fredag 31 januari 2014

Ikväll blir det bio!


Ikväll så ska vi se "Frozen", Disneys nya animerade film som tydligen har fått bra kritik lite överallt. Filmen är sådär löst baserad på H.C Andersens saga Snö Drottningen. Den skulle egentligen heta "The Snow Queen" från början och även vara animerad i 2D. Men senare ändrades 2D till 3D istället och bort med titeln "Snow Queen" eftersom vi vill ju inte skrämma bort potentiella besökare (pojkar) med "prinsess" titlar. Så det blev ändrat till "Frozen". På samma sätt där Disney's förra "Tangled" först hette Rapunzel. Disney fick lite smått panik efter deras sista 2D animerade film "Princess and the Frog" inte tjänade in så mycket pengar som de ville och ville radera alla framtida titlar som inkluderar prinsessa bara för att pojkar inte ska känna att det är en "tjejfilm".

"Frozen" skulle även vara mörkare, då den följde originalsagan, men det ändrades såklart också. Istället för en seriös, mörk och spännande film om flickan Gerda som försöker hitta sin barndomsvän Kaj, så ändrades allt till en komedi/äventyr/musikal om Anna och sin syster Elsa och släng sedan in lite romantik här och där. Och man får ju ej förglömma de obligatoriska "comic relief" karaktärer som måste se till att småbarn inte blir uttråkade. Jag tycker även det är synd att alla familjefilmer idag är i princip bara komedier. Det var längesedan jag såg en läskig film anpassad till barn. Under 90-talet fanns det mycket filmer som jag tyckte var läskiga. Jag tyckte t.o.m. att Ronja Rövardotter var sjukt läskig med alla varelser. Speciellt grådvärgarna... *ryser* Idag är alla barn så klena och föräldrar är så rädda att låta barnen bli skrämda då och då. Det är synd.

Så ja, hela "Baserad på Snö Drottningen" är ganska mycket lögn. Det enda som som har med originalsagan att göra är Elsa som snö drottning och renen, förutom att renen ej betedde sig som en hund i sagan. "Frozen" är säkert väldigt bra, som den där typiska Disneyfilmen och jag kommer säkert gilla den. Men jag känner mig ändå liten besviken att den inte blev en riktigt "Snow Queen" film. Ett stort plus är att Idina Menzel, som även spelade med i musikalen "Wicked" gör rösten till Elsa! Är också glad att vi fick in den engelska versionen av filmen här i Växjö! Hade inte sett den annars, ifall den endast visades på svenska.

måndag 27 januari 2014

Söndags Shoppat!

Igår, så var jag och sambon ute och shoppade lite. Vi köpte en ny kudde åt mig. En WellPur kudde, med memory foam. Jag behövde verkligen en sådan kudde. Jag har ofta haft problem med att vakna upp med spänningshuvudvärk i nacken som ibland håller i sig hela dagen, fast du tar värktabletter.


Har testat den inatt och den var verkligen jätteskön. När jag vaknade imorse, så kände jag mig utvilad och bra. Ingen spänd nacke eller tung skalle. Det var dock lite svårt att hitta ett bekvämt sätt att sova på den, då man är van vid en mjuk bomullskudde. Det är så skönt att känna sitt huvud sjunka ner i kudden långsamt.

Köpte även en ny väska till mig! Det var inte tanken att vi skulle göra det, men när jag såg den i affären så fastnade jag för den direkt och min sambo sa att jag borde ha den, älskar honom så ♥ Hittade denna på Game för 199 kr.


På väskan står det "Little Big Planet". Det är en titel på ett spel till Playstation 3. Och sedan en liten Sackboy i garn bredvid :).


Är väldigt nöjd med väskan och kan äntligen slänga min gamla. Nu fattas det bara en ny plånbok!

onsdag 22 januari 2014

Det nya året, så mycket ångest...

Snart är denna månad slut och vi ska strax bege oss in mot Februari. Denna månad har redan gått alldeles för fort tycker jag.

