lördag 28 april 2012

Varit på Grand Samarkand

Idag har vi varit på Grand Samarkand och handlat byxor till mig. Som tur var det 25 % rabatt på alla byxor inne på Kapphal. Så vi hittade ett par mysiga jeans leggings som satt bra på mig! Senare kollade vi vidare lite i affärer och efter det stack vi till Rusta för att köpa en ny toalettsits. Den gamla gick i sönder, haha. Det var en sådan dålig plastig som sprack så fort man råkade tappa toalocket eller liknande.

Sen åkte vi tillbaka in till stan och köpte en bränn-skiva till min sambo. Efter det bestämde vi oss för att ta en pizza hos Pizzeria Excelle. Så vi beställde en calzone och sedan tog vi bussen hem.

Det var riktigt skönt att komma hem och äta pizza och dricka lite pepsi. Så nu har man diskat och allt är klart, så nu kan man bara ta det lugnt inför kvällen! :)

Jag ska ta och spela lite Tera Online strax! Spelet släpps nästa vecka, så för oss som förhandsbokade spelet får börja spela en vecka tidigare. Så jag har redan skapat en massa karaktärer, mest för att vara säker på att jag får de namn som jag vill ha. Så det är ju nice! Ska ta lite mer bilder från spelet sen och sedan lägga upp dem här.

Trevlig helg alla!

fredag 20 april 2012

Idag inleds helgen

Vaknade vid tio idag och gick snabbt up! Har ätit frukost och ska snart städa! Efter det ska jag nog spela lite Monster Hunter Tri. Och sedan vid 15:35 ska jag gå till Willy:s där jag ska möta upp med min sambo och sedan ska vi handla inför helgen.

Har fortfarande inte fått något mail från min handläggare! Hon är sjukt slö på att svara! Har aldrig varit med om det förr. Okej att hon inte svara på en hel dag. Men två hela dagar? Hon borde väl kolla upp sin mail om dagen?

Jaja, ska fortsätta att städa lite!

onsdag 18 april 2012

Hemma från mötet

Ahhh, hemma igen...

Mötet gick bra och var relativt kort, som tur. Det var ett helt vanligt informationsmöte där tre personer förklarade vad MiRoi var och vad man gjorde där. Och som jag redan visste så var det ett vanligt "vuxen dagis" där man ännu gång ska skriva CV, lära sig hur man ska bete sig på ett arbetsintervju och söka jobb.

Hela kursen varar i sex månader och man ska vara där från 08:30 till 16:00. Visserligen var det bara en gång per vecka, men ändå. I sex veckor var det föreläsning om diverse saker som t.ex hälsa och kost, jämställdhet och stresshantering m.m. Sen de resterande veckorna var det att söka jobb och praktik och gud vet vad. Allt detta låter väl rätt bra, men att senare få läsa folks upplevelser på dessa ställen får mig vilja slå mig för pannan.

Sen fick man ett papper där man skulle skriva sitt namn och kryssa i vilket datum man skulle vilja börja. Det var antigen den 2 Maj eller den 7 Maj. Sedan kunde man även skriva om övriga grejer på pappret. Så jag valde att inte kryssa in nån ruta och skriva att jag redan hade planer för Komvux. Och så är det, jag står för mina val! Jag vill hellre fixa mina mattebetyg så det inte blir några problem med dem i framtiden. Och så vill jag även ha en utbildning senare. Det är viktigast för mig just nu!

Enligt min sambo så kan man överklaga hos AF ifall de skickar mig på en aktivitet som man inte var överens om. Ifall min handläggare skulle hota med att avregistrera mig från Arbetsförmedlingen bara för att jag inte vill gå på kursen så kommer jag troligen att klaga. Men jag tror nog inte att det kommer att bli så. Hoppas jag i alla fall!

Aja, det är skönt att det är över i alla fall :).

Idag blir det möte på AF

Så har man vaknat tidigt (av hjälp av min sambo) och ätit frukost och städat! Nu väntar jag bara på att tiden ska gå så man kan komma iväg till Arbetsförmedlingen. Det känns lite bättre idag fast ändå lite smått nervöst. Jag kom i tanke på igår att AF aldrig brukar skicka en på aktiviteter bara sådär utan att prata om det med mig först. Det var bara Socialen som skickade mig och min sambo till det där Basement skitet. Så ja, vi får hoppas på det bästa!

Väntar i övrigt fortfarande på ett mail från min handläggare. Hon är den långsammaste handläggare jag någonsin har haft! Hon jag hade innan den nuvarande svarade i alla fall snabbt på mina mail.

Usch, ja, vill bara snabbt dit så jag kan snabbt komma hem igen!

tisdag 17 april 2012

Avskaffa Arbetsförmedlingen!

Det har varit en toppenhelg och jag har spelat en himla massa "Monster Hunter Tri"! Det är riktigt sjukt roligt och jag kan sitta där hur länge som helst och bara spela.

Och hur inleder man en bra vecka med? Ett brev från Arbetsförmedlingen såklart!

Nä, usch. Ett brev från Arbetsförmedlingen är verkligen ett bra sätt att bli deprimerad direkten på. Jag fick ett brev igår där det står att jag ska den 18 April gå på ett möte. Men de beskriver inte exakt vad det är för möte. Det är tydligen ett företag som heter Miroi och som ska hjälpa arbetslösa att få jobb o.s.v. Jag kollade upp deras hemsida och tydligen är det en massa utbildningar m.m. som man kan gå på.

Eftersom jag ville ha en bättre beskrivning på vad Miroi gör så kollade jag upp dem på nätet. Och tydligen är det ännu ett "vuxen dagis" som Arbetsförmedlingen skickar en på. Det är det vanliga: Lära sig att skriva CV, söka jobb och praktik. Jag blir så trött på att AF inte gör annat än att skicka oss på sådana aktiviteter. Jag vet redan hur man skriver CV och hur man söker jobb/praktik.

Läser man på olika forum med folk som går/har gått där så får man inte mycket till hjälp där heller. Man blir tydligen placerad framför en dator och letar jobb eller andra saker. Och det sjuka är att man ska gå där från 08:30 till 17:30 ungefär!

Det värsta med det hela är att jag redan har saker och ting planerat och ska gå på Komvux för att fixa mina mattebetyg. Men ifall jag skulle gått på en kurs som inte har med AF att göra, så hade de skrivit ut mig från Arbetsförmedlingen. Men nu kom jag och min gamla handläggare fram till att det var okej för mig att fortsätta att vara inskriven och gå på Komvux sålänge jag fortfarande söker jobb. Eftersom jag kan inte få pengar från CSN så får jag helst inte bli avskriven från AF, för annars hade jag ej fått bidrag. Men som tur gick det bra för min gamla handläggare och eftersom jag skulle få en ny handläggare så skulle hon meddela min nya om planerna. Men tydligen visste mina nya handläggare inte om detta, eftersom hon skrev i ett mail att jag skulle säga till ifall jag blev antagen på Komvux, så hon kunde skriva ut mig senare.

Åhh! Så nu har jag skrivit ett nytt mail till henne om allt som jag och min förra handläggare kom fram till. Just nu väntar jag på ett meddelande från min handläggare. Jag hoppas att allt går bra och att jag fortfarande kan söka till Komvux och vara inskriven hos Arbetsförmedlingen.

Så imorgon ska jag tydligen till ett möte om Miroi. Jag tycker att det är sjukt irriterande att min handläggare skickar mig på sånt här skit när jag redan har planer för andra saker! Och detta är inte ens något som vi kom överens om! Hon bara rent spontant skickar ett brev till mig om detta.

Jag är riktigt sjukt nervös och hatar när AF kommer med spontana aktiviteter! Min älskade sambo säger att jag bara ska ta det lugnt och inte tänka på det för mycket. Jag önskar verkligen att jag kunde vara lika lugn som honom, haha. Jag har gått och tänkt på det här hela dagen igår!

Nää, avskaffa Arbetsförmedlingen säger jag! De gör inget bra för oss arbetslösa förutom att skicka oss på aktiviteter som handlar om att skriva CV om och om igen!

lördag 7 april 2012

Glad Påsk!

Hoppas att ni alla får en mysig påskhelg!

Nu firar vi inte direkt påsk. Vi äter ingen "påskmiddag" o.s.v. Vi kör bara med det gamla vanliga: Äta en massa godis, spela en massa tv-spel och sedan kolla på filmer! ;) Räcker gott och väl för oss!

Så just nu står det spel på vårt schema och sedan efter det middag, haha!

Jag har spelat riktigt mycket "Monster Hunter Tri" dessa dagarna. Det är riktigt kul! Men nu ska jag strax spela lite annat.

Senare idag blir det tacos till middag!

måndag 2 april 2012

Skön helg

Ahh, vilken härlig helg det har varit! Vi har njutit av film och en massa spel!

Förra veckan köpte vi även ett spel på Tradera som jag länge velat ha! Det är ett spel till Nintendo Wii som heter "Monster Hunter Tri". Ända sen det släpptes så ville jag ha det, men har inte haft pengar. Sen kommer det såklart andra spel man vill ha och så sjunker det spelet ner nånstans sålänge. Och senare blev "Monster Hunter Tri" såpass sällsynt att det var riktigt svårt att få tag som nytt. Webhallen hade dock spelet, men det var väldigt dyrt, just för ett spel från 2010. Men förra veckan så hittade vi spelet på Tradera och fick det relativt billigt! Det enda negativa är att säljaren skrev att spelet var i utmärkt skick och när man väl får spelet så är både fodralet och skivan rätt repig. Det är inget som jag skulle kallat för "utmärkt skick". Det är därför vi sällan köper begagnade spel. För folk har så svårt att ta hand om sina spel! Hur svårt kan det vara egentligen? Vi har alltid våra fodral i hyllan och skivan ligger alltid i antigen konsolen eller fodralet. Inget som ligger ute på vare sig golv eller bord.

Men som tur kör spelet som det ska i alla fall. Vilket är bra. Och spelet i sig är också väldigt kul. Har inte spelat det så mycket i helgen dock. Denna helg blev det Tera som var huvudattraktionen, om man säger så.


Ska även lägga upp lite fler bilder från Tera. Men det får bli senare! :) Nu ska jag städa och senare ska jag spela lite mer "Monster Hunter Tri"!