fredag 10 juni 2011

Regn!

Vilket vackert väder vi har idag! Solen är borta, molnen är gråa och regnet faller tyst från skyn! Perfekt väder!

Åskan gjorde sitt ändå :) Klart nu när man har en fläkt så är det inte lika varmt längre haha. Aja, lika bra det!

Och det är mysigt att sitta inne när man ser hur regnet piskar mot fönsterna. Perfekt mysväder! :D

Jag tycker att regn är ganska underskattat. När det börjar regna så blir folk sura och bittra. Ingen ser det vackra med regnet eller inser egentligen hur fascinerande det är att se när så mycket vatten det droppar från himlen.

Vatten i sig är gravt underskattat! Vi har vatten i kranen och använder det till mat, dricka och att tvätta sig i. Vi har det lätt och kan snabbt och enkelt ta ett glas vatten från kranen eller ta ett varmt bad. Men folk i Afrika och andra länder har det inte lika bra. Stackars folk i Afrika måste ta med sin en plastdunk och leta upp vatten. Kanske hittar dem en smutsig vattenpöl i sin by, men det duger åt dem, för att det är det bästa dem kan få. Man bli lite ledsen att tänka på det... Vi har det så bra och kan ta en kall klunk vatten när det passar oss bäst, men stackarna i Afrika kanske inte hittar vatten alls.

Så ja, jag tycker att vatten borde uppskattas mer här i Sverige och andra länder. Vissa barn och ungdomar tänker kanske, "Äsch, det är bara lite vatten" när dem har duschat i 40 minuters varmt vatten.

Regn och vatten borde uppskattas! Var glad att vi ens får regn som kan ge liv åt vår planet och oss!

Lyssna på den här och fundera

Ha en underbar helg!

Inga kommentarer: