torsdag 30 augusti 2012

Åhh, är så trött på Arbetsförmedlingens olika spontana påhitt!

Idag skulle jag alltså gå till AF eftersom de hade en anordningsmässa där som de ville man skulle titta på. Så jag åkte dit då, med tanken att jag troligen inte kommer att hitta något som intresserar mig och sedan skriva på frånvarolistan och sedan hem igen. Men när jag kom dit, så fanns det ingen mässa! En kille kom fram till mig och frågade om jag skulle till mässan och jag svarade ja och sedan sa han att det var på baksidan av Arbetsförmedlingen, i en annan lokal då. Det stod inget på pappret som jag fick igår att jag skulle till ett viss ställe. Sen när jag väl kommer dit, så frågar en man ifall jag skulle med på informationsmötet till mässan. Då svarade jag "Ja." av ren instinkt utan att egentligen veta vad som pågick. Sen kom jag in till en sal där det satt trettio pers och bara blängde på mig. Sedan när jag satte mig så satt jag och tänkte: "Vad fan! Det stod inget om något möte på pappret igår!" På mötet så förklarade de om fas 3 och vad det innebar, sedan efter ett par minuter så var det slut och alla gick ut i hallen där alla anordnare fanns. Jag som var helt förvirrad hur man skriver ner sin frånvaro gick och frågade en äldre dam. Hon sa att på pappret som jag fick, så var man tvungen att skriva ner namn o.s.v. och vilken anordnare man har valt. Sen frågade jag henne vad händer ifall det inte fanns något som intresserade mig, så sa hon: Du måste välja något! Jag bara: Jaha? Det stod även på pappret igår att ifall jag inte väljer något så väljer min handläggare något åt mig.

Så jag gick runt där, helt förvirrad och förtvivlad om vad jag skulle göra. Jag ville inte välja något just nu men var tydligen tvungen eftersom det pappret som jag skulle skriva ner på ansågs vara en frånvarolista. Åhh! Blir så trött på sånt här skit! Dock som tur så hade ett företag som heter InOpus (där min sambo har varit de senaste månaderna) en liten bås där. Jag tänkte att jag hellre går på InOpus än de andra företagen som inte intresserar mig det minsta! På InOpus är det mycket med datorer och så. Antigen kan man jobba med datorer eller webdesign. Så jag gick till dem då och fick dem att skriva på mitt papper.

Sedan efter det kände man sig som skit igen. Helt förtvivlad och tvungen att göra saker man egentligen inte vill, men gör det ändå. Ända sedan förra veckan har det bara dukit upp en massa skit som har gett mig ångest. Och när man väl blir lugn igen så kommer det nåt nytt från AF som stressar upp en! Och en annan grej som jag är nervös för att min handläggare kanske skickar mig till InOpus innan fas 3 börjar, bara för att. Det är ju tre månader innan jag börjar på fas 3 och det vore skönt att få njuta av den sista tiden innan man börjar. Vi får se vad som händer...

Dock som tur så ska min sambo söka till ett städ/vaktmästarjobb och ringde dem idag och frågade om diverse grejer angående om jobbet. Hon som han pratade med verkade väldigt positiv tills hans inställning och på måndag ska han på arbetsintervju. Om han får jobbet så blir allt bara hur bra som helst! Jag kan sluta på AF och börja på någon utbildning kanske och allt känns så mycket bättre utan Arbetsförmedlingens ögon som jämt håller koll på allt!

Hoppas att allt blir bra...

onsdag 29 augusti 2012

Ett brev kom idag...

Fick ett brev från Arbetsförmedlingen idag! Jag såg hur det låg ett vitt kuvert på golvet framför dörren och jag började ana det värsta! Jag tog upp den och vände på den och såklart var det från AF till mig! Fånig som jag är känner jag hur jag börjar bli nervös och hjärtat bankar. Jag går till köket för att öppna den och fasar att det är ett möte där jag ska diskutera om fas 3 med min handläggare. Men när jag öppnade den så stod det att jag ska komma på en anordnarmässa hos AF. Phew! Det var inte så farligt! Det enda läskiga med det hela var att ifall jag hade förbrukat mina 450 sista ersättningsdagar av mitt aktivitetstöd så var jag tvungen att hitta en anordnare och meddela min handläggare. Ifall jag inte gör det, så kommer hon välja en åt mig! Men jag har fortfarande tre månader på mig, så det är lugnt.

Så imorgon ska jag dit och kika. Vem vet, man kanske hittar något kul där? Tror knappast det dock! Men vi får se!

söndag 26 augusti 2012

Borås Djurpark!

Det var en härlig dag på Borås Djurpark och det var riktigt fint väder! Det var första gången för både jag och min sambo att besöka djurparken och det är definitivt den bästa som jag har besökt här i Sverige, än så länge i alla fall! Skånes Djurpark är självklar också väldigt fin :). 

Djurparken var riktigt fin och mysig och hade jättemånga olika djur som jag inte har sett i andra parker. Alla djuren hade också väldigt stora och fina inhägnaden. Många av djuren sov tyvärr när vi väl kom dit, så man missade vissa. Men som tur gick vi en snabb extra runda innan vi åkte därifrån och fick tillsist se alla djuren vi inte kunde se innan. Dock, tyvärr, så fick vi inte riktigt en bra titt på hyenorna där. Jag har aldrig sett hyenor på riktigt förr, så jag var rätt ivrig för att se dem. Men när vi väl kom till deras inhägnad så såg vi bara en som sov i ett hus långt bort. Sen efter vi hade åkt därifrån så åkte vi till Burger King och åt lite mat!

Tog en hel del bilder, haha. Jag ska lägga upp vissa av dem här senare!

fredag 24 augusti 2012

Ska börja på fas 3!

Idag är det fredag och imorgon åker vi troligen till Borås Djurpark! Har ingen aning vad det blir av vädret, men lite regn skadar väl inte? Får bara ta med sig en jacka och paraply :).

Fick även ett brev från Arbetsförmedlingen idag! Om tre månader ska jag tydligen gå in i fas 3! Usch, är så nervös (som vanligt). Har läst lite om fas 3 inne på AF's hemsida och blir inte mindre lugn av det. Allt låter så komplicerat! Fas 3 är för dem som inte har lyckats få något jobb i de tidigare fasen och ska få mer hjälp och så. Jag är nervös ifall de ska pracka på en massa praktik som jag inte är intresserad av och ifall jag inte vill gå på dem så drar de in mina pengar! Förstå mig inte fel, jag vill ha ett jobb! Men det finns inget som jag är intresserad av! Jag vill studera dock, men vet inte direkt till vad... Jag lär nog få ett städjobb i framtiden, haha. Det är seriöst det enda jag kan tänka mig göra.

Usch ja... Kanske är det bara jag som oroar mig i onödan. Det kanske inte blir så mycket skit som jag tror. Jag har varit orolig för varje år som gått när jag har varit inskriven, haha. Alltid så nervös ifall AF ska tvinga på mig saker som jag inte vill gå på. Men allt har gått bra än så länge... Det är bara det att fas 3 känns så mera hotfullt!

Min sambo ska snart börja på praktik. Han fick praktik på Elgiganten och ska gå där i två månader. Jag gillar egentligen inte att han ska jobba där tills sju på kvällen, men får försöka vänja mig, haha.

Hoppas att allt kommer att gå bra sen...

torsdag 23 augusti 2012

Igår hade vi strömavbrott! Det började runt 23-tiden och varade i typ 40 minuter. Man blir alltid lika paff när allt ljus försvinner och man sitter där som ett fån i ett par sekunder, haha. Som tur kom elen tillbaka och man kunde njuta lite extra av kvällen innan man lade sig.

Jag och min sambo har också planerat att åka på en utflykt på lördag. Vi tänkte åka till Borås Djurpark! Nu när man har bil så kan man äntligen köra runt lite överallt. Vi tänkte först på Ölands Djurpark, men efter närmare efterforskning så verkar parken rent ut sagt riktigt sunkig. Det är ju en park med både tivoli, djurpark och äventyrsbad. Vi hade visserligen mest tänkt oss att besöka djurparken, men vad man har läst om den, så verkar den inte särskilt bra. Så hittade jag Borås Djurpark, som var också relativt nära där vi bor! Det enda som känns negativt just nu är vädret... Det har varit regn i princip hela veckan och enligt Borås väderprognos så ska det även vara regn där på lördag. Såklart ska man inte alltid lita på väderprognosen, men denna veckan känns verkligen inte bra... Annars får man kanske ta det nästa helg. Ahh, får se vad som händer! :)

torsdag 16 augusti 2012

Ännu en visdomstand...

Ugh, en tredje visdomtand har bestämt sig att det är lägligt att växa ut just nu...! Jag har två som redan är utväxta och som inte har ställt till med övriga problem, som tur. Men nu börjar den tredje, som ligger på ovansidan av käken, att växa ut och det gör ont! Jag är så kluven... jag vet att man bör åka till tandläkaren och kolla upp tänderna ifall det ska bli problem. Men mina två klarade sig bra. Denna nya gör ont, precis som de två andra gjorde i början, men jag har även ont i halsen, vilket jag inte vet ifall det är tanden som har roligt eller ifall det bara är halsont som kom sådär lägligt.

Jag har ingen aning hur den nya tanden ligger. Jag har testat att känna på den, men det är lite sådär omöjligt att själv ta reda på. Mina två första såg relativt sneda ut i början när de växte, men nu ligger dem rakt. Så jag undrar... ifall de två första ligger rakt, är det möjligt för resten av tänderna att också ligga rakt? Jag hoppas verkligen att så är fallet!

...


Åhh! Jag borde egentligen gå till tandläkaren! Om jag inte hade haft en sådan skräck för dem! Plus så är jag rädd att de tycker att tanden bör dras ut med detsamma eller något. Plus så har vi inte råd med tandläkaren för tillfället... Jobbigt!

fredag 10 augusti 2012

Trevlig helg!

Nu är det helg igen och dags för en massa mys tillsammans med sambo plus en massa gott att äta!  Har införskaffat lite Malaco Gott & Blandat och även lite Yankie Bars (dansk choklad) och sedan lite doenuts, yum! Det kommer att bli så gott! Sedan ska det spelas en massa Tera!


Jag och min sambos karaktärer! Min karaktär till vänster och gubbens till höger! :)

Trevlig helg!

fredag 3 augusti 2012

Såg nya Batmanfilmen igår...

Igår var jag och min sambo på bio och såg "The Dark Knight Rises", den tredje och sista filmen i Christopher Nolans Batman trilogi! Och vilket slut det blev på den! Riktigt bra! *klappar*

Jag var dock en smula skeptisk till att börja med just när det kom till Catwoman och Banes utseende. Jag tyckte att Bane såg för vanlig ut i sin rock och mask och Catwoman såg lite trist ut. Men nu när man har sett filmen har jag ändrat mina åsikter endel. Bane var sjukt grym! Älskade verkligen hans röst, som fick mig att tänka direkt på Sean Connery, haha. Catwoman var också väldigt cool, även dock Michelle Pfeiffer i Tim Burtons Batman Returns är min favorit som Catwoman!

Dock alltid när man ska gå på bio så finns det endel saker jag stör mig något otroligt på! Och det är folk som pratar och folk som inte kan släppa taget om sina mobiler. Dock som tur var det inte så många som pratade under filmen. Men innan filmen börjar visas det ju trailers och trots att det visas trailers så pratas det så enormt i salongen. Man kan inte ens höra vad folk säger på filmduken! Visst får folk prata, men de ska alltid prata så sjukt högt! Jag pratar också ibland med min sambo innan filmen börjar, men det är rätt tyst. De som pratar mest är såklart tjejerna. De pratar som om jorden skulle gå under och de pratar högt! Skrattar högt gör dem också.

Och sedan, dessa jävla mobiler! Jag är så sjukt irriterad på att folk är så besatta i sina mobiler att de inte ens kan stänga av dem under filmen. Var ett par bredvid mig som skulle kolla sin facebook då och då. Jag har aldrig ens min mobil med till biografen, för det behövs inte liksom. Enda anledningen vore nog att kolla klockan, om ens det. Jag önskar att man inte kunde använda sina mobiler i biosalongen, typ att de inte går att starta alls därinne, det vore riktigt grymt.

Aja, som tur var det ingen som störde under filmen denna gången :).

Filmen är än så länge den bästa filmen som jag har sett på bio i år!