onsdag 31 december 2014

Gott nytt år!

Då var det återigen dags igen för ett nytt år. Ikväll så smäller det, bokstavligen talat (fyrverkerier, haha). Har gjort mig fin för kvällen, trots att vi bara ska vara hemma. Det är ju alltid trevligt att se fin ut :). Och sedan ska vi nog beställa en pizza. Ja, pizza på nyår! Varför inte? Vi kunde inte komma på något speciellt att äta. Annars ska vi bara ta det lugnt. Äta lite snacks, dricka lite läsk och cider, spela tv-spel och allt det där som vi brukar göra. Gå på fest gillar vi båda inte så. Det är mycket bättre att vara hemma i lugn och ro utan en massa fulla personer som kräks, slåss m.m.

Så...


Gott nytt år och hejdå 2014!

måndag 29 december 2014

Det var den helgen

Nu är det måndag igen och på onsdag så är det alltså nyårsafton. Jag och sambon kommer som vanligt bara vara hemma och ta det lugnt. Äta lite gott, kanske spela lite tillsammans och sedan fira när klockan är tolv och titta på när folk skjuter iväg sina pengar. ;)

Jag testade min nya plattång nu i lördags och jag måste säga att den är sjukt bra! Den plattade omedelbart och det höll hela dagen. Mitt hår var till och med rakt hela söndagen! And I kid you not, mitt hår är fortfarande platt och rakt idag, trots man har sovit två gånger sedan lördagen. Helt sjukt! Är riktigt nöjd med min nya plattång. Remington S1005, som den så fint heter. ;) 279 kr på MediaMarkt och även Elgiganten.

Åh, det har även snöat lite sedan lördagen! Jag vaknade och rullade upp vår gardin och möttes av en massa vitt utanför. Bästa sättet att vakna upp på. :) Sedan har snön legat kvar sedan dess. Det har också varit riktigt kallt. Kallast var det inatt med 15 minus grader. I love it! Älskar vintern och kylan! Man kan sitta inne och mysa och spela spel. Ingen sol som stör eller äcklig svettig värme. Dock så är det lite lustigt att snön verkar alltid komma efter julafton. Kanske går ut på en promenad senare idag, när jag är klar med alla mina sysslor. :)

Har också beställt min första Glossybox igår. För er som inte vet vad en Glossybox är: Man premunumerar på lådar som är fyllda med olika skönhetsprodukter, smink och dylikt. Man vet aldrig vad man får. Kostar 139 kr för varje månad. http://www.glossybox.se/ Jag har varit lite sugen ända sen min syster berättade om det. Ska bli riktigt intressant att se vad jag får! Längtar verkligen mycket!

lördag 27 december 2014

Köpt lite julklappar åt oss själva

I år så skippade jag och sambon att köpa julklappar till varandra. Istället så bestämde vi oss för att skaffa en Wii U! Vi har länge velat ha en och nu är vi lyckliga ägare till vår nya "baby", haha.


Har verkligen saknat Nintendo spel. Sålde min gamla Wii år 2013, eftersom vi hade ändå tänkt skaffa Wii U förr eller senare. Annars har man ju spelat på vår trofasta X-box 360. Men man känner verkligen att man har saknat Nintendos färglada, mysiga och roliga spel. Så vi valde att köpa Wii U som också innehåller "Mario Kart 8". Jag är redan kär i våran Wii U. Den är så underbar! Playstation och X-box i alla ära, men jag tycker ändå att Nintendos konsoler är bäst. :)

Annars så har jag även köpt en ny plattång. En "Remington S1005", som kostade 279 kr på Media Markt. Jag var verkligen i behov av en ny, då den gamla verkligen sög. Har precis testat min nya plattång och jag är super nöjd! Den plattar håret direkt och ska också hålla håret platt i flera timmar.

torsdag 25 december 2014

Lite presenter

I förrgår när min sambo kom hem från jobbet, så hade han fått lite julklappar från jobbet.

Till min stora förvåning, så fick han en stor låda, full med Juleskum! Vilken lycka att ha en sådan står låda bara med en massa Juleskum.

Om, nom, nom!

Han fick även en andra julklapp. En fin stekpanna av märket Swordfish. Vi har länge behövt en ny stekpanna!


Och sedan en bild på gåvan som min sambo "vann" igår.


Den innehåller tre Toffifee-askar! En massa Juleskum OCH Toffifee?! So much happiness ♥

Julen är över för i år...

Och då var den julafton över! Vi åkte som sagt till våra familjer igår och sedan hem samma dag, då min sambo ska jobba idag.

Vi vaknade klockan åtta på morgonen och steg ofrivilligt upp. Dags att fixa till sig och platta håret, sminka sig och all det där. När vi äntligen var klara så bar det sig iväg till Skåne. Väl på motorvägen så börjar bilen skaka enormt mycket när vi körde i hög fart. Jag sa åt min sambo att stanna bilen för att kolla, men inget syntes till. Vi startade bilen och körde vidare, men höll oss till en någorlunda långsam fart.

Sedan kom vi äntligen fram, vid halv tolv. Skulle egenetligen varit där vid elva om det inte vore för vår dumma, gamla skrothög till bil. Min sambo släppte av mig hos mina föräldrar, sa hej och sedan åkte han själv iväg till hans familj. Sedan var jag där och tog det lugnt och senare kom min syster och hennes man, samt deras två små chihuahuas. Senare var det i princip bara mys och mingel. Senare fick min syster för sig att hon skulle sminka mig och avslutade det hela med en näve glitter över hela mig... Glitter i håret, i ansiktet, under kläderna, ja överallt! Tog ett bra tag att få bort allt det glitter sen när jag väl var hemma och duschade.

Sedan vid tre satt vi och kollade på Kalle Anka och drack lite danska julöl. När väl Kalle Anka var slut, så kollade vi på den danska Disney's Juleshow, som är så mycket bättre än den sönder-censurerade svenska versionen. Plus den danska känns juligare.

Sedan väntade på ett tag på att min sambo skulle komma så att vi kunde börja äta middag. Han kom äntligen kvart i åtta och vi kunde äta god dansk julmat. Efter julmaten, så började vi spela Julklappspelet. Där man har köpt en massa små billiga julklappar och ska sedan försöka vinna dem med hjälp av tärningar. Det var sjukt hysteriskt och riktigt kul! Fick själv två paket, haha.

Efter ett litet tags vilande, så åt vi risalamalta. Och som vanligt, med denna danska jultradition, så ska man försöka hitta en mandel, som ligger djupt begravd i risalamaltan. När någon får mandeln, så vinner denne en gåva, som oftast består av choklad eller marsipangris. Jag "tvingade" min sambo att äta så mycket det gick, för att försöka få tag på mandeln innan någon annan gjorde det, haha. Han har ju inget annat att säga till om ;) Men efter tre, fyra portioner, så var mandeln ingenstans att hitta. Alla var mätta och ingen hade fått mandeln. De visades sig senare att min systers man hade redan fått mandeln efter andra portionen, men gömt den i munnen. Men efter allt, så fick min sambo presenten för hans "insats" att äta så mycket det gick, haha. Och han fick ett paket med tre Toffifee i!

Efter allt ståhej med julklappspelet och mandeljakt, så satte vi oss i soffan och tittade lite på "Frozen" i 3D. Sedan vi tio, så åkte jag och sambon hem. Åhh, vad den resan var lång. Vi skulle ha varit hemma ungefär halv tolv, men eftersom bilen började krångla återigen, så ville min sambo hellre komma hem sent men i säkert förvar.

När vi var hemma, så hoppade vi in i duschen och efter det så satt vi och slösurfade lite tills vi gick och lade oss. Somnade ganska snabbt om jag minns rätt, haha.

Det var en riktigt mysig julafton, men det är skönt att det är över nu :).

tisdag 23 december 2014

Twas the night before Christmas...

Jahopp, då är det officiellt julafton imorgon då. Jag och sambon ska åka ner till våra familjer, men vi åker hem samma dag, då min sambo måste jobba dagen efter julafton. Det kommer att bli mysigt att få träffa sin familj och ha lite julmys. Men ska jag vara ärlig, så känner jag inte julstämning alls. Det finns ingen snö alls, det har snöat lite då och då, men det smälter lika fort och att vara vuxen på julafton suger. Har ingen längtan efter julen. Jag saknar ivern efter att få en massa julklappar! Jag vet att julklappar inte är det viktigaste på julafton, men det är ändå en stor del, för mig i alla fall. Lär nog inte få så mycket i år, om inget alls kanske. Jag och min sambo har inte ens köpt klappar åt oss själva. Vi fick först pengar idag... Skulle ha fått pengar i fredags, men nope, inget kom in. Vet ej ifall vi köper några klappar åt varandra i år. Vi funderade kanske på att köpa en Wii U och sedan skippa julklappar. Men man saknar ju ändå att få öppna klappar, haha. Jag är ett stort barn! Saknar verkligen när man var liten och fick en massa, massa julklappar!

God Jul!

måndag 15 december 2014

Städat!

Idag har jag fixat och donat en massa hemma. Städade som vanligt och bytte sänglakan. Efter det så tog jag och tvättade golven och som pricket över i'et, så städade jag även badrummet. Skrubbade badkar, vasken, toaletten o.s.v. Nu känns allt fint och rent :) Håller även på att tvätta de gamla lakanen nere i tvättstugan. Det känns bra att fixa en massa!

Mitt ena öga är dessutom svullet... Förra veckan så började den ömma när jag blinkade och tänkte att det säkert var en ögonfrans som hade fastnat bakom ögonlocket, men vad jag än gjorde, så fick jag inte ut den. Sedan kom jag på att jag hade samma problem förra året och då kom jag fram till att det jag hade var en vagel i ögat, en infektion. Vid närmare undersökning, så hittade jag en liten gul/vit prick som satt precis på kanten av ögonlocket. Nästa dag så hade den tydligen spruckit och jag hade en massa klet i ögonvrån. Ögonlocket hade dessutom blivit lite mer svullen. Men idag så är det mycket bättre. Ögat ömmar knappt och svullnaden har gått ner en aning.

Nästa vecka så är det julafton... Det är sjukt vad tiden har gått!

fredag 12 december 2014

Sötaste bilden ever!

Alhgrens Bilar Skålar!

Kolla in våra nya och fräsiga Ahlgrens Bilar skålar!


För några månader sedan så fanns det en broschyr i mataffären där det stod att ifall man skickade in sex streckkodar från valfri Ahlgrens Bilar påsar, så kunde man få tre fina skålar gratis, eller ja, någorlunda gratis, man betalar 49kr i frakt, men det är allt. Annars kostade skålarna 199kr hos RoyalDesign.se


Fina små skålar.


Dock så tycker jag att skålarna var lite väl små. Jag hade hoppats på att kunna använda dessa skålar för mer godis än bara Bilar. Men aja, de är ju väldigt charmiga och passar fint till när man ska äta Bilar, vilket var nog tanken, haha.

fredag 5 december 2014

Det blir bio ikväll! Dumb and Dumber To. Har verkligen saknat lite galna Jim Carrey komedier :)


torsdag 4 december 2014

Veterinärsbesöket gick bra!

Lucy var ju hos veterinären denna tisdag och allt gick bra och hennes tänder är fina och vita. Och vi är 2000 kr fattigare... Men, vad gör man inte för sin katt? Man vill ju att hon ska må bra och leva länge. Det är bara dumt att det inte går på försäkringen.

Min sambo hämtade hem henne efter jobbet. Han sa att hon var lite kinkig och rörde sig runt i sin transportväska en massa. När han väl kom hem så öppnade jag väskan och hon hoppade ut snabbt som bara den. Sedan lade jag märkte till att det fanns en massa klet nere i bottnen på väskan. Första tanken var att hon hade kräkts, eller kanske kissat på sig. Men det luktade inte. Jag gick snabbt efter henne för att kolla till pälsen och självklart var hon helt nersölad. Fick hämta en handduk och torka rent henne. Sedan märkte jag att hon dreglade överdrivet mycket. Det liksom hängde en lång tjock sträng runt hennes mungipor och så klart blir man lite orolig. Hon låg även och smackade med munnen. Läste på nätet att det är ganska vanligt att katter dreglar efter narkos. Vi ringde ändå till veterinären (som tog flera år att nå) och fick höra att det inte var något att oroa sig för. Efter ett tag slutade hon att dregla och hon åt lite mat och lade sig för att sova. Sedan var hon som vanligt igen.

Dagen efter var hon som vanligt och åt som vanligt. Skönt att det inte var något fel på henne.

Lucy med bandage runt benet ♥

tisdag 2 december 2014

Lucy hos veterinären

Imorse så tog min sambo Lucy till veterinären. Hon skulle som sagt dit förra månaden, men då var den personen som skulle söva henne sjuk, så vi var tvungna att boka om. Så just nu så är hon hos veterinären och får sina tänder fixade (tandstens bortagning). Hon fick först en liten undersökning, där de kollade hennes hjärta och tänder och veterinären sa att hennes tänder såg ändå ganska bra ut, trots tandstenen och det lite röda tandköttet. Sedan hämtar vi henne efter att sambon slutat jobba för dagen.

Har även upptäckt något konstigt på Lucys haka. Förra månaden,så upptäckte jag små rödbruna grejen som såg ut att vara torkat blod som satt fast i pälsen och sedan en knöl bredvid.


Jag läste på nätet om kattacne och svarthaka. Jag tvättade det lite och lät det sedan vara. Efter ett tag så verkade det försvinna av sig själv.

Dock i helgen så lade jag märkte till något nytt. Nu fanns det en ganska stor svart knöl som också liknande något som hade torkat och fastnat i pälsen. Det skumma var att den verkade växa. I helgen så var den inte så stor, men sedan igår tyckte jag att den var mycket större.


Så igår tog jag en gammal tandborste och började försiktigt tvätta på den. Jag märkte att små smulor började gå av. Lucy verkade inte heller särskilt besvärad av att jag håll på med sen. Hon var mer irriterad på att jag försökte hålla fast henne, haha. Efter ett tag så råkade bölden, eller vad det nu var, spricka. Det kom ut lite var och en vit liten stenhård kula. Jag försökte då pilla bort så mycket svart skit som möjligt. Sedan tvättade jag såret med vatten och lät henne gå.

Min sambo berättade även detta för veterinären idag, men de sa inte så mycket, men skulle ta en titt på det.

Stackars Lucy, ensam hos veterinären, haha. Jag antar att hennes tänder redan har blivit fixade och att hon sitter i sin bur och väntar på att få komma hem. Förhoppningsvis så får hon även lite mat där, då veterinären rådde oss att inte mata henne efter tolv. Stackaren var så hungrig imorse, men vi fick inte mata henne.

måndag 1 december 2014

Julpyntat

Då var det återigen dags att ta upp julpyntet! Har dekorerat med tomtar och ställt julstakar i fönstren och jag har även strukit juldukar! Myys!