tisdag 26 mars 2013

Våffeldagen igår

Ah! Får ej glömma att det var Våffeldagen igår! Och jag brukar sällan äta saker på dagar då man "ska" äta sådant. T.ex. Kanelbullens dag, Semledagen o.s.v. Varför har vi ens sådana dagar, haha? Men igår åt vi alltså våfflor! Vi inhandlade en billig våffeljärn på Rusta och provkörde den förra veckan. Den går bra våfflor! Bra våfflor för 99 kr.

Så ja, igår var det våffeldagen...



Ååh, vad man blir sugen igen...

Helgens Rapport!

Jag skulle ha skrivit ett inlägg i helgen angående Burger King och bio besöket, men det glömde jag bort. Som vanligt!

Som jag skrev i det förra inlägg, så skulle vi på bio samt äta på den ny öppnade Burger King. När min sambo kom hem så tog han en snabbdusch och efter det så åkte vi iväg för att äta. När vi kom dit så lade jag märkte till den där leksaksmontern som visar upp de senaste leksakerna, att de hade "My Little Pony" figurer. Jag blev helt euforisk och kallade på gubben och pekade på leksakerna som ett barn. Han frågade i fall jag ville ha en sådan och det kan man ju inte säga nej till, haha. Väl i kassan frågade han om leksakerna och sedan frågade han mig ifall jag ville ha båda (i montern fanns det två olika figurer, alltså Pinkie Pie och Fluttershy) och jag var helt förvånad, tänkte att de säkert kostade 20 spänn vardera. Men det visade sig att de bara kostade 15 kr och så köpte vi båda två! Yay!


Sedan beställde vi varsin hamburgare och varsin bananmilkshake och satte oss för att äta. Hamburgaren var väldigt god, men milkshaken var inte särskilt god. Den var väldigt söt/sur aktig och smakade lite som en syrlig banankaramell eller liknande. När vi var i Göteborg år 2009 och åt på Burger King, så köpte min sambo en bananmilkshake och den var härligt mild och krämig. Så min sambo gick till kassan för att klaga och fick då en ny milkshake helt gratis. Efter att ha ätit oss mätta, så åkte vi vidare till stan för att gå på bio och se på "The Croods".

Filmen var väldigt bra! Verkligen över förväntan. Den kändes verkligen som en härlig gammaldags familjefilm utan överdriven humor och liknande. Det kändes väldigt uppfriskande att se en sådan här typ av film efter en himla massa animerade filmer fyllt av pop-kultur referenser och slap-stick humor. Det känns verkligen som om Dreamworks är på god väg igen, efter en hel del fåniga och icke minnesvärda filmer. Dock älskade jag Shrek, när den väl kom. Men efter Shrek, så verkade filmen ge upphov till en massa animerade komedifilmer som inte kändes som animerade gjorde förr i tiden.

Men sedan kom "How to Train Your Dragon" som var riktigt bra, älskade den! Och nu även "The Croods" som är i samma stuk när det gäller genren. "The Croods" var verkligen rolig och seriös och kan uppskattas av alla. Den var sjukt snyggt animerad och rösterna var väldigt bra.

Som tur fick vi se den på engelska. Hade den bara funnits med svenskt dubbning, så hade vi nog inte gått och sett den, tyvärr. Det är många animerade filmer som vi har fått skippa, p.g.a. svensk dubbning. Och det är inte bara vi. Många som föredrar engelska versionen struntar att se filmen på bio och laddar ner den istället, vilket är såklart synd. Men det är filmföretaget som får skylla sig själva ifall folk laddar ner. Jag hade gladligen spenderat mina pengar på alla animerade filmer som jag har varit intresserad av, men har inte kunnat. Det dåliga är också att de flesta småstäder inte får in de engelska versionerna då företagen satsar på storstäder istället. Men som tur brukar Dreamworks vara schyssta nog att se till att de flesta småstäderna får en engelsk kopia. Disney däremot... I princip alla filmer som kommer hit till Växjö är helt på svenska.

Men som sagt! "The Croods" var riktigt bra och skynda på att se den på engelska! Engelska kopior brukar visas i kortare tid än de svenska.

fredag 22 mars 2013

Inleder Helgen med en underbar Fredag!

Yes! Nu är det fredag! Underbara fredag! Och idag blir det en del saker att göra. Det första jag gjorde var att städa lägenheten grundligt och fin inför helgen. Sedan klippte jag Lucys klor samt kammade hennes päls. Efter det städade jag lite till och min sambo åkte väg till frisören för att klippa sig och därefter åka till jobbet. Jag blev klar med att städa för kanske en halvtimme sedan och har nu suttit här och slappat lite.

Jag har även ätit ett chokladägg, mmm vad gott! Dock, av någon anledning så är mjölkkrämen inuti väldigt mjuk... lite för mjuk. Vad jag minns så ska den vara rätt fluffig. Jag har haft äggen i kylskåpet, sedan jag märkte att äggen började rinna någon sorts vätska (troligen från krämen), då de var i skafferiet. Tänkte att de började att smälta. Jag tog ut ett ägg innan och lät den ligga ett tag innan jag skulle äta den, så att den skulle bli lite mjukare. Det lustiga var att chokladen var hård, men krämen inuti var jättemjuk, som om det hade smält! Så ska den inte vara... Jag antar att man måste äta äggen relativt snabbt efter man har köpt dem. Eller i alla fall inte låta den ligga över veckan. Hmm... Skumt är det i alla fall! Men trots att krämen var för mjuk, så var den ändå väldigt god. Dock smälte den lite för snabbt i handen.


Toppen, som man knäcker av med en sked.


Misslyckades med att få bort toppen ordentligt, haha.

Det är lite synd att äggen blev så här, då de är godast när krämen är luftig. Jag kanske får ta ut äggen från kylskåpet istället och låta dem stå i skafferiet. Nästa gång jag köper dessa, så ska jag äta dem samma dag!

Sen ikväll, när min sambo slutar på jobbet, så ska vi åka och äta på Burger King, som öppnade här i Växjö för ett litet tag sedan. Äntligen har en Burger King! Det finns typ tre McDonalds och en Max (dock så  får vi snart ännu en Max) men ingen Burger King... Fram tills nu då! Och efter att vi har ätit oss mätta så ska vi åka på bio och titta på den nya animerade filmen från Dreamworks, "The Croods".




Trevlig helg allihopa! :)

onsdag 20 mars 2013

Chocolate, chocolate everywhere!

Idag är det onsdag... bara imorgon och sedan är det återigen fredag! Längtar!

En speciell anledning till att jag längtar ivrigt till helgen är att jag äntligen kan få äta min påskgodis som min sambo har köpt till mig. Det är en speciell påskgodis som jag inte har ätit sedan... kanske år 2005 eller 2006. Det är en lila äggförpackning med fyra styck chokladägg i. I dessa ägg finns det även en god mjölkkräm som man äter med sked. Det är som att äta en riktig ägg, förutom att det är choklad, haha. Jag har länge velat ha dessa himmelsk goda ägg, men har aldrig hittat dem, förrens nu. Jag bad min sambo att kolla ifall ICA hade dem då han var i affären i måndags. När han kom tillbaka meddelande han att ICA bara hade vanligt påskgodis. Jag svarade "okej" och återgick till att spela "The Sims 3". Men sedan så lägger han plötsligt fram ett lila paket på bordet. Och jag blir väldigt förvånad, haha. Så dem ska jag spara till helgen, som lördagsgodis!





Want now!!

Nu när man ändå skriver om godis som man saknar, så vill jag även nämna en annan choklad som jag saknar så sjukt mycket och det är "Mars Delight".  Den fanns ett par år och slutade att existera runt 2008 tror jag. Det bara slutade att upphöra! Jag kunde inte hitta den i någon butik! Det är så synd, då den är så god.


En annan choklad som också försvann efter en kort period är "Marabou Double Créme Wafer". Den var riktigt god den med och jag tror att jag hann köpa den två gånger. Det lustiga är att jag kunde inte hitta en enda officiel bild på chokladen inne på Google, så jag får ta min egen bild som jag tog då jag köpte den.




Det var härliga små choklad bitar med kex, blandat med vitchoklad och mjölkchoklad. Den påminde lite om "Mars Delight". Sedan efter ett tag "poof" borta från hyllorna i affärerna.

Och sist men inte minst, en choklad som jag verkligen vill ha är "Lindt Mousse Au Chocolat", mjölkchoklad versionen. Av någon riktigt konstig anledning, så finns det inte att hitta längre. Jag har kollat i alla affärer, men det finns inget att hitta. Dock så finns det två andra smakerna kvar, mörkchoklad och vitchoklad, men av någon andledning inte mjölkchoklad. Man tycker liksom att den borde vara den mest populära av alla tre. Den har även varit borta länge nu!


Det är så synd att den inte går att hitta, för den var så sjukt god! Med den där goda moussen inuti, åhh...  Ge mig!

All skrivandet om choklad gör mig riktigt sugen, haha. Men snart är det dags!

måndag 18 mars 2013

Helgen är slut... igen.

Suck, jag får sluta att vara så lat och börjar att uppdatera min blogg oftare, haha.

Det har precis varit helg och jag saknar den redan! Det var så mysigt med att spela spel med sambon och kolla på filmer och äta godis! Vi spelade en massa "Guild Wars 2" tillsammans och även lite "Tera Online". Sen har vi kollat på två filmer.

För första gången så såg jag "The Dentist". Har känt till den sen innan, men aldrig sett den. Jag minns när jag var liten så fick man höra lite om den och man blev alltid lite rädd. T.o.m filmtitlen var lite skrämmande då. "Tandläkaren", usch, haha! Ja, den var verkligen inte trevlig. Trots att den är såpass gammal, så var effekterna i filmen väldigt bra. Äckel-effekter i äldre filmer är alltid snyggare än i dagens tycker jag. I alla fall äckligare! Plus att man själv är lite rädd för tandläkaren, så hade filmen lite extra effekt. Jag hatar verkligen ljuden från borrmaskinerna! *ryser* Och trots att jag är rätt van att se på äckliga saker i film, så var jag tvungen att blunda lite, haha.

En annan film vi såg hette "Lawless", vilket är en relativt ny film som släpptes förra året. Den är baserad på en sann historia och handlar om då det var förbjudet med alkohol i USA på 1930-talet. Den var väldigt bra och väldigt våldsam.


Så, idag är det återigen måndag. Gubben är på jobbet och jag sitter här. Jag har städat lägenheten och fixat och donat och har precis ätit upp min sista bit choklad som blev över från helgen. Sen blir det ingen mer godis förrens nästa helg.

Nu ska jag nog spela lite Guild Wars 2.

tisdag 5 mars 2013

Den har kommit!

Trodde inte att jag skulle få den idag faktiskt... Men äntligen så plingade det till i min telefon och jag hade fått ett sms från posten där det stod att jag kunde hämta ut mitt paket!

Äntligen!

Den är så söt! Jag är glad att jag valde denna istället för katten.

 Ingen vidare bild kanske. Jag är ensam hemma, så det är svårt att hålla upp den samtidigt som jag tar bild. När gubben kommer hem, så kanske jag tar lite fler bilder :).

Den är förresten riktigt mysig att ha på sig. Dock blir man snabbt varm ifall man rör på sig mycket. Den passar nog bäst om vintern då det är som kallast. Men jag är riktigt nöjd i alla fall! Är glad att jag köpte den! :)

måndag 4 mars 2013

Myshelg!

Nu är helgen över och det var en riktigt myshelg, tillsammans med min älskade sambo.

I fredags när han kom hem så hade han två presenter till mig, plus en vinflaska. Men först skulle vi åka till affären och köpa godis och läsk inför helgen. När vi kom hem så åt vi en god middag och sedan efter det öppnade jag mina presenter! Detta är vad jag fick...


En jätte söt "Me to You" nalle, som visar med sina korta armar hur mycket han älskar mig. Och en fin mugg där der stor "I love You" på och slutligen vinflaskan. Det var så söta presenter :)

Sedan nästa dag, så åkte vi och åt på den grekiska restaurangen, Akropolis. Både jag och gubben beställde keftedes, grekiska färsbiffar. Mmm, det var riktigt gott! Jag lyckades äta allt på tallriken och jag brukar vara den som lämnar kvar en massa. Till maten fick man även en skål med chipsliknande potatis som smakade himmelskt.


Yum! Det var jättegott! Det var meningen att vi skulle beställa dessert efteråt, men vi var alldeles för mätta. Det blev att äta godis hemma istället, haha.

Sen annars har vi bara kollat på film och gosat ordentligt! Och nu, idag, så är gubben på jobbet igen.

Jag hoppas också att min kigurumi kommer idag!

fredag 1 mars 2013

Dagens inköp

Jag har jättelänge varit sugen på en mysig OnePiece dräkt. Men eftersom de är så pass dyra, så har jag aldrig haft chansen att köpa en. Det finns förvisso billiga kopior, men jag tyckte aldrig att de såg så bra ut. Sen fick jag reda på något som hette kigurumi., en japansk version av OnePiece. Eller ja, inte direkt en version av den, mer rättare sagt en egen dräkt för sig. Kigurumis är djurdräkter, som är väldigt populära i Japan. De är söta och ser mysigare ut än de vanliga OnePiece dräkterna. Jag har länge velat ha en, men det har aldrig blivit av. Kigurumi dräkter är även billigare än dessa trendiga OnePiece.

Igår hittade jag då en svensk sida där man kan köpa sådana och för ett bra pris. Just nu är det även fraktfritt, så det blir 49 kr billigare! Jag ville alltid ha en katt kigurumi. Speciellt den svart/vita som man kan köpa där. Men den var såklart tillfälligt slut... Alla dem som jag ville ha var slut! Den svarta katten, den gråa katten och även en söt röd panda dräkt. Men sen fick jag syn på en giraff dräkt! Den hade jag aldrig sett för och de flesta i affären hade jag sett lite överallt, men inte denna. Så idag bestämde jag mig! Den ska jag ha! Så jag köpte den för mina födelsedagspengar som jag fick av mina kära föräldrar!


Undrar hur många som har giraffen? Många verkar köpa katt, dinosaur och de flesta söta dräkterna. Men jag måste erkänna att jag aldrig har sett någon som har haft denna! Jag gillar att gå mot strömmen, haha ;) Så den beställde jag nyss. Lär få den på måndag om jag har tur, eller i "värsta" fall på tisdagen.

Här är förresten en länk till deras sida http://www.kigurumi.se/

Passa på att köpa nu när det är fraktfritt! :D

Congratulations to meee!

Idag är det min födelsedag... tydligen. Så idag fyller jag hela 25 år! Har dock inte fått några presenter av sambon ännu... Han glömde bort min födelsedag... :( Haha nej, skojade bara! Han ska dock ut och köpa något till mig idag! Han har varit väldigt upptagen denna veckan med jobbet och slutat sent, så jag kan inte klandra honom. Och imorgon vankas det en överraskning också! Det blir spännande att se ;)

Så idag ska jag bara ta det lugnt och sen ikväll kommer gubben hem igen.