måndag 27 maj 2013

Svullet öga! Oh noes! :(

Varför ska helger alltid ta slut så fort?? Det var ju nyss fredag!! *suckar* Det var en mysig helg som alltid dock. Det regnade mycket i helgen, men det var bara skönt. Jag gissar på att många klagade över regnen, men jag jublade. Finns inget skönare än en mörk och regnig dag, perfekt för tv-spelande, samt att det är svalt både ute och inne. Jag gillar sol, men jag blir lätt varm och svettig, så det är svårt att njuta av värmen på samma sätt som hela Sveriges befolkning verkar göra.

I fredags så testade jag även att byta ut allt innehåll i Lucys PeeWee låda och ersätta allt med bara pellets. Eftersom hon hade gått nu i två veckor ungefär och i fredags så var det i princip bara pellets kvar i lådan, så jag blev ivrig och ville testa att fylla på med bara pellets. Såklart så vägrade hon att gå på lådan och höll sig hela dagen. Och morgonen därpå hade hon lämnat två överraskningar i köket åt oss... Det var bara att fylla på med sand igen och vänta lite längre. Jag var lite för snabb tydligen.

Imorse när jag vaknade, så lade jag märke till hur mitt ena ögonlock var öm, speciellt när man blinkade. Jag upplevde även detta förra veckan, men antog att jag kanske hade fått en ögonfrans bakom ögonlocket. Men idag, när jag kollade mig i spegeln, så upptäckte jag att ögonlocket var lite svullen. Det ser nästan ut som om jag har blivit misshandlad, haha. Så jag kollade upp det på nätet och hittade lite information om något som heter vagel. Det är en inflammation i talgkörtlarna vid ögonfransarna. Oftast ska det finnas en liten böld på kanten av ögonlocket, men på mig finns inget att se. Det är ömt när jag blinkar, men det gör inte heller superont. Men såklart, hyperkondriker som jag är, så blir jag ändå super-duper nervös! Jag läste även något om en allvarlig sjukdom som kunde skada synen o.s.v. Ögat är inte heller super svullen, men man ser tydligt att den är lite tjockare än den vänstra ögonlocket. Man får hoppas att det bara är en tillfällig infektion som snart går över. Jag ska i alla fall ta och koka lite vatten som jag kan badda ögat med.

tisdag 21 maj 2013

Vaknade tidigt idag, innan klockan var åtta. Min sambos alarm satte igång och det är återigen en ny dag. När jag ändå var vaken, så klädde jag på mig och gick ut med Viggo. När jag kom hem, så skulle min sambo åka iväg till jobbet, då han hade ett möte. Så jag åt lite frukost och småstädade lite. Efteråt hörde jag hur någon kräktes, det var Lucy... Eftersom jag var ensam hemma, så var jag tvungen att torka upp hennes spya. Annars brukar det vara min sambo som får torka upp Lucy's härligheter. Jag har så svårt för att torka upp sådant, speciellt spyor. Var nästan nära på att själv kräkas, usch. Men det gick bra som tur. Efter det hoppade jag in i duschen och nu sitter jag alltså här.

Vi har haft Viggo nu sedan lördag och allt har gått riktigt bra med honom här. Han beter sig ordentligt och är lugn i sinnet. Han brukar ha en tendens för att vara uppjagad och skälla riktigt mycket ifall någon familjemedlem går hemifrån o.s.v. Men han säger ingenting, vilket är bra. Visst, han blir lite ledsen ett tag att gubben inte är hemma. Viggo blir som lugnast när sambon är hemma, då ligger han i soffan med honom och sover så att han snarkar. Jag duger tydligen inte, haha, trots att det är jag som Viggo har känt sedan han var valp. Min sambo har en speciell band med djur, alla djur älskar honom! Så ja, allt går bra :). Dock så fiser Viggo som om det inte vore någon morgondag! Riktigt hemska fisar!

Lucys invänjing av PeeWee pellets går också bra. Just nu finns det mycket pellets i lådan, så snart lär vi nog slänga all innehåll och hälla i enbart pellets. Jag är så glad att hon har vant sig! Det är så skönt att få slippa kattsanden sen och även den unkna lukten från gammal kattsand. Nu hoppas jag bara att hon fortfarande kommer att gå på lådan, trots att det bara är pellets.

fredag 17 maj 2013

Fredag är här!

Idag är det äntligen fredag! Jag har gått och väntat som en tok på helgen! Är så sugen på godis och läsk, haha! Och att mysa tillsammans med min sambo. Dock så har han tyvärr varit väldigt upptagen hela veckan med sitt jobb. Han har jobbat hela veckan och blir bara ledig på lördag, sedan på söndag ska han jobba lite till.

Och imorgon så kommer även mina föräldrar på besök. De ska lämna hunden Viggo hos oss, då de ska återigen åka till Rhodos. Det har blivit lite av en tradition för dem att åka till Rhodos varje år. Så vi passar Viggo då :). Jag har saknat honom lite, så det ska bli kul att få hit honom. Det som ska bli mindre kul dock, är allt hans hår som han fäller! Jag bryr mig inte om djur som fäller, men hans päls är kort och strävt och blir som små nålar på golvet som ligger överallt. Bara man klappar honom så ser man hur det strösslar päls, haha. Jag får ta och kamma honom så ofta jag kan! Och jag tänkte även ta och bada honom lite.

Men nu ska jag äta lite frukost (Jag veeet! Är sent uppe!) och därefter ska jag gå på promenadbandet ett tag och sedan hoppa in i duschen!

Trevlig helg!

måndag 13 maj 2013

Det har varit en helmysig helg med en massa spelande (som vanligt) och även bio. Vi bestämde oss för att gå och se på "Evil Dead", nyversionen av originalet från 1981. Nyversionen skulle vara mycket mer våldsam och blodig än den förgångna. Och ja, blodig var den verkligen! Dock tycker jag fortfarande att originalet är äckligare, mest för att det var mer äckliga vätskor än just blod. Nyversionen hade dock lite mer hemska scener där folk skadades o.s.v. Denna hade också en liten annorlunda story, då den inte bara handlar om ungdomar som ska festa och supa. I den nya "Evil Dead", så handlar den om ett par vänner som vill hjälpa en drogberoende vän med att sluta upp med knark. Efter ett tag hittar de en mystisk bok i källaren och helvetet bryter loss.

Jag gillade den väldigt mycket. Jag gillar dock också originalet mycket. Nyversionen var dock lite mer seriös än den gamla.

Det lär dock vara den sista gången man ser en skräckfilm på premiären och väntar istället några veckor efter, då det blir mindre folk som ser den. Varför? Idiotiska folk som inte kan hålla käften och skrattar fast att det är inget roligt som händer på filmen. Jag brukade alltid hata att se skräckfilmer då tjejer i salongen brukar ha en tendens att skrika och fnissa när något läskigt händer. Men omogna killar som pratar konstant och skrattar som om de vore retarderade, är nog mycket mer störigt än fnissiga tjejer. Dessa killar satt och stampade med fötterna som om de hade ADHD och pratade högt under filmen och försökte vara roliga genom att säga "roliga" saker när grejer händer på filmen. Och så klart, skratta. Tyvärr är jag inte en sådan person som kan säga till andra. Jag är feg, rent ut sagt och hoppas att andra ska säga till. När filmen var slut, så vände jag mig snabbt om för att se vilka typer det var som höll på under filmen. Inte för att vara dömande eller så, men så klart var det relativt unga killar runt 18-20 och alla hade keps. Inte för att keps gör en person dålig, men ja. Unga killar var det i alla fall, som går på bion med polarna och snackar och har kul. Ska man prata under filmer, så kan man lika gärna stanna hemma och se på film.


Vi har även påbörjat Lucys invänjing av PeeWee. Vi testade först att bara hälla i pelletsen och sedan låta henne undersöka lådan. Hon luktade med verkade inte särskilt intresserad. Sedan testade jag att ställa henne i lådan, men hon spretade emot och tyckte tydligen att det var läskigt att stå på dessa små hårda pellets. Vi testade dock att låta lådan stå kvar under natten, tillsammans med hennes gamla låda. Så klart rörde hon den inte alls, så nästa dag tog vi bort pelletsen och hällde i hennes gamla sand och sedan lade vi i lite pellets, bara så att hon kunde börja vänja sig med den. Nu har vi hällt i lite mer pellets och än så länge går det bra. Hon har både kissat och bajsat i den. Dock igår så kissade hon i vasken i köket. Jag vet inte ifall det berodde på att hon inte gillade bytandet av lådan eller att det var för att det luktade en massa kattmynta i vasken, då jag hade gnuggat in en massa kattmynta i en av hennes leksaker och i processen råkat hälla lite mynta i vasken. Men idag har hon återigen kissat i lådan, som tur.

Idag har jag gått på mitt promenadband och städat hemma och sedan fixat till mig en massa. Nu sitter jag bara här och slappnar av och lyssnar på Hayley Westenra :).

onsdag 8 maj 2013

Vår PeeWeelåda har kommit!

Som jag gissade på så kom vår nya kattlåda idag på onsdagen. Jag vaknade vid elva och tänkte att det nog var bäst att gå upp och klä på sig, ifall leverantören skulle komma. Jag åt lite frukost och började så smått att städa lite. Då och då kikade jag ut igenom köksfönstret för att se ifall det kom någon med ett paket. Jag började då efter ett tag att kamma Lucy och då lade jag märke till att hon lyssnade efter något. Hon brukar lätt kunna höra ifall någon klampar runt i trappuppgången. Så jag tänkte att det kunde kanske vara leverantören. Jag gick snabbt till köket för att kolla ifall det fanns någon bil utanför. Men istället såg jag en man som kom ut från byggnaden med något i handen, som såg ut till att vara en sådan elektronisk sak som man skriver på. Jag tänkte att han kanske skulle kolla ifall adressen var rätt innan han körde in med bilen. Men det gick ett tag och ingen kom, så jag tänkte att det kanske inte var leverantören ändå.

Efter att jag hade kammat klart Lucy, så tänkte jag för skojs skull kolla ifall paketet stod utanför vår dörr. Och vad tror ni man får se? Ett stort paket som står lutad mot väggen utanför dörren. Jag blev lite förvånad varför han inte knackade på, för jag hörde ingenting.

Så nu har jag öppnat lådan och tagit ut vår nya kattlåda med en fem kilos påse PeeWee pellets. Påsen med pelletsen var tyngre än vad jag trodde. Och till min lycka så såg jag att vi hade fått den gröna lådan! Ska senare ikväll fylla på den med pellets och introducera den till Lucy!


Igår var Lucy också hos veterinären och kom hem senare efter fem tillsammans med gubben. Allt hade gått bra och hennes tänder är fria från tandsten. Det var bara hennes två hörntänder långt bak i käken som hade tandsten, annars såg resten fina ut. Hon fick även med en tandborste som vi kan borsta hennes tänder med. Hon är inte van vid det, så det kommer att bli en kamp, haha. Hon hade även ett litet bandage på hennes högra ben, där hon fick en kanyl, då hon skulle sövas. Det såg så sött ut! :)

tisdag 7 maj 2013

Lucy är hos veterinären

Imorse så tog min sambo med sig Lucy i sin transportbur och åkte iväg till veterinären. Hon har tandsten och måste ta bort dem och även kolla ifall hon har FORL.

Senare så fick jag ett sms från min sambo där han förklarade att veterinären sa att hennes tänder ser bra ut, förutom en hörntand med mycket tandsten. Och som tur ingen FORL! :) 

Dock så tyvärr var min sambo tvungen att åka till jobbet och Lucy är kvar hos veterinären tills han slutar. Så jag kan inte hjälpa att känna mig lite mammig när Lucy är därborta helt ensam och ska fixa sina tänder ensam med en främmande person, haha. Det går nog bra, men det är lite läskigt att hon ska sövas och så.

Det kommer att bli skönt att få hem henne sen igen :).

The Sims 4 nu officiellt

Igår så annonserade företaget Electronic Arts, att "The Sims 4" är nu officiellt och ska redan släppas nästa år, 2014. Jag är inte förvånad och samtidigt kan jag inte säga att jag är positivt överraskad. Hur mycket jag än älskar "The Sims" spelen, så hade jag önskat att EA hade stannat vid den tredje spelet. Spelföretaget Maxis, som skapade både första "The Sims" och "The Sims 2" gjorde ett riktigt bra jobb med båda spelen. Men sedan skulle det tydligen släppas ett tredje spel och jag var väldigt intresserad. Dock denna gången skulle spelets skapas av EA själva. Spelet kom och det var kul, men det hade riktigt många problem, t.ex. musiken var borta och spelet i sig var sjukt dåligt optimerad. Nu idag så har EA släppt många nya expansionspaket och med nya expansionspaket, så blir det fler buggar som måste fixas. Jag har ingen aning om vad utvecklarna hos EA gör, men det gör i alla fall inte vad de ska. Det är fortfarande många buggar i de äldre expansionspaketen som ännu inte är fixade och lär nog aldrig bli fixade. Det som EA fixar som mest är deras online store där man kan köpa en massa onödiga saker för dyra slantar.

Så ja, p.g.a. allt detta så är jag skeptiskt till en helt ny "The Sims" spel. Än så länge så har man inte fått reda på något speciellt om spelet, förutom att det ska gå tillbaka till rötterna som i första Sims spelet, med samma utvecklare som var med och skapade "The Sims". Man får hoppas att det blir bra, då det ändå ska vara samma utvecklarna och även samma musikkompositör som skapade musiken till ettan.

Inga bilder har inte heller visats, förutom deras nya logga, som enligt mig känns lite för simpel och enformig och sedan en liten teaser bild på de nya simmarna . Det är en liten mer annorlunda stil och känns mer tecknat. Det kan blir snyggt, men det återstår fortfarande en del för att få mig att bli intresserad...

måndag 6 maj 2013

Har beställt en PeeWee kattlåda!

Helgen är över och det är återigen måndag...

Imorgon så ska Lucy till veterinären och ta bort sina tandsten och jag hoppas innerligt att hon inte har FORL, dels för att jag inte vill att Lucy ska ha ont och dels för pengar, för vi skulle inte ha råd att betala för att ta bort tänder ifall det skulle vara såpass allvarligt...

Vi har även beställt en ny kattlåda till henne! En speciell kattlåda med en speciell sorts kattströ. Och det är alltså en PeeWee kattlåda med PeeWee träpellets. Vi är så sjukt trötta på hennes kattsand som över hela lägenheten och man går och trampar i det hela tiden. Plus att det luktar sådär unket i hallen, usch. Med PeeWee, så har man träpellets istället för vanlig sand och även en speciell kattlåda i två delar. När katten kissar på pelletsen, så löser de upp och åker ner i botten av lådan och blir sågspån. Dock så får man själv ta bort bajsen och slänga i toaletten. Enkelt och snabbt! Och man slipper sand på golvet och sand under Lucys tassar.

Nu hoppas jag bara att hon gillar att använda lådan. Vi ska försöka vänja henne med PeeWee sakta med säkert. Och när hon är helt inlärd, så ska vi även ta och bada henne lite snabbt för att skölja bort efterblivet dammpartiklar från den gamla sanden. Då vet vi att allt är rent och fint, haha!

Det finns olika varianter av PeeWee kattlådor och vi valden en som heter "PeeWee EcoBasic". En lite snyggare model än de andra som finns att köpa. Det fanns två olika färger, en blå och en grön. På sidan där vi beställde vår, kunde man inte välja färg, men jag hoppas på en grön!