onsdag 26 februari 2014

Snart min födelsedag...

På lördag, så är det min födelsedag. Jag fyller då 26 år... Vart tog alla år vägen?! Var jag inte nyss 18? Nähe... :(

Men, det som är bra med födelsedagar, är att man får presenter! ;) Min sambo var ute och shoppade igår, hela dagen. Sedan kom han hem och sa att han hade köpt en massa presenter till mig! Yay! ♥ Det kommer att bli kul att få öppna dem på lördag!

fredag 21 februari 2014

Helg igen, dags för godis!

Idag är det fredag och även städdag för mig. Jag har dammat, dammsugit, diskat och kammat Lucy samt klippt hennes klor. Och just nu håller jag även på att tvätta kläder, phew. Lyckades boka en tvättid mellan 12-16, så jag borde hinna tvätta klart allt.

Sen när min sambo slutar vid fem, så ska vi handla mat och godis för helgen! Det vanliga, haha.

Förra veckan så var vi även på bio och såg på "Lego the Movie". Vi hade tur att få den på engelska här i Växjö. När vi såg den, så var det säkert max sex personer i biosalongen. Som tur var det ingen som satt bredvid oss, så man kunde ha sina armar på armstöden utan att stöda in i andra. Filmen visades i salong 6, en rejält liten salong. Bredden mellan stolarna är så liten att man knappt kan röra på sig. Vi såg även "Frozen" i samma salong. Men den svenska versionen av "Frozen" fick gärna visas i den största salong, så klart.

Filmen "Lego the Movie" var trevlig. Den var rolig och otroligt snyggt gjord. När jag för för första gången såg trailern till filmen, så var jag övertygad att den var animerad med hjälp av stop-motion, som dock-filmer brukar vara. Men det var en illusion. Det var animerad i CGI och skulle se ut som tradionellt stop-motion. De lyckades verkligen! Det var även sjukt hur de fick till animeringen så snyggt.

Filmen var också väldigt rolig och fick mig att sakna min Lego, som jag lekte med som barn. Man kände igen en massa Lego figurer som man hade som liten.

onsdag 12 februari 2014

R.I.P

I måndags så var det en sorglig dag.

I söndags, så ringde min mamma och berättade att Viggo, vår familjehund, var hos veterinären. Han hade haft blodig diarré och minskat i vikt. Så mina föräldrar körde in honom till Helsingborgs veterinär. Sedan fick Viggo stanna över natten för bevakning.

Nästa dag ringde min mamma återigen och berättade att Viggo inte mådde så bra. Han hade tydligen fått cancer i blodet. Det fanns två alternativ: Chemo-terapi eller avlivning. Det var liksom 50/50 % chans ifall de skulle försöka bota hans cancer. Så mina föräldrar valde att avliva honom. Han var även tio år gammal, så de ville inte heller att han skulle behöva lida i onödan ifall chemon tog hårt på honom. Veterinären tyckte även att det var ett bra beslut.

Jag önskar dock att jag var där innan han avlivades. Att få klappa och krama om honom en sista gång. Mina föräldrar var inte där då de inte klarade av det, vilket är förståeligt. Men jag tänker även på Viggo, som hade varit ensam sedan söndagen då han lades in. Jag önskar att även han fick se oss en sista gång. Blir alltid så ledsen att tänka på att han var ensam de sista timmarna och undrade säkert när han skulle få åka hem, men ingen var där, förutom veterinärerna.

När jag väl fick veta att det var gjort, usch, tror inte att jag har gråtit så mycket på väldigt länge. Det känns bättre idag, men så fort man tänker på det, så blir man fortfarande lite ledsen.

Tanken att aldrig få se honom igen, känns bara rent ut av för jävligt och underligt.

fredag 7 februari 2014

Hatar att vara en hypokondriker...

Ugh, det har varit en ångestfylld månad, speciellt för mig som hypokondriker. Jag har känt endel skumma känslor i kroppen och såklart gör man en höna utav en fjäder och är rädd för det ena och det andra.

Jag brukar ju ha sådana skumma stickkänslor i sidan av kroppen. Det började i 2012, då jag och sambo kollade på film och helt plötsligt märkte jag att det smärtade till runt bäckenet ungefär. Efter ett par dagar, så försvann smärtan och det bara stack lite här och där då och då. Sedan fick jag uppfattningen av att det var mensvärk, då det brukade komma innan mensen.

Men nu, efter mensen, så märkte jag att det fortfarande stack till lite. Klart så blev man lite orolig. Jag har även fått en ny liten känsla som cirkulerar kring underlivet, känns det som. Liksom spänner och pumpar till. Jag skrev då till 1177 om råd och jag fick svar att det kunde vara endometrios. Men efter närmare påläsning av endometrios, så tror jag inte att jag har det. Det ska tydligen vara väldigt smärtsamt. När man rör på sig, är på toa och gör sina behov eller har samlag. Det har bara gjort ont lite i början, lite när man låg ner eller stod upp och så. Men det var allt i princip.

Åååh, så mycket ångest man har haft. Mycket tankar. Jag ska åka till vårdcentralen snart för en undersökning, det är lika bra antar jag. Det kanske inte är något alls fel, men jag tänker alltid på det värsta. Liksom tänk ifall jag är döende eller har cancer... Åååh!



måndag 3 februari 2014

Dags för lite sen lunch

Eftersom min frukost inte var någon vidare succé, så tänkte jag experimentera med lite andra grönsaker. Denna gång mixade jag två morötter, en selleri och en apelsin tillsammans.




Det blev klart godare nu, men jag märkte att den där äckliga smaken från min förra selleri, broccoli, äpplejuice var fortfarande där. Det är alltså sellerin som är boven! Jag hade i och för sig två selleri stjälkar i min förra juice. Nu har jag bara en stjälk, men jag kan fortfarande smaka sellerin. Men som tur så tar apelsinen över smaken. Får testa broccoli igen, utan selleri för att se ifall det fortfarande smaker äckligt. Broccoli luktar i alla fall riktigt otrevligt, haha.

Denna variant var godare, men inte perfekt. Men helt klart godkänd att dricka! Fick i alla fall i mig en hel selleristjälk, två morötter och en apelsin. Det är alltid något!

Skål för en god hälsa!

Har börjat med juicing!

Och nej, jag menar inte att jag har börjat pumpa steroider... Vi har köpt en juicepressarmaskin och ska börja dricka en massa färskpressat juice! Och inte bara fruktdrinkar, även grönsaker. Man får mixa och experimentera och se vad som är gott. Tanken är ju så klart att man får i sig en bra mängd frukt och grönt och självklart vitaminer. Man måste ju äta mycket grönsaker varje dag och då är det lättare att pressa det till juice!

Vi började med att testa att pressa två äpplen, en apelsin och en morot. Wow, säger jag bara, det var sjukt gott och mättande. Så jag har tänkt att jag ska dricka dessa juicer till frukost/lunch/kvällsmat och sedan äta vanlig mat till middag.

Så idag skulle jag testa göra min första ordentliga juice! Jag tog först en selleri och en broccoli och mixade ihop dem tillsammans. Testade att smaka lite innan jag gjorde något annat. Och usch, vad det smakade, haha. Testade då att stoppa i en äppelklyfta mest för att ge den lite godare smak. Men det verkade inte funka så bra. Testade istället att lägga i hela äpplet och en halv selleri till. Det var nog det äckligaste jag har någonsin smakat! Fick t.o.m. tårar i ögonen av drycken! Det luktade även riktigt äckligt, mest p.g.a. broccolin. Jag försökte verkligen bara veva ner hela glaset, men höll nästan på att kräkas! Såååå, broccoli är nog inte det bästa... för mig i alla fall!

Än så länge föredrar jag fruktjuicer, men jag måste dricka grönsaks juicer eftersom det är bättre.

Så, varför juicing? Jo, allt efter att du dricker en massa grönsaksjuicer och även lite fruktjuicer, så får du i dig sjukt med vitaminer och annat bra. Har läst om folk som har druckit sådant i en månad som blir piggare, får bättre hy, bättre minne, ja i princip bättre av allt. Jag vill så gärna hålla på med detta i en längre period, men jag tror jag skippar broccolin i fortsättningen...

Disney's Frozen

I fredags var vi ju på bio och såg på Disneys nya film "Frozen". Och den var faktiskt väldigt bra! Jag hade inte så höga förväntningar och tänkte väl att den skulle bli en helt okej rulle, men den var bättre än så. Låtarna var väldigt bra och även om att den inte riktigt följde H.C. Andersens saga "Snö Drottningen" så var den bra, som en typisk Disneyfilm. Och som tur, så var snögubben Olaf inte fullt så irriterande som han verkade i trailern.

Dock så måste jag säga att filmen var sjukt fel marknadsförd. Man visste inte att den var musikal (i alla fall i trailern) och den såg ut som en vanlig animerad komedi med störiga karaktärer. Jag visste såklart att den skulle vara en musikal, då jag visste om denna filmen sedan länge. Men när Disney släppte en liten teaser/kortfilm med snögubben Olaf tillsammans med renen Sven, då kände man verkligen ingen lust att se filmen. Men som tur var filmen mycket bättre än både trailern och teasern. Men Disney hade kunnat vara mer uppriktiga om vilken typ film det skulle bli.