torsdag 14 april 2011

Red Dead Redemption

Ok... nu tycker jag att det är dags för lite uppdateringar om spel och dylikt. Har bara skrivit om en massa personliga grejer nu ett tag. Får ändra på det lite!

Har spelat så mycket spel förra året och glömt att skriva om dem... Så jag är rätt sent ute. Även om jag har spelat en massa bra spel förra året, så tycker jag att spelet "Red Dead Redemption" var det bästa spelet.

"Red Dead Redemption" skapat av Rockstar Games som även har gjort "Grand Theft Auto" serien, utspelar sig 1911 i vilda västern.



Man spelar som John Marston. En man som har lämnat sitt våldsamma liv som rebellisk gängmedlem för att leva ett lugnt liv på landet med sin fru och barn. Men en dag blir han kontaktad av FBI som tar hans familj till gisslan och tvingar John att ge sig ut på en resa för att leta reda på sina gamla gängmedlemmar åt dem. Om han inte gör som FBI säger åt honom så kommer han aldrig att få se sin familj igen.



Spelet är som man kallar det ett "sandlåde" spel. En stor öppen värld där man kan göra vad man känner för. Det är enormt stort och väldigt snyggt! Med mycket varierat miljö och småstäder.

Den där "cowboy/vilda västern" känslan finns det verkligen gott om. Att rida runt på prärien med sin häst medan solen håller på att gå ner ser verkligen riktigt snyggt ut! Och miljöerna är fullt av liv! I naturen finns det gott om djur som: prärievargar, kaniner, pumor m.m. Och i skogsområderna finns det större djuren som björnar som dödar en med ett slag. Så det är inte bara att akta sig för banditer och andra avskum.

Hästar är såklart en viktig del av spelet. Istället för bilar (som i Grand Theft Auto) så är det hästarna som vi tar oss runt med. Det är roligt och rida runt om inte lite svårt i början p.g.a. kontrollen, men när man väl har lärt sig att styra hästen så är det lätt att och roligt att ta sig fram till ställen.



Man kan även rida med hästvagn om man inte känner för att rida själv. Men personligen tycker jag det är roligare att rida själv. Det är en sån härlig känsla!

Hästarna är även dem snyggaste hästarna som jag någonsin har skådat i ett spel. Rockstar Games animerade hästarna med hjälp av "motion capture", små bollar som placeras på kroppen, och i detta fallet på en häst. Allt för att fånga upp alla rörelser som hästen gör när den går/hoppar/springer för att få det att se så realistiskt ut som möjligt. Och det ser verkligen realistiskt ut! När man rider på hästen kan man verkligen se hur alla musklerna på hästen arbetar. Sjukt säger jag bara!



Något annat i spelet som är riktigt coolt är de olika händelser som slumpmässigt uppenbarar sig medan man är på språng i spelet. Det kan vara helt från folk som rånas och behöver hjälp eller någon som kanske håller på att bli mördad. Man kan antigen strunta i dessa moment eller så kan man leka hjälte och bege sig in i striden och hjälpa dessa stackars själar. Hjälper man dem så får man bättre rykte. Folk känner igen dig och hälsar på dig titt som tätt. Skjuter man många oskyldiga så får man dåliga rykten och ingen vill veta av dig. Har dock inte testat att vara ond, eftersom jag är oftast bara god i spel.

Man kan såklart också ha en duell. Om man har bra med rykte så kommer vissa hojta efter dig och retas för att se om du verkligen är så bra på att skjuta som folk säger.





Det finns mycket att göra i spelet... Förutom den fantastiska historien om John Marston som kämpar att få tillbaka sin familj, så finns det en massa småuppdrag och annat smått och gott att göra. Då och då träffar man på "strangers" som kanske vill ha hjälp med saker. Dessa bidrar med lite spännande och ibland tragiska historier.



Red Dead Redemption är verkligen ett av de bästa spelen jag någonsin har spelat. Storyn är sjukt bra, musiken är stämningsfull och karaktärerna är minnesvärda. Och John Marston är en av dem bästa manliga spelkaraktärerna jag någonsin har skådat. Det finns mycket att göra även efter man har klarat spelet. Det finns absolut inget som jag inte gillar med spelet. Allt är verkligen perfekt! Ett mästerverk!

Gud så sugen jag blev på att spela nu!

Inga kommentarer: