måndag 27 juni 2011

Blodiga tassar

Det här trodde jag aldrig om vår katt... Lucy.

Hon är tydligen en mördare!

Haha nä, kanske inte en mördare, men när vi var på en liten promenad med henne nu på kvällskvisten så smög hon efter en fågel. Och rätt som det så hade Lucy en liten gråsparv i munnen. Vi blev såklart jätte chockade då hon aldrig någonsin har fångat ett djur. Hon är ju en innekatt och har endast varit ute i koppel. Men mest chockad blev man att hon lyckades att fånga en fågel i sitt sele! Och efter det så gick hon raka vägen hem med sitt byte i munnen. Men såklart tillät vi henne inte att ta med den upp. Gubben lyckades få henne att tappa greppet om fågeln och den flög iväg.

Såklart skulle Lucy springa efter den stackars traumatiserade fågelns om gömde sig i en busken. Sedan satt hon där i några minuter och glodde in i busken om hopp att fågeln skulle komma ut igen. Men vi tror att stackarn kanske dog av chock eller förblödde eller så kanske det fortfarande lever, man vet aldrig.

Det är dock allra första gången hon har jagat ett byte, så på ett sätt är man rätt stolt över henne. Som den lata och tjocka innekatten hon är :)

Inga kommentarer: