lördag 31 december 2011

Snart är det 2012

Idag är det den sista dagen i 2011! Det känns lite skumt att detta året redan har gått.

Jag och min sambo ska bara vara hemma. Skönast så tycker vi ;). Vi har mat, snacks och vin nog att njuta för oss själva.

Jag känner mig även lite krasslig. Det började i torsdags med att jag vaknade med halsont och en massa slem i halsen och näsan, och igår var jag lite mer hängig. Idag mår jag lite bättre, min halsont är borta men jag känner fortfarande obehag i näsan och är snuvig. Jag har även lyckats smitta gubben, haha.

Jag har även bestämt mig för att ha kvar min Wacom. Man lär ju inte sig att använda den på en dag. Och igår testade jag att fylla i en skiss jag hade. Det var lite lättare att syssla med. Nu måste jag bara lära mig de olika programmen som jag ritar på.

Nu har vi städat lägenheten så att den är fin och ren innan det nya året infaller! Nu ska vi bara ta det lugnt :)!

torsdag 29 december 2011

Har börjat att vela...

Har testat min Wacom lite smått nu i ett par timmar och vad ska man säga?

Den är väldigt cool och kul att rita på, men jag börjar att vela lite... Jag är osäker på ifall jag ska skicka tillbaka den eller ha kvar den. Jag vet inte hur mycket jag kommer att använda den och föredrar faktiskt att rita på traditionellt sätt. Men samtidigt så vill jag lära mig att rita digitalt. Ja, jag är väldigt osäker och har mycket ångest... Jag är rädd om jag skickar tillbaka den så kanske jag ångrar mig.

Jag känner att jag blir frustrerad när jag ritar, men såklart blir man det när man är nybörjare.

Hmm...

Jag har i alla fall två veckor på mig att bestämma mig. Visst kan man väl ha kvar den, men tänk om den bara kommer att ligga där och damma? Plus att alla dessa program som man ritar på är så avancerade!

Hmm ja, får väl testa lite mer varje dag och sedan får vi se vad som händer :).

Nu är den här!

 Idag kom min Wacom Bamboo Pen!

Dock var man tvungen att hämta den på Pressbyrån vid Lasarettet i stan. Så min stackars sambo åkte in fint uppklädd med wax i håret och allt. Och sen började det att regna... Eftersom att det stod på nätet att Pressbyrån låg UTANFÖR lasarettet så gick han runt i en halvtimme och letade. Och så fanns den inne i lasarettet! Stackarn gick runt i regnet och stormen och letade så länge. Hela han blev blöt och snuvig.

Men nu är han i allafall hemma i värmen :).

Och här är den!



Lucy ska såklart provligga i lådan :).

Ska testa den efter jag har ätit!

onsdag 28 december 2011

Shoppat!

Idag har jag och gubben varit i stan och shoppat!

Jag fick ett presentkort till H&M av min sambos mamma, så idag fick jag köpt lite saker som jag behövde. Så det blev lite nya underkläder och smink! Inte för att jag sminker mig så ofta, men jag gillar att använda eyeliner och mascara. Köpte även en lila nagellack, haha.


Och igår så beställde vi en sak till mig för julpengarna som vi fick av mina föräldrar! Nämligen en Wacom Bamboo Pen! En sådan som man kan rita på :). Jag hade en liknande innan som jag fick av min syster och hennes sambo, men den pajjade och sen var den inte till så mycket användning. Men nu ska jag bannemig öva på den varje dag och lära mig rita digitalt!

Kanske får den imorgon!

måndag 26 december 2011

Nu är julen över...

Nu har vi kommit hem från vårt besök hos familjen! Eller ja, vi kom hem vid sju. Sedan har vi packat upp alla saker och julklappar som vi har fått och sedan gått in och duschat.

På julafton åkte vi till min sambos familj för ett snabbt julfirande (åt lite, öppnade paketer och socialiserade ) och sedan åkte vi hem till min familj igen för att fira jul där också. Det var mycket ståhej, just med tanke på barnen, men annars var det väldigt mysigt. Och så åt vi jättegod dansk julmat! Det bästa julmaten! Jag tycker inte att svenskt julmat är särskilt gott. Köttbullar och prinskorv är inte så juligt enligt mig. Och så var det mycket julklappar som skulle öppnas. De flesta var till barnen såklart, men kan inte hjälpa att bli lite avundsjuk, haha. Det blev en massa fina julklappar från både min familj och min sambos.

Sedan på söndagen var vi bjudna hem till min sambos mammas ex-sambo. Där åt vi mer julmat och fick varsin julklapp. Vi båda fick varsin jacka, riktigt fina var dem :).

Sedan åkte jag hem till min familj igen och gubben åkte hem till sin mamma. Väl hemma hos min familj satt vi framför tv:n och kollade på film. Efter det blev det kvällsmat och efter det så lärde jag mig att spela UNO för första gången haha ;). Jag vann aldrig!

Idag var det jullunch med min familj klockan tio på morgonen och efter ett par timmar så åkte resten hem. Så var det lugnt tills jag och min sambo själv skulle åka hem, hans bror körde hit honom och så hämtade de mig och sedan körde han oss till tågstationen.

När vi väl var i Växjö igen så åt vi lite mat på MacDonalds för att vi var riktigt hungriga. det är bara synd att det finns så många fjortisar som härjar där. Åh, man kan tydligen få "My Little Pony: Friendship is Magic" figurer i Happy Meal på MacDonalds nu :O! Trodde aldrig att vi skulle få de i Sverige p.g.a. serien inte är lika populär här i svensk tv som i amerikanskt. Måste ta och skaffa lite figurer sen, haha. Så länge jag får Applejack så är jag nöjd!

Så, ahh, det är skönt att vara hemma igen. Även om att det är skönt att komma ut lite också ibland. Men det är alltid skönast att komma hem!

Så ikväll blir det bara att slappa!

fredag 23 december 2011

God Jul!

Om en timme ska jag och min sambo börja bege oss iväg med bussen till stan, senare ska vi ta tåget till skåne för att fira ju hos våra familjer :).

Sedan kommer vi hem igen på måndag!



God Jul!

söndag 18 december 2011

Helg, underbara helg

Det är en härlig och mysig helg. Snön faller stilla ute... Ahh, myspys :).

Igår fixade min sambo min dator. Den behövdes att omformateras och även byta kylpasta på processorn. Har märkt av att vissa spel på datorn går segt och hackar, så han testade att formatera om allt, bytte kylpasta och så även dammsög alla delarna. Och nu funkar spel bra igen! Tack vare min sambo :).

Det är skönt med en helt ren och fin dator!

Sedan efter det kunde jag spela "theHunter" utan att det ska hacka, så det blev endel spelande igår!

Min sambo har också fått sin dator mer eller mindre fixat. Han tog med sig sin datorskärm till jobbet och lät en kille kolla på den. De öppnade skärmen och bytte ut nåt som jag inte kommer ihåg namnen på, haha. Men nu funkar skärmen igen, vilket är skönt. Men hans dator är inte helt i topp ännu. Många av hans datorkomponenter är gamla. Men vi hoppas på att få lite pengar i julklapp, och då kan vi köpa ett nytt grafikkort till honom :).

Just nu väntar jag på att gubben ska komma hem. Har skickat iväg honom till affären så han kan köpa middag ;).

fredag 16 december 2011

Snart Julafton

Imorse sov jag och Lucy tillsammans, det var mysigt. Hon låg bredvid min kudde i två timmar. Hon brukar inte vilja vara nära oss så ofta. Eller tja, hon har sina regler. Hon vill gärna vara nära oss, men inte vara på oss. Vilket är lite synd då man vill ha henne i knäet då och då, men då blir hon bara jättestel och försöker att hoppa ner. Aja, det kanske blir bättre när hon blir äldre och uppskattar lite ner gos. Eller inte, haha.

Snart är det julafton... Ja, den året gick fort som fan kändes det som. Och snart är det även 2012! och nästa år fyller man 24! Åhh allt går alldeles för fort framåt! Usch och bleh!

Ska fira julafton hos min familj i år tillsammans med sambon :). Vi blir även tvungna att ta med oss Lucy för att det inte finns någon som kan passa henne. Tanken var också att vi skulle lämna henne på ett katthem, men det blev alldeles för sent för det. Så vi får helt enkelt ta med henne.

Det kommer nog att gå bra... Hoppas jag!

Ska fortsätta att städa lite och dammsuga, och därefter ska jag ta och spela lite Skyrim! :)

lördag 10 december 2011

Ahh, det är en härlig lugn kväll :).

Vi har nyligen ätit tacos och kollat på fjärde säsongen av "Lost", diskat och vikit tvätten. Och nu tillbaka till datorn där jag ska fortsätta med att spela "theHunter" :).

Trevlig helg!

måndag 5 december 2011

Årets första snö!


Vaknade imorse och märkte hur vitt det var därute!
Snö!

söndag 4 december 2011

Hoppas, hoppas...

Är med i en tävling på Facebook där man kan vinna en Iphone 4S!

Hoppas jag vinner en :)!

lördag 3 december 2011

Gissa vem som har fått en splitterny Iphone?? :D

Inte jag... :(

Min sambo fick igår en Iphone av den senaste modellen ( Iphone 4S) av sin mamma. Hon tyckte att det var dags för honom att skaffa en ny då hans gamla är ful och sleten, haha. Så vips! Fick han en helt ny Iphone!

Jag är inte alls avundsjuk! Inte aaaalls! Okej, bara lite! Okej, jag är väldigt avis, haha!

Hans mamma ville köpa en till mig också, men det får bli någongång nästa år, annars skulle det bli alldeles för dyrt. Och det kan man ju förstå. Men nu när man har sett sambons Iphone i sin helhet så vill jag ha en nu!


Det finns så mycket grymma saker man kan göra! En himla massa appar som jag vill ha, typ som stegräknare, menskalendern (haha) och en annan massa kul.

Har aldrig haft en ny mobil förr, alla som jag har haft har jag ärvt av min familj, haha. Eller ja, min sambo gav mig en helt ny mobil engång. Den var helt ny, men en billig variant. Men var ändå sjukt tacksam. Det var min första helt egna mobil! Den som jag har nu ärvde jag av min pappa, då han skaffade en Iphone, så fick jag hans gamla Ericsson.


Hade önskat mig den i julklapp om det inte vore för den skyhöga priset!


Åhh, min sambo är så lyckosam! En helt ny och svart Iphone 4S... *suckar*

onsdag 30 november 2011

Idag blev det nyttig middag!



Pastasallad med kyckling!

I salladen finns:

* Babyspenat
* Cocktail tomater
* Röd och gul paprika
* Citronmelis
* Fetaost

Och såklart den obligatoriska pastan och stekt kyckling!

Det var väldigt gott, och det var skönt att äta lite annat och mer nyttigt. Fetaosten var lite för salt tycker jag, men min sambo tyckte att det var alldeles perfekt salt.

Så nu har vi en massa sallad i kylen som räcker i flera dagar haha. 



tisdag 29 november 2011

Nu är allt skinande rent!

Ahh, nu är allt städat och klart! Och jag är nyduschad och ren! Det är en skön känsla :).

Var även nere i källaren och hämtade upp det lilla julpyntet vi har. Tänkte att jag kunde likabra fixa det nu. Kanske köper en ny tomte på Willy:s på fredag :).

Min sambo är och handlar just nu, han sa att han skulle köpa lite gott till mig för att jag har varit så duktig idag, haha. Det brukar annars vara min sambo som städar badrummet, men då brukar jag ta köket. Men idag fixade jag båda! Wooh! Jag är bäst! ;)


Nu sitter jag här och vilar mig med ett stort glas kallt vatten!

Idag ska det städas!

Sen förra veckan har man haft ont i halsen. Halsonten kommer och går, men verkar vara mest aktiv på kvällen och morgonen. Hoppas bara att det inte utvecklas till något värre skit, som hostningar, usch.

Idag ska jag storstäda! Badrummet och köket är det viktigaste. Badrummet ser ut som... ja... hemsk. Man borde kanske också ta upp julpyntet. Fast funderade på att först börja pynta den 1 December. Visst har det nyligen varit första advent, men jag räknar inte det som juletider förrens det är December! Så det så!

Redan i slutet av Oktober började affärer sälja julpynt och skit, och hela November har i princip varit "Jul Junior". Jag stör mig riktigt mycket på sånt!  Julen är först i December om ni inte har märkt det! Men såklart vill affärer börja sälja så tidigt som möjligt. Pengar, pengar, pengar!

Vi har dock inte så mycket pynt. Vi har en julstake och sedan kanske tre tomtar haha. Ville gärna köpa lite mer julpynt, men det får bli senare!

Nu måste jag komma igång med grejer!

fredag 25 november 2011

Det är fredag återigen och vi har handlat på Willy:s!


Nom nom nom!

 
Vi såg även denna som jag antar är relativt ny. Den måste såklart provas! Allt man ska göra är vispa och sen in i kylen.

Det ska bli skönt att avnjuta helgen med en massa gott! Lite film och såklart spela! Skyrim spelar jag fortfarande! Det är så sjukt roligt! The Sims 3 Pets spelar jag också såklart!  

Ska också börja spela theHunter igen snart. Slutade spela i September, för att spara lite pengar. Inte för att det är så dyrt att spela, men ändå. Vi hade lite kommande spel de kommande månaderna.

Trevlig helg!

fredag 18 november 2011

Helg och mer Skyrim!

Har en underbar helg med min underbara sambo!

Har spelat mycket Skyrim i veckan! Det är så underbart och riktigt roligt! Det är lätt det bästa spelet på hela året! Det är riktigt sjukt snyggt och det finns riktigt mycket innehåll. För att sett och gjort allt ska det ta 300 timmar! Phew! Jag har väl spelat sådär sammanlagt 10 timmar eller mer.

Jag valde att spela som en kvinnlig khajiit, en humanoid kattdjur. Och såklart skulle hon vara en krigare med det coolaste svärdet och grymmaste rustningen!

Hon ser lite ut som han här, fast coolare!


Det är också riktigt otroligt hur stort spelet är! Känns som jag borde ha klarat spelet för längesedan, men jag har knappt upptäckt halva kartan i spelet eller upplevt innehållet. Jag har inte ens klarat huvudstoryn, den gör jag lite här och där, haha. Det finns så mycket annat att göra! Plus att miljörena är så vackra! Skyrim är baserat på norden, så det är lite vikingainspirerat och det finns karaktärer i spelet med svenska namn, vilket är coolt. Något som också är kul är att karaktärerna i Skyrim pratar med en svensk dialekt. Det låter lite småskumt, men samtidigt väldigt coolt.

Fiiint!


Spelets huvudstory handlar om krig och drakar. Så man ska såklart döda en hel del drakar, vilket är riktigt kul! Tror aldrig att döda drakar har varit så kul i något spel alls, förutom i Skyrim. Drakarna är även helt spontana och kan dyka upp när man minst anar det. Och såklart dyker de alltid upp när man inte är förbered på det.




Ahh Skyrim, jag älskar spel som dig ♥ Och det är bara Bethesda som lyckas göra sådana spel. Spel där hela världen är öppen och gränslös, inga onsynliga väggar här nej! Och såklart, Rockstar, som har skapat "Grand Theft Auto" serien har också lyckas bra på att skapa underbara spel och spelvärldar. Speciellt "Grand Theft Auto 4" och "Red Dead Redemption", men det är en annan historia ;).

Men nu ska jag faktiskt spela lite "The Sims 3 Pets"! Spelade Skyrim för ett par timmar sedan och nu är det sambon som spelar haha.

Har förövirigt också jävligt ont i mina lår och ben! Jag gjord ett par övningar för rumpan och låren igår. Gjorde även plankan, där man ska ligga på armarna och tårna och hålla uppe kroppen. Att man har ont i kroppen dagen efter är ett tecken på att man i alla fall har gjort något bra :).

Ha en underbar helg!

måndag 14 november 2011

Ahh, måndag idag igen...

Igår var det min sambos födelsedag! Så jag skämde bort honom igenom att fixa allt :). Jag städade, gjorde mat och skämde bort honom med godis och pepsi! han fick inte lyfta ett finger alls!

Så idag blev det måndag igen. Så idag bestämde vi oss för att göra ett nytt försök på att göra frikadeller. Vi hällde i lite mer salt och peppar denna gången, men det räckte tydligen inte. Det smakade lite mer denna gången dock, men det är fortfarande inte perfekt!

Någon dag ska vi lyckas!

Så idag har det varit mycket att fixa. Städa, handla mat, laga mat och tvätta kläderna. Phew, nu när man äntligen är man klar så man kan njuta av kvällen :).

fredag 11 november 2011

På äventyr i Skyrim

Elder Scrolls V: Skyrim...

Nu är den äntligen här!!!

Eller ja, den kom med posten imorse, men har inte hunnit att skriva om det.



Med spelet fick man också en karta av spelvärlden. Kartan är gjord av nåt speciellt lyxigt papper för att ge den en mer tygig utseende.



Har spelat det nu i två timmar och älskar det! Det är så snyggt gjort och det finns så mycket att göra! Jag har inte ens gjort något förutom att tittat runt i världen.

Det känns som om det vore igår jag såg de första bilderna från spelet och blev superivrig! Nu sitter jag faktiskt och spelar det!

Min sambo ska också strax börja spela :D.


Ha en underbar kväll!

måndag 7 november 2011

Saknar att träna

Nu är det återigen måndag. Det är sjukt vad veckorna kommer och går!

Nu ska det sitta bra med lite frukost och sedan efter det blir det att städa lägenheten!

Något som jag saknar dock är att träna på gymmet. Vi tränar inte mera eftersom vår tid där gick ut. Plus att vi även bestämde oss för att spara pengarna efter det. Det var ju ändå rätt dyrt att träna där. Tanken var att vi tänkte träna på ett ställe som var billigare och låg mycket närmare där vi bor. Det tog ändå ett tag att gå till där vi tränade innan.

Men våra planer ändrades p.g.a. där vi ville träna gick ur konkurs. Vilket är väldigt synd för jag älskade verkligen att träna där. Vi fick testa på hur det var att träna där en dag helt gratis. Det var stort och relativt lite med folk. Det kändes bra eftersom på den andra gymmet så var det rätt litet och trångt.

Så ja, det är synd att den andra gick ur konkurs. Så här hemma försöker jag motionera på alla sätt det går.
För några månader sedan gick jag promenader, men det började kännas så tjatigt och trist. Plus att jag lätt blir svettig så halvvägs på promenaden är man svettigt och vill bara hem fort. Sedan hoppar jag hopprep också, men det känns inte heller så givande eftersom jag inte orkar hoppa mer än några minuter. Jag vill kunna hoppa i 10 minuter, då har jag verkligen motionerat.

men jag gillar inte att hoppa hopprep. Man blir alldeles för flåsig och det är frustrerande om repet fastnar på benet eller nåt och man får börja om att hoppa.

Jag skulle hellre vilja ha en step-up bräda eller ett promenadband! Helst en promenadband, då man kan gå länge och sedan bara direkt in i duschen efteråt. Men tyvärr är dessa fortfarande för dyra för vår ekonomi. Så man får väl nöja sig med att hoppa så länge.

söndag 6 november 2011

Blev väckt imorse av en hungrig katt som satt och stirrade på mig på nära att hennes näsa vidrörde min. Visst blev man lite paff, haha.


Lite som denna bilden, haha.


Min sambo lyckades också hitta felet med sin skärm igår! Det var tydligen strömsladden till skärmen som inte funkade så bra mer. Han tog min sladd och testade den på hans. Och det funkade! Skönt att veta att det inte är skärmen.

Nu ska man bara ta och slappa efter att man har städat :).

lördag 5 november 2011

Då var det återigen lördag

Ahh lördag, veckans mysigaste dag!

Som vanligt blir det lite gott att äta och sedan mysa och spela!

Ska spela lite The Sims 3 Pets alldeles strax medan min sambo spelar på vår X-box 360 :). Stackarn kan inte sitta vid sin dator p.g.a. hans datorskärm har sagt godnatt. Den vill helt enkelt inte starta. Jag ogillar verkligen datorer, det finns alltid något fel med dem!

Aja, som tur kan han i alla fall spela på X-boxen ;). Och nästa vecka kommer också Skyrim! Längtar!


Kexchoklad och Bubbelchoklad!

Choklad!!!

måndag 31 oktober 2011

Trevlig Halloween!

Idag är den sista dagen i Oktober och det är Halloween.

Vi firar aldrig Halloween, finns ingen anledning direkt. Känns mer som en tradition som bara hör hemma i USA.

Aja! Nu när denna månad slutar så är det November! Och nästa vecka släpps "Elder Scrolls IV: Skyrim"! Wooh!

Min sambo har också snart födelesdag!


Happy Halloween!

torsdag 27 oktober 2011

Frikadeller!

Idag bestämde vi oss för att testa laga danska frikadeller! Jag brukade äta sånna ofta då jag bodde hemma :).

Så vi kollade recept och frågade även min käre mor om hur hon brukar tillaga sina. Sedan var det bara att prova på!

Och här är resultatet!





Potatis, brunsås och frikadeller. Det är så danskt den kan bli! Och sedan lite tillbehör till. Inlagda gurkor och lingonsylt!

De ser ut som mammas frikadeller! Men smakade de som hennes?

Lite mer salt och peppar hade inte skadat, haha. Men det är såklart första gången vi gjorde egna. Lite mindre lök också kanske.

Gör gärna fler i framtiden! :)

onsdag 26 oktober 2011

Har städat

Phew! Idag har jag varit såå duktig!

Jag har städat en massa!

Började med att damma av saker. Sedan tyckte jag att det var dags att borsta Lucys päls. Efter det dammsög jag hela lägenheten. Och efter tog jag en kort paus och åt lite fil med müsli och efteråt diskade jag! :)

Sen tyckte jag också att det var dags att omplantera några av våra växter, så nu är det också fixat!

*stolt*

Och senare ska jag börja laga mat så att den blir klar innan gubben kommer hem från jobbet. Eller ja distansupport, det är egentligen inget jobb, men vi kallar det för jobb, haha.

Jag är en riktig hemmafru från 40-talet, haha!

Medans jag städade låg Lucy och slappade på sängen. Hon har det bra som inte behöver göra nåt i hushållet förutom att se söt ut.




Lat, men söt!


Ahh, nu kan jag slappna av lite!

lördag 22 oktober 2011

Lite om The Sims 3 Pets

Har varit lite seg med att uppdatera med bilder från The Sims 3 Pets, men nu ska jag lägga upp några plus lite åsikter om spelet! :)

Fast att jag har spelat sedan onsdags så har jag fortfarande inte sett eller gjort allt i spelet. Fast att jag inte har upplevt allt så kan jag konstatera att detta spelet är det absolut bästa av alla Sims 3 expansionspaketen. Det finns mycket att göra så man kan hålla sig underhållen i flera timmar. Jag själv spelade så länge att jag kände mig yr i skallen, haha. Och tro inte att det är lätt att ta hand om djur i The Sims 3.

Jag började att spela med två simmar (som ska föreställa mig och min sambo) en katt, hund och en häst. Alltså två simmar och tre djur. Jag trodde att det skulle vara lätt men så var det tydligen inte. Man tror att man har allt under kontroll, men det händer hela tiden något och djuren behöver hela tiden något som t.ex. lek, mat o.s.v. Men som tur kan man kontrollera djuren för första gången. Man styr dem precis som man styr simmarna. Och det gör saker och ting lite lättare.

Eftersom min häst fick ett föl så flyttade jag mina simmar till ett större hus med en stor hästhage bredvid. När man spelar med en sån stor familj, så blev det stressigt att se till att alla var glada och nöjda. Hästar behöver få ut så mycket energi det går varje dag och behöver då springa runt eller ridas med. De är även den enda djuret i spelet som behöver att dricka. Varken simmar eller hundar eller katter behöver vatten.

Hundar och katter har båda behov för att förstöra saker, så de måste tugga/klösa för att må bra.



I spelet älskar jag att avla djur! Jag brukade även skapa stora släktträd med simmar och det är kul att se hur olika simmar ärver familjens ansiktsdrag o.s.v. Och nu har jag redan börjat avla lite djur. Hittills har jag bara avlat hästar och även lite valpar. Men jag märker att gensystemen är helt annorlunda än vad jag hade hoppats på.

Två av mina hundar fick igår en liten kull med valpar. De var jättesöta och så, men en sak som inte stod rätt till var att de hade bruna fläckar. Ingen av föräldrarna har bruna fläckar. Man blev lite besviken när man upptäckte hur slumpfälligt det var. Men jag vill inte att mina valpars utseende ska skapas av en slump. Jag vill att de ska se ut som deras föräldrar!



Men jag tror att felet ligger i det nya "layer system" där man kan själv placera ut fläckar, ränder o.s.v. på sina djur. När djuren får ungar så kommer ungarna att ärva fläckarna, men de kommer att placeras lite här och där på kropparna. Och det gillas inte och speciellt inte fläckar med helt ologiska färger.



Det funkar dock bra med djur som använder sig av spelets egna fläckar och andra markeringar som går att välja och placeras direkt på djuret. Det är lite synd, och jag hoppas att EA fixar detta så det blir lite mer korrekt.

Testade med en ny kull och där var valparna helt bruna! Dock tog jag inga bilder på dem.

Jag har även lyckats hitta en enhörning!



En svart, t.o.m.!

För att hitta enhörningen måste man ha ett av varje djur i sitt hushåll, alltså, häst, hund och katt. Och sen måste man gå till kartan och hålla utkik för skimrande regnbågsfärger. Ser du det så har enhörningen teleporterats till platsen under regnbågsfärgerna. Den brukar oftast komma till fiskestället där det finns ett vattenfall. Sen ska man ta en av sina simmar och köra upp till stället. Där ska man sedan försöka interagera med enhörningen, iakta den och klappa den. Sen borde det poppa upp ett meddelande där det ska stå att innan enhörningen ska få bo hos dig så vill den att du ska vara vän till alla varelser. Och det menas med att du måste vara bästa vän med alla dina djur i hushållet. När du väl är det, så går enhörningen med på att bli adopterad.

Enhörningen gör inte sådär jättemycket förutom att se fin ut och vara en trevlig tillskot i mitt avlande. Det den kan göra är att sätta fyr på saker och teleportera sig till vissa platser. De kan även välsigna simmar och djur och även förbanna. Allt det gör att få simmarna/djuren må bra eller dåligt.

Såklart började jag direkt att använda min svarta enhörning som avelshingst. Och det här är resultatet!



Det blev en söt liten kraftigt byggd föl med horn och samma egenskaper som sin far, välsigna, förbanna o.s.v.

Man kan även ha andra smådjur, t.ex gnagare, reptiler och fåglar. Smådjur kan man hitta ute i naturen och ta hem. Eller om man har en katt så kan de lära sig att jaga och därmed hämta hem olika sorters smådjur till dig. Det finns även större fåglar som papegojor och ugglor. Men såklart är det inte bra att ha fåglar och katter tillsammans.



Trodde inte att katter kunde komma åt fåglar i burar, men jag hade fel, haha. Finns även lite friare "bur" åt fåglarna.



Det finns inget speciellt som jag ogillar i spelet förutom att genetiken är för slumpfällig. Annars är det lite olika buggar här och där. Men EA kommer att släppa en patch i de kommande veckorna.

Nu lite bilder!











onsdag 19 oktober 2011

Äntligen kan man spela!

Så, wow, tar en liten paus från allt spelandet nu, haha.

Hade lite småproblem med spelet i början, t.ex. att få spelet att flyta på bra o.s.v. Men nu funkar det mer eller mindre perfekt!

Det är riktigt kul, ett av de bästa expansionspaketen på länge!

Jag skapade mig och min sambo och Lucy. Sedan skapade jag en svart häst och en siberian husky hona som jag döpte till Samus! Och såklart har jag tagit lite foton medans jag spelade :).


Min sambo matar hästen Trixer med godis!


Rykta hästarna kan man också göra. Samt rensa deras hovar.




Hundar kan även ta in tidningen. Antingen ger de tidningen till sin ägare eller så gnagar de sönder den.



Katter kan antingen klösa sönder eller ligga ner på tidningar. Kul eftersom vår katt Lucy ska alltid ligga på allt som är platt, haha.







Äntligen kan man gå promenader med koppel! Det kunde man varken i The Sims Unleashed eller The Sims 2 Pets.



Lucy leker i badkaret.



Jag tog min häst till "Equestrian Center" och parade ihop min märr med en hingst. Och senare föddes denna söta föl :).




Det var alla bilder för idag :). Fler kommer senare! Ville bara uppdatera lite!

Ska strax spela lite till!

Nu är det här!

Efter ett par timmar trodde jag inte att posten skulle komma idag och därför inget spel. Jag tänkte precis då kolla mitt kollinummer på posten för att se vart paketet var någonstans och då plötsligt hör jag ett högt "donk"! Och då tänkte jag: "Posten!!!"

Så jag smög mot dörren och kikade försiktigt mot golvet rädd att bli besviken att det inte fanns nåt spel. Och där låg den! Ett brunt litet paket!

The Sims 3 Pets!







Fick det t.o.m. en dag tidigare! Det ska egentligen släppas imorgon.

Yes! Nu ska det spelas! :D