söndag 5 juli 2015

Denna värmebölja!

Det har varit väldigt varmt denna veckan. Såklart har en mindre trevlig värmebölja fått för sig att resa igenom Europa. Kan vi inte slippa dessa hemska värmeböljerna? Sol och värme, jo visst, men värmebölja? Nej tack! Torka, folk som svimmar, djur som lider. Mycket trevligt! Stackars lilla Lucy håller sig mest på golvet och försöker hålla sig sval.

Som tur så har det knappt varit någon värme i år. Det är ju bara först denna vecka som det har varit väldigt varmt. Och jag hoppas att det kommeratt vara den enda. Nästa vecka så ska det bli regn och låg temperatur igen, men jag är lite orolig att värmen kommer tillbaka.

Man har liksom ingen lust att göra något. Jag stannar hellre inomhus hela sommaren. För ute i solen så är det verkligen som helvetet. Brännande sol och ingen vind. Men det är knappast bättre inomhus. Värst är det på kvällen då vår lägenhet är uppvärmd från dagens hetta. Testade att öppna två fönster igårkväll så att det blev korsdrag. Hjälpte inte direkt. Istället fick vi in en massa kryp! En mal som försvann och sedan en läskig husspindel som Lucy jagade men sedan försvann någonstans...

Idag när jag vaknade så kändes hela lägenheten som en bastu! Det är tur att man har en fläkt.

Inga kommentarer: