lördag 2 april 2011

Helg helg sköna helg!

Skönt att det äntligen är Lördag! Gubben är hemma och vi har köpt godis!

Jag köpte lite gott lösvikts godis på Willys och en Marabou Schweizernöt! *nom nom nom*





Sedan ikväll blir det... Tacos!!! Det är verkligen en massa nom nom nom! <3

Förresten, igår hittade pojkvännen en blogg som handlar allt från sjuka kvinnoideal i spel och andra feministiska saker. Det var väldigt kul att läsa då jag själv hatar när kvinnliga karaktärer ska behöva se ut som porraktriser medan manliga karaktärer får gärna vara normala till macho. Visst vi har även sett bra normala kvinnliga spelkaraktärer fast det är rätt sällan det händer.

Jag tycker det är dags för spelutvecklare att förstå att tvspel är inte bara för killar nu. Vissa killar tycker t.o.m att tjejer gör intrång på deras territorium och ber tjejer gå till köket där dem hör hemma. Som tur är det inte alla killar som är sådana, men tyvärr finns det ett par rötägg här och där.


Jag har alltid stört mig på att män i spel får gärna ha 100% täckt med skydd/rustning, men kvinnor har oftast rustning i bikiniform. Liksom wtf?? Varför ska kvinnor i spel ha mindre skydd bara för att de måste se sexiga ut för männen?

Jag rekommenderar att läsa hennes blogg! Det finns många saker som jag alltid har hållt med om när det gäller kvinnor i spel. Och jag hoppas att spelbranschen snart ändrar på sig.

Go Make Me a Sandwich

Det enda som jag inte håller med om att hon tycker att Nintendo har avsiktligt gjort Samus Aran till en sexobjekt när dem visade Samus i sin Zero-Suit, vilket såklart inte är sant. Zero-Suit Samus hade sin debut i spelet "Metroid: Zero Mission", där Samus kraschade med sitt skepp och hennes vanliga dräkt gick i sönder, så hon var tvungen att springa runt i sin Zero-Suit. Och efter det började såklart vissa folk att rita en massa porriga bilder med henne i sin Zero-Suit. Och det blev ännu värre när Super Smash Brawl släpptes till Wii där man kunde spela som Samus utan sin dräkt.

Så det är folks fel att Samus har blivit ett sexobjekt för vissa.

1. Samus har inte bröst lika stora som uppblåsta ballonger.
2. Samus poserar inte i porriga ställningar
3. Om Samus hade existerat på riktigt och sett alla dessa bilderna, så hade hon med stor sannolikhet skjutit skallen av alla som har gjort dessa fanart.

Det är bara att söka Zero-Suit Samus på Google så får man fram all dessa hemska bilderna på henne. Ja... det kvittar om man skriver Samus Aran eller nåt annat, det kommer ändå upp dessa smaklösa bilderna. Att bara skriva Metroid är det enda lämpliga haha.

Så ja, läs hennes blogg! :D





Bilderna är ritade av Transfuse på deviantArt!


Go Samus! Önskar vi hade fler kvinnliga spelkaraktärer som dig!

2 kommentarer:

Ecchi-Sama sa...

Samus är inte den ända spel tjejen heller finns en massa andra som är sex objekt också....
själv tycker jag dem bilderna är snygga (zero-suit) om man tänker efter för så snyggt kan inte änns jag rita.

men gillar ni inte sånt så låt bli kolla på dem så enkelt är det.

MvH - från som kan förändra sig å vissa INTE!

Icewolf sa...

Jag vet att hon inte är den enda. Men just att hon egentligen är en cool icke sexuell karaktär gör mig så irriterad att folk ritar sexuella bilder med henne. Hatar folk som gillar henne bara p.g.a. hennes zerosuit och inte gillar henne som den badass bountyhuntern hon är. Ja, bara se din galleri på din blogg. Folk som dig gör mig sjukt irriterad!

Om Samus hade existerat hade hon säkert dödat alla som ritat sådana bilder.

Ps, bilderna på di blogg är inte Samus! Bara småpojkars våtadröm.