onsdag 31 december 2014

Gott nytt år!

Då var det återigen dags igen för ett nytt år. Ikväll så smäller det, bokstavligen talat (fyrverkerier, haha). Har gjort mig fin för kvällen, trots att vi bara ska vara hemma. Det är ju alltid trevligt att se fin ut :). Och sedan ska vi nog beställa en pizza. Ja, pizza på nyår! Varför inte? Vi kunde inte komma på något speciellt att äta. Annars ska vi bara ta det lugnt. Äta lite snacks, dricka lite läsk och cider, spela tv-spel och allt det där som vi brukar göra. Gå på fest gillar vi båda inte så. Det är mycket bättre att vara hemma i lugn och ro utan en massa fulla personer som kräks, slåss m.m.

Så...


Gott nytt år och hejdå 2014!

måndag 29 december 2014

Det var den helgen

Nu är det måndag igen och på onsdag så är det alltså nyårsafton. Jag och sambon kommer som vanligt bara vara hemma och ta det lugnt. Äta lite gott, kanske spela lite tillsammans och sedan fira när klockan är tolv och titta på när folk skjuter iväg sina pengar. ;)

Jag testade min nya plattång nu i lördags och jag måste säga att den är sjukt bra! Den plattade omedelbart och det höll hela dagen. Mitt hår var till och med rakt hela söndagen! And I kid you not, mitt hår är fortfarande platt och rakt idag, trots man har sovit två gånger sedan lördagen. Helt sjukt! Är riktigt nöjd med min nya plattång. Remington S1005, som den så fint heter. ;) 279 kr på MediaMarkt och även Elgiganten.

Åh, det har även snöat lite sedan lördagen! Jag vaknade och rullade upp vår gardin och möttes av en massa vitt utanför. Bästa sättet att vakna upp på. :) Sedan har snön legat kvar sedan dess. Det har också varit riktigt kallt. Kallast var det inatt med 15 minus grader. I love it! Älskar vintern och kylan! Man kan sitta inne och mysa och spela spel. Ingen sol som stör eller äcklig svettig värme. Dock så är det lite lustigt att snön verkar alltid komma efter julafton. Kanske går ut på en promenad senare idag, när jag är klar med alla mina sysslor. :)

Har också beställt min första Glossybox igår. För er som inte vet vad en Glossybox är: Man premunumerar på lådar som är fyllda med olika skönhetsprodukter, smink och dylikt. Man vet aldrig vad man får. Kostar 139 kr för varje månad. http://www.glossybox.se/ Jag har varit lite sugen ända sen min syster berättade om det. Ska bli riktigt intressant att se vad jag får! Längtar verkligen mycket!

lördag 27 december 2014

Köpt lite julklappar åt oss själva

I år så skippade jag och sambon att köpa julklappar till varandra. Istället så bestämde vi oss för att skaffa en Wii U! Vi har länge velat ha en och nu är vi lyckliga ägare till vår nya "baby", haha.


Har verkligen saknat Nintendo spel. Sålde min gamla Wii år 2013, eftersom vi hade ändå tänkt skaffa Wii U förr eller senare. Annars har man ju spelat på vår trofasta X-box 360. Men man känner verkligen att man har saknat Nintendos färglada, mysiga och roliga spel. Så vi valde att köpa Wii U som också innehåller "Mario Kart 8". Jag är redan kär i våran Wii U. Den är så underbar! Playstation och X-box i alla ära, men jag tycker ändå att Nintendos konsoler är bäst. :)

Annars så har jag även köpt en ny plattång. En "Remington S1005", som kostade 279 kr på Media Markt. Jag var verkligen i behov av en ny, då den gamla verkligen sög. Har precis testat min nya plattång och jag är super nöjd! Den plattar håret direkt och ska också hålla håret platt i flera timmar.

torsdag 25 december 2014

Lite presenter

I förrgår när min sambo kom hem från jobbet, så hade han fått lite julklappar från jobbet.

Till min stora förvåning, så fick han en stor låda, full med Juleskum! Vilken lycka att ha en sådan står låda bara med en massa Juleskum.

Om, nom, nom!

Han fick även en andra julklapp. En fin stekpanna av märket Swordfish. Vi har länge behövt en ny stekpanna!


Och sedan en bild på gåvan som min sambo "vann" igår.


Den innehåller tre Toffifee-askar! En massa Juleskum OCH Toffifee?! So much happiness ♥

Julen är över för i år...

Och då var den julafton över! Vi åkte som sagt till våra familjer igår och sedan hem samma dag, då min sambo ska jobba idag.

Vi vaknade klockan åtta på morgonen och steg ofrivilligt upp. Dags att fixa till sig och platta håret, sminka sig och all det där. När vi äntligen var klara så bar det sig iväg till Skåne. Väl på motorvägen så börjar bilen skaka enormt mycket när vi körde i hög fart. Jag sa åt min sambo att stanna bilen för att kolla, men inget syntes till. Vi startade bilen och körde vidare, men höll oss till en någorlunda långsam fart.

Sedan kom vi äntligen fram, vid halv tolv. Skulle egenetligen varit där vid elva om det inte vore för vår dumma, gamla skrothög till bil. Min sambo släppte av mig hos mina föräldrar, sa hej och sedan åkte han själv iväg till hans familj. Sedan var jag där och tog det lugnt och senare kom min syster och hennes man, samt deras två små chihuahuas. Senare var det i princip bara mys och mingel. Senare fick min syster för sig att hon skulle sminka mig och avslutade det hela med en näve glitter över hela mig... Glitter i håret, i ansiktet, under kläderna, ja överallt! Tog ett bra tag att få bort allt det glitter sen när jag väl var hemma och duschade.

Sedan vid tre satt vi och kollade på Kalle Anka och drack lite danska julöl. När väl Kalle Anka var slut, så kollade vi på den danska Disney's Juleshow, som är så mycket bättre än den sönder-censurerade svenska versionen. Plus den danska känns juligare.

Sedan väntade på ett tag på att min sambo skulle komma så att vi kunde börja äta middag. Han kom äntligen kvart i åtta och vi kunde äta god dansk julmat. Efter julmaten, så började vi spela Julklappspelet. Där man har köpt en massa små billiga julklappar och ska sedan försöka vinna dem med hjälp av tärningar. Det var sjukt hysteriskt och riktigt kul! Fick själv två paket, haha.

Efter ett litet tags vilande, så åt vi risalamalta. Och som vanligt, med denna danska jultradition, så ska man försöka hitta en mandel, som ligger djupt begravd i risalamaltan. När någon får mandeln, så vinner denne en gåva, som oftast består av choklad eller marsipangris. Jag "tvingade" min sambo att äta så mycket det gick, för att försöka få tag på mandeln innan någon annan gjorde det, haha. Han har ju inget annat att säga till om ;) Men efter tre, fyra portioner, så var mandeln ingenstans att hitta. Alla var mätta och ingen hade fått mandeln. De visades sig senare att min systers man hade redan fått mandeln efter andra portionen, men gömt den i munnen. Men efter allt, så fick min sambo presenten för hans "insats" att äta så mycket det gick, haha. Och han fick ett paket med tre Toffifee i!

Efter allt ståhej med julklappspelet och mandeljakt, så satte vi oss i soffan och tittade lite på "Frozen" i 3D. Sedan vi tio, så åkte jag och sambon hem. Åhh, vad den resan var lång. Vi skulle ha varit hemma ungefär halv tolv, men eftersom bilen började krångla återigen, så ville min sambo hellre komma hem sent men i säkert förvar.

När vi var hemma, så hoppade vi in i duschen och efter det så satt vi och slösurfade lite tills vi gick och lade oss. Somnade ganska snabbt om jag minns rätt, haha.

Det var en riktigt mysig julafton, men det är skönt att det är över nu :).

tisdag 23 december 2014

Twas the night before Christmas...

Jahopp, då är det officiellt julafton imorgon då. Jag och sambon ska åka ner till våra familjer, men vi åker hem samma dag, då min sambo måste jobba dagen efter julafton. Det kommer att bli mysigt att få träffa sin familj och ha lite julmys. Men ska jag vara ärlig, så känner jag inte julstämning alls. Det finns ingen snö alls, det har snöat lite då och då, men det smälter lika fort och att vara vuxen på julafton suger. Har ingen längtan efter julen. Jag saknar ivern efter att få en massa julklappar! Jag vet att julklappar inte är det viktigaste på julafton, men det är ändå en stor del, för mig i alla fall. Lär nog inte få så mycket i år, om inget alls kanske. Jag och min sambo har inte ens köpt klappar åt oss själva. Vi fick först pengar idag... Skulle ha fått pengar i fredags, men nope, inget kom in. Vet ej ifall vi köper några klappar åt varandra i år. Vi funderade kanske på att köpa en Wii U och sedan skippa julklappar. Men man saknar ju ändå att få öppna klappar, haha. Jag är ett stort barn! Saknar verkligen när man var liten och fick en massa, massa julklappar!

God Jul!

måndag 15 december 2014

Städat!

Idag har jag fixat och donat en massa hemma. Städade som vanligt och bytte sänglakan. Efter det så tog jag och tvättade golven och som pricket över i'et, så städade jag även badrummet. Skrubbade badkar, vasken, toaletten o.s.v. Nu känns allt fint och rent :) Håller även på att tvätta de gamla lakanen nere i tvättstugan. Det känns bra att fixa en massa!

Mitt ena öga är dessutom svullet... Förra veckan så började den ömma när jag blinkade och tänkte att det säkert var en ögonfrans som hade fastnat bakom ögonlocket, men vad jag än gjorde, så fick jag inte ut den. Sedan kom jag på att jag hade samma problem förra året och då kom jag fram till att det jag hade var en vagel i ögat, en infektion. Vid närmare undersökning, så hittade jag en liten gul/vit prick som satt precis på kanten av ögonlocket. Nästa dag så hade den tydligen spruckit och jag hade en massa klet i ögonvrån. Ögonlocket hade dessutom blivit lite mer svullen. Men idag så är det mycket bättre. Ögat ömmar knappt och svullnaden har gått ner en aning.

Nästa vecka så är det julafton... Det är sjukt vad tiden har gått!

fredag 12 december 2014

Sötaste bilden ever!

Alhgrens Bilar Skålar!

Kolla in våra nya och fräsiga Ahlgrens Bilar skålar!


För några månader sedan så fanns det en broschyr i mataffären där det stod att ifall man skickade in sex streckkodar från valfri Ahlgrens Bilar påsar, så kunde man få tre fina skålar gratis, eller ja, någorlunda gratis, man betalar 49kr i frakt, men det är allt. Annars kostade skålarna 199kr hos RoyalDesign.se


Fina små skålar.


Dock så tycker jag att skålarna var lite väl små. Jag hade hoppats på att kunna använda dessa skålar för mer godis än bara Bilar. Men aja, de är ju väldigt charmiga och passar fint till när man ska äta Bilar, vilket var nog tanken, haha.

fredag 5 december 2014

Det blir bio ikväll! Dumb and Dumber To. Har verkligen saknat lite galna Jim Carrey komedier :)


torsdag 4 december 2014

Veterinärsbesöket gick bra!

Lucy var ju hos veterinären denna tisdag och allt gick bra och hennes tänder är fina och vita. Och vi är 2000 kr fattigare... Men, vad gör man inte för sin katt? Man vill ju att hon ska må bra och leva länge. Det är bara dumt att det inte går på försäkringen.

Min sambo hämtade hem henne efter jobbet. Han sa att hon var lite kinkig och rörde sig runt i sin transportväska en massa. När han väl kom hem så öppnade jag väskan och hon hoppade ut snabbt som bara den. Sedan lade jag märkte till att det fanns en massa klet nere i bottnen på väskan. Första tanken var att hon hade kräkts, eller kanske kissat på sig. Men det luktade inte. Jag gick snabbt efter henne för att kolla till pälsen och självklart var hon helt nersölad. Fick hämta en handduk och torka rent henne. Sedan märkte jag att hon dreglade överdrivet mycket. Det liksom hängde en lång tjock sträng runt hennes mungipor och så klart blir man lite orolig. Hon låg även och smackade med munnen. Läste på nätet att det är ganska vanligt att katter dreglar efter narkos. Vi ringde ändå till veterinären (som tog flera år att nå) och fick höra att det inte var något att oroa sig för. Efter ett tag slutade hon att dregla och hon åt lite mat och lade sig för att sova. Sedan var hon som vanligt igen.

Dagen efter var hon som vanligt och åt som vanligt. Skönt att det inte var något fel på henne.

Lucy med bandage runt benet ♥

tisdag 2 december 2014

Lucy hos veterinären

Imorse så tog min sambo Lucy till veterinären. Hon skulle som sagt dit förra månaden, men då var den personen som skulle söva henne sjuk, så vi var tvungna att boka om. Så just nu så är hon hos veterinären och får sina tänder fixade (tandstens bortagning). Hon fick först en liten undersökning, där de kollade hennes hjärta och tänder och veterinären sa att hennes tänder såg ändå ganska bra ut, trots tandstenen och det lite röda tandköttet. Sedan hämtar vi henne efter att sambon slutat jobba för dagen.

Har även upptäckt något konstigt på Lucys haka. Förra månaden,så upptäckte jag små rödbruna grejen som såg ut att vara torkat blod som satt fast i pälsen och sedan en knöl bredvid.


Jag läste på nätet om kattacne och svarthaka. Jag tvättade det lite och lät det sedan vara. Efter ett tag så verkade det försvinna av sig själv.

Dock i helgen så lade jag märkte till något nytt. Nu fanns det en ganska stor svart knöl som också liknande något som hade torkat och fastnat i pälsen. Det skumma var att den verkade växa. I helgen så var den inte så stor, men sedan igår tyckte jag att den var mycket större.


Så igår tog jag en gammal tandborste och började försiktigt tvätta på den. Jag märkte att små smulor började gå av. Lucy verkade inte heller särskilt besvärad av att jag håll på med sen. Hon var mer irriterad på att jag försökte hålla fast henne, haha. Efter ett tag så råkade bölden, eller vad det nu var, spricka. Det kom ut lite var och en vit liten stenhård kula. Jag försökte då pilla bort så mycket svart skit som möjligt. Sedan tvättade jag såret med vatten och lät henne gå.

Min sambo berättade även detta för veterinären idag, men de sa inte så mycket, men skulle ta en titt på det.

Stackars Lucy, ensam hos veterinären, haha. Jag antar att hennes tänder redan har blivit fixade och att hon sitter i sin bur och väntar på att få komma hem. Förhoppningsvis så får hon även lite mat där, då veterinären rådde oss att inte mata henne efter tolv. Stackaren var så hungrig imorse, men vi fick inte mata henne.

måndag 1 december 2014

Julpyntat

Då var det återigen dags att ta upp julpyntet! Har dekorerat med tomtar och ställt julstakar i fönstren och jag har även strukit juldukar! Myys!

fredag 28 november 2014

Har klippt mig!

Igår var jag hos frisören och klippte mig! Äntligen så slipper man tänka på det sen. Såklart gick det bra, som alltid. Men det är alltid lika pinsamt när jag inte hör var frisören säger och ber dem upprepa hundra gånger, åhh! Sitter sedan där och hatar mig själv för att jag hör dåligt. Men, det gick ändå bra och mitt hår är klippt fint och fräscht. Frisören nämnde även att jag hade fint och glansigt hår! Det trodde jag inte. Tycker att mitt här ser så torrt och risigt ut... Antagligen inte! Så nu är mitt långa här återigen kortklippt.

tisdag 25 november 2014

Shoppat!

