onsdag 31 augusti 2011

Sambon på praktik igen

Idag har gubben åkt in till stan för att gå på ett möte. Han ska ju börja på en sorts praktik som heter distanssupport där han ska syssla med IT och allt som har med datorer att göra. Han ska gå där tills chefen där hittar ett lämpligt jobb som passar min sambo.

Så nu är han där och kollar in stället och kommer överens med chefen när han ska börja där. Troligen blir det på Måndag. Det kommer också att bli som ett heltidsjobb, så han börjar åtta och slutar fyra.

Och då är man ensam hemma igen. Dock ska jag studera komvuxkurs, samtidigt som jag får agera hemmafru igen haha.

Själv har jag städat och hoppat hopprep och sedan nyligen duschat :). Ska kanske spela lite på X-boxen strax!

lördag 27 augusti 2011

Khajiit och Argonian i Skyrim

Ååh, Skyrim, varför kan du inte snart släppas?!

För en vecka sedan så dök det upp en massa nya bilder på alla raserna som finns att välja mellan i Skyrim. Och alla ser så grymma ut! Det finns även bilder på hur de kvinnliga motsvarigheterna ser ut!

Dem mest intressanta raserna är såklart Argonian och Khajiit! Argonian är en reptilliknande varelse och en Khajiit är ett kattdjur typ. I Elder Scrolls IV: Oblivion spelade jag som en kvinnlig khajiit! Men nu när Skyrim kommer så kommer det bli svårt att välja vilken ras man vill spela som...

Argonian, de tio överst är dem manliga och de tio underst är kvinnliga...




Khajiit! De är så grymma!



Dessa exemplaren är bara några slumpfälliga skapelser. Man kan såklart skapa sina egna karaktärer och bestämma hur deras ansikte ska se ut. Jag kommer nog skapa ett lodjurs liknande Khajiittjej som är ärrig och ser arg ut, haha. Ska bli en krigare! Som vanligt :).

Andra raser fanns det såklart också. Olika typer av människor, alver och orcs. Men de var inte lika coola som dessa två.

Här är två bilder på hur Argonian och Khajiit ser ut i Oblivion.





Liiite skillnad, haha.

75 Dagar kvar... *suck*

fredag 26 augusti 2011

Det löste sig mer eller mindre med AF.

Jag kan fortfarande vara inskriven om jag söker jobb också. Så jag kan som tur gå på min kurs också. Jag kan studera om jag gör det efter 17:00, då Ungdom och Utvecklingsgarantin tydligen är från 8-17. Så visst!

Bara hon inte får för sig att jag kan gå på aktiviteter ändå...

Aja, det känns i alla fall bättre nu.

Min sambos bror var även här på besök idag! Och sedan bjöd han på pizza :). Det var gott, men jag är fortfarande mätt. Åt en Calzonepizza helt själv, phew.

Så nu är det dags att slappna av :).

Fredag och usch för Arbetsförnedrigen!

Idag är det Fredag! Risk för myspys och gott-gott! :D

Vaknade redan tio som vi har gjort nu hela veckan! *stolt*

Vad händer annars här i vår lilla håla till lägenhet? Ja, inte särskilt mycket. Men nästa vecka ska sambon till ett möte där han ska börja på en ITkurs och förmodligen få jobb och jag själv funderar på att gå lite Komvuxkurser.

Jag fattas lite poäng i mina betyg (dock har jag godkänd på alla grundämnena) eftersom två av mina kurser i gymnasiet tydligen inte räknades. Så jag tänkte fixa dessa 200 poängen som fattas. Funderar på antigen en språkkurs eller något med IT.

Enda problemet är att om jag skulle gå på en kurs då kommer Arbetsförmedlingen avregistrera mig och då får vi inga pengar från Socialen mer... Men det finns ju CSN, men det andra problemet är att CSN vägrar ge mig bidrar p.g.a. två kurser jag inte klarade från högskolan. Så nu sitter jag i en jävla dum sits där jag vet varken in eller ut.

Tanken med att ta dessa kurser plus att även söka till den där författarkursen i vinter är att jag ska ha något att göra och även slippa Arbetsförmedlingen som flåsar mig i nacken. Plus att jag också jättegärna vill ha den där författarkursen. Men eftersom Socialen inte vill ge mig bidrag om jag inte är inskriven så måste jag ta hjälp av dessa varelser från helvetet!

