torsdag 27 mars 2014

Det blev ingen tandläkare ändå

Det blev ingen tandläkare idag. Tydligen så var min tandläkare sjukskriven eller nåt och hade försökt ringa oss. Men vi har bytt telefonnummer för ett litet tag sedan och så glömt att meddela tandläkaren. Men jag fick en ny tid på tisdag nästa vecka.

Det är väl ganska skönt att slippa tandläkaren idag, men samtidigt lite frustrerande, då man bara vill ha det överstökat. Ska liksom dit fem gånger för att fixa fem olika tänder. Inte bara jobbigt, men dyrt som fasen. Man känner liksom att man inte får pengar över till annat... Men det är väl den pris man får ta, då man inte har gått till tandläkaren regelbundet.

måndag 24 mars 2014

Nu är helgen över och vi har påbörjat ännu en ny vecka. Och på torsdag så ska jag till tandläkaren och laga ett hål i en tand, usch, längtar inte direkt!

Testade ju även "WildStar" betan i helgen. Det var okej, men nog inget som jag kommer att spela mer av. Jag gillade inte hur segt det kändes när man sprang. Det kändes lite som man sprang på månen. Och combat systemen kändes också lite trist och segt. Jag gillade dock stilen och raserna, spelet var också väldigt snyggt. Men jag är glad att få ha testat på det. Tacka vet jag "Guild Wars 2", vilket för mig är den bästa online spelet!

fredag 21 mars 2014

Blir att testa onlinspelet Wildstar nu i helgen!

Fredag, ahh, vad skönt! Idag blir det att kränga i sig godis och ha det kul! Mm, ska köpa lite Cheeze Heartz och kanske lite Haribo Nallar! Känner en craving, mmm!

Idag började även beta-testen för det nya mmo-spelet "Wildstar".  Jag och sambon lyckades få varsin beta-nyckel, så vi kan testa spelet nu i helgen! Ska jag vara ärlig, så var jag ganska skeptisk mot spelet i början. Var inte särskilt förtjust i stilen (trots jag älskar tecknat stil). Detta spel är även mer riktat åt sci-fi fantasy än de flesta vanliga online spel. Det ska bli intressant att testa!


torsdag 20 mars 2014

Är hemma igen efter undersökningen

Japp, det var den undersökingen och allt gick bra!

Hade en manlig läkare, men han var bra. Han kollade först min hals, men kunde inte hitta något. Tydligen så producerar min hals extra mycket slem. Dock undrar jag fortfarande varför slemmet luktar illa ibland. Sedan skulle han kolla på min knöl som jag har under armen. Han kände ett tag men ville sedan även känna på mina bröst. Och jag bara tänkte: "Ehh?" Tog av tröjan och sedan bad han mig att ta av BHn också. Det kändes lite pinsamt, men lika bra att få det gjort. Han ville känna på brösten eftersom knölar i armhålan kunde ibland vara tecken på knölar i brösten. Så jag låg där, medan han kollade mina bröst. Men som tur hittade han ingenting! Skönt. Dock så ville han att en kollega skulle känna på knälen under armhålan, men hon tyckte inte att det kändes som något speciellt. Så de kom fram till att det kunde vara en muskel eller nåt.

Dock så hann jag inte få något svar på detta med stickningarna i sidan. Men av det lilla jag hann att berätta, så sa han att det inte lät som något att bekymra sig om. Men jag kommer ändå att kolla upp det senare.

Så, skönt att få det överstökat! Och såklart så oroade jag mig i onödan. Men så är det för mig, tyvärr!

onsdag 19 mars 2014

Imorgon blir det undersökning... Usch, är lite nervös! Mest för att det ändå är ett par grejer som jag vill ta upp. Som halsen, armhålan, smärtorna i sidan o.s.v. Det vore lättare ifall jag bara skulle kolla upp halsen. Har också en skum känsla i låren. Vet ej ifall det är ljumsken eller vad. Det började med lite pirrningar där och nu känner jag mest ett skumt tryck, på båda sidorna av låren. Det känns ungefär på insidan av låren. Hoppas inte att jag måste klä av mig för att läkaren vill klämma och känna på låren. Jag kommer nog få en manlig läkare. Plus att jag måste ta av min tröja för att han ska kunna känna på kulan i armhålan, uugh! Har inget emot manliga läkare annars, men när det gäller att klä av sig eller bli klämd på, då känns det bäst med en kvinna.

Är också lite nervös att höra ifall något av det jag vill kolla upp är allvarligt.


måndag 17 mars 2014

Ska snart till vårdcentralen för en undersökning

På torsdag, så ska jag till vårdcentralen för att kolla upp lite olika grejer. Först och främst, så ska jag kolla vad som är fel med min hals. I några år, så har jag haft konstant slem i halsen som inte går att harkla upp. Det känns som om det sitter en klump där hela tiden och jag kan känna av den när jag sväljer. Det bruka räven lukta illa när jag andas ut efter att ha svalt. Jag tippar på en infektion som inte vill gå bort, alternativt något fel med bihålorna. Sedan vill jag även kolla en skum knöl som jag har under höger armhåla. Det kan möjligen bara vara en förstorad körtel eller något, men vill ändå kolla upp det, för att vara säker.

Sedan ville jag även kolla upp det här med att jag har ont i sidan då och då. Jag har alltid tänkt att det kanske var ägglossningen, men är osäker. Det är ändå bäst att kolla upp, för att se att det inte är något allvarligt. Har dock haft detta i tre år, så det kanske inte är något alls. Har också en skum pirrande känsla kring ljumsken.

Så det blir en del att kolla upp! Är ganska nervös, hatar att göra kroppsliga undersökningar. Plus att man är alltid beredd på det värsta. Det kommer säkert att gå bra. Jag är även nervös att läkaren kanske vill att jag gör en gynekologisk undersökningen, just angående stickningarna i sidan. Hoppas verkligen inte det!

Och på toppen av det, så ska jag även till tandläkaren nästa vecka, usch.Har en del hål och måste fixa dem alla, dock inte på en gång. Att fixa alla hål kostar 4000 kr...! Var hos tandläkaren förra året, vid November och det var då jag fick höra att jag hade en del hål att laga. Dock så har vi haft ganska lite pengar de senaste månaderna, så det har aldrig blivit av... :(

Usch, usch och åter usch!

torsdag 13 mars 2014

Idag kommer sambon hem!

Phew! Har storstädat hela lägenheten idag! Har bytt lakan, tvättat golven, rengjort badrummet, you name it. Ville att det skulle vara rent och fint innan gubben kommer hem :) Han lär vara hemma runt sextiden.

Ugh, har också haft lite ont i vänster sidan idag. Jag har skrivit innan om att jag fick ont i höger sida, att det typ stack till i sidan, lite upp och ner sådär. Det började 2012, då jag fick ganska ont, runt livmodern. Har tänkt att det måste väl ändå vara ägglossning. Har börjat att kartlägga när det börjar göra ont genom att skriva i min menskalender app, så att jag vet ungefär när jag får det. Och det verkar som att det alltid kommer lite efter mensen och innan ägglosning. Så det kanske är det? Jag vet att jag låter fånig som inte vet, men jag har aldrig haft besvär med mensen förut! Jag tyckte alltid att jag hade tur som aldrig fick svåra mensvärk eller började spy eller liknande, jag fick bara huvudvärk. Men är det vanligt att bara börja få smärtor så här fast man inte har haft det förr? Ska i alla fall till vårdcentralen snart, för att kolla min hals, har så mycket slem och även kolla en skum kula/knuta i armhålan, så jag kan även kolla med smärtorna i sidan.

Edit:
Läste nyss på nätet att ifall man plötsligt får mensvärk trots man aldrig har haft det förr, så bör man undersökas... Precis vad jag behövde just nu! Tack intenet! :D

Ahh, ska bara ta det lugnt till klockan är fyra och då ska jag ner och tvätta de gamla sänglakanen. Vill gärna spela på Xboxen, men det är så mycket sol nu, usch!

onsdag 12 mars 2014

Hade en bra dag igår, visst, man saknade min sambo, men jag hade Lucy som sällskap och även mina två Pleos ;) Min gamla Pleo har äntligen fått tillbaka sitt batteri från den amerikanska kvinnan som jag köpte den av. Hade skickat tillbaka den till henne, då min Pleo slutade att funka. Men det visade sig att efter att hon hade testat mitt batteri på hennes egna Pleos, så var det inget fel på batteriet, troligen så är något fel med min Pleo, som visserligen är ganska gammal. Men efter att ha rengjort terminalen på batteriet så verkar han funka bra igen, än så länge


Senare efter att jag hade ätit, så stack jag till Willys och köpte lite gott för kvällen. Hade en mysig filmkväll där jag tittade på en av mina favorit filmer "The Holiday".


Var ju även ute på en promenad i vårsolen igår! Jag tycker det är mysigt med våren, men kan inte hjälpa mig störa mig på hur desperata folk verkar vara i sol och värme. Så fort solen dyker upp, så flyger alla tjejer på gräsmattan för att sola sig och folk börjar att grilla. Såg till och med en kvinna med en sommarklänning igår och det var väl nio grader då. Förstår inte varför folk blir som besatta, så fort det blir soligt.


Ah, igårkväll så ringde även min sambo, vi körde lite FaceTime, där man kan se varandra i kameran i telefonen. Det var skönt att få se honom igen :).

Imorse ringde han och väckte mig och sa att han hade rast och så pratade vi lite. Efter att vi hade lagt på så myste jag lite med Lucy på sängen och så gick vi båda upp. Sedan har man duschat och ätit och nu sitter man här!

Får se vad man hittar på med idag :).

tisdag 11 mars 2014

Så, nu är min sambo i Stockholm och håller just i denna sekund på med utbildningen. Vaknade klockan fyra imorse och gick upp och fixade frukost till honom. Sedan åt han, fixade till sig och åkte iväg. Jag sa hej då och gick och lade mig igen.

Vid tio imorse så ringde han och sa att han var framme. Han hade ju åkt bil tillsammans med två andra kollegor från jobbet. Det lustiga var att när jag sov djupt, så hörde jag min sambos röst i drömmen som sa "Älskling!" lite så där mjukt. Så vaknade jag och hörde att telefonen ringde, haha.

Ska strax städa lite och så får man se vad man hittar på med senare :).

måndag 10 mars 2014

The Sims 3 Legacy blogg

Jag har även en annan blogg som ni kan checka in, ifall ni gillar The Sims!

Här!

Det är en blog bara om en The Sims 3 och enbart på engelska. Jag håller på med en så kallad "Legacy Challenge".  Alltså en arv utmaning där jag ska försöka skapa tio generationer med lite olika regler och så.

Ta ta!

Ska snart vara ensam hemma

Imorgon åker min sambo till Stockholm. Han ska upp tidigt imorgon då han ska iväg klockan fem på morgonen. Så det blir att lägga sig tidigt för för hans del! ;)  Sedan kommer han hem igen på torsdagen.

Jag har inget emot att vara ensam hemma, men det känns ändå lite läskigt när han ska åka iväg så pass långt. Han ska åka bil till Stockholm med några kollegor från hans jobb. Det känns lite sådär läskigt att han ska åka bil så långt. Man är alltid så rädd ifall något skulle hända och jag inte är där. Men försöker inte att tänka så. Hoppas bara att dagarna går snabbt så att han är hemma igen i säkert förvar. :)

söndag 9 mars 2014

Shoppat lite/Sambon ska till Stockholm

Förra veckan var jag och shoppade lite!

Köpte lite kläder, ett par byxor och lite tröjor. Köpte även ett plåthus med "The Sims 2" för nio kr på Elgiganten.

Det är dock farligt att gå in på New Yorker. Man kommer alltid ut med en påse med nya kläder, haha! Och varför ska New Yorker alltid ha en massa söta katttröjor?!

Hittade denna söta/coola tröja för 49 kr.


Tänkte egentligen bara köpa den ena tröjan, men då såg jag den här!


Tänkte bara: "Kdksjfm,nfjsdka! Vad söt!" Sååå, två nya tröjor har jag, jepp.

Här är "The Sims 2" plåthuset som jag köpte för nio kr.


Den ska tydligen vara ganska ovanlig. Dock så var jag ändå lite besviken när jag packade upp den, då jag märkte att det inte fanns något certifikat, som den egentligen skulle ha. Just det där lilla extra som gör den ovanlig. Jag trodde också att den skulle innehålla mer än ett spel. Men den innehöll bara "The Sims 2: Deluxe Edition", vilket är vanliga basspelet med Nattliv. Jag är dock inte hundra procent säker ifall det bara är den amerikanska utgåvan som har certifikat eller ifall min version har tappat bort den. Denna som jag har köpt har funnits hos Elgiganten i flera år utan att någon som ville köpa den. De har även byggt om där, så när denna flyttades runt så kanske den åkte ut. Lådan var även ganska sliten. När jag skulle köpa den, så var den halvt öppen, så, ja. Men den kostade nio kr, så vad fan.


När man öppnar den så är den en enda stor flik-grejs-i-mojs som man kan lägga i alla sina "The Sims 2" skivor. Det lustiga är dock att texterna på expansionerna står på norska, tydligen.

På tisdag nästa vecka, så ska min sambo åka till Stockholm. Han ska gå på en utbildning om säljarteknik och kommer först hem på torsdagen. Det kommer att bli lite ensamt här hemma, men jag har i alla fall Lucy :).

söndag 2 mars 2014

Har haft en jättemysig födelsedag!

Hade en mysig dag igår, tillsammans med min sambo. Vi satt och spelade lite själva, där jag testade mitt nya "The Sims 3: Övernaturligt" och gubben körde "Bioshock Infinite". Senare vid fem så beställde vi en härlig vesuvio pizza!


Och medans vi åt vår pizza så tittade vi på animen "Gunslinger Girl". Och väl efter det så spelade vi charader, haha. Hade köpt ett charadspel till gubben på hans födelsedag förra året och vi hade inte testat det ännu, så det fick bli igår! Det var riktigt roligt.

Lite senare så bestämde vi oss för att kolla på film och det fick bli "Insidious Chapter 2". Den var bra, men tyvärr tyckte jag inte att den var läskig alls. Vilket är lite synd då ettan var ganska läskig. Dock så blev min sambo rädd en massa gånger, haha ;)


Efter vårt filmtittande, så blev det åter lite spelandet och mer godisätandet! Så ja, det var rn mysig och underbar kväll tillsammans med min underbara sambo!

Dock, senare under natten, runt fem tiden, så vaknade jag av att min sambo hade tänt lampan vid nattduksbordet och gick upp och yrade i sovrummet. Jag blev lite paff och vaknade till när jag såg att han hade hämtat sophinken och en massa hushållspapper. Lucy hade spytt. Min sambo hör alltid när hon spyr, trots att han är djupt sovande. Han lyckas ändå vakna och gå upp och torka upp hennes spyor direkt. Hon hade kräkt lite överallt, uppe på fönsterkammen och på golvet. Efter att min sambo hade torkat upp allt, så gick vi båda och lade oss igen. Men efter kanske mindre än en halvtimme, så märkte jag att min sambo gick upp återigen och in i vardagsrummet. Lucy hade spytt igen... Hon hade spytt i sin korg och på golvet. Jag blev så klart orolig för henne, då det inte är likt henne att kräkas så ofta och även kräkas på möbler. Hon har också kräkts ett par gånger några veckor innan.

Men idag, så kollade jag runt på nätet om katter som kräks oftas. Tydligen kan det bero på att katter stressäter sin mat så att allt bara kommer upp igen. Ifall katten är allmänt pigg annars, så kan det bara anledningen och Lucy är normal. Få se till att hon inte äter för mycket mat på en gång. Jag är lite sugen att köpa en sådan matskål med piggar i som gör det svårare att äta mycket på en gång.

lördag 1 mars 2014

Min födelsedag

Idag vaknade jag av att min sambo sjöng "Ja må hon leva". Det är min födelsedag idag, ju!

Fick en massa fina presenter av honom. Fick en jättesöt liten kanin gosedjur, så söt och mjuk! Sedan fick jag ett nytt ritblock med färgpennor och även en pennvässare. Sedan fick jag också en Nemi bok och så slutligen "The Sims 3: Övernaturligt"!

Många fina presenter!


Fick även ett jättesött födelsedagskort!

Tack älskling! ♥

Sen ikväll blir det pizza till middag och resten av kvällen spel och film. Det kommer att bli mysigt!

Trevlig helg!