måndag 31 december 2012

Gott nytt år!

Idag blir det den sista inlägget för i år! Sen ikväll blir det 2013!

Det känns lite sådär lagom konstigt med ett nytt år, men det gör det alltid. Det har varit ett trevligt år och nästa år blir säkert lika trevligt. :)

Gott nytt år!

söndag 30 december 2012

Nu har jag sett "The Hobbit"!

Igår var jag och min sambo på bio och såg "The Hobbit - An Unexpected Journey". Vi såg den i 3D och det speciella med just denna filmen är att den är filmad i 48 fps (frames per second) vilket ger filmen en mer realistiskt känsla men på samma gång ser det lite för snabbt ut då man inte är van vid en sådan hög fps. Annars brukar filmer vara filmade i 24 fps.

Det var till en början lite ovant som sagt, men mina ögonen vande sig relativt snabbt. Men det negativa är att scener kunde fortfarande se hackiga och suddiga ut vid olika tillfällen där karaktärer springer, slåss o.s.v. Så är det även när jag ser på vanlig 3D på bio. Dock så såg filmen sjukt snyggt ut när det var scener där folk stod stilla, eller landskapscener. Jag har aldrig varit så superförtjust i dagens 3D-filmer, då jag inte tycker att 3D'n tillför särskilt mycket. Visst, det ser väldigt skarpt och snyggt ut, men det är i princip allt. Jag är en sån som föredrar 3D där saker poppar ut ur skärmen. Dagens 3D-filmer ger mest lite mer djup, som om man tittar igenom ett fönster. Men i "The Hobbit" så tycker jag att det var riktigt snyggt. I början av filmen när man fick se Bilbos hus, så såg det sjukt verkligt ut, med staketet framför huset o.s.v. Det kändes verkligen som om man vore utanför hans hus.

Tydligen är det olika hur folk upplever 3D'n samt den höga framerate. Min sambo upplevde den som bättre än vanlig 3D och inte lika hackig. Men för mig är det helt tvärtom. Även om high framerate var coolt och något som man bör uppleva, så föredrar jag ändå vanlig 24 fps i filmer. Jag tycker det ser snyggare ut och passar filmer mer estetiskt. Fast att man vande sig vid 48 fps, så kändes det lite ibland som dessa brittiska serier som man ser på tv, där rörelser är lite mer snabba än i vanliga filmer, haha.

Sen till filmen... Jag tyckte att den var väldigt bra och jag fick det som jag förväntade mig. En del tycker att "The Hobbit" känns lite för barnslig och inte lika seriös som "Lord of The Rings" serien. Men denna var ju ändå baserad på en barnbok medan "Lord of The Rings" var för de lite mer äldre. Jag själv tyckte att den var en skön blandning av humor, äventyr och såklart lite allvarliga saker. Det enda som jag inte var så förtjust i var att de datoranimerade karaktärerna, som t.ex Goblin King, de tre sten trollen och lite andra karaktärer, kändes lite för... animerade. Det är lite svårt att förklara. Det bästa sättet att förklara är väl att de kändes för uttrycksfulla och ja... animerade. Det var ingen fel på animeringen på så sätt, alla var sjukt snyggt gjorda. Men ändå kändes de lite "out of place". Speciellt när man jämför med de animerade varelserna i "Lord of The Rings". Man ska visserligen inte jämföra dessa filmer för mycket, men det hade inte skadat ifall karaktärerna såg lite mer ut som i de förgångna filmerna.

Däremot älskade jag Gollum! Man såg tydligt att han var rejält ny putsad sedan "Lord of The Rings". Scenen där Bilbo och Gollum berättade gåtor för varandra var höjdpunkten i filmen för mig.

Ahh, nu ska man bara vänta ett helt år till innan man kan se nästa "Hobbit" film...

lördag 29 december 2012

Lördag idag


Idag är det lördag, men det känns verkligen inte så... Antagligen är det för att min sambo jobbar idag. Han skulle ha ledigt imorgon, men chefen undrade ifall han kunde komma in och jobba i fyra timmar. Stackaren får aldrig ledigt... :(

Fick även ett nytt tangentbord idag som jag hade beställt! Min gamla var inte bra längre. Knapparna kändes fettiga och konstiga, trots att de var rena. Och efter att jag hade plockat av knapparna och satt dit dem igen för rengöring, så blev knapparna sega att trycka på. Så jag har köpt en ny! En Logitech k360! Den ser riktigt snygg ut och knapparna är riktigt tysta och härliga att trycka på. Den är även trådlös.


Sen har jag även beställt nya högtalare, som förhoppningsvis kommer nästa vecka. Det kommer att bli riktigt nice att sitta och spela med nytt tangentbord och högtalare som även har bas. Ikväll så ska vi även på bio och se på "The Hobbit"! Det var längesedan man var på bio, så det ska bli kul :).

torsdag 27 december 2012

Shoppat!

Phew, idag har jag varit på stan och shoppat loss för de pengar och presentkort som jag har fått i julen. Jag åkte först till Grand Samarkand och kollade inne på H&M. Målet var att jag skulle köpa en ny BH, men det blev två nya BHar, haha. Sedan en ny tröja, nya strumpor och två par nya leggings. Helt plötsligt så ringde min sambo och sa att han hade lunch och var på väg till MacDonalds. Sedan gick jag till MacDonalds och mötte honom där. Det var skönt att få se honom så pass tidigt. Dock efter ett par minuter så var han tvungen att gå tillbaka till jobbet. Stackaren var lite yr och kände sig smått krasslig. Jag hoppas bara inte att han har blivit smittad av influensa när vi var på besök hos familjen i julen.

Efter det gick jag till Toys R Us, för att kolla ifall de hade några figurer från "My Little Pony" som man kunde köpa. Det fanns "My Little Pony" leksaker, men bara väldigt lite och inget som intresserade mig. Sen efter det gick jag till Arken Zoo och kollade lite och efter det åkte jag in till stan igen. Väl där ville jag kolla ifall man kunde hitta något annat kul att köpa för resten av pengarna. Sen kom jag i tanke om att jag ville köpa något till min sambo. Han fick ingen julklapp av mig i år då jag inte hade några pengar. Så han ska få en lite sen julklapp :). Plus att han har haft det lite jobbigt och stressigt i julhelgen på jobbet, då det har varit mycket folk. Så jag tycker att han förtjänar en present! ♥

Nu är man då äntligen hemma igen... Har ätit lite filmjölk och packat upp mina saker. Nu ska jag bara ta det lugnt och spela lite, ahh...

tisdag 25 december 2012

Nu är julen över

Wow, då var den julaftonen överstökat!

Igår hade vi ju åkt ner till Skåne för att träffa båda våra familjer. Det gick bra, om inte lite stressigt och körigt runt omkring. Sen sist till kvällen åkte vi hem till mina föräldrar och firade jul där. Sedan åkte vi hem sent på kvällen.

Vi hade även fått min sambos mammas gamla tvättmaskin, så den tog vi med hem i bilen, haha. Dock väl hemma blev saker och ting inte som man förväntade sig. Tvättmaskinen är riktigt sjukt tung och vi kunde omöjligt få upp den för trapporna. Vi bor på tredje våningen och vi har ingen hiss alls. och eftersom det var så sent på kvällen så ville vi inte heller ställa till med en massa rabalder i trapphuset. Så än så länge har vi ställt ner den i källaren. Sen gick vi upp, packade upp en massa saker och sedan hoppade vi in i duschen och efter det blev det dags för sängen. Sambon skulle nämligen upp tidigt på morgonen och åka till jobbet. Han började klockan sju och jobbar fram till sex på kvällen.

Jag själv sov lääänge. Lite för länge faktiskt, haha. Jag hade ingen alarm på. Sen gick jag upp och åt frukost och sedan började jag att städa lite. Sen vid fyra ska jag även tvätta kläder. Sen kan man äntligen ta det lugnt.

Har haft lite ont i huvudet idag och även känt mig lite vimsig i skallen och skakig. Jag vet inte vad det kan bero på.

söndag 23 december 2012

The day before christmas

Wow, imorgon är det redan julafton. Helt vrickat, haha. Känns som om någon bara har knäppt med fingrarna och sedan har det blivit jul.

Så imorgon är det dags! Jag och gubben ska upp tidigt och sedan bär det sig iväg till Skaune! Det kommer att bli väldigt trevligt att träffa familjen igen. Sedan på kvällen åker vi hem igen.

Jag tycker synd om sambon som måste jobba dagen efter julafton. Och det är inga korta timmar heller. På tisdag ska han jobba från sju på morgonen till sex på kvällen. Det blir riktigt många timmar nästa vecka p.g.a. mellandagsrean. Jag tycker egentligen att det är sjukt. Han jobbar även idag. Han skulle börja vid fem och jobba till åtta på kvällen, men han fick åka tidigare, då affären behöver mycket personal. Egentligen så tycker jag att affärer borde ha stängt dagen innan julafton. Då får folk ta och köpa sina jädra julklappar i tid! Det är så synd att julen bara verkar handla om julklappar. Folk handlar som fan innan julen och t.o.m. dagen innan julafton. Sen så fort julafton är slut, så beger sig folk ut till affärer igen för att byta julklappar eller handla lite till. Tänka sig, förr i tiden så fick man det man fick och inget mer med det. Inte åkte man till affären och bytte och höll på. Jag tycker synd om alla dessa människor som jobbar i affärer och måste jobba bara så att folk kan få sina julklappar t.o.m. efter julen.

Jag själv har städat idag... igen, haha! Städade en massa igår också. Dammade, dammsög, bytte sänglakan o.s.v. Så passade på lite idag igen och tog även och tvättade golven. Nu är det verkligen fint och rent inför jul och inför det nya året! Nu kan man ta det lugnt innan man ska åka iväg imorgon! Ska ta lite pepsi och spela lite Guild Wars 2!

God Jul, allihopa!

fredag 21 december 2012

Ahh, nu är håret klippt! Det är väldigt skönt...

Gjorde en uppklippning och det blev bra, dock tycker jag att håret fortfarande ser lite sådär spretigt ut med kluvna hårtoppar. Jag hoppades på att en uppklippning skulle fixa det, men det verkar det inte ha gjort. Går det ens att fixa kluvna hårtoppar med en uppklippning? Dock ser det i alla fall mindre slitet ut än innan, så det är ju bra :).

Ahh, nu kan man bara slappna av i helgen innan det är dags för julafton!

torsdag 20 december 2012

Snart jul

Det är helt sjukt att det redan snart är julafton! Det känns ju som om December nyss började! Sjukt...

Jag och min sambo ska åka ner till Skåne och träffa på våra familjer. Dock blir det bara för en dag, då min sambo ska jobba redan dagen efter. Så vi åker ner och besöker hans familj och senare åker vi slutligen till mina föräldrar och stannar där till kvällen.

Imorgon ska jag även till frisören och klippa mig. Har ingen aning hur jag vill ha håret, så länge det är lite kortare än vad det är nu. Dock funderar jag på en uppklippning. Ska se vad frisören tycker imorgon.

Annars sitter jag bara och tar det lugnt. Har städat idag och just håller jag på att tvätta kläder. Sen slutar gubben vid sju och då ska vi åka och handla lite. Stackaren jobbar hårt nu i December då det är mycket kunder. Men han är så duktig så! Han säljer riktigt mycket och har även nyligen lyckats sälja ett demoexemplar av en tv (sådana som står framme för uppvisning i affärer). Det ska tydligen vara rätt svårt att sälja sådana. Men det är ändå självklart då folk vill ju ha helt nya tv:n. Men min sambo lyckades sälja en och fick mycket beröm av kollegor och en klapp på axeln. Är stolt över honom!

söndag 16 december 2012

Slö söndag

Sitter här och slösurfar på denna gråa och dimmiga söndag. Gubben jobbar och jag sitter här och har ingen aning vad jag ska hitta på med. Finns så mycket som jag är sugen på att göra. Som t.ex. att se på film, spela något på datorn eller spela något på X-box 360:n eller även rita lite. Känner mig helt vilse, haha.

Jag har förresten vunnit i en tävling! Det var riktigt längesedan då jag vann något senast. Det var en tävling av Gamereactor (svensk spelsida) där man kunde vinna senaste "Hitman Absolution" spelet samt en kavalj med skjorta som är en replica av huvudpersonens kläder i spelet. Man får även några fina manschettknappar. Riktigt schyst! Dock är kläderna till min sambo, såklart. Får bara hoppas att kavajen passar honom.


Jag är inte helt hundra på ifall man får samlarutgåvan med figuren och allt annat gott till med spelet. Dock var det en bild på figuren med i tävlingen, så man får bara hoppas :).

Är så sjukt glad att få vinna! Jag blev riktigt paff då jag i fredags kollade min mail och såg till min förvåning att jag hade ett mail i skräpposten där det stod "Hitman Competition". Jag blev lite fundersam och undrade ifall det var riktigt eller bara ett elakt skämt. Men efter att ha läst igenom mailet så förstod jag att det var på riktigt. Sen svarade jag på mailet och skickade min adress så de kan skicka hit paketet. Ååh, vad jag längtar! Hoppas att vi hinner få den nästa vecka!

Jag kom även på att detta vore en perfekt julklapp till min sambo... Dock så hade jag redan skickat iväg ett sms till honom och berättat om att jag hade vunnit. Ahhh... damn it. Aja, han är ändå jätteglad att få den :).

söndag 9 december 2012

Winter Wonderland

Att gå ut med Lucy i snön var inte så lyckat. Efter att hon fick komma ut i kylan och trampa i lite snö, så ville hon in direkt igen. Jag försökte att uppmuntra henne lite genom att lyfta ut henne en bit i snön, men då sprang hon bara tillbaka till dörren. Dock så satt hon gärna i trapphuset och klättrade runt i trappan. Sen tänkte jag: "Nej, det här har jag inte tid till!" och sedan tog jag in henne igen och sa till henne: "Om du ska vara sådan, så går jag själv!" Haha, tror inte att hon fattade direkt, men eftersom hon var den enda hemma, så får hon stå ut med att jag pratar med henne, haha.

Så jag gick ut på en lång promenad i snön. Jag tänkte att jag bara skulle gå min vanliga promenad, men sedan tänkte jag att jag ville gå till sjön som ligger nära här.








 





Efter att ha vandrat runt ett tag, så följde jag en väg som jag trodde var gjort av människor, men det var tydligen av ett djur. Jag tror att detta är ett rådjurspår.

Mer spår.
Sjön.





Jag stod ett tag och bara stirrade ut över sjön. Det var en väldigt lustig men härlig känsla av ro och av att vara helt vilsen i någon sorts oändlig plats. Jag stod lite ute på sjön, men vågade inte gå längre ut.

Sen efter det gick jag hemmåt igen :). Det tog sin tid, då jag gick en konstig omväg på vägen hem. Plus att jag ofta gick i djup snö, jobbigt. Dock var det bra träning! Skönt att vara hemma i värmen igen.
Idag är det söndag och min sambo jobbar. Han jobbade även igår. Han skulle egentligen bara jobba till fredag, men det var mycket folk och de behövde lite extra personal. Det är mycket tryck nu inför jul, såklart. Som tur jobbar han bara till fyra på helger!

Ska snart gå ut med Lucy, hade jag tänkt. Så hon får smaka på lite "Winter Wonderland", haha :). Sen när jag kommer in igen, så ska jag nog städa lite snabbt och efter det ska jag nog spela lite.

Det är även sjukt hur mycket snö vi har här i Småland! Det bara kom sådär, poof! Jag tycker det är riktigt mysigt! Jag önskar dock att jag var ett barn igen så att jag kan leka i snön. Bara klä på mig vinterkläder och hoppa ner i snön och krypa runt, haha. Hade jag gjort det idag så hade folk nog undrat ifall jag är knäpp.

Jag börjar även få misstankar om att jag ännu en gång kanske har fått urinvägsinfektion... Jag är dock inte säker. Innan jag får min mens, så brukar jag alltid få denna hemska känslan av otömd blåsa, speciellt på kvällarna, lustigt nog. Men idag när jag var på toa, så kändes det ännu mer obehagligt och jag fick en sådan hemsk känslai magen och rysningar, precis som jag brukar få när jag har UVI. Hoppas verkligen att det bara är mensen som spökar! Usch...