onsdag 17 augusti 2011

Rise of the Planet of the Apes

Idag såg vi "Rise of the Planet of the Apes" och den var riktigt bra!

Denna filmen handlar om vad som hände långt innan den första filmen. Hur aporna blev så intelligenta och utvecklades.

Forskaren Will försöker att skapa ett botemedel mot alzheimers och testar det på en apa. Will vill börja testa deras botemedel på människor men måste först övertyga sin chef. Men när apan blir aggressiv och skadar en man tror de att botemedlet har gjort henne ovanligt aggressiv. Chefen säger nej för experiment på människor och tvingar dem att avliva resten av aporna. Men forskarna upptäcker senare att deras honapa hade fött en unge utan deras vetskap och har inte hjärta nog att avliva den. Så Will tar den med hem och tar hand om den.

Det visar sig senare att apungen har ärvt sin mammas gener från botemedlet och är superintelligent. Apan som får namnet Caesar växer upp hos Will och blir smartare hela tiden.

Filmen var som sagt väldigt bra och hade många känsloladdade stunder. Även slutscenerna var väldigt bra.

Dock var det synd att vi fick se filmen tillsammans med folk som skrattade åt vissa scener som inte ska vara kul alls. Man kan inget annat än sucka åt sådana folk. Om man tycker att en specifik sak i en film är kul (som inte ska vara kul) så borde man försöka hålla skratten inne. Värst är det när man ser på skräckfilm på bio då ska det alltid finnas tjejer som fnittrar... *suck*

Filmen ska också bli en trilogi och det ska bli intressant att se hur historien utvecklar sig.

2 kommentarer:

Katja sa...

Åh den vill jag också se, jag läste vad du hade skrivit för gubben och han blev också nyfiken :-)

Jag håller med angående störigt folk i biosalongerna, därför brukar vi aldrig gå på premiärer utan väntar ett tag tills dom flesta har sett den önskade/valda filmen :-)

Icewolf sa...

Haha, så bra! :) Ja den var riktigt bra, jag rekomenderar den verkligen! ^^

Ah ja, det är smart att vänta efter premiären. Vi borde också göra så faktiskt :)