Detta nya året kom även med ett stort paket ångest lite här och där för mig. Jag ska snart till tandläkaren och fixa hål och inte bara ett, utan flera. Sedan ska jag även snart klippa mitt hår. Ja, jag har ångest över det, hur knäppt det än låter. Jag är väldigt introvert och ogillar verkligen all mänsklig kontakt, i alla fall när det gäller främlingar. Jag hatar att frisörerna måste kallprata med en medan de klipper håret. Ännu värre är att jag har hörapparater, så dessa måste jag ju ta av när jag ska klippas, så de inte är i vägen. Och då hör jag inte tydligt heller, så det blir sådär lite skämmigt när de pratar med en och man svarar hela tiden "Va?". Jag har t.o.m. sagt att jag hör dåligt, så ifall de vill fråga mig något så måste de prata högt och tydligt. Och med det hoppas jag att de passar på att inte prata, då jag ändå knappt hör. Men de ska fan i mig ändå prata en massa! Jag hatar verkligen att det ska alltid frågas om vad man jobbar med och när man svarar med att man är arbetslös, så frågar de istället ifall man studerar och när man svarar nej på deras fråga, så tittar de bara skumt åt en med ett falskt leende, tänker säkert att man är en parasit som får pengar av Socialen. Så, ja, jag gillar inte direkt att klippa mig hos frisören. Bara att se mitt hår blir längre ger mig ångest, för då tänker man att man snart måste klippa sig, haha.

Sist men inte minst, så fick jag igår en kallelse till en cellprovstagning hos gynekologen... Jag har aldrig varit där förut, trots att jag har fått ett kallelse innan. Jag var så rädd, så jag struntade att gå dit. Det känns vara otäckt och pinsamt. Men nu tänker jag nog gå dit... Jag vill verkligen inte och funderar kanske på att skippa, men jag försöker tvinga mig dit. Det går ju ändå snabbt. Men ändå! Jag kommer i alla fall ha min sambo med mig, annars hade jag aldrig gått. Allt handlar ju ändå om att ta prover och se ifall det har skett någon cellförändring i livmodern och ifall det har uttvecklat cancer. Cancer är något av det värsta jag vet. Hypokondriker som jag är, så tror jag att allt är cancer. Alla stickningar man känner i kroppen, cancer. Konstig huvudvärk i ena sidan av huvudet, cancer. Ett stick i sidan av magen, cancer. Som tur har jag min sambo som tröstar mig och konstanterar att jag inte har cancer. Men det är ändå jobbigt.

Yaay, ångest.

fredag 10 januari 2014

Nu, så där lägligt inför det nya året, så har min dator blivit uppgraderad med nya datordelar! Moderkort, grafikkort, you name it. Och nu kan jag köra de flesta spel riktigt bra! Vanliga tjejer blir glada att få skor eller Prada väskor, jag blir glad att få datordelar, haha.

I veckan, så fick min sambo en beta invite till det nya online spelet "Elder Scrolls Online", för ett stresstest denna helgen. Jag fick ingen! ;( Aja, min sambo säger att jag gärna får testa på hans konto, han är så snäll, haha ♥



Nu efter att jag är klar med mina sysslor och så, så ska jag spela lite "Okami HD" på vår Playstation 3. Jag hade innan det spelet till min Playstation 2, som nu är sålt. Har klarat ut det tre gånger och nu ska man återigen spela det, fast på PS3:an och med högre upplösning, yosh! Det som är så synd dock, är att vi har bara den digitala versionen av spelet, som vi köpte i Playstation Store. Jag ogillar digitala kopior av spel. Visst, de tar ingen plats i hyllor och man repar inga skivor. Men jag föredrar fysiska kopior som man kan samla på sig. Man tittar på sin spelsamling och suckar nöjt, när man ser hur många spel man har. Vi ville köpa en fysisk kopia av Okami HD, men tydligen så släpptes den bara i Japan. Riktigt dåligt tycker jag.

