lördag 29 september 2012

Uppe tidigt!

Ahh, så härligt.... Jag och sambon har lyckats att vakna tidigt för en gångs skull på en helg. Annars kan vi ligga och snooza till tolv! Det är jätteskönt att sova länge, men efterhand blir man bara störd på att man har förlorat en massa timmar på att sova när man har kunnat göra en massa annat kul!

Så igår, innan jag lade mig, så skrev jag en lapp till mig själv. Där stod det att det är skönt att sova, men det är ännu skönare att vakna tidigt så att man har tid till tv-spel m.m. Så när jag vaknade idag av alarmklockan så läste jag inte ens lappen, men jag kom ihåg vad jag skrev på den. Och sedan gick både jag och min sambo upp! Så skönt! Klockan är inte ens tolv och vi är redo för dagen!

Riktigt skönt! Ska spela lite snart!

torsdag 27 september 2012

Har varit nere i källaren idag och fixat och donat! Det ser så sjukt stökigt ut därnere så jag tänkte det vore bäst att städa och även slänga bort endel saker som vi inte behöver. Så nu har man i alla fall slängt lite saker och det känns bra. Det är alltid skönt att städa och fixa! Har burit lite tunga saker och eftersom mina muskler är lika mjuka som kokta korvar så är jag alldeles skakig för tillfället, haha. Så fort man anstränger sig lite så börjar mina armar och ben att skaka. Jag borde verkligen träna!

Jaja, nu när man har fixat lite så kan man kanske ta och spela lite spel! Och sedan vid 16:00 så ska jag tvätta kläder.

tisdag 25 september 2012

Storstädat!

Ugh, jag är helt utmattad nu... Jag har nämligen storstädat idag! Har städat badrummet och köket riktigt ordentligt. Badrummet gick fort att städa. Bara tvätta badkaret, vasken och toaletten. Men köket tog mycket längre, säkert två timmar om inte mer! I köket så tog jag ut alla tallrikar och andra saker från köksluckorna och dammade därinne. Efter det så tvättade man av luckorna litegrann. Efter att alla översta skåpen var klara så tog jag dem understa, dammsög i lådor m.m. Sedan tvättade jag av diskbänken och sedan spisen. Tog även och tvättade inne i spisen medan jag ändå höll på. Och sedan ett par andra grejer... Efter att jag var klar med att städa köket så tog jag även och torkade av hyllorna inne i kylskåpet. Efter att jag äntligen var klar med allt så passade jag även på att dammsuga hela lägenheten. Och efter det gick jag ner till soprummet och slängde lite saker. Så... NU är jag klar! Är så trött nu... Ska bara slappa framför datorn nu tills min sambo kommer hem från praktiken.

måndag 24 september 2012

Ahh, vilken helg det har varit! Så mycket onyttigt gott och sena nätter! Kul dock! Även om magen och kroppen kanske inte tycker samma sak ;).

Det har blivit endel Aion för min del. Det är så kul att spela! Förutom att spela så har jag och sambon kollat på film. Vi såg på den romantiska komedin "The Ugly Truth". Den var väldigt bra och rolig! Det var ett tag sen man kollade på romantiska filmer. Annars brukar det mest vara skräck och annat underhållande.

tisdag 18 september 2012

Spelar Aion

Suck, vad lat man har blivit med att uppdatera min blogg! Har inte haft någon lust alls! Får åtgärda det nu istället, haha.

Det har inte hänt så mycket runt om kring här... Min sambo praktiserar och jag väntar (ofrivilligt) på att Arbetsförmedlingen ska kontakta mig angående fas 3 aktiviteterna. Men som tur har de inte haft tid än så länge!

Jag kräktes lite innan också... Jag är inte sjuk eller något. Allt jag gjorde var att jag tog en multivitaminstablett som ger mig extra mycket järn, vilket är bra då man har sin mens. Och alltid när jag har tagit en sådan så har jag mått lite illa. Men idag var jag tvungen att springa till toaletten... Jag har ingen aning om det är för att det smakar så vedervärdigt, eller att magen inte gillar att få i sig så mycket järn på en gång. Man är inte direkt sugen på att ta flera efter detta.

Nu i helgen har jag varit "upptagen" med att spela som vanligt. Det har inte blivit så mycket "Dead Island" då Tera har tagit upp all min tid. Jag har även börjat spela ett annat online rollspel (som också är koreanskt precis som Tera) som heter "Aion", eller "Aion: The Tower of Eternity" som är det fulla namnet. Det släpptes runt 2009 så det har några år på sig. Anledningen till att jag har börjat spela det är att det numera är gratis att spela. Det är bara att skapa ett konto på deras hemsida och sedan ladda ner spelet. Dock såklart finns det lite nackdelar med att spelet är såkallat "Free to play". När du skapar ett nytt konto så är ditt konto "Starter Rank", det vill säga att du inte har alla fördelar som andra användare har. Dock kan man i princip göra allt i spelet förutom smågrejer som att köpa saker på auktionshuset m.m. Dock kan man uppgradera sitt konto till "Gold User" och där har man tillgång till allt och man kan skapa åtta karaktärer på varje servrar istället för två. Jag har bara "Starter Rank" och tycker att det räcker än så länge.

När jag började spela så tyckte jag att allt kändes så segt och konstigt, då man är van vid Tera som har så silkeslena animationer och styrning. Det tog även lite tid att vänja sig vid det gamla traditionella combatsystemet som är vanligast hos onlinerollspel. Markera fienden och autoattackera samt använda olika attacker. I Tera så är det ett helt nytt sätt att slåss på. Där ska man själv styra sin karaktär och hoppa runt och slå, vilket jag föredrar. Men efter ett tag så vande man sig och efter ett par timmar in i spelet så kändes allt kul.

Något som jag är väldigt fascinerad av är alla detaljerna i spelet och allt man kan göra. Man kan bygga hus som man kan bo i, man kan ha husdjur som antigen fungerar som sällskap eller hjälper till att bära saker. Och ifall det regnar tar min karaktär fram ett paraply (som ser ut som ett blad) eller ifall man står i vatten så plaskar hon runt lite. Finns mycket mer man kan ta upp, men det skulle nog ta för mycket plats, haha. En annan cool grej är att i spelet så blir din karaktär en "Daeva" en ängelik varelse. Man får vingar och kan flyga runt.

Man lär sig att koreaner älskar att kunna skapa så personliga karaktärer som möjligt när man spelar sådana här typer av rollspel. Det finns sjukt mycket onlika inställningar att pilla runt med för att få sin karaktär att se häftig ut. Allt från jättelång till riktig kort, litet huvud till ett enormt brett huvud! Man kan verkligen sitta där länge bara för att skapa den perfekta krigaren. Det finns även två olika typer factions som man kan välja innan man skapar en karaktär, det är antingen Asmodian (onda) eller Elyos (goda). Det är lite onlika skillnader på de olika grupperna, t.ex. utseenden, uppdragen man gör och ställena som man utforskar runt i. Jag har testat lite som en Asmodian, men tröttnade och raderade min karaktär. Jag tyckte att de goda var mer intressant och allt kändes mer färgglatt.

Jag är glad att jag kom på att testa Aion, då jag kom i tanke att det skulle vara gratis att spela! Hade det fortfarande kostat så hade jag nog inte testat på alls. Jag har ju liksom redan Tera, som kostar.

fredag 7 september 2012

Äntligen helg!

Ahh, fredag...

När min sambo slutar på praktiken idag så ska vi till Willys och handla mat och godis för helgen! Jag har varit så sugen på godis hela veckan! Så idag ska jag ha lite lösgodis, nom nom nom!

Annars idag så har jag spelat Dead Island, ett spel som vi nyligen har införskaffat! Det släpptes förra året, men vi har inte riktigt haft råd med att köpa det på ett tag, plus att man har köpt andra "viktiga" spel också, haha. Dead Island är riktigt kul! Det handlar om en semesterparadis som blir infekterat med zombies. Det är ett skräck-överlevnadspel med inslag av rollspel, vilket jag älskar!. Man får utforska en jättestor ö och göra olika uppdrag för folk och sedan går man upp i level o.s.v. Riktigt roligt! Jag älskar att bara gå runt och utforska det vackra paradiset och önska att man kunde få åka dit, minus zombieinfektionen då såklart!

Annars spelar jag lite Tera då och då...

måndag 3 september 2012

Det har varit en tidig morgon för mig idag! Runt åtta, så vaknade jag av att någon borrade så fruktansvärt. Jag försökte att somna om, men det höll fan på i en halvtimme! Det lät som om det var grannen intill vårt sovrum. Men det kan också varit någon som var i trapphuset i byggnaden bredvid som fixade saker. Men störigt var det i alla fall! Det slutade med att jag blev jättehungrig och gick upp och gjorde frukost till mig och min sambo. Idag så började min sambo även på praktik! Han åkte för en halvtimme sedan, ungefär. Det är väl trevligt att han har lyckats få en praktik. Dock gillar jag inte att han ska vara där till sju eller sex. Så lång tid utan honom! Klart, jag kan klara mig själv, men det blir ändå lite ensamt. Idag skulle han även förhoppningsvis få ett samtal från en arbetsgivare! Det där lokalvådarjobbet som han ansökte till förra veckan. Jag hoppas verkligen att chefen ringer honom! Det vore så bra i fall han får jobbet!

Jag själv ska ta och småstäda lite och sen får man se vad man hittar på med...