torsdag 31 maj 2012

I måndags och tisdags var vi utan internet! Vi håller på att byta internetbolag och det hände lite saker, så vi var tvungna att stå ut med två dagar utan internet, haha! Men igår fick vi tillbaka det!

Allt går bra här och vi har fortfarande Viggo hos oss. Han ska dock hem nästa vecka på onsdag. Det blir väl lite skönt att slippa honom då man äntligen kan komma ut lite.

Vi ska på bio samma dag då han åker. Då ska vi se på "Prometheus"! Längtar, längtar, längtar! För dem som inte vet så är "Promentheus" en film som utspelar sig innan första "Alien" filmen. Det kommer att bli sjukt spännande att se! Både jag och min sambo försöker att undvika allt som har med filmen att göra. Vi har sett en teaser och en trailer och dessa två har redan visat alldeles för mycket tycker jag! Och på tv visas en kort tv-spot som ska tydligen avslöja ännu mer av filmen! Igår när jag tittade på tv fick jag snabbt trycka förbi kanalen haha.

"Prometheus", "The Hobbit" och den animerade filmen av Pixar "Brave" är de tre stora filmerna som jag ser mest fram emot i år! Det finns såklart lite andra filmer man är sugen på att se. Men dessa tre är de filmer som jag längtar efter mest!

torsdag 24 maj 2012

Ännu en varm dag idag! Just nu är det 24 grader. Det är rätt skönt faktiskt. Men inte direkt kul att svettas hela tiden. Jag har nåt skumt problem att jag alltid lätt blir svettig för minsta lilla, fast att jag egentligen inte är varm eller ansträngd. Om jag går ut på en liten promenad, eller bara går till affären och sen hem, så blir jag alltid svettig när jag kommer innanför dörren. Jag blir mest svettig kring huvudet. Runt pannan, i nacken och bakom öronen. Riktigt sjukt jobbigt!

Var i alla fall ute på ännu en lång promenad idag. Jag såg en ekorre idag också! Jag lade märkte till något som rörde sig vid skogskanten och där var en liten röd ekorre som skuttade runt, stannade till och tittade på mig lite och sedan skuttade iväg igen. Man blir alltid glad av att se sådana djur, haha! Och sedan blev jag stucken av en mygga! Jag skulle titta över min skuldra för någon anledning och då lade jag märke till något stort och svart som satt med sin snabel instucken i mitt skin! Ugh! Slog bort den direkt! Ingen ska få sno min blod!

Sedan kom jag hem och det blev städning som vanligt. Lucy välte ner en blomkruka i sovrummet också... Min stackars blomma :(.  Efter jag hade städat och diskat så gick jag ner till soprummet och slängde en massa sopor.

Och nu sitter jag här! Dricker ett stort glas med vatten och isbitar och har fläkten på. Sköönt!

onsdag 23 maj 2012

Den är Lucy godkänd!

Så! Trädet är äntligen klart! Och allt gick som smort. Min duktiga sambo gjorde allt, haha. Jag hjälpte till när han behövde hjälp dock :).


Lucy har inte utforskat klösträdet så mycket än så länge. Men hon får ta sin tid att vänja sig vid den. Hon hade i alla fall stora ögon då hon var högst uppe och kollade, haha!

Den har anlänt!

Idag mår jag mycket bättre och känner inte av några förkylnings symptoner. Och slemmet i halsen verkar har försvunnit för gott! En annan bra nyhet är att Lucys klösträd har anlänt!


Lådan var mycket mindre än vad jag förväntade mig! Men den är sjukt tung! Undrar verkligen hur den stackars leverantören lyckades få upp denna för två trappor! Det blir spännande att öppna den sen och bygga ihop den! Hoppas nu bara det är den vi köpte, haha!

Jag var även ute på en halvtimmes promenad med Viggo! Och gud, vad varmt det var! Det var skönt i början när man kom ut, men efter man hade gått en kvart så kände man hur svetten trängde fram. Men trots att man kommer hem alldeles svettig så känns det skönt att ha gått lite. Jag var även ute och gick i en halvtimme igår! Ska försöka gå en halvtimme varje dag. Det blir svårt att komma ut sen efter Viggo har åkt hem, haha. Han är bra att ha som motivation! ;)

Nu ska jag ta och städa och efter det ska jag ta en härlig sval dusch!

tisdag 22 maj 2012

Pallar inte med förkylningen!

Ååh, är så trött på denna förkylningen! Allt luktar skumt och jag har riktigt mycket slem i svalget som varken går att svälja eller harkla upp. Sen ibland får jag även sjukt onti halsmandlarna.

Suuuuck!

Varför ska man må såhär när man har Viggo på besök??  Jag har varken ork eller lust att gå ut med honom och vill bara vara inne och vila mig. Men eftersom min sambo inte är hemma så måste jag ut med honom.

Jag som hade planerat att gå långa rundor med honom varje dag! Ja, det har inte riktigt blivit av ännu.

Jag hoppas verkligen att förkylningen snart försvinner!

måndag 21 maj 2012

Förkyld...

Förra veckan var jag sådär lite halvsjuk. Jag hade ont i halsen och kände mig riktigt trött och hängig. Som tur gick det över sen i helgen.

Trodde jag!

På lördag kvällen började min näsa kännas konstig. Jag fick gå och snyta mig flera gånger. Japp, jag blev förkyld! *suck*

Allt luktar skumt och näsan rinner konstant. Som tur har vi nässpray som hjälper lite. Och igår fick jag återigen ont i halsen, fast det gjorde ännu mer ont än vanligt. Och inatt var det svårt att somna och jag hade en massa jobbiga drömmar, som jag alltid har när jag inte mår så bra. Jag såg även syner då jag vaknade upp då och då. Jag såg nåt som svävade ovanför min sambos huvud och jag bara satt där och glodde och var nära på att väcka honom. Men sedan försvann det och jag förstod att det var bara var syner. Senare drömde jag nåt annat som fick mig att flyga upp i sängen med ett dunkande hjärta. Drömmen i säg var inte så läskig, men den var så verkligt att man fick sig en liten chock. I drömmen så sken allt till och sedan försvann all elektricitet och just i den sekunden vaknade jag helt chockad av att det var mörkt omkring mig och mitt hjärta dunkade snabbt. Det tog ett litet tag att fatta att det var självklart att det var mörkt eftersom klockan var tre på natten. Sedan gick jag upp och tog lite nässpray och sedan lade jag mig igen och lyckades att somna.

Och nu måste man stå ut med denna jädra förkylningen ett tag antar jag...

Ska äta lite frukost nu och sedan ska jag gå ut på en promenad med Viggo. Hade tänkt en halvtimmes promenad men nu när jag är förkyld så är jag inte så säker mer. Vi får se vad som händer!

söndag 20 maj 2012

Lucys kommande klösträd

Här är en bild på klösträdet som vi vann på Tradera! Den är över två meter lång. Jag ville ha en så lång som möjligt så att Lucy verkligen kan känna att hon kan klättra långt upp och även hålla koll på vad som händer runt omkring henne.



Jag tror nog att den blir en snabb favorit här :).

Underbar helg!

Idag är det söndag! Det har verkligen känts som en extrem lång helg då min sambo hade ledig både tosdag och fredag. Så imorgon blir allt som vanligt igen, haha.

Det har gått bra med Viggo också. Han uppför sig ordentligt och är väldigt gosig. Dock har stackarn förhudskatarr så vi har köpt en sådan "Gentleman Wrap" eller en kissskydd som det också kallas. För annars droppar han ner överallt, vilket inte är så trevligt. Dock är det väldigt vanligt bland hanhundar. Annars går allt bra! Den lilla jäveln får t.o.m. sova i sängen, haha. Vi hade först bestämt oss för att han ska ligga i sin korg under natten, men min sambo tyckte synd om honom när han låg i sin hårda korg. Suck, ja, vad gör man? ;)

Åh, vi har förresten också köpt ett stort klösträd till Lucy! Vi köpte den på Tradera för omkring 600 spänn, plus frakt då också. Jag hoppas att vi får den nästa vecka! Det kommer att bli kul att se hennes reaktion. Hon har aldrig haft en sådan förr. Ville skaffa en innan, men man har aldrig haft tillräckligt med pengar.