torsdag 2 januari 2014

Jag spelar SimCity

Förra veckan, på julafton så fick jag ju det nya SimCity spelet av min sambo. Spelet släpptes förra året runt Mars och jag var väldigt sugen på att skaffa spelet. Men när det väl släpptes, så var spelet riktigt buggigt och fungerade inte som det ska. Men en av de största kritiken var att kartan man bygger på var alldeles för liten. Spelet kördes även online, så många hade problem med spelet som loggade ut folk med jämna rum. Jag såklart, var besviken och hade ingen större lust att köpa spelet på ett tag. Men nu i höst kände jag hur spelsuget ökade med tiden nrä jag kollade in SimCity videos på Youtube. Så på julafton, så fick jag spelet i julklapp.

Efter att ha spelat det i snart två veckor, så kan jag säga att jag verkligen gillar det. Jag har inte upplevt en enda bugg och spelet flyter på bra. Det är även mycket enklare än de förgångna spelen, vilket inte många uppskattar, men jag är nöjd, då SimCity 4 var ganska komplicerat. Jag hade speciellt problem med att sköta det ekonomiska i SimCity 4 och uppskattar att den nya SimCity är mycket enklare att hantera.

Min nuvarande stad.
Min första stad som jag byggde, var ett komplett katastrof. Men det var såklart min nybörjarstad. Invånarna klagade på att det var smutsigt och stank plus att luften var förorenat. Så går det när man bygger industriområdet för nära inpå bostäder/affärer, haha. Men efter att ha testat på lite olika tekniker och byggt ett antal småstäder, så började jag på en ny, två faktiskt. Det går mycket bättre nu, alla är glada och nöjda. Det enda negativa med spelet, är att kartan är som sagt alldeles för liten att bygga på. När du väl har fyllt ut hela kartan så dyker det hela tiden upp en massa komplikationer. Folk vill ha mer hus, affärer och ställen att jobba på. Helt plötsligt så finns det ingen mer el, jahapp, då får man bygga dit ett kärnkraftverk kanske, men nähe, det finns absolut ingen plats alls för det. Är det inte el som fattas, så är det vatten, fattas det inte längre vatten så har kloakerna blivit förstoppade. Allt det här kan såklart även fixas med att spela med andra personer online, eller att man bygger egna nya städer som man kopplar ihop med den man har nu. På så sätt kan man sälja/köpa el, vatten och hjälpa varandra med sopor/kloaker o.s.v. Men trots att jag köper el från min grannstad, så verkar jag ändå inte få el. Kan vara en bugg, eller så är det bara helt konstigt.

Jag verkligen älskar miniatyreffekten!

Med en sådan liten karta, så blir det till slut helt omöjligt att kontrollera sin stad. Invånarna gnäller, saker slutar att funka och folk blir hemlösa eller arbetslösa. Maxis, som skapade spelet, sade i Mars förra året att det skulle komma större kartor till spelet. De menade att de ville att spelet skulle kunna köras på enklare datorer i början, men ville sedan lägga till större kartor efterhand. Men i höst förra året så sa de helt plötsligt att det inte ska göras större kartor, eftersom deras grafikmotor inte skulle klara av det. Jahapp, tänker man bara.

Men trots det mesiga storleken på kartan, så är spelet ändå riktigt roligt. Jag älskar att se min stad utveckla sig från en liten by till stor modern stad. Det är fascinerande att titta på alla dessa små bilar som kör runt och folk som står och väntar på bussen. Man kan även se när poliser ger sig iväg för att arrestera kriminella och det hela eskalerar så att de små poliser och tjuvarna skjuter mot varandra.

Hela min stad är i princip fyllt ut med byggnader på denna ynkliga 2 kvadratskilometer karta.

Som sagt är allt väldigt enkelt jämfört med det senaste SimCity 4. Allt är superenkelt ända upp till när staden är full. Många hardcore SimCity fanns ser detta spel som en styggelse. Men jag är i alla fall nöjd med spelet, allt förutom storleken på kartan. Man får verkligen hoppas att Maxis kanske kommer på ett sätt att lösa detta.