lördag 27 oktober 2012

Bra start på helgen

Vaknande tio idag. Skulle upp och göra frukost till mig och min sambo och därefter åkte min sambo iväg till sin praktik. Japp, han praktiserar även idag. Dem på jobbet ville att han skulle testa på hur det var att jobba på en helg, då det är som mest folk som handlar. Som tur är det inte så många timmar. Han började vid elva och kommer att sluta vid tre. Sedan så är han ledig på måndag!

Efter att han stack så började jag att städa lite och efter det så var det duschen som gällde. Och efter att jag hade klätt på mig och torkat håret, så bestämde jag mig för att gå på en promenad! Jag älskar verkligen höstväder och tycker att det är så mysigt med alla löv som faller. Så nu är jag hemma igen. Det var kyligt, men skönt. Åh, jag såg även en person som kom gående med en doberman, vars öron och svans inte var kuperade! Än finns det hopp för mänskligheten! Jag tyckte att det såg coolt ut när hundarna hade stående öron och stubbsvans. Men det var innan jag visste att man klippte dem. Det är synd att det har blivit så. Många anser att en normal doberman inte är lika "cool" som en kuperad.

Så nu när jag är hemma igen, så ska jag ta och spela lite tv-spel! Vad vet jag inte. Det blir väl kanske "Skyrim" eller "Dead Island". Borde ta och spela lite "Dead Island" då jag fortfarande inte har klarat ut spelet. Vi får se vad som händer!

tisdag 23 oktober 2012

Äntligen kan jag skriva i min blogg igen! Innan så hade jag på något sätt råkat installera något tillägg på mitt internet och det gjorde så att jag inte kunde logga in på min blogg och andra lustiga saker. Trodde först att jag hade fått ett virus, men efter att ha scannat datorn ett par gånger och inte hittat något, så kom gubben min på att kolla vilka tillägg jag hade. Och såklart fanns det ett skumt tillägg som har hittat vägen in till mitt internet. Så jag avinstallerade den och nu är allt som vanligt igen.

Jag och min sambo har båda varit lite sjuka de senaste veckorna. Eller ja, det började typ förr förra veckan att min sambo blev lite täppt i näsan, men det försvann rätt så snabbt. Efter det så blev jag tydligen smittad och var täppt, hade ont i halsen och var lite hes. Men det försvann efter ett par dagar. Så efter det så verkade det som att gubben blev smittade återigen. Han fick ont i halsen och blev väldigt hes. Nu i helgen fick han även feber. Men på måndagen så mådde han bra igen och idag så åkte han till praktiken som vanligt. Det går även bra för honom på sin praktik. Han har fått en fin skjorta med slips och allt! Och nu den sista veckan så ska han lära sig att sälja, vilket säkert kommer att gå jättebra! Han slutar nästa vecka och jag hoppas verkligen att han får ett jobb där! Jag håller tummarna!

onsdag 17 oktober 2012

Ahh, det är skönt med höst tycker jag... Det är vackert och även skönt när det är kyligt och regnigt. Hellre höst än onödig värme som gör att man blir svettig stup i kvarten. Börjar man att frysa på hösten/vintern, så kan man bara klä på sig lite varmare.

Ahh, annars har det inte hänt så mycket sedan vi kom hem från bröllopet. Det var skönt med en helg där man inte skulle göra något alls! Bara äta sig tjock på godis och spela eller kolla på film! Bästa som finns! Har också börjat att spela The Sims 3 igen! Jag avinstallerade hela skitet för ett tag sedan, för allt var så buggigt. Inget funkade som det ska och man kunde inte spara sitt spel ordentligt. Men nu så blev jag smått sugen att spela lite igen, så jag installerade det igen. Och nästa månad så släpps ju Seasons! Seasons och Pets är det enda spelen jag vill ha och sen är jag nöjd. Djur och väder i simsspelen är det viktigaste för mig, sedan kan de övriga expansionsspelen kvitta.

Jag har även bokat tid för undersökning hos vårdcentralen, då jag fick ont i sidan av magen igen. Klart man blir ju lite nervös. Eller lite och lite... jag har varit riktigt nojjig och nervös hela veckan, haha. Tänkt på allt från blindtarmsinfektion till cystor och även njurstenar. Men nu när jag tänker efter, så kanske den har något att göra med min mens. Jag har aldrig haft mensvärk innan, men det kanske är något som har börjat nu. Det gör liksom ont nere vid höften. Det sticks litegran och när man står upp eller går runt så kan det också göra ont. Sedan ibland kan värken vandra högre upp i sidan. Det är ingen som gör jätteont, men vill såklart kolla upp det i alla fall, så att det kanske inte är något allvarligt.

måndag 8 oktober 2012

Varit på bröllop!

Jag har inte orkat skriva på ett litet tag, men nu kommer jag att skriva vad jag sysslade med i helgen...

Vi var på bröllopsfest!

Min syster och hennes sambo gifte sig egentligen efter fjorton år. Så i lördags var det vigsel och fest i Arild. Det var ingen traditionell bröllop med kyrka och allt annat onödigt. Här var det en snabb vigsel vid havet som tog ungefär fyra minuter, haha. Skönt att slippa kyrkan! Annars brukar man väl vara där i ungefär en timme eller nåt och lyssna på när prästen läser ur bibeln och en annan massa saker som inte behövs. Efter vigseln, så gick vi tillbaka till hotellet som vi skulle ha festen på. Sen var det mingel och bröllopskål och efter ett tag var det dags för maten. Efter att man hade ätit tre rätter så var det dags för bröllopstårta, phew. Jag orkade knappt att äta maten innan. Och efter det var det lite dans och aktiviteter.

Jag och sambon var de första som gick och lade sig. De andra var och festade hela natten! Och sedan vaknade vi av att brandalarmet hade gått igång! Jag var helt borta när jag vaknade och visste inte riktigt vad som hände. Efter ett tag slutade alarmet och eftersom ingen kom och knackade på vår dörr för att evakuera så somnade vi igen, haha. På morgonen visade det sig att det var min syster som hade duschat och den varma ångan från vattnet fick brandalarmet att reagera. Vi gick upp tidigt och åt en god frukost. Senare åkte vi alla hem. Så vi åkte hem till mina föräldrar ett tag och efter det åkte vi hem till min sambos mamma. Och några timmar senare så åkte vi äntligen hem till vårt hem.  Åhh, så skönt det var att komma hem! Vi åt lite mat och efter det så satt vi och surfade och sedan spelade jag lite The Sims 3. Efter det så lade vi oss, och jag somnade nästan direkt när jag lade mig.

Så idag, vaknade jag tidigt! Skulle egentligen sova lite extra, men eftersom jag kände mig rätt så pigg så tänkte jag att jag likabra kunde stå upp! Så jag har ätit, städat och duschat! Ska snart fixa lite mer saker. ska nog ner till källaren och hämta mössa och vantar. Det börjar att bli väldigt kallt ute nu, brrr!

måndag 1 oktober 2012

Har ringt nu...

Phew, ringde nyss till 1177. Var helt skakig och nervös undertiden jag stod i kö, haha. Hatar verkligen att ringa, men jag gjorde det i alla fall!

Så, ja. Jag pratade med en äldre man då och berättade om mina stickningar och andra symptomer som jag har känt av. Jag sa att jag funderade på att det kunde vara blindtarmen och sedan ställde han en massa frågor som t.ex. "Har du feber?, Mår du illa? Hur mycket ont gör det?" o.s.v. Han frågade även ifall jag tryckte där jag hade ont ifall jag kände någon knöl eller ifall det smärtade till. Men jag svarade nej på alla av hans frågor. Sedan frågade han ifall jag kunde vara gravid, haha usch. Nej svarade jag såklart. Jag sa även att jag har haft denna symptom två månader innan, så jag kunde knappast vara gravid. Annars sa han att jag borde avvakta ett tag. Eftersom jag är pigg så kan det vara något annat än blindtarmen. Typ, gaser eller även ryggont.

Även fast jag har ringt och frågat, så känner jag mig inte lugnare. Stickandet gör mig fortfarande lite nervös. Varför ska sådana här läskiga saker alltid hända mig! Jag kommer att bli en riktigt super hyperkondriker i framtiden!!

Ont i sidan av magen...

Hoppas att alla har haft en bra helg! Det har jag verkligen haft! Dock det enda som inte är särskilt kul är att jag har haft huvudvärk i en vecka nu... Det är spänningshuvudvärk som sitter i båda sidorna av bakhuvudet och trycker och pumpar. Det är riktigt jobbigt! Och dum som jag har varit denna vecka, är att jag har tagit en del huvudvärkstabletter för att dämpa smärtan, nästan varje dag. Nu försöker jag att inte ta en enda på ett tag så att min kropp inte vänjer sig med tabletterna och därmed skapar en sorts beroende.

En annan liten läskig grej är att jag har ont i högra sidan av magen, typ där blindtarmen ligger. Dock gör det inte jätteont, utan mer att det sticks då och då. Och ifall man rör på sig och sträcker på sig så kan det också göra lite ont. Det började i lördags natt, då hade jag lite ont i magen. Kändes som om jag var uppblåst av gaser eller liknande. Tänkte att det kanske berodde på att jag hade druckit för mycket läsk. Sedan på söndag morgon så hade jag den där stickande känslan i högra sidan. Ibland gör det även lite ont i nedre delen av magen. Sedan kom jag på att blindtarmen sitter där och kollade därmed upp symptom på internet. Exakt samma symptom! Stickande på högra sidan av magen! Man blir inte alls nojjig och rädd! Men, det lustiga är att detta började för tre månader sedan. En kväll då jag och sambon kollade på film så började det göra ont i sidan också. Efter ett par dagar så försvann det... Sedan nästa månad igen, så började det om, precis som förra gången! Och nu, igen, så sticks det återigen...

En annan lustig grej är att det verkar hända efter eller innan jag har haft min mens, eller under ägglossningen. Jag har läst att det kan också stickas. Om det vore blindtarmsinflammation, så verkar det skumt att det gör ont lite varje månad...

Hmm, jag är så osäker på vad jag ska göra! Man borde väl kolla upp det, men jag hatar att ringa och fråga... Man kan även skriva en fråga till 1177 och de besvarar dig. Men såklart får man snabbare svar ifall man ringer... Åhh... hatar att ringa! Vi får se vad jag gör...