måndag 6 maj 2013

Har beställt en PeeWee kattlåda!

Helgen är över och det är återigen måndag...

Imorgon så ska Lucy till veterinären och ta bort sina tandsten och jag hoppas innerligt att hon inte har FORL, dels för att jag inte vill att Lucy ska ha ont och dels för pengar, för vi skulle inte ha råd att betala för att ta bort tänder ifall det skulle vara såpass allvarligt...

Vi har även beställt en ny kattlåda till henne! En speciell kattlåda med en speciell sorts kattströ. Och det är alltså en PeeWee kattlåda med PeeWee träpellets. Vi är så sjukt trötta på hennes kattsand som över hela lägenheten och man går och trampar i det hela tiden. Plus att det luktar sådär unket i hallen, usch. Med PeeWee, så har man träpellets istället för vanlig sand och även en speciell kattlåda i två delar. När katten kissar på pelletsen, så löser de upp och åker ner i botten av lådan och blir sågspån. Dock så får man själv ta bort bajsen och slänga i toaletten. Enkelt och snabbt! Och man slipper sand på golvet och sand under Lucys tassar.

Nu hoppas jag bara att hon gillar att använda lådan. Vi ska försöka vänja henne med PeeWee sakta med säkert. Och när hon är helt inlärd, så ska vi även ta och bada henne lite snabbt för att skölja bort efterblivet dammpartiklar från den gamla sanden. Då vet vi att allt är rent och fint, haha!

Det finns olika varianter av PeeWee kattlådor och vi valden en som heter "PeeWee EcoBasic". En lite snyggare model än de andra som finns att köpa. Det fanns två olika färger, en blå och en grön. På sidan där vi beställde vår, kunde man inte välja färg, men jag hoppas på en grön!


Inga kommentarer: