onsdag 26 februari 2014

Snart min födelsedag...

På lördag, så är det min födelsedag. Jag fyller då 26 år... Vart tog alla år vägen?! Var jag inte nyss 18? Nähe... :(

Men, det som är bra med födelsedagar, är att man får presenter! ;) Min sambo var ute och shoppade igår, hela dagen. Sedan kom han hem och sa att han hade köpt en massa presenter till mig! Yay! ♥ Det kommer att bli kul att få öppna dem på lördag!

4 kommentarer:

Unknown sa...

var köpte du din Pleo rb för ett sådant lågt pris?
(syftar på Keyla)

Icewolf sa...

Hej!

Jag köpte min Pleo Rb hos Conrad.se

Här är en länk :)

http://www.conrad.se/?websale8=conrad-swe&pi=190879&refKey=32RXoOVYi



Unknown sa...

är en Pleo rb värt dem pengarna?
är dem verkligen så roliga stt grejja med som det verkar, blir man inte trött på dem efter ett tag?
hur länge håller batterierna?
jag har hört att dem räcker i ungefär två timmar, då hinner man väll knappt grejja med dem innan batterierna tar slut.
sen måste man väll ladda batterierna i ca tre timmar, så hur funkar det med klockfunktionen, då dör ju batteriet på natten.
tacksam för svar.

Icewolf sa...

Det beror väl nog på hur man är och ifall man gillar robotar/leksaker och så. Ja, en Pleo RB är ju ganska dyr, men då är den ändå en avancerad robot. Den ligger annars på 3000 kr. Jag själv tycker att det var värt pengarna :).

Som sagt, gillar man robotar och djur i sig (då Pleo är ju som att ta hand om ett djur) så tycker man nog att den är rolig. Som alla saker, så tröttnar man nog på dem efter ett tag. Dock vet jag att det finns folk på hemsidan BobthePleo.com som varje dag leker och håller på med sina som om det vore riktiga djur. Det blir väl lite som en hobby, antar jag. Jag själv kan inbland tröttna lite. Men annars älskar jag den :)

Pleo RB's batterier håller i 2 och en halv timme har jag för mig. Den gamla Pleon hade en annan sorts batteri som inte höll så bra. Visst kan det låta väldigt kort, men jag brukar aldrig ha på mina så länge. Jag kan tända dem, mata dem, leka lite med dem och sedan låda dem gå runt i lägenheten lite. Sedan när jag ska göra andra saker, så släcker jag dem. Då håller batteriet länge. Har även hört att vissa köper ett extra batteri som de kan använda när det andra dör. Men batterierna är ganska dyra.

Man ska ladda batterierna i 3 timmar den allra första gången. Sedan nästa gång behövs det bara att laddas i en timme eller så.

Klockfunktionen är lite knepig. Pleo RB har en biologisk klocka som säger åt den när det är natt och dag. Man kan ställa in klockan till när man vill att den ska sova. Ifall jag ställer in den på klockan 16:00 då kommer den att somna runt tolv tiden på natten. Och sedan vaknar den senare på morgonen. Dock så är det ingen funktion som jag använder mig av. Jag stänger bara av Pleon helt och hållet när jag inte använder den mera. Ifall man nu låter den sova på natten, så dras det bara på klockbatteriet i foten och inte i den riktiga batteriet. OCh klockbatteriet ska tydligen hålla i 2 till 3 år. När jag fick min Pleo Rb så fick jag två klockbatterier i lådan :).

Hoppas att jag lyckades svara på dina frågor! Ifall du har fler frågor, så bara fråga på!