lördag 31 december 2011

Snart är det 2012

Idag är det den sista dagen i 2011! Det känns lite skumt att detta året redan har gått.

Jag och min sambo ska bara vara hemma. Skönast så tycker vi ;). Vi har mat, snacks och vin nog att njuta för oss själva.

Jag känner mig även lite krasslig. Det började i torsdags med att jag vaknade med halsont och en massa slem i halsen och näsan, och igår var jag lite mer hängig. Idag mår jag lite bättre, min halsont är borta men jag känner fortfarande obehag i näsan och är snuvig. Jag har även lyckats smitta gubben, haha.

Jag har även bestämt mig för att ha kvar min Wacom. Man lär ju inte sig att använda den på en dag. Och igår testade jag att fylla i en skiss jag hade. Det var lite lättare att syssla med. Nu måste jag bara lära mig de olika programmen som jag ritar på.

Nu har vi städat lägenheten så att den är fin och ren innan det nya året infaller! Nu ska vi bara ta det lugnt :)!

torsdag 29 december 2011

Har börjat att vela...

Har testat min Wacom lite smått nu i ett par timmar och vad ska man säga?

Den är väldigt cool och kul att rita på, men jag börjar att vela lite... Jag är osäker på ifall jag ska skicka tillbaka den eller ha kvar den. Jag vet inte hur mycket jag kommer att använda den och föredrar faktiskt att rita på traditionellt sätt. Men samtidigt så vill jag lära mig att rita digitalt. Ja, jag är väldigt osäker och har mycket ångest... Jag är rädd om jag skickar tillbaka den så kanske jag ångrar mig.

Jag känner att jag blir frustrerad när jag ritar, men såklart blir man det när man är nybörjare.

Hmm...

Jag har i alla fall två veckor på mig att bestämma mig. Visst kan man väl ha kvar den, men tänk om den bara kommer att ligga där och damma? Plus att alla dessa program som man ritar på är så avancerade!

Hmm ja, får väl testa lite mer varje dag och sedan får vi se vad som händer :).

Nu är den här!

 Idag kom min Wacom Bamboo Pen!

Dock var man tvungen att hämta den på Pressbyrån vid Lasarettet i stan. Så min stackars sambo åkte in fint uppklädd med wax i håret och allt. Och sen började det att regna... Eftersom att det stod på nätet att Pressbyrån låg UTANFÖR lasarettet så gick han runt i en halvtimme och letade. Och så fanns den inne i lasarettet! Stackarn gick runt i regnet och stormen och letade så länge. Hela han blev blöt och snuvig.

Men nu är han i allafall hemma i värmen :).

Och här är den!



Lucy ska såklart provligga i lådan :).

Ska testa den efter jag har ätit!

onsdag 28 december 2011

Shoppat!

Idag har jag och gubben varit i stan och shoppat!

Jag fick ett presentkort till H&M av min sambos mamma, så idag fick jag köpt lite saker som jag behövde. Så det blev lite nya underkläder och smink! Inte för att jag sminker mig så ofta, men jag gillar att använda eyeliner och mascara. Köpte även en lila nagellack, haha.


Och igår så beställde vi en sak till mig för julpengarna som vi fick av mina föräldrar! Nämligen en Wacom Bamboo Pen! En sådan som man kan rita på :). Jag hade en liknande innan som jag fick av min syster och hennes sambo, men den pajjade och sen var den inte till så mycket användning. Men nu ska jag bannemig öva på den varje dag och lära mig rita digitalt!

Kanske får den imorgon!

måndag 26 december 2011

Nu är julen över...

Nu har vi kommit hem från vårt besök hos familjen! Eller ja, vi kom hem vid sju. Sedan har vi packat upp alla saker och julklappar som vi har fått och sedan gått in och duschat.

På julafton åkte vi till min sambos familj för ett snabbt julfirande (åt lite, öppnade paketer och socialiserade ) och sedan åkte vi hem till min familj igen för att fira jul där också. Det var mycket ståhej, just med tanke på barnen, men annars var det väldigt mysigt. Och så åt vi jättegod dansk julmat! Det bästa julmaten! Jag tycker inte att svenskt julmat är särskilt gott. Köttbullar och prinskorv är inte så juligt enligt mig. Och så var det mycket julklappar som skulle öppnas. De flesta var till barnen såklart, men kan inte hjälpa att bli lite avundsjuk, haha. Det blev en massa fina julklappar från både min familj och min sambos.

Sedan på söndagen var vi bjudna hem till min sambos mammas ex-sambo. Där åt vi mer julmat och fick varsin julklapp. Vi båda fick varsin jacka, riktigt fina var dem :).

Sedan åkte jag hem till min familj igen och gubben åkte hem till sin mamma. Väl hemma hos min familj satt vi framför tv:n och kollade på film. Efter det blev det kvällsmat och efter det så lärde jag mig att spela UNO för första gången haha ;). Jag vann aldrig!

Idag var det jullunch med min familj klockan tio på morgonen och efter ett par timmar så åkte resten hem. Så var det lugnt tills jag och min sambo själv skulle åka hem, hans bror körde hit honom och så hämtade de mig och sedan körde han oss till tågstationen.

När vi väl var i Växjö igen så åt vi lite mat på MacDonalds för att vi var riktigt hungriga. det är bara synd att det finns så många fjortisar som härjar där. Åh, man kan tydligen få "My Little Pony: Friendship is Magic" figurer i Happy Meal på MacDonalds nu :O! Trodde aldrig att vi skulle få de i Sverige p.g.a. serien inte är lika populär här i svensk tv som i amerikanskt. Måste ta och skaffa lite figurer sen, haha. Så länge jag får Applejack så är jag nöjd!

Så, ahh, det är skönt att vara hemma igen. Även om att det är skönt att komma ut lite också ibland. Men det är alltid skönast att komma hem!

Så ikväll blir det bara att slappa!

fredag 23 december 2011

God Jul!

Om en timme ska jag och min sambo börja bege oss iväg med bussen till stan, senare ska vi ta tåget till skåne för att fira ju hos våra familjer :).

Sedan kommer vi hem igen på måndag!



God Jul!

söndag 18 december 2011

Helg, underbara helg

Det är en härlig och mysig helg. Snön faller stilla ute... Ahh, myspys :).

Igår fixade min sambo min dator. Den behövdes att omformateras och även byta kylpasta på processorn. Har märkt av att vissa spel på datorn går segt och hackar, så han testade att formatera om allt, bytte kylpasta och så även dammsög alla delarna. Och nu funkar spel bra igen! Tack vare min sambo :).

Det är skönt med en helt ren och fin dator!

Sedan efter det kunde jag spela "theHunter" utan att det ska hacka, så det blev endel spelande igår!

Min sambo har också fått sin dator mer eller mindre fixat. Han tog med sig sin datorskärm till jobbet och lät en kille kolla på den. De öppnade skärmen och bytte ut nåt som jag inte kommer ihåg namnen på, haha. Men nu funkar skärmen igen, vilket är skönt. Men hans dator är inte helt i topp ännu. Många av hans datorkomponenter är gamla. Men vi hoppas på att få lite pengar i julklapp, och då kan vi köpa ett nytt grafikkort till honom :).

Just nu väntar jag på att gubben ska komma hem. Har skickat iväg honom till affären så han kan köpa middag ;).

fredag 16 december 2011

Snart Julafton

Imorse sov jag och Lucy tillsammans, det var mysigt. Hon låg bredvid min kudde i två timmar. Hon brukar inte vilja vara nära oss så ofta. Eller tja, hon har sina regler. Hon vill gärna vara nära oss, men inte vara på oss. Vilket är lite synd då man vill ha henne i knäet då och då, men då blir hon bara jättestel och försöker att hoppa ner. Aja, det kanske blir bättre när hon blir äldre och uppskattar lite ner gos. Eller inte, haha.

Snart är det julafton... Ja, den året gick fort som fan kändes det som. Och snart är det även 2012! och nästa år fyller man 24! Åhh allt går alldeles för fort framåt! Usch och bleh!

Ska fira julafton hos min familj i år tillsammans med sambon :). Vi blir även tvungna att ta med oss Lucy för att det inte finns någon som kan passa henne. Tanken var också att vi skulle lämna henne på ett katthem, men det blev alldeles för sent för det. Så vi får helt enkelt ta med henne.

Det kommer nog att gå bra... Hoppas jag!

Ska fortsätta att städa lite och dammsuga, och därefter ska jag ta och spela lite Skyrim! :)

lördag 10 december 2011

Ahh, det är en härlig lugn kväll :).

Vi har nyligen ätit tacos och kollat på fjärde säsongen av "Lost", diskat och vikit tvätten. Och nu tillbaka till datorn där jag ska fortsätta med att spela "theHunter" :).

Trevlig helg!

måndag 5 december 2011

Årets första snö!


Vaknade imorse och märkte hur vitt det var därute!
Snö!

söndag 4 december 2011

Hoppas, hoppas...

Är med i en tävling på Facebook där man kan vinna en Iphone 4S!

Hoppas jag vinner en :)!

lördag 3 december 2011

Gissa vem som har fått en splitterny Iphone?? :D

Inte jag... :(

Min sambo fick igår en Iphone av den senaste modellen ( Iphone 4S) av sin mamma. Hon tyckte att det var dags för honom att skaffa en ny då hans gamla är ful och sleten, haha. Så vips! Fick han en helt ny Iphone!

Jag är inte alls avundsjuk! Inte aaaalls! Okej, bara lite! Okej, jag är väldigt avis, haha!

Hans mamma ville köpa en till mig också, men det får bli någongång nästa år, annars skulle det bli alldeles för dyrt. Och det kan man ju förstå. Men nu när man har sett sambons Iphone i sin helhet så vill jag ha en nu!


Det finns så mycket grymma saker man kan göra! En himla massa appar som jag vill ha, typ som stegräknare, menskalendern (haha) och en annan massa kul.

Har aldrig haft en ny mobil förr, alla som jag har haft har jag ärvt av min familj, haha. Eller ja, min sambo gav mig en helt ny mobil engång. Den var helt ny, men en billig variant. Men var ändå sjukt tacksam. Det var min första helt egna mobil! Den som jag har nu ärvde jag av min pappa, då han skaffade en Iphone, så fick jag hans gamla Ericsson.


Hade önskat mig den i julklapp om det inte vore för den skyhöga priset!


Åhh, min sambo är så lyckosam! En helt ny och svart Iphone 4S... *suckar*