välja mellan. Men jag och Micke testade på steppmaskinen (eller vad den nu heter) litegrann. Efter det bestämde jag mig för att cykla lite på motionscykeln. Så vi tog på 100 kalorier och sen brände jag på :D Alltså jag brände hela 100 kalorier! Haha, ett mirakel! Jobbigt var det, men det kändes bra efteråt att veta att man har bränt bort onödiga kalorier. Efter det tränade Micke lite och jag började trappa lite på steppmaskinen. Och efter en timme åkte vi hem. Och snacka om att man svettades efteråt. Så det var riktigt skönt att duscha av allt.

Så nu städar jag och Micke lite bara, och ska äta lite sen. Och senare ska vi troligtvis spela lite WoW! :D

lördag 5 september 2009

Nu har jag haft mina nya hörapparater i några dagar! Skulle egentligen uppdaterat min blogg och skrivit om dem då jag fick dem, men orkade inte :D Men i alla fall, nu har jag dem och det är skönt att höra som vanligt igen! Dem är lite mer high-tech än mina gamla och med det innebär lite nyare funktioner. Ett exempel är om det finns mycket höga ljud i närheten så typ sänker hörapparaterna ljuden. Men jag gillar inte alls denna funktionen =/ Det känns väldigt obehagligt när hörapparaterna försöker balansera ljuden och håller på att sänka och ha sig. Och det räcker med att Micke sitter bredvid och pratar och då sänker dem ljudet... Bleh! Nästa gång vi åker in till sjukhuset tänker jag fråga om det går att ta bort, för jag tycker inte att det behövs. Så just nu ar jag mina hörapparaterna på tredje inställningen, vilket är en inställning man kan använda om man är i ett bullrigt område eller om man vill kunna höra folk prata tydligare. Där blir i alla fall inte allt ljud helt psycho.

Annars händer det inte så mycket här. Vi spelar mycket Super Mario Galaxy, som äger fett! Men vi spelar även en massa WoW :) Men jag kan inte spela på min dator, för just nu är den verkligen helt mongo! Innan fixade Micke datorn genom att dammsuga processorn och även sätta på ny fryspasta, vilket verkade hjälpa. Så datorn funkade i några dagar, och jag tänkte: Yes!! Den funkar äntligen!! :D Men så en dag när jag spelar WoW, så segar allt sig och datorn börjar starta om sig självmant... Sen när man försöker starta om den själv så kommer den till när den laddar vid Windows flaggan, sen startar den om igen... =__= Den går bara att starta igenom felsäkert läge... Och nu när vi har skaffat en nytt grafikkort, hårddisk och en ny nätaggregat, så måste det vara nåt fel på själva moderkortet. Den är ju trotsallt rätt gammal :P Så vi får ta och skaffa en ny... *suck* Alltid ska det vara nåt fel med min dator, haha.