onsdag 18 september 2013

Tillbaka till vanlig kattsand...

Vi blir nog tvugna att sluta upp med PeeWee träpellets och återgå till sand... Det är synd, men illa tvunget.

Lucy började som sagt att bajsa utanför sin låda för ett tag sedan. Hon envisades med att göra sina behov i olika hörn. Men när vi testade att ställa hennes låda i det hörn hon hade bajsat i, så började hon använda lådan igen. Men det funkade två gånger och sedan började hon att bajsa utanför återigen. Inatt så lade vi en tidining i det hörn hon bajsar i nu och sedan lådan på det stället hon bajsade innan. Men vad händer? Jo, då bajsar hon i ett annat hörn!

Idag bestämde vi oss för att testa att köpa lite vanligt kattsand igen. Jag slängde pelletsen och hällade i sand. När Lucy fick se det så började hon att gräva som en tok och gick in i lådan för att testkissa. Men hon skulle hela tiden byta position och testa att gräva någon annanstans. Sedan satte hon sig ner i lådan och grävde lite med sin tass. Senare så var hon nära på att rulla sig i sanden, men jag fick tag i henne innan hon lyckades. Jag vill inte direkt att hon ska få i sig en massa sand i pälsen och sedan dra ut allt på golvet.

Efter ett litet tag så återvände hon till lådan och började återigen gräva. Hon hoppade då ner i lådan och satte sig ner för att kissa och grävde sedan över allt. När hon hoppade ut, så märkte jag hur hon blev alldeles busig. Och tittade på det stället där hon hade kissat och knyckte på huvudet och slickade sig runt munnen, något hon brukar göra när hon vill attackera något. Hon började då slå sanden med tassen. Jag har ingen aning vad som flög i henne, haha. Men hon betedde sig likadant dagen vi skaffade en ny sorts sand med fina små korn, då hon brukade ha rätt grov kattsand. Då skulle hon hoppa ner i lådan, gräva ut en massa på golvet, hoppa ut och springa runt i lägenheten och springa tillbaka till lådan och attackera sanden.

Att hon började gräva som en tok och ville rulla sig i sanden, tar jag som en positiv grej, då hon verkar glad och acceptera sanden.

Vi bokade dock ett veterinärbesök till nästa vecka, mest för att kolla så att hon kanske inte har ont någonstans eller så, vilket kanske var anledningen till att hon började vägra bajsa i sin PeeWee låda. Men jag tror att hon blev trött att gå på pellets.

Det är verkligen synd, då PeeWee pelletsen var riktigt bra, det bästa som vi har testat. Det var lätt att ha att göra med och det luktade inget förutom trä. Ifall det hamnade några pellets på golvet, så kunde man bara ta och slänga tillbaka det i lådan. Det är också mer miljövänligt och dammar inte. Men det bästa var att man slapp sand i hela lägenheten.

Ahhh, hellre en nöjd katt med sand överallt, än bajs på golvet varje dag.

Inga kommentarer: