onsdag 27 november 2013

Ett nytt spel kom med posten idag...




 Jag har länge väntat på ett nytt Zoo Tycoon spel och speciellt ett simulatorspel till Xbox 360, det görs verkligen för få simulatorspel idag.

Detta spel släpptes egentligen till den nya Xbox konsolen, Xbox One. Men Microsoft kände väl sig generösa och ville släppa den till gamla kära Xbox 360. Dock för att göra det, så var de tvungna att dra ner lite på grafiken, minska på antalet djur man kan ha. Området man bygger sina zoo i är också 50% mindre än de i Xbox One.  Men eftersom jag inte är så sugen på att skaffa en ny konsol för att spela detta spel, så blev det att köpa 360 versionen.

Jag har ännu inte spelat det, har bara installerat det på konsolen än så länge. Jag har nyligen duschat, så jag ville fixa till mig innan jag drar igång att spela.

torsdag 21 november 2013

Nu är det över...

Idag var jag hos tandläkaren. Vaknade nio imorse, gick upp och förberede mig. Efter frukosten så fixade jag till mina tänder noggrant. Använde plackers och munskölj. Sedan satt man väntade på att sambon skulle komma hem, så att han kunde hålla mig sällskap hos tandläkaren. Jag var riktigt nervös. Det bubblade oroligt i magen och händerna skakade. Vid tio så åkte vi till tandläkaren.

Väl där satt vi i väntrummet i mindre än fem minuter tills de kallade in mig. Det lustiga var att, när jag väl satte mig i stolen, så kände jag mig bättre. Dock så blev jag lite nervös när tandläkaren sa att hon skulle kolla efter lite tandsten. Jag avskyr den där vassa, krokiga tandstenskrapare. Bara att tänka på den ger mig rysningar. Hon började att skrapa i tänderna litegrann, men som tur var det bara ett bar tänder. Hon tog även och röntgade mina tänder snabbt. Sedan kom en annan tandläkare som skulle kolla mina tänder lite noggrannare. Hon däremot, satt länge och pillade i tänderna med tandstenskraparen. Hatar när de räknar tänder och trycker ner den vassa kanten i tanden så att den fastnar lite, hemskt, hemskt!

Men, det var inte så farligt som jag trodde. Jag är en väldigt nervös person och ska alltid överdriva över minsta lilla. Mina tänder såg bra ut, inga tandsten och tandköttet såg fint ut. Även mina visdomsten såg bra ut och hade inte växt på något udda sätt. Däremot så hade jag endel hål... Jag hade fem olika hål, dock som tur var det ganska små påbörjade hål. Det blir i alla fall att fixa! Som tur behöver man inte göra alla på en gång, det hade varit för dyrt, 4080 kr för att vara exakt. Så det får bli ett par tänder att börja med.

Jag känner mig ifall mer självsäker nu med tandläkaren :)

onsdag 20 november 2013

Tandläkaren imorgon, usch!

Imorgon så ska jag till tandläkaren... Denna gång så SKA jag gå! Skulle dit förra månaden, men då var vi tvungna att ändra min tid då det kom en akutpatient. Och i September så avbokade jag, då jag fick kalla fötter... Men nu ska jag dit! Jag är mest rädd för vad de ska säga om mina visdomständer. De kanske tycker att det vore bäst att ta bort dem?? Jag har inga problem alls med mina visdomständer. Ingen smärta, inget obehagligt tryck, ingenting. Så man borde väl vara lugn, men det är jag inte! Tänk ifall jag har hål i några av dem? Jag har för mig att jag läste ifall man har hål i sina visdomständer, så vill tandläkaren ta bort dem ovansett man har ont eller inte.

Jag har inte varit hos tandläkaren på några år, vilket är så klart dumt. Men jag tar hand om mina tänder bra, använder plackers, munskölj och tungskrapa och så klart borstar jag två gånger per dag.

Ahh! Får hoppas att det går bra imorgon! Som tur ska min sambo följa med, då är jag i alla fall mindre rädd :(.

torsdag 14 november 2013

Igår fyllde min sambo år

Vaknade före honom igår, så jag kunde gå upp och förbereda lite, för att sedan tillsammans med Lucy gå in i sovrummet och väckte honom med sång och presenter.

Detta fick han av mig!

 
Födelsedags kortet.

Senare på dagen så åt vi lite princesstårta och tittade på serier, mysigt! Senare så bestämde vi oss för att äta lite och eftersom det var gubbens födelsedag, så skulle han äta sushi, något han verkligen älskar!


Eftersom jag inte är så förtjust i fisk, eller sushi för den delen, så valde jag lite mer lättare alternativ... 

McDonalds!

När vi väl kom hem med vår take-out mat, så kollade vi på lite mera serier, i detta fallet Desperate Housewives. Efter det så spelade vi lite World of Warcraft tillsammans och resten av kvällen blev det lite tv-tittandet.

tisdag 12 november 2013

Varit och shoppat presenter!

Idag så har jag varit i stan för att köpa födelsedags presenter till sambon, som fyller år imorgon. Skulle åka buss ner men så gick bussen tydligen en halvtimme senare, så istället för att gå hem igen, så bestämde jag mig för att gå ner till stan, vilket brukar ta en halvtimme ungefär. Det var ganska blåsigt, speciellt när jag gick nära sjön som ligger här och så klart så regnade det också. Något som jag alltid har stört på mig är folk som går på fel sida av vägen. Jag lärde mig sedan länge att man alltid går på höger sida, men likt förbannat så ska folk envisas med att gå emot mig varje gång man är ute på promenad. Det är egentligen ingen stor sak, men det är ändå lite störigt och jag får alltid flytta mig till vänster sida då personen i fråga inte byter sida själv. Men störigast idag var nog en mamma med en enorm barnvagn som gick MITT i hela vägen. Suck, människor.

Tror nog att jag gick i två timmar runt om i stan för att leta efter en bra present till gubben min. Jag vet vad han gillar och vill ha, men det är ändå svårt! Efter ett bra tag, så hittade jag lite presenter och skulle åka hem med bussen.

Jag åker sällan buss, så jag hade helt glömt bort att bussarna hade ändrat regler o.s.v. När jag skulle åka buss, så hade jag 22 kr med mig för att betala för en biljett, men så får man reda på att de endast tar emot kontanter ifall jag betalar 42 spänn. Så busschaffören sa att ifall jag inte hade ett Visa kort, så kunde jag gå till Pressbyrån och köpa en biljett för 22 kr där. Snacka om att jag blev irriterad! Istället för att gå och köpa en biljett så gick jag hela vägen hem. 42 spänn?! För en biljett, ifall du betalar med kontant?? Helt vansinnigt! Tydligen vill de avskräcka folk med att betala kontant så att de slipper risken för rån och sådant. Men 42 spänn? Istället för att de riskerar att bli rånad, så är det vi med kontant som blir rånade av busschaffören...

Aja, nu är man hemma i alla fall... Med ömmande ben och fötter! Skönt att i alla fall ha köpt presenter till sambon!

måndag 11 november 2013

Last of Us kom med posten idag!


Äntligen så kan vi spela "Last of Us", något som vi har väntat länge på! Har installerat den på vår nya kära Playstation 3 och ikväll är det dags att spela.



Vi har också köpt ett mindre spel på Playstation Network. Spelet heter "Super Rub a Dub" och man spelar som en gul gummianka som måste rädda ankungar från hajar och andra faror som lurar. Man styr ankan genom den rörelsekänsliga kontrollen som man roterar fram och tillbaka för att få ankan att simma dit man vill. Jag och min sambo testade detta spelet för några år sedan på Hemmakväll och jag var fötrollad av spelet redan då. Dock, så tyvärr har spelet fått endel dålig kritik. Orättvis kritik, tycker jag. Jag är inte helt säker på varför den fick så dålig med kritik, men jag läste något om att folk var missnöjda efter att ha sett en demo på E3 mässan innan spelet släpptes och att spelet var lite annorlunda då. Folk gnäller att spelet är frustrerande svårt, tråkiga banor o.s.v. o.s.v. Whiners will be whiners! Folk blir aldrig nöjda, tyvärr. Är ett spel för svårt, gnäll, är spelet för enkelt, gnäll. *suck*

