lördag 29 juni 2013

Shopping Craze!

Igår så var jag och min sambo på Grand Samarkand och shoppade loss. Vi båda behövde lite nya kläder, så eftersom min sambo var ledig, så tog vi en heldag och bara shoppade en massa kläder och kollade butiker. Sen så gick vi även och fikade lite. Jag åt en härlig wienerbröd och min sambo tog en blåbär/hallon paj med vaniljsås.


Efter att ha fått i sig lite socker och lite mat i magen, så gick vi till klädesaffären New Yorker och där stannade vi ett bra tag. Vi köpte i princip alla våra kläder där. Jag köpte också två par shorts från Cubus.


New Yorker har en himla massa coola kläder! Mycket därinne är verkligen min stil och det är också relativt billigt. Efter det så gick vi till H&M och köpte lite underkläder till oss båda. Så, ja, det har varit en underbar dag igår! Jag var helt slut när jag kom hem och mina fötter värkte som bara den! Idag ska jag tvätta allt, phew, det lär ta tid, men det måste göras antar jag ;).

onsdag 26 juni 2013

Mer om The Sims 4

Det har gått ett tag sedan EA utannonserade "The Sims 4". Det ska som sagt släppas relativt tidigt nästa år och jag tycker att det är dags för EA att visa oss lite mer av spelet. Electronic Arts har varit väldigt tysta och väldigt kryptiska om vad de kommer att göra med spelet. Det enda som egentligen har sagts om spelet är att allt kommer handla mer om simmarna nu och att de kommer att kunna uttrycka sig mer än i de förgångna spelen. EA var också snabba med att berätta att det inte kommer att vara något online-krav. Speciellt efter all SimCity fiasko. Dock så har de även nämnt att man kan gå online och att det kommer att finnas olika saker att göra, men att spelet är prioriterat som ett offline single-player spel. Man kan då undra vad för olika möjligheter det kommer att finnas ifall man är online. Redan nu i "The Sims 3" så kan man, om man vill, logga in på spelet och väl där så man man dela saker med sina kompisar och få achievements och annat onödigt lull-lull. Jag hoppas bara inte att EA går burtalt lös på att sätta in en massa sociala grejer i spelet.

De nämnde också specifikt att de ville gå tillbaka till rötterna. Man kan verkligen spekulera vad det kan innebära. Kommer "The Sims 4" vara som första Sims spelet, eller tvåan? Eller kommer det att bli något helt annat? Det finns så många olika grejer som kan betyda "tillbaka till rötterna".

Dock, så har spelutvecklarna under en livestream visat en bild på hur simmarna kan se ut. Och de säger också att man ska kunna göra sina simmar snyggare och mer attraktiva.


En annan bild, som dock är rätt gammal, är en bild på en renderad kvinnlig sim och en manlig. Simmarna på bilden matchar den nya teaser bilden som EA släppte i samband med annonseringen.


En annan liten grej att, förutom den gröna kristallen som simmarna har ovanför huvudet, så har man börjat se bilder på blåa kristaller. I "The Sims 2", så fick simmarna blåa krystaller, eller Plumbobs som de kallas i spelet, när de var tillsammans med en grupp med andra simmar. I "The Sims 3", så var det även så. En annan lustig sak är att dessa blåa Plumbobs har dykt upp lite här och var som en hidden easter egg i "The Sims 3" expansionspaketen. Många tror att man ska kunna spela tillsammans med andra i "The Sims 4", därav den blåa Plumbob. Det hade varit lite kul att kunna hoppa in i en kompis hushåll och spela med min sim tillsammans med en annans sim och skapa familjer o.s.v.

Den 20 Augusti, så ska det tydligen visas lite mer av "The Sims 4" på Gamescom. Jag hoppas innerligt på en trailer eller kanske lite gameplay.

Saker som jag hoppas att "The Sims 4" kommer att bli:

* Att spelet blir mer som ettan eller tvåan. Eller rentav en blanding av båda två.
* Lite mer utmaning. Men helst inga krav på att man ska behöva att ha hundra vänner för att få en befodran på simmens jobb.
* Ta bort moodlets som finns i "The Sims 3" och låt simmarna själva uttrycka sig om hur de känner och vad de behöver, precis som i ettan och tvåan.
* Bättre genetik. I tredje spelet så kunde genetiken vara helt år skogen ibland. Två svarthåriga simmar får ett barn med blont hår? Det är bara en ursäkt ifall någon i den förra generationen hade det.
* Att pianomusiken från ettan gör en comeback!
* Mer interaktioner! Det fanns sjukt många olika interaktioner i "The Sims 2" och många av dem försvann mystiskt nog i trean. Vill även ha möjlighet att kunna säga forväl på ett ordenligt sätt utan att "Be Sim att dra". I'm looking at you "The Sims 3"!
* Att pengar har mer värde och att det tar ett tag innan man har tjänat ihop en bra summa.
* Att möbler har mer värde. Att den där billiga och kassa sängen faktiskt inte är så bra och att när man väl har råd att köpa den där lyxiga tv:n, så ska det kännas lyxigt och utomordentlig!
* Inget jädrans Story Progression som finns i tredje spelet. Även man har stängt av den, så påverkar den mitt spel ändå.
* Inget dynamiskt grannskap! Jag ser gärna att vi får ett stort grannskap som man kan vandra runt fritt på, men inget dynamiskt! Jag vill ha kontroll! Vill jag att mina simma ska förbli arbetslösa tills jag vill något annat, så ska de vara det! I trean, så skaffar simmarna jobb, trots att man inte vill. Och även om min gamla sim är pensionerad, så bestämmer han/hon sig för att skaffa jobb igen... Whuat??

Ahh, jag kan fortsätta i flera sidor, men det måste få sitt slut nu. Det är många saker man vill ha och jag märker att många som spelade Sims från allra första början vill ha samma saker, som lite mer utmaning och att det ska vara lite mer som ettan eller tvåan, medans folk som började att spela "The Sims 3" som första spel, vill ha mer realistiskt stil och i princip inga ändringa. Jag hoppas att EA lyssnar mest till sina Sim Veteraner.

Vi får se vad som händer på Gamescom i Augusti!

Mat och bio!

Wow, det har regnat riktigt mycket sedan igår! I like! Sen finns det också en stor risk att vi får ännu mer regn och även åska, som ska komma ända från Polen. I for one, welcome this awesome weather!

Idag ska jag och gubben på bio och se på "Man of Steel", den nya Superman filmen. Jag måste dock erkänna att jag aldrig har varit en särskilt stor fan av Superman. Dock så gillade jag serien "Lois and Clark" som gick under 90-talet. Men denna nya version verkar mycket bättre än de äldre filmerna. Den är mer dramatisk och lite mer action.

Innan vi går på bio, så ska vi så klart äta lite mat. Vi har pratat om att gå till den där 50-tals inspirerade restaurangen, Zacks.Kanske ta en god ryggbiff med pommes, eller kanske en pizza! Yum!

Men än så länge så är jag ensam hemma och sambo är på jobbet. Jag har städat och gått på mitt promenadband och sedan duschat. Sedan blir det väl lite spel!

tisdag 25 juni 2013

Åhh, jag har inte uppdaterat min blogg på ungefär två veckor! Jag är alldeles för lat... Plus att jag har inte haft något bra att skriva om. Men det är lika bra att jag börjar att uppdatera lite igen.

Det har inte hänt så mycket här. Det är varmt och jag längtar redan till den kalla vintern och det är inte ens Juli än! Det har varit rätt så varmt i Juni och jag skulle inte bli förvånad ifall Juli kommer att bli stekhett, usch. Det är så störigt, för jag kan inte göra något utan att börja svettas massivt. Så fort jag anstränger mig lite, t.ex gå upp för trapporna eller liknande, så börjar man bli varm som fan och svettas mycket i pannan och i nacken. Det hjälper inte heller när man har långt hår. Det blir så varmt i nacken. Som tur kan det fixas med en totte.

Jag borde verkligen åka och klippa mig. Jag har inte klippt mig sedan December! Men ugh, jag tycker det är jobbigt att klippas av främlingar och att de ska prata med mig en massa, haha. Jag är ganska antisocial av mig. Dock så gick förra klippningen bra, då min frisör inte sa så mycket, som tur. Får väl pallra mig dit någon dag.

Dennna veckan blir det lite kul saker att göra! Imorgon ska vi på bio och även äta på Zacks! Och sedan på fredag så ska jag och min sambo shoppa! Vi båda behöver lite nya kläder, speciellt sommarkläder.

Idag ska vi dock bara handla mat. Vi behöver bunkra upp kylen nu!

onsdag 12 juni 2013

Phew, det är varmt idag, åtminstone där ute. Var nyss på ICA och hämtade ut ett paket åt min sambo. Försr så tyckte jag att det var rätt skönt ute, men när jag gick hem så kände man hur värmen tryckte på. Och när jag väl kom hem, så var jag svettig som en gris. Detta är anledningen till att jag ogillar sommaren och värme, jag blir så enkelt varm och svettig. Som tur regnade det lite igår, men bara lite. Jag skulle gärna vilja ha en hel vecka med bara regn! Jag vet att många därute inte håller med mig, haha. Enligt väderprognosen på min telefon, så står det att det ska bli regn imorgon och på fredag. Man får verkligen hoppas att det blir mycket regn. Vi har för fasiken haft mycket sol nu de senaste veckorna! En vecka med regn skulle väl inte skada??

Min visdomstand har också slutat att besvära sig, jag känner ingenting just nu. Men jag har i alla fall fått en tid till tandläkaren nästa månad, en allmän undersökning. Jag har inte varit hos tandläkaren på länge... Gillar inte tandläkaren, usch. Det värsta med tandläkaren är den där krokliknande grejen som tandläkarna peta i tänderna med... *ryser* Bara tanken om hur den skrapar mot tänderna, ugh! Det är fan värre än att borra tänderna.

Har fått två myggbett på ena foten... För ett tag sedan så hade jag två myggbett på högra handleden och det kliade så fruktansvärt! Och nu har jag fått två på foten... Blir jobbigt på natten när man råkar klia på betten och sedan känns det som hela helvetet har brutit loss! Jag försöker att inte tänka på dem.

Hopp! Då ska man diska lite och efter det ska jag fortsätta att rita på en bild som jag håller på med.

fredag 7 juni 2013

Viggo har åkt hem igen

Igår åkte Viggo hem, så nu är det tomt här hemma. Dock var det rätt skönt att slippa gå ut med honom hela tiden, haha.

Idag så har jag storstädat! Jag har dammat och dammsugit ordentligt och sedan bytt sänglakan. Efter det så tvättade jag golven. Nu känns det så härligt rent här hemma, ahh. Rent inför helgen!

Jag har också fått problem med en av mina visdomständer igen, eller sadisttänder som de borde heta istället... Jag har tre visdomständer, men en av dem ska ibland få för sig att roa sig med att få en infektion i tandköttet. Det gör inte jätteont, men det är lite ömt. Det som nojjar mig mest är att jag har ont i halsen. Har läst en del om ifall man har en svullnad i halsen, så måste man åka in till akuten. Men jag har bara ont i halsen och tillsynes ingen svullnad... Jag vet inte vad jag ska göra... Har läst en massa läskigt om att infektionen i tandköttet kan sprida sig ner i halsen och även ner i lungorna och ge andningsbesvär.

Jag borde väl ha gått till tandläkaren första gången man fick besvär, men jag vågar inte, är rädd för tandläkaren och är också rädd att de ska säga att vi måste dra ut tanden. Men jag funderar på att gå dit snart, det är väl lika bra. Man har bara inte lust att slösa 700 spänn på att kolla tänderna och sedan kanske ett par tusenlappar till ifall man ska dra ut tänder, usch. Jag verkligen hatar att det inte går på försäkringen. Eller så borde det i alla fall kosta mindre, speciellt när man bara ska undersökas.

Jag går runt och är super nojjig och är rädd att jag ska typ dö av någon infektion, haha. Eller att något super allvarligt ska hända mig! Usch!

Får helt enkelt försöka lugna mig och njuta av helgen! Tills man tuppar av eftersom infektionen har spridit sig till lungorna...

söndag 2 juni 2013

Idag är det söndag... En regnig mysig söndag. Jag sitter ensam hemma, då min sambo jobbar denna helg, så det är bara jag, Lucy och Viggo hemma. På torsdag nästa vecka, så är det dags för Viggo att åka hem. Mina föräldrar kommer då och hämtar honom. Det kommer på sätt och vis bli skönt att slippa honom, haha. Speciellt hans päls som sitter överallt! Vi har bannat honom från soffan och han har inte fått sova i sängen heller. Jag gillar inte att känna hans päls överallt i sängen. Han har kort och strävt päls, så det är som små nålar som sticks och kittlas i ansiktet. Om man har otur så kan man t.o.m. få ett pälstrå fast i skinnet på foten och det gör ont!

Det blir också skönt att kunna åka ut lite efter att han har åkt hem. Jag har inte varit ute på länge, förutom på promenader. Jag ville inte låta honom vara ensam hemma, man vet inte vilka hyss han ställer till med, haha. Annars är han dock snäll och uppför sig duktigt. Han har en tendens att yla och skrika ifall man lämnar honom ensam hemma, men det gör han inte här. Han är helt tyst och skäller inte den minsta. När vi går, så säger vi inte ett knyst till honom eller ger han en blick. När jag bodde hemma hos mina föräldrar så blev han alltid hysterisk när man skulle någonstans och det blir han fortfarande där hemma. Men det hjälper bra att inte säga något till honom. En dag när jag skulle ner och tvätta, så testade jag att säga att jag skulle bara ner och tvätta och att jag kommer snart, med all min uppmärksamhet riktat mot honom. Såklart blev han orolig och började gnälla hysteriskt. En annan grej är när min sambo åker till jobbet, så reagerar Viggo inte den minsta. Han kollar lite i hallen och sedan lägger han sig i sin korg.

Man får hoppas att han beter sig lika duktigt när han åker hem igen!

Förra veckan så fick jag en liten present av min sambo. Det var en film som jag har önskat mig länge. Det var alltså Disneyfilmen "Tangled" som jag fick på Blu-Ray! Det som är synd dock, att vi inte äger en Blu-Ray spelare, men som tur fanns det en DvD-skiva med i Blu-Ray utgåvan. Vi har planerat att köpa en ny tv snart, då efter det blir det väl också en Blu-Ray spelare. Vår tv är en gammal tjock-tv! Dock var det en väldigt bra tv för att vara en tjock-tv. Men man märker nu att ljuden och bilden blir sämre hela tiden. Jag testade att köra "Tangled" dvd-versionen i vår X-Box 360 (vi äger ingen DvD-spelare längre), men bilden och ljuden var inte det bästa. Jag längtar verkligen efter en ny tv! Och om vi har tur, så kan vi snart få en!