måndag 13 maj 2013

Det har varit en helmysig helg med en massa spelande (som vanligt) och även bio. Vi bestämde oss för att gå och se på "Evil Dead", nyversionen av originalet från 1981. Nyversionen skulle vara mycket mer våldsam och blodig än den förgångna. Och ja, blodig var den verkligen! Dock tycker jag fortfarande att originalet är äckligare, mest för att det var mer äckliga vätskor än just blod. Nyversionen hade dock lite mer hemska scener där folk skadades o.s.v. Denna hade också en liten annorlunda story, då den inte bara handlar om ungdomar som ska festa och supa. I den nya "Evil Dead", så handlar den om ett par vänner som vill hjälpa en drogberoende vän med att sluta upp med knark. Efter ett tag hittar de en mystisk bok i källaren och helvetet bryter loss.

Jag gillade den väldigt mycket. Jag gillar dock också originalet mycket. Nyversionen var dock lite mer seriös än den gamla.

Det lär dock vara den sista gången man ser en skräckfilm på premiären och väntar istället några veckor efter, då det blir mindre folk som ser den. Varför? Idiotiska folk som inte kan hålla käften och skrattar fast att det är inget roligt som händer på filmen. Jag brukade alltid hata att se skräckfilmer då tjejer i salongen brukar ha en tendens att skrika och fnissa när något läskigt händer. Men omogna killar som pratar konstant och skrattar som om de vore retarderade, är nog mycket mer störigt än fnissiga tjejer. Dessa killar satt och stampade med fötterna som om de hade ADHD och pratade högt under filmen och försökte vara roliga genom att säga "roliga" saker när grejer händer på filmen. Och så klart, skratta. Tyvärr är jag inte en sådan person som kan säga till andra. Jag är feg, rent ut sagt och hoppas att andra ska säga till. När filmen var slut, så vände jag mig snabbt om för att se vilka typer det var som höll på under filmen. Inte för att vara dömande eller så, men så klart var det relativt unga killar runt 18-20 och alla hade keps. Inte för att keps gör en person dålig, men ja. Unga killar var det i alla fall, som går på bion med polarna och snackar och har kul. Ska man prata under filmer, så kan man lika gärna stanna hemma och se på film.


Vi har även påbörjat Lucys invänjing av PeeWee. Vi testade först att bara hälla i pelletsen och sedan låta henne undersöka lådan. Hon luktade med verkade inte särskilt intresserad. Sedan testade jag att ställa henne i lådan, men hon spretade emot och tyckte tydligen att det var läskigt att stå på dessa små hårda pellets. Vi testade dock att låta lådan stå kvar under natten, tillsammans med hennes gamla låda. Så klart rörde hon den inte alls, så nästa dag tog vi bort pelletsen och hällde i hennes gamla sand och sedan lade vi i lite pellets, bara så att hon kunde börja vänja sig med den. Nu har vi hällt i lite mer pellets och än så länge går det bra. Hon har både kissat och bajsat i den. Dock igår så kissade hon i vasken i köket. Jag vet inte ifall det berodde på att hon inte gillade bytandet av lådan eller att det var för att det luktade en massa kattmynta i vasken, då jag hade gnuggat in en massa kattmynta i en av hennes leksaker och i processen råkat hälla lite mynta i vasken. Men idag har hon återigen kissat i lådan, som tur.

Idag har jag gått på mitt promenadband och städat hemma och sedan fixat till mig en massa. Nu sitter jag bara här och slappnar av och lyssnar på Hayley Westenra :).

2 kommentarer:

Katja sa...

Håller fullständigt med angående biobesöken, det är SÅ störigt med sånt folk! Jag och killen går aldrig på premiärerna, vi väntar nästan till sista minut om vi ska gå på grund av det och sitter gärna nånstans där det är fritt med folk (OM det går) så det var längesen jag kände mig störd i en biosalong nu! :-) Skulle också vilja se den filmen ni såg btw, jag är så klen när det kommer till såna filmer, haha, men den verkade inte så jätte läskig om man jämför med exorcist filmerna? Huu! Den verkar mer, spännande? :-)

Vad spännande och höra hur det går med lådan, killen funderade för ett tag sen på att köpa en sån men det blev aldrig nåt med det. Men att hon kissade i vasken? Haha! Katter, vad ska man säga! *suck* ;-)

Icewolf sa...

Ja, vi lär nog bara gå på premiärer när det är mer vanliga filmer som komedier eller animerat. För då är det bara trevligt att folk skrattar, sålänge det inte blir för överdrivet, haha :) Det har alltid bara varit på skräckfilmer, där vi har upplevt störiga människor, lustigt nog.

Haha, jag älskar skräckfilmer och är rätt van. Jag blundar mest till ifall jag vet att det är sådana hoppa till scener, eller ifall det är något super äckligt, där folk skär med små vassa knivar på känsliga ställen på kroppen, usch! Om jag ska vara ärlig, så var filmen mer äcklig än läskig. Excorcisten är verkligen mer obehaglig, just med stämningen och så. Jag blir alltid mest skrämd av spök/demonfilmer, lustigt nog, haha! Visserligen handlar "Evil Dead" just om demoner, men inte på samma läskiga sätt som vissa andra filmer. Ja, den var spännande och just... äcklig. Det var sjukt mycket blod, haha!

Än så länge går det bra med lådan. Hon har inte kissat andra ställen numera och jag ska strax fylla på med lite mer pellets i sanden. Jag hoppas verkligen att hon vänjer sig helt och hållet med PeeWee, så att man kan slippa sanden. Man blir så trött på att trampa runt på sand runt om i lägenheten. Vår katt Lucy, har en tendens att gå direkt på lådan efter man har städat... Tack liksom! Blir bara att ta fram dammsugaren igen :).