Lär bli lite bilder sen då! :)

torsdag 17 maj 2012

Nu är Viggo här hos oss! Mina föräldrar anlände såklart för några timmar sedan, men jag orkade inte uppdatera bloggen ännu. Så ja, han är här nu och allt är bra :). Han ligger i sin korg och myser!

Det är ju även en röd dag idag, så min sambo är ledig. Han tog även ledig för imorgon, för det känns ju inte så lönt att vara ledig idag och sedan återkomma imorgon. Så det blir en långhelg!

Trevlig helg alla! :)

onsdag 16 maj 2012

Ingen bio

Vi gick aldrig på bio ikväll i alla fall. Vi båda känner oss för krassliga, så vi bestämde att det var bättre att stanna hemma och mysa :).

Bio ikväll

Idag är det onsdag och imorgon kommer mina föräldrar hit med Viggo.

Jag däremot har fortfarande ont i halsen. Och igår var jag sjukt utmattad och trött. Idag känns det lite bättre. Men jag har ont i ögonbrynen typ. När man kollar runt med ögonen så gör det lite ont. Jag hade det så igår också, men då misstänkte jag att det var för att jag var utmattad. Hoppa inte att det blir värre. Det skulle inte passa så bra nu när man får hit Viggo. Man kanske ligger där i högfeber, helt ensam hemma (min sambo är ju på sin distanssupport) och sen måste man ut med honom på promenad och så. Och jag vill inte heller riskera att smitta mina föräldrar som ska på semester, haha.

Ikväll ska vi även på bio! Det var riktigt längesen vi var på bio och vi brukar vara sådana som gör på bio ofta. Senaste filmen vi såg var "Rise of the Planet of the Apes" och sen var även min sambo och såg på Tintin med sin bror. Så vi ska antingen se på "The Avengers" eller Tim Burtons nya "Dark Shadows". Det blir svårt att välja!

tisdag 15 maj 2012

Ont i halsen...

Är uppe väldigt tidigt idag! Inte för att jag vill egentligen, men jag kunde inte sova mer. Jag har så fruktansvärt ont i halsen så det var besvärande nog.  Usch, hoppas inte nu inte att jag håller på att bli sjuk eller något. Min sambo var ju nyligen sjuk men blev snabbt frisk igen. Sängen ser väldigt inbjudande ut, men vetandes att jag inte lär somna så är det väl likabra att jag är uppe.

Ja, ja. Dags att fixa frukost då.

söndag 13 maj 2012

Myspys söndag

Hoppas att alla njuter av sin helg! Det gör vi i alla fall! Dock blev min stackars sambo sjuk igår, men idag mår han mycket bättre. Som om hans pollenallergi inte är jobbig nog. Igår vaknade han med att näsan rann hela tiden. Så det blev mycket snytande för hans del. Sen på kvällen gick vi och köpte nässpray till honom. Och efter när vi hade kommit hem så började han helt plötsligt frysa en massa. Han skakade så mycket, så han fick ligga i sängen ett tag. Och efter det blev han sjukt varm. Han fick inte heller någon sömn under hela natten. Han vaknade flera gånger och imorse steg han upp halv sex och åt frukost och sedan lade han sig igen. Sen fick han gå upp igen. Den stackarn! ♥

Som tur mår han mycket bättre idag!

Vi såg även på en film igår. "The Woman in Black" heter den. En spökrysare med Daniel Radcliffe (han som spelar Harry Potter). Det var väldigt bra! Känns lite svårt att skriva om handlingen utan att spoliera handlingen. Men gillar man filmer om det övernaturliga så är denna ett måste!


Annars har vi inte gjort så mycket förutom att spelat spel och latat oss :). Det är väl så man njuter sin helg?

Nästa vecka så är det dags för oss att ännu en gång passa Viggo, då mina föräldrar ännu en gång ska resa till Rhodos. Så det blir kul!

torsdag 10 maj 2012

Varit på möte hos socialen

Idag vaknade jag tidigt för att gå på möte hos socialen. Eftersom min sambo också skulle med så fick han lite extra sovmorgon, då han alltid går upp vid sju annars.

Det var bara ett vanligt möte där vår handläggare ville veta vad som händer och vad vi planerar att göra i framtiden. Jag berättade då att jag tänkte studera på komvux för att samla ihop mina sista poäng. Har IG i matte och IG i något annat ämne, så jag vill helst få ihop mina poäng innan jag börjar studera på allvarligt o.s.v. Vill helst inte att det ska bli några problem i framtiden eftersom jag har IG i matte och liknande. Dock väntar jag fortfarande svar från min handläggare på Arbetsförmedlingen. Får väl snart skriva till henne igen.

Mötet tog 20 minuter och sen gick vi lite i stan och senare köpte vi en mjukglass som vi delade på. Efter det åkte jag hem igen och min sambo åkte till sin distanssupport. Väl hemma börjar jag att städa och fixa, haha. Och nu sitter jag då här!

Fast att mötet gick bra så kan jag inte skaka av känslan av ångest. Jag hatar verkligen allt det där om framtiden och arbeta. Kommer jag få ett jobb? Och när? Vilket jobb kommer jag att få? Problemet är att jag inte har några ambitioner för framtiden. Jag har ingen lust att göra karriär heller! Det finns mycket jag gillar men inget som jag skulle vilja jobba med. Ultimata jobbet vore att jobba hemma. Men med vad? Eget företag? Så svårt! Det hade varit trevligt att vara hemmafru! Men vill man bli det så får man onda blickar överallt. Jag vet att jag skulle trivas hemma bäst. Och jag latar mig ju inte hemma heller. Jag städar varje dag och lagar mat ofta. Vi vill gärna ha en hund i framtiden också, så ifall jag är hemma då så hade jag tagit hand om den då och gått ut och aktiverat den.

Aja, man får helt enkelt se vad framtiden bär med sig. Fast man längtar inte direkt, haha.

måndag 7 maj 2012

Helg och film

Helgen är återigen över och som vanligt har det varit mysigt. men det börjar kännas lite tjatigt att skriva hur mysiga våra helger har varit. Och det var längesedan jag skrev om filmer. Och eftersom vi såg på en film nu i helgen så kan jag likabra skriva om den ;).

I helgen såg vi på en film som hette "Lake Mungo". Det är en fakedokumentär om en familj som berättar när de förlorade sin dotter under en picnic. Dottern som badade försvann i vattnet och dök aldrig upp igen. Polisen hittar senare dotterns kropp i floden.

Efter ett tag märker familjen att skumma saker händer hemma i hemmet.

Som sagt är detta en fakedokumentär. Den är filmad trovärdigt och skådespelarna är så bra att det knappt känns som om de agerar alls. Filmen är läskig och allt som handlar om det övernaturliga är alltid läskigt. För mig är det faktiskt nåt av det läskigaste som man kan se på film.

"Lake Mungo" känns sådär läskigt ryslig. Både jag och min sambo satt helspända med benen upp i stolarna. Ja, för mig är denna verkligen en av de läskigaste övernaturliga filmerna. Den delar plats med "Paranormal Activity", men "Lake Mungo" känns läskig på ett helt annat sätt. Den är mer simpel men samtidigt mycket mer krypande.

"Paranormal Activity" är dock också sjukt läskig. Det är bara synd att det har kommit en massa uppföljare som förklarar varför huvudpersonen i ettan är hemsökt o.s.v. Det förstör ju hela spänningen! Redan då man fick reda på att en tvåa skulle släppas så var jag väldigt skeptisk. Uppföljaren i sig var ingen uppföljare utan en film som utspelar sig innan ettan. Och det gick väl an. Men sedan släpptes en trea som utspelade sig innan "tvåan". Den var också helt okej. Och nu är det alltså så att det håller på att göras en fyra som ska släppas i år. Och hur ska det nu gå till? Det lär väl bli en riktig uppföljare denna gången som utspelar sig efter ettan. Såklart görs dessa filmer enbart för att de drar in så mycket pengar. Det är synd då ettan hade varit bäst enbart som en film där man själv får använda fantasin om hur och varför saker och ting händer. Men såklart ska man matas med en sked. Typiskt USA.

Allt detta kring spöken och annat övernaturligt är så sjukt spännande! Jag vill inte direkt säga att jag tror att spöken är folk som har dött eller liknande. Men jag tror att det finns något. Jag har själv suttit och klurat på vad dessa fenomen kan vara. Tänk om dessa "spöken" kommer från en annan dimension. Eller en parallell värld. De existerar i vår värld, fast parallellt. Och att de egentligen inte är döda människor utan levande varelser. Ja, det är svårt att förklara hur de skulle kunna påverka vår värld. Men tänk om! Eller så är det faktiskt döda människor som går omkring och är fast i vår värld. Det gör bara allt mer läskigt!

Jag själv har upplevt en massa oförklarligt när jag bodde hemma hos mina föräldrar. Det skummaste var när jag och en gammal kompis satt i köket på kvällen. Jag satt och läste en dagstidning och hon satt och ritade. Framför mig stod det en tom cola-flaska. Helt plötsligt flyger flaskan ut mot golvet. Och då menar jag verkligen att den slungades och inte välte. Jag blev helt skärrad och glor på flaskan som ligger mitt i golvet i köket. Varken jag eller min kompis rörde flaskan. Det fanns inte heller något fönster som var öppen. Jag tog upp flaskan igen och knuffade ner flaskan till golvet, precis som om jag råkade välta den. Den ramlade bara ner och landade tätt intill bordet. Jag minns att jag testade ett par gånger bara för att klargöra att ingen av oss kunde råka slunga iväg flaskan. Så klart behöver det inte vara nåt övernaturligt. Men något skumt var det!

Dock, det läskigaste som någonsin har hänt mig var när jag var helt ensam hemma då jag fortfarande bodde hemma hos mina föräldrar. Min mamma och pappa hade åkt till Jylland och skulle även till Tyskland och jag var ensam hemma i helgen tillsammans med vår hund Viggo. Det var på kvällen och jag satt i min säng och kollade på en film som gick på tv. Viggo satt i mitt knä och sov. Helt plötsligt ser jag någonting fara förbi mitt huvud i ögonfrån. Precis som ett ljus eller en blixt. T.o.m Viggo märkte av det och hoppade direkt ner på golvet och sprang ut i hallen och gnällde. Jag blev helt skraj och satte mig snabbt vid datorn och loggade in på msn för jag ville ha någon att chatta med så jag inte kände mig för ensam. Hela kvällen kändes annorlunda och jag kunde inte skaka av mig känslan att det fanns nåt i min närhet. Det blev inte lättare när jag skulle sova då jag verkligen var rädd och det kändes som om nån stod och glodde på mig hela tiden.

*ryser*

Såklart kan det vara vadsomhelst. Men det kändes lite skumt när även Viggo reagerade på direkten. Hade det varit ljus utifrån fönstret från t.ex en bil så hade varken jag eller han reagerat.

Som tur har man inte upplevt mer läskiga saker sen man flyttade till Växjö! Eller, jo, det enda skumma som jag nyligen har upplevt i vår lägenhet var att den vridbara knappen på microugnen skumt nog stod på low, fast att ingen av oss någonsin sänker den till low. Värt att nämna att under samma dag som det hände så hörde jag en himla massa skumma ljud i lägenheten när jag satt på toaletten. Trodde det var Lucy som antingen åt mat eller klöste sina klor. Men när jag kollade så låg hon och sov i soffan precis som hon gjorde innan jag gick på toa. Riktigt skumt! Ljudet kom definitivt från vår lägenhet och lät som nåt skrapande ljud. Usch.

Haha, bäst att jag slutar att skriva! Jag skrämmer bara upp mig själv!

fredag 4 maj 2012

Städa, städa, städa

Ahh! Idag är det ett bra väder! Ingen sol, ingen värme! Det är skönt... Även skönt för min sambo eftersom han har pollenallergi. Dessa soliga dagar har varit jobbigt för honom då pollen är som värst. Nu får man hoppas på lite mera grått väder och regn då behöver varken jag eller min sambos störas av varken värme eller pollen.

Håller på att städa just nu. Det vanliga som att dammsuga, damma och diska. Ska även byta sänglakan idag. Är man arbetslös så kan man likabra göra vettiga saker hemma som att städa. Jag gillar det faktiskt! Jag skulle faktiskt kunna leva som hemmafru hela mitt liv! Jag tycker det är skönt att gå hemma och fixa saker och sedan när min sambo kommer hem så är det fint och rent och det uppskattar han väldigt mycket! Älskar honom! ♥

Senare idag blir det som vanligt en promenad till Willy:s där vi ska handla mat för helgen och även godis och dricka.

Jaja, får sätta igång städningen!

Trevlig helg!

torsdag 3 maj 2012

Varmt

Är det bara jag som ogillar värmen och det fina vädret? Jag saknar regnet!

Det är så varmt och man blir svettig av att göra vardagliga saker som att diska och städa! Jag har alltid haft svårt med värme och blir lätt svettig för minsta lilla. Det är sjukt jobbigt. Man blir lite avundsjuk att se folk som härjar därute och som älskar sommarvärmen.

Jag hoppas för guds skull att det inte blir en sådan där het sommar med temperatur på 30 grader. Runt 20 känns sådär lagom.

Enligt min väderprognoss gadget som jag har på datorn så ska det bli regn på lördag. Jag hoppas innerligt att det blir så!

onsdag 2 maj 2012

Vilken härlig helg det har varit!

Det var varit en lång helg och nu är allt som vanligt igen. Min sambo var även ledig måndag-tisdag p.g.a. Valborg, så det var skönt! Det blev som vanligt då, en massa spelande och filmkollande. Det är alltid lika kul! Har verkligen kört en massa Tera Online, det är så kul!

Men idag blir det mindre kul. Ska storstäda toaletten idag. Dock blir det skönt efteråt, när man vet och ser att badrummet är skinande rent. Kanske så tar jag och städar köket också. Vi får se!

Dock blir det ingen mer Tera för mig idag... Serverna är nere idag och de kommer först upp imorgon, då spelet släpps. Och vi lär inte få spela mer förrens vi uppgraderar våra konton med det riktiga spelet. Eftersom den vi hade nu var bara så vi kunde få testa på spelet tills det släpptes då. Men vi ska uppgradera våra konton senare. Så nu kanske man har tid att spela andra spel också haha! Jag var helt upptagen med Tera i hela helgen! Har inte spelat något annat!

Jag har inte heller hört av min handläggare från Arbetsförmedlingen på nästan tre veckor nu. Riktigt skumt är det! Men det är inte mitt problem. Jag skickade ett mail och det kan knappast komma bort liksom. Man undrar liksom vad hon sysslar med, haha. Aja, kanske lika bra hon tar tid på sig. Jag får bara en sådan ångest när jag ska ha med AF att göra. Ja usch, jag önskar att de inte existerade alls.

Jaja, ska äta lite mat nu och efter det ska jag köra igång med städandet! :)