Jag avskyr Arbetsförmedlingen... De har aldrig gjort något bra och har bara skickat ut mig på onödiga kurser och där man lär sig att söka jobb eller att skriva ett CV, som jag redan kan! Vad är det för bra att åka på en kurs och sitta där i tre timmar och söka jobb på internet något som man likabra kan göra hemma??

Usch, allt det här och jobb och framtid ger mig totalångest! Jag har inget mål i livet, inga intressen för diverse utbildningar/jobb. Allt känns så svårt och jobbigt! Jag vill såklart ha ett jobb, men mest för att få pengar. Men om jobbet är kul så är det bara en bonus. Just nu, så känner jag bara inte vad jag vill eller hur/när och var.

Både jag och sambon har planerat att först och främst ska min sambo ha ett jobb, som han förmodlingen kommer att få snart om han har tur. Och efter det säger jag "Hejdå AF!" och avregistrerar mig och sedan kan jag i lugn och ro fixa kurser samt jobb. Sålänge vi har en fast inkomst först så är allt bra. Jag tycker i alla fall att det är en bra plan :).

Jag hoppas verkligen att AF snart läggs ner för den har ingen som helst inverkan på något förutom att man blir less på dem.

När jag bodde i min hemstad och var inskriven på AF, så blev jag skickad till ett möte typ sådär varje månad. Och varje möte var exakt om samma sak! Engång på mötet pratade en äldre man om en sorts skola som man kunde söka till om man var intresserad. Och jag var inte intresserad och skolan ringde mig och frågade om jag var intresserad och jag tackade nej. Sedan nästa möte så blev den äldre mannen som gav info om skolan fly förbannad för att vissa inte hade sökt till skolan. Fast att han sa att det var för dem som var intresserade.

Gick även på en jobbkurs som man var tvungen att söka jobb i flera timmar. Endag hade dem en annons från Lidl som sökte personal. Folk som var sugna på jobbet sökte det, men jag var inte sugen på att jobba i affär så jag skippade. Om du gissar på att min lärare där blev sur på mig så gissade du rätt. Jag förstår att de bara vill att man ska få jobb fort som möjligt och dra, men ändå.

Här i Växjö har det väl inte hänt så mycket hemskt. Förutom att Socialen tvingade mig och sambon till något som heter Basement. Man åker dit, söker jobb och måste vara med på obligatoriska fritidsdagar. Jag ogillar att vara bland folk och avskyr att leka lekar med folk jag inte känner. Och allt sånt var vi tvungna till. Som tur var nästa omgång av Basement bättre när det gällde fritidsaktiviteter. Man kunde få välja vad man ville göra själv. Så jag och sambon åkte och badade rätt ofta då.

Sedan efter det har det inte varit så mycket aktiviter som tur. Förutom möten och att mina handläggare har försökt att få mig att anmäla mig till diverse onödiga kurser som ligger utanför Växjö. No way José, säger jag bara. Ännu värre var det när min nuvarande handläggare frågade om jag skulle vara intresserad av en jobbcoachkurs grej som varade i sex månader. Jag tackade nej och sa att jag inte behövde sådant, men sedan sa hon: Hmm okej, men du kan väl anmäla dig ändå? Jag kan fixa en plats åt dig nu!" Jag försökte prompt säga att jag inte var intresserad. Men hon höll på att tjata tills mötet var klart.

Sedan bestämde jag att jag ville studera! Ta lite kurser, som t.ex. en författarkurs som jag är väldigt sugen på. Jag sa det till henne och hon blev glad och sa att det borde jag göra.

Men nu sitter jag här och skriver mail till min handläggare och frågar om jag fortfarande kan vara inskriven trots att jag går på en komvuxkurs.

*suck*

torsdag 25 augusti 2011

Har inte uppdaterat min blogg sedan förra veckan, så nu är det nog dags igen!

Det har varit en mer eller mindre produktiv dag. Jag och sambon var och handlade på Willy:s och när vi kom hem så duschade jag mig och tog på mig mina fula slitna mysbyxor och en stor röd t-shirt! Fult och bekvämt, precis som det ska vara!