Men jag älskar "Super Rub a Dub"! Det är kul, flummigt och utmanande. Det enda "negativa" jag skulle vilja nämna är att spelet känns kort, trots alla banor. Spelet släpptes 2007, varför finns det inget "Super Rub a Dub 2" :(.

lördag 9 november 2013

Blizzcon 2013

Igår så började det årliga Blizzcon. Eftersom jag och sambon har precis börjat spela World of Warcraft igen, så ville vi följa Blizzcon för att se vad Blizzard har planerat för vår älskade mmo. Vi tänkte att spelet kanske skulle få ett sista expansionspaket, då Blizzard redan håller på att jobba på ett nytt mmo. Men sådan var ej fallet! Vi får ett nytt expansionspaket nästa år vid namn "Warlords of Draenor".



Vi fick reda på en massa nya funktioner och annat kul. Men det mest intressanta än så länge, är att Blizzard ska äntligen uppdatera de gamla karaktärsmodellerna! Jag tjöt av lycka när de sa det! Nu när vi har våra söta pandaren som är så pass snygga, så kan man inte låta bli att jämföra dem med de riktigt gamla modellerna.

Som tur så visade Blizzard några av de nya modellerna. Jag själv väntar ivrigt på hur nattalverna ser ut!

Ny modell till vänster och gammal till höger. För dem som är blinda...

Nya modellen på kvinnliga varianten av gnome. Min sambo spelar som en gnome och ser nästan precis ut som den vänstra versionen, fast med grönt hår. Jag måste erkänna att det såg först lite konstigt ut med de mer högupplösta texturerna och snyggare designen, men såklart mycket snyggare!





Hon ser verkligen jättesöt ut! Mer uttryck, mer rörelse och verkligen mer personlighet! Det kommer att bli jättekul att spela WoW med dessa nya snygga modeller!

Gnome och dwarf.


Tauren.

Blizzard ska göra nya versioner av alla raser förutom pandaren. Även de relativt nya raserna worgen och goblin ska få en mindre förändring. Men alla nya modeller kommer ej att finnas på plats när spelets släpps, tyvärr. Det är mycket jobb och tar sin tid. Man får bara hoppas att den ras man spelar med får sin ansiktslyft innan spelet släpps, det vill säga Night Elfs.

Blizzcon är fortfarande igång och man kan hoppas att de visar oss fler bilder på de nya modeller.

CATS i Växjö

För några veckor sedan, så var jag och min sambo ute och köra. Sedan så passerade vi en plansch med den klassiska vita texten "CATS" med de stora gula ögonen under. Jag utbrast: CATS! Och pekade som ett litet barn. Jag älskar musikaler och CATS är en av dem. Jag tror även att det är första gången att CATS visas i Växjö, men är inte helt säker. Det är i alla fall första gången den visas då jag har bott här.

Så klart så gör man en liten undersökning på nätet när man väl kommer hem kollar biljetter, tider och bilder om man har tur. Det fanns en bild! Men det som slog mig var att: "Varför ska svenska versioner av musikalen alltid vara så annorlunda?" Det är inget fel med annorlunda, men många CATS uppvisningar har varit stylade på ett annorlunda vis.


Så här kommer de att se ut i Växjös version av CATS. Jag känner mig lite kluven... På ett sätt är det väl lite coolt, men jag föredrar ändå att alla karaktärer ser ut som katter... Utan kläder!

Jag tror att Sverige är den enda landet som har vågat gå ett steg längre när det gäller design och det är väl bra. Jag har sett CATS live två gånger, en internationell produktion i Göteborg där karaktärerna såg ut som vanligt och sedan en mindre produktion i Malmö där det också var stylat. Det tog ett tag att vänja sig.


Även om Malmö hade en liknande design, så måste jag ändå erkänna att Växjös produktion ser lite bättre ut.

Det fanns även en annan svensk produktion av CATS som gick i Göteborg för några år sedan. Där var det verkligen helt omgjort. Många av karaktärerna i musikalen hade mycket annorlunda design. Lite för annorlunda för min smak.


Även om dessa "katter" inte hade kläder, så tycker jag ändå att dessa var den sämsta och mest trista av alla svenska design. Katter med lösöron? Njaa...

Hmm... Naah!



Jag blev kär i musikalen p.g.a. designen, musiken, danserna. Men det var ändå filmversionen av CATS som jag blev kär i. Där är dräkterna som snyggast och mer proffsigt gjorda.


Men man är ändå lite sugen att se Växjös produktion av CATS, det är ju ändå en upplevelse i sig. När jag skulle se musikalen i Malmö, så var jag ganska emot att den hade en annorlunda design och att de sjöng på svenska, men man vande sig efter ett tag. Själva upplevelsen var cool, att se dem dansa på scenen och i början av konserten, så såg man "katter" klättra på väggarna. Den som jag såg i Göteborg var ändå häftigast. Det var en större och mer lyxig produktion. De sjöng på engelska och scenen var väldigt stor. Den visades hos Scandinavium. Jag hade ganska dåliga platser, satt typ snett om scenen, en bit upp. Jag var så avundsjuk på dem som satt därnere framför scenen. Men det var ändå kul så klart. Ibland, under en sång/dans, så fanns det katter som smög runt bland publiken. Det fanns även en karaktär som hoppade ner för scenen och började dansa på en från publiken.

Men det bästa var när det var paus. Folk gick på toa eller köpte mat/dricka och skådespelarna fick rast. Men vissa av skådespelarna var kvar och lekte bland publiken. Det fanns tre som kröp runt och undersökte vad ljudteknikern sysslade med och en annan som stod och tiggde godis från en man och när hon väl fick en bit godis så skyndade hon iväg och satt i ett hörn och åt sin godisbit. Två andra katter lekte med en jacka som låg på golvet och skräpade. Vissa andra smög omkring och gnuggade sig mot folk och blev klappade. Jag ville så gärna ner och kolla in dem på nära håll, vet inte varför jag inte gick ner, ahh, suck!

Men en av mina drömmar är att se CATS i London! Det måste vara en upplevelse!

fredag 8 november 2013

Jag hämtade ett paket hos posten idag, ett stort paket...!


En Playstation 3!

Vi har länge velat ha en Playstation 3, men de har länge varit dyra. Men nu så äntligen hade vi råd att skaffa en!  Vi föredrar egentligen vår X-Box 360, men Ps3-an har endel spel som inte X-boxen har. Vi har även sålt vår Nintendo Wii och lite olika spel. Men vi planerar att även skaffa Wii U någon gång i framtiden. Vi har också beställt ett spel till vår nya konsol, men det anländer först nästa vecka... 

Det ska bli kul att få testa Playstation 3. Jag hade innan både Playstation 1 och 2. Tvåan är såld och ettan försvann då jag lånade ut den till min bror.

Så när min älskling väl kommer hem, så ska vi snabbt handla lite och sedan hem och äta. Senare ikväll blir det att koppla in konsolen och pilla lite på den :).

fredag 1 november 2013

Har börjat spela World of Warcraft igen!

Gissa vem som har börjat spela World of Warcraft igen!


Jag och gubben har länge suttit och grubblar på ifall man borde ta och spela WoW igen. Och nu har vi bestämt oss! Vi skaffade oss den senaste expansionspaketet "Mist of Pandaria" och skapade två ursöta Pandaren tjejer! Min är den högra röda pandan :). Och jag måste erkänna att det känns kul att spela igen. Man hade lagt en massa timmar på sina gamla karaktärer innan och inser att hur mycket jobb man har gjort ändå. Det känns lite synd att låta mina karaktärer bara ligga där och damma. Man har spelat så många andra online spel, Guild Wars 2, Tera Online, Rift. Men iget slår ändå World of Warcraft!





Min Pandaren, Maichu.

Har inte tagit så många bilder dock, med det blir nog mer senare idag!