måndag 28 september 2015

Glossybox September

Fick ju faktiskt månadens Glossybox förra veckan. Var bara lite för lat för att lägga upp en bild här. Men nu så!

Fick en lotion från Kueshi. En så kallad "Anti-Cellulite Booster" som ska bevara hudens elasticitet. Vet inte riktigt om det stämmer, men huden blir len och mjuk i alla fall!

Sedan, en produkt som jag länge har väntat på... En mascara! Eller rättare sagt, en "Roller Lash Mascara" från Benefit Cosmetics. Har testat den lite och den verkar ganska bra.

Fick små pärlor som man ska dekorera naglarna med. "Caviar Pearls" från Glam of Sweden. Verkligen inte min grej. Jag gillar att måla mina naglar. Men jag gillar inte att dekorera.

Sedan en bra grej. En läppbalsam från Naked Lips. Den återfuktar läpparna samtidigt som den ger dem lite färg. Jag fick färgen "Plush Red". Fint röd utan att vara för röd.

Och tillsist en annan besvikelse. Ännu en ögonskugga från Make Up Store, men denna gången en lila. Har redan två lila ögonskuggor och nu en tredje. Jag har inget emot färgen, men jag skulle gärna vilja ha lite mer naturliga färger!


lördag 19 september 2015

Shoppat loss hos Mediamarkt

Jag och sambon var hos Mediamarkt denna veckan och lämnade in våra gamla Iphone 4s. Man kan lämna in elektronik och få pengar för det. Jag tänkte att vi max skulle få en femhundring för båda.

Men vi fick faktiskt 1387 kr!

Det blev 638 kr för min, som var i princip i nyskick och jag hade allt original innehåll och sedan fick min sambo 549 kr för sin, då hans hade lite fler små repor än min. Och sedan fick vi 200 kr i bonus.

Vi var båda helt överraskade!

Sedan fick vi ett presentkort som vi kunde handla för i deras butik och vi gick direkt till spelhyllan och tittade, haha.

Så det här köpte vi:

Vi har velat ha "Super Mario 3D World" riktigt länge nu, så det var ett givet köp. Och sedan valde vi det nya "Until Dawn" skräckspelet som vi också har önskat oss.

Båda är riktigt bra spel. "Super Mario 3D World" är riktigt roligt att spela tillsammans. Dog nästan av skrattattacker under våra spelrundor, eftersom jag tycker det är lite kul när man misslyckas med så enkla saker i detta spel, haha!

"Until Dawn" har vi än så länge bara spelat i ett par timmar. Men än så länge är det riktigt spännande. Det blir kanske lite mer ikväll!


Sedan lite filmer!


Känns alltid så härligt att kunna shoppa loss sädär utan dåligt samvete. :)

tisdag 15 september 2015

Har skämt bort vår lilla drottning

Idag fick jag äntligen de saker som vi hade beställt åt Lucy! Like smått och gott, då det var längesedan vi skämde bort henne ordentligt. Har också beställt ett nytt klösträd! Denna gången en enkel med en lång påle och tre sittplatser. Den gamla vi har är sjukt sliten och hårig. Lucy har även gjort lite hål här och där.

Köpte en Kickeroo. Typ en kudde fylld med kattmynta som är till för att brottas med. Testade den innan och den verkar vara godkänd! Ville ha en lila, men den var slut, såklart.



Tyckte även det var dags för lite aktiverings saker för Lucy. Köpa denna som verkade ganska enkel. Man lägger godis i tuberna och sedan får katten vända dem upp och ner för att få ut dem. Har testat lite, men än så länge förstår hon inte konceptet. Håller på att öva henne med en tub utan lock för tillfället.


En annan vippleksak, som vi har haft ögonen på ett tag. Den gillade hon väldigt mycket!


Ännu en aktiveringsleksak. Denna gång en boll som man lägger godis i. Testade den innan, men hon brydde sig inte så mycket för tillfället.


Och tillsist en klösmatta. Man kan inte ha tillräckligt med klösmöbler när man har en katt!


Hennes nya klösträd har också anlänt, men väntar med att montera den när gubben kommer hem från jobbet!

fredag 11 september 2015

Ny telefon!

Gissa vem som äntligen har skaffat en ny telefon?!

Meeeeeee!

Är så glad! Har skaffat en Samsung Galaxy S6 och den är jättefin! Den gamla telefonen jag hade var en Iphone 4s. Jag skaffade den ganska sent. 2013 tror jag? Det har i alla fall hunnit släppas en massa nya smartphones under tiden. Min telefon började kännas riktigt seg. Den kunde tänka ett tag när man laddade appar, eller helt och hållet fastna. Alla mina favoritspel gick nästan inte att spela längre, för att utvecklarna bara uppdaterade till de nya telefonerna, såklart.

But here it is! In all it's glory!


Ska inte heller skaffa någon Iphone mer i framtiden. Iphone kan ju knappt göra något i jämfört med andra telefoner. Missförstå mig inte, jag var nöjd med min gamla 4s, men man kunde inte göra sin telefon mer personlig med egna ringsignaler m.m. Med Samsung kan man!

Måste dock ha ett nytt sim-kort, så att jag kan börja pilla med internet grejer o.s.v. Gubben ska även köpa hem lite skärmskydd och sådant!

Mår bättre nu

Mår mycket bättre idag. Känner mig inte trött och svag längre. Dock så har jag en irriterande rethosta. Näsan är inte heller frisk ännu. Allt luktar skumt och den är lite täppt då och då.

Men det är skönt att jag mår bättre, speciellt inför helgen. Jag och gubben ska åka till IKEA imorgon och kolla in lite saker till hemmet!

onsdag 9 september 2015

Är förkyld :(

Har gått och blivit förkyld!

Allt började med att min sambo fick lite ont i halsen. Sedan blev hans näsa täppt. Men det gick över ganska snabbt. Sedan märkte jag att jag hade helt plötsligt ont i halsen och igår hade jag som mest ont. Jag kände mig svag och hela kroppen värkte. Gick och lade mig tidigt igår och gick upp tidigt idag. Sov inte alls gott. Vaknade med jämna mellanrum och hade täppt i näsan och ont i huvudet.

Whyyy?!

Bio

Förra torsdagen så var vi på bio och kollade på "Inside Out". Skulle egentligen uppdatera när jag kom hem, men det blev aldrig av.

Vi åkte först till Pizzeria Excelle. Vi beställde varsin halva. Jag tog en Charlie, med kebab, kebabsås och en massa sallad. Min sambo åt en pizza med banan, jordnötter och curry.


Det regnade som fan dock. Vi struntade att ta med paraplyn, för vi tänkte att det skulle nog inte bli så mycket regn. Vi hade såååå fel!

Det regnade en hel del när vi gick från bilen till pizzerian. Men när vi skulle ta oss från pizzerian till biografen, så regnade det så sjukt mycket. Vi blev dyngblöta. Mitt hår blev jätteblött! Mina kläder! Allt! Vi fick stå under ett tak och vänta ett tag innan vi gick vidare.

Väl hos bion så gick jag till toaletten för att torka av mig lite.

Sedan var det dags för filmen!


Filmen var jättebra! En av Pixars bästa på länge. Dock så blir jag lite less på att, trots man ser den dubbade versionen, så ska SF envisa med att använda undertexterna som är direkt tagna från den svenska dubben. Mycket av översättningen blir helt tvärtom i texten. Och det var riktigt störigt när texten hela tiden översatte en av huvudkaraktärens namn, Riley, till Jenny. Den svenska dubben använder av sig namnet Jenny.

torsdag 3 september 2015

Inside Out

Det blir bio ikväll!
 

tisdag 1 september 2015

Blev utelåst

Jag har varit ensam hemma den här helgen. Min sambo åkte ner och besökte sin familj, då han inte har träffat dem sedan julafton. Men en av hans uppdrag var även att han skulle titta på lite begagnade bilar eftersom vi hade bestämt oss för att skaffa en nu då vår gamla pajjade i början på året. 