Och typ för en timme lagade vi mat! Lite Chili-con-carne är aldrig fel :).





Yum, yum!

Och nu blir det bara att slappa ikväll :).

fredag 19 augusti 2011

Fingrarna slant...

...och "The Sims 3: Pets" är bokat! Som om inte Skyrim vore nog att förhandsboka, hehe.

Bokade "Limited Edition" versionen som kostar lika mycket som den vanliga spelet, alltså 299 kr. Med limited edition får man med en djuraffär som inte finns med i vanliga spelet. Där kan man då köpa saker till sina husdjur som man inte heller kan köpa i det vanliga.

Jag vet inte om det finns andra saker med i limited edition, men jag gissar på att det är det enda som finns. Men eftersom priset är detsamma som den vanliga versionen så kan man likabra köpa den :).



Här finns även en bra sida med svar på allt om "The Sims 3: Pets".

The Sims 3: Pets - Fact Sheet

onsdag 17 augusti 2011

Rise of the Planet of the Apes

Idag såg vi "Rise of the Planet of the Apes" och den var riktigt bra!

Denna filmen handlar om vad som hände långt innan den första filmen. Hur aporna blev så intelligenta och utvecklades.

Forskaren Will försöker att skapa ett botemedel mot alzheimers och testar det på en apa. Will vill börja testa deras botemedel på människor men måste först övertyga sin chef. Men när apan blir aggressiv och skadar en man tror de att botemedlet har gjort henne ovanligt aggressiv. Chefen säger nej för experiment på människor och tvingar dem att avliva resten av aporna. Men forskarna upptäcker senare att deras honapa hade fött en unge utan deras vetskap och har inte hjärta nog att avliva den. Så Will tar den med hem och tar hand om den.

Det visar sig senare att apungen har ärvt sin mammas gener från botemedlet och är superintelligent. Apan som får namnet Caesar växer upp hos Will och blir smartare hela tiden.

Filmen var som sagt väldigt bra och hade många känsloladdade stunder. Även slutscenerna var väldigt bra.

Dock var det synd att vi fick se filmen tillsammans med folk som skrattade åt vissa scener som inte ska vara kul alls. Man kan inget annat än sucka åt sådana folk. Om man tycker att en specifik sak i en film är kul (som inte ska vara kul) så borde man försöka hålla skratten inne. Värst är det när man ser på skräckfilm på bio då ska det alltid finnas tjejer som fnittrar... *suck*

Filmen ska också bli en trilogi och det ska bli intressant att se hur historien utvecklar sig.

Biokväll!

Ikväll blir det bio!

Jag och sambon ska se på den nya "Rise of the planet of the Apes"! Den verkar riktigt bra! :)



Men vi ska strax äta lite ris och kyckling och sen ska vi gå till stan. Spara pengar istället för att åka buss som är så dyrt. Blir bara sådär 80 spänn att åka till stan och hem igen.

Så vi får inte hoppas att det regnar så mycket sen :)

tisdag 16 augusti 2011

Ny Sims 3 Pets trailer!

En ny trailer på "The Sims 3: Pets" har nyligen släppts!

Se den här!

Man får se lite mer djur, katter, hundar och även endel hästar och t.o.m. lite föl. Vissa hundar och hästar ser lite konstiga ut. Men det kanske ser bättre ut när man väl spelar det.

Annars ser allt bra ut! Längtar efter att få skapa en katt som ska likna Lucy och en hund till mina simmar som representerar mig och min sambo! :)

söndag 14 augusti 2011

Tre nya bilder från The Sims 3: Pets!







Hästarna på sista bilden ser rätt lågupplösta ut. Faktiskt så ser hela bilden lågupplöst ut... Jag hoppas att det bara är bilden som ser ut så och att hästarna ser bättre ut när spelet väl släpps.

Och för första gången så får vi se ett föl! Och om man kikar lite till höger så ser man en tvättbjörn.

Önskar att månaden kunde gå lite fortare. När det väl är September så är det i alla fall trevligt att tänka att spelet släpps nästa månad :).

lördag 13 augusti 2011

Jag har ätit kyckling! *flämt*

Idag har det varit en riktigt lat dag...

Vaknade väldigt sent och fick gjort saker och ting väldigt sent. Aja, tur att man är en nattmänniska ;).

Nu i veckan har jag ätit något som jag annars inte brukar äta! Och det var...

Kyckling!

Jag gillar egentligen inte kyckling så särskilt mycket. Men eftersom jag vill äta bra och nyttigt så tänkte jag: "Vad fan, likabra att man äter nyttigt."

Så i veckan har vi ätit wok med kyckling. Det smakade väl rätt bra, det är ätbart i allafall. Dock är kyckling ingen favorit men det går att förtära.

Dock så stör jag mig på folk som nästan svimmar av chock när de för höra att man inte gillar kyckling. Liksom va? Bara för att majoriteten av folket här i världen älskar fjäderfän så betyder det inte att alla gör det.

Samma gäller äckligt kalla smörgåstårtor som alla svenskar verkar hylla som en gud. Smörgåstårta är äckligt. And that's a fact! Ryser bara av tanken att stoppa en bit iskall och kladdig bit smörgåstårta in i munnen, bleh. Och man känner sig som ett fån när man är på kalas och liknande där det serveras smörgåstårta, bara för att man är den enda som inte gillar maten.

Vad fan, jag ger inte folk onda ögat bara för att dem inte gillar tacos eller liknande.

Men tillbaka till kycklingen! Jag åt kyckling och det var okej. Det enda jag inte gillade dock att den kycklingen som vi hade köpt var av äckliga märket "Eldorado" och att hönsen var halalslaktade... Vem fan halalslaktar höns? Halal är idiotiskt i första taget. Man känner sig lite taskig och hemskt som har ätit djur som är halalslaktade :(.


Jaja, nu är det sent och jag borde göra något produktivt!

onsdag 10 augusti 2011

Jag har haft mycket för mig idag! Jag lät gubben slappa idag och tog hand om alla sysslor. Det brukar annars vara han som gör mycket här i huset.

Så jag gjorde frukost, bäddade dammade av, dammsög, diskade och senare lagade jag mat och diskade, torkade av spisen, gick ner med soporna och så slutligen tog jag ner lite saker till källaren. Och pojkvännen min har bara suttit i soffan och spelat "Batman: Arkham Asylum" :) Det har han förtjänt!

Så nu sitter jag bara här och slappar framför datorn... som vanligt!

Oh! Jag har blivit farligt sugen på att skaffa en ritplatta! En "Wacom Bamboo Pen".



Jag vill lära mig att rita på datorn och slippa all strul med att inte kunna scanna in mina bilder o.s.v. Jag fick engång en ritplatta av min syster och hennes sambo i födelsedagspresent. Men den pajjade :( Pennan blev helt knasig och jag kunde inte få igång plattan heller. Och den var även väldigt stor, så den tog mycket plats på datorbordet.

Som tur är den som jag vill ha relativt billig. Man kan få en ny för runt 400 kr och på Tradera går en aktion just nu där den är uppe i 275 kr. Den kostade först 105 kr och jag hoppades på att den skulle stanna kvar i det priset, men såklart var det nån typ som lade bud på den! :(

Det är alltid tider som den här att man ångrar att man köpte något annat skit för sina födelsedagspengar, haha. Dem 500 kr jag fick av mina föräldrar på min födelsedag hade funkat bra just nu. Man borde skrive en lista på saker man vill köpa i framtiden för att undvika sådana här situationer!

Aja, kanske hittar en billigare någon dag!

måndag 8 augusti 2011

Har bokat Skyrim!

Idag förhandsbokade vi spelet "Elder Scrolls V: Skyrim"!

Det känns så bra att vi kommer att få ett exemplar i November!! Är riktigt superivrig! :D

"Elder Scrolls IV: Oblivion" håller jag fortfarande på att spela, jag har fortfarande endel saker att fixa i spelet. Måste fixa det innan "Skyrim" släpps!


Jag älskar rollspel, men är inte så förtjust i japanska rollspel som typ alla tjejer som också spelar är. Många japanska rollspel som t.ex "Final Fantasy" serien är ju väldigt djupa med sina storslagna storyn o.s.v. Men jag föredrar mer "rakt-på-sak" rollspel. Som i "Elder Scrolls" spelen har man sin egen spelkaraktär och gör vad man vill. Göra lite uppdrag, uppgradera sin karaktär med nya vapen o.s.v. och gå på äventyr i det fria världen utan gränser.


Det enda japanska rollspelet jag verkligen gillar är "Kingdom Hearts" spelen där man har mixat ihop Disneykaraktärer med "Final Fantasy"karaktärer. Det är väldigt häftigt.

Men nog om det! Ge mig Skyrim nu! Jag hade sålt min själ för att få spelet tidigare!

lördag 6 augusti 2011

Vad hände med traditionella animerade filmer?

Ända sedan jag föddes var det 2Danimerade, alltså traditionellt tecknade filmer som gällde. Jag är uppväxt med Disneyfilmer och på 90-talet släpptes det en ny tecknad film av Disney varje år. Det var alltid spännande att få veta vad Disney nu hade gjort för film och man fick många favoritfilmer på väldigt kort tid.



Men 1995 kom den första 3D animerade långfilmen, "Toy Story", som verkligen imponerade folk. Skaparna kallade sig för "Pixar" och blev det nya Disney, fast i 3Dformat.



Under tiden släpptes det också en drös nya Disneyfilmer men det började långsamt att avta då Pixar ofta kom med nya animerade filmer som "A Bugs Life" och "Toy Story 3". Disney's två sista tecknade filmer blev "Brother Bear" och "Home on the Range" vilket som inte blev så bra mottagen. Och så slutade de att skapa tecknat och övergick till 3D animerat istället.

Medan Pixar släppte en massa mästerverk som "Finding Nemo" "ratatouille" m.m. så släppte Disney sina egna animerade filmer som "Chicken Little" och "Meet the Robinsons". Ingen av dem var särskilt bra och det kändes som Disney bara ville ha en del av kakan. Dock släpptes filmen "Bolt" 2008 som äntligen blev bättre. Och Disney gjorde det som de gjorde bäst: Talande djur.



Men så kom det en annan 3D-animerad film 2010. Filmen hette "Tangled" och var baserad på sagan om "Rapunzel" och det märktes riktigt tydligt hur Disney hade återgått till sin vanliga design och berättarstil. Vilket jag tycker är bra, för det är då Disney är som bäst. Filmen är visserligen inte tecknat i 2D men den känns åtminstone som en riktigt Disneyklassiker.



Disney hade dock gjort en 2D-animerad film som kom 2009, och det var "The Princess and the Frog". Tyvärr blev det ingen större succé trots att det var en tecknad film precis som på 90-talet. Den hade musikallåtar och var fint tecknad, men den tilltalade inte alla.

Och då kan man undra sig... Varför blev det såhär? Jo, såklart då Pixar hade skapat sin första 3D-animerade långfilm, så märkte många företag att filmen tjänade hur mycket pengar som helst, t.o.m mer pengar än Disney's egna filmer. Såklart ville andra ha en del av kakan och började också skapa 3D-animerade filmer.

Dock fanns det företaget "Dreamworks som fortfarande gjorde tecknade filmer.

"The Prince of Egypt" var deras första tecknade film och den var verkligen imponerande. Animationen var riktigt läcker och musiken var underbar. Den mörka berättelsen om Moses och hans bror var verkligen lite skrämmande, men ack så fascinerande.



Trots att filmen var gillad av många så tjänade den inte tillräckligt med pengar när den gick på bio. Men det stoppade inte Dreamworks for att göra nya tecknade filmer. Deras nya film hette "The Road to Eldorado" men den gick väldigt dåligt. Vilket är synd för det är verkligen en bra film. Tyvärr ville folk hellre gå och se på de nya häftiga 3D-animerade filmerna än "tråkiga" vanliga tecknade filmer.

Trots att de förlorade så mycket pengar så gjorde de två nya tecknade filmer. "Spirit: Stallion of the Cimarron" och "Sinbad: Legend of the Seven Seas". "Spirit" blev snabbt en av mina favoriter. Det var verkligen ett paket invirat i det finaste pappret och innehöll en av det mest underbaraste en tecknad film kunde innehålla. Bra musik, bra story och verkligen suberp animation. Men tyvärr, blev det inte heller en större hit. Den tjänade lite mer pengar än deras föregångna, men det var tyvärr inte tillräckligt. Och "Sinbad" ska vi inte ens tala om! Den floppade totallt! Varför? För att folk gick och betalade för Pixar's och Disney's filmer istället.



Men Dreamworks hakade snabbt upp på "trenden" och skapade deras "första" 3D-animerade film (deras första 3D-animerade film är egentligen Antz som kom 1998) "Shrek". Och "Shrek" blev snabbt den mest populära filmen bland 3D-animation. Den hade humor, mestadels vuxenhumor och mycket referenser från andra filmer. Och folket älskade den och även jag, för filmen var så annorlunda. Det var inget man hade sett förrut.

En uppföljare släpptes rätt fort och den var också väldigt bra och tjänade in pengar som aldrig förr. Och sedan kom ännu en film och ännu en och ännu fler! Filmserien mjölkades på pengar vilket är synd för de två första var verkligen bra och de borde ha slutat där. Och efter ett tag kom det fler nya filmer av Dreamworks och ännu flera uppföljare. Och det mesta som man såg på bio var bara en himla massa 3D-animerat.

Jag hatar inte 3D-animerat. Men efter en massa av det samma så blir det tröttsamt. Dock är Pixar's filmer alltid bra och nyskapande. Och tyvärr är Dreamworks och vissa andra animerade filmer i samma standard. De flesta filmer ska alltid proppas fulla med popkultur referenser och en massa "slapstick" humor.

Dock blev det annorlunda Dreamworks släppte filmen "How to train your dragon" år 2010. Det var en seriös film med bra animationer och musik. Ingen referens till en film eller annat kultur går att hittas. Allt är bara myspys som kommit från skaparnas hjärtan. Varför kommer den inte fler filmer som den här?



Det är verkligen synd att den inte kommer så mycket 2D-animerade filmer numera. 90-talet var verkligen en tid då många härliga tecknade filmer släpptes. Och inte bara av Disney.

Universal, 20th Century Fox och sedan filmer från den härliga mannen Don Bluth.

Jag vill se filmen igen som "Balto", "Anastasia", "The Lion King" m.m.!



Jag tänker vara ärlig och säga att jag tycker att 2D-animerade filmer är snyggare än 3D-animerade. Tänk så mycket ansträngning folk har lagt ner på att teckna animationer m.m. Såklart är det också ansträngande att skapa 3D-animerat och vissa 3D-filmer har varit i utveckling i flera år innan den är klar. Men att sitta där och animera som de gjorde med "Snövit" utan datorer, det är imponerande.

fredag 5 augusti 2011

Inleder helgen med Lost och gott-gott!

Gubben och jag samlar på oss lite "proviant" och myser i soffan medans vi kollar på serien "Lost"! :)

Idag började även Karl Oskar Festivalen här i Växjö! Vi skulle egentligen dit idag och kolla, men eftersom det var lite regnigt och trist så skippade vi det idag och ska dit imorgon istället.

Klarade ut spelet "Alice: Madness Returns" igår! Spelet är riktigt underbart! Riktigt härligt, bisarrt och morbidt. Och slutet på spelet väckte verkligen endel känslor. Så sjukt slut! Jag ska såklart inte avslöja något här :) Älskade verkligen allt i spelet! Stämningen, storyn, banorna... ja allt! Det fanns ett par buggar dock, men inget som stör så mycket.

Hoppas redan på att det släpps ett tredje spel! :)

måndag 1 augusti 2011

Välkommen Augusti!

Idag var vi och tränade på gymmet! Vi har blivit alldeles för bekväma och lata så vi missar mycket träning... Det är svårt att orka att ta sig dit, men när man väl är där så är man glad att man gick dit.

Nu börjar Augusti! Hoppas det snart blir svalare ute och sedan tillräckligt kallt så man slipper att bli varm hela tiden. Även om det inte är så varmt så blir jag ändå riktigt svettig bara när jag städar, diskar eller tvättar mina händer i varmt vatten! Efter alla dessa äckliga varma sommrar, så kommer jag nog aldrig sakna sommaren igen.

Winter, bring it on!!!