Eftersom ingen kunde passa vår katt, så var jag hemma då. Men jag hade det mysigt! Jag spelade en himla massa och kollade på film, medans jag gottade mig i godis och cola ;).

Dock så hade jag en del otur igår. När jag dammsög så klämde jag min tumme i den hårda delen av dammsugarslangen. En bit av tummen fastnade i en kant, aj, aj, aj! Sedan efter jag hade duschat, så blev mitt hår inte alls så rent som det borde. Halva sidan var rent och andra sidan var fortfarande fettigt... Blev så frustrerad!

Men det värsta var när jag skulle gå ner till tvättstuga för att lägga in all tvätt i torktumlaren. När jag hade fixat allt, så tog jag mina saker och gick ut. Väl därute, så kom jag på, i ren panik, att jag hade glömt mina nycklar inne i tvättstugan! Och på dessa nycklar sitter en plastbricka som man använder till att låsa upp dörrar med. När du väl är utanför tvättstugan, så kan du inte komma in, utan plastbrickan... Jag fick panik och skyndande mig hem, för att försöka att se ifall jag kunde få in lite Wi-Fi på mobilen. Hade inga pengar eller internet alls. Stod utanför vår dörr och lyckades skicka ett sms till min sambo och ringde honom för att berätta att jag var utelåst. Klockan var bara 17:00 och han skulle vara hemma ungefär vid 20:00. Han ringde Securitas åt mig, men de sa att de inte kunde hjälpa mig, då jag inte stod på kontrakten till lägenheten... Tack så mycket! Fick mer panik, då jag inte hade någonstans att gå. Min sambo ringde då sin kollega som också bor i samma område och frågade ifall han kunde gå och se ifall det gick att boka tvättid vid klockan 20:00. Han gjorde det. Men nu var jag tvungen att vänta i två och en halv timme!!! Jag var såå frustrerad! Vad skulle jag hitta på med så länge??

Stod först bara där, i regnet med min paraply. Sedan satte jag mig på en bänk under taket. Det var kallt, regnigt och blåsigt. Och jag hade liksom bara min tröjja och leggings på mig. Sedan gick jag hem, eller ja "hem". Stod i trapphuset och bara väntade. Öppnade vår brevinkast och ropade på vår katt Lucy. Hon kom och tittade fundersamt på mig. Efter det så satte jag mig på trappan. Då hörde jag hur Lucy började jama högt. Stackarn undrade säkert varför jag inte kom in, haha.


Sedan gick jag på en promenad för att få tiden att gå fortare. Men det var alldeles för kallt, då jag hade inte någon jacka på mig. Så jag gick hem igen och väntade i trapphuset. Klockan blev äntligen 20:00 och jag gick till tvättstugan för att möta sambons kollega så att han kunde låsa upp dörrarna. Han kom och jag tackade så jätte-jätte mycket! Blev så glad att äntligen kunde plocka tvätten och gå hem! Måste verkligen vara försiktigare nästa gång. Jag är normalt väldigt noga med att jag har med mina nycklar. Men igår så hade jag mycket att tänka på så att nycklarna glömdes. Kom upp och fixade tvätten, haha. Kanske likabra att Securitas inte hjälpte mig, för annars hade det kostat oss 700kr!

Sen kom gubben äntligen hem... Med en bil! Är sååå glad! Har saknat att ha bil. Det är så drygt att åka buss hela tiden, haha. Det kostar också en förmögenhet att ta sig runt med en buss. Plus att det är så jobbigt att behöva vänta på dem också. Så ja, han kom hem med en riktigt fin Volvo s40 i silver. Den är tio gammal och ser riktigt fin och fräsch ut. Den är inte så den hemska Skoda Felicia som vi hade innan.

Vi åkte sedan till Burger King för att äta lite enkelt och det var riktigt trevligt att åka bil. Den är en riktigt bra bil! Tyst och allt, till skillnad från den gamla vi hade.