Idag så har jag och gubben varit ute och kört runt i stan och shoppat och tittat i affärer. Först så åkte vi till Erikshjälpen där vi donerade lite gamla kläder och så fick vi gratis fika som tack. Så vi tog lite kaffe och varsin chokladboll! Det var väldigt mysigt :). Efter det så åkte vi till Grand Samarkand och tittade runt i affärer. Sedan hamnade vi hos New Yorker och så klart "råkade" vi köpa lite kläder. Fast vi behövde det. Jag behövde verkligen lite nya långärmade tröjor, så jag hittade två fina och så så klart en ny tröja med kattmotiv!


Försöker även köpa lite kläder med lite mer färger än bara en massa grått och svart.

Hur kan man liksom motstå denna??

Köpte även en annan blå långärmad tröja utan motiv. Skönt med lite nya långärmade tröjor (ja, minus den med katterna...). Ska gå igenom min garderob och sortera ut lite snart!

Efter det så åkte vi till Maxi och köpte lite småsaker, inkluderande denna adventskalender till mig! Jag är ett stort barn, okej?!

Adventskalender med Kinder choklad? Såld!

Sedan åkte vi vidare till Willys för att handla mat. Vi köper alltid mat där. Efter att vi hade handlat, så var det redan så pass sent, så istället för att åka hem och äta, så åkte vi till Max. Efter det, så åkte vi hem, mätta och med ömma fötter.

måndag 17 november 2014

Till audionomen imorgon

Imorgon så bär det sig iväg till lasarettet för jag ska till hörselundersökning! Det ska bli intressant att se ifall hörseln har förändrats. Hoppas inte på det, i alla fall! Sedan blir det nog en liten snabb besök hos Specsavers för att spänna bågarna på mina glasögon, som är lite lösa. Och nästa vecka så ska jag till frisören...

Och om snart två veckor så är det redan första December... What!!! Vart tog hela året vägen liksom??

torsdag 13 november 2014

Sambon fyller år!

Idag är det min sambos födelsedag! Vi har firat lite med pizza och tittat på senaste säsongen av American Horror Story och nu har han åkt till jobbet. Han skulle egentligen inte jobba alls idag, men de var i behov av en person på jobbet, så varför inte. Sen när han kommer hem igen, så blir det lite sen prinsesstårta. Vi ville inte äta den direkt efter pizzan, så det får bli sen när han kommer hem. Kan fortfarande inte fatta att han fyller 29 år... Han blir alltså 30 nästa år! Jag gillar det inte, haha. Mest för att vi båda blir äldre hela tiden och ungdommen försvinner helt och hållet och jag kan inte göra något åt det! Kändes som det var förra året man fyllde 20...

En annan glad nyhet är att bananflugorna verkar ha försvunnit helt nu! Jag dödade en del igår och efter det så syntes det inte till fler. Hittade en idag dock, men den dog snabbt. Skönt att slippa svärmar av flugor!

onsdag 12 november 2014

Bananflugor överallt! Åhh!

Av någon konstig anledning, så har vi fått besök av en massa bananflugor! Vi har ofta bananflugor, speciellt om sommaren. Men det är väldigt ovanligt att vi har dem nu i höst. Det är helt sjukt alltså! Sedan hela förra veckan, så har vi gått och haft ihjäl en massa flugor. Oftast sitter det en massa på väggen bakom vasken i köket. Det sjukaste är att vi har haft så många som sju på en gång i köket! Jag förstår verkligen inte var alla dessa kommer ifrån. Vi slänger soporna regelbundet. Vi har ingen frukt eller annan mat ute. Våra växter verkar inte vara invaderade av ägg. Det är riktigt skumt.

Igår dödade vi riktigt många. Min sambo gick och slängde soporna, där påsen med organiska soporna kryllade av minst fem flugor. Efter det, så var det endast ett fåtal kvar och på kvällen så var det inga alls. Annars så fick man hela tiden syn på nya flugor så fort man gick till köket. Men igår kväll, inga alls, skönt!

Men imorse när jag gjorde frukost, så satt det banne mig en fluga på väggen vid vasken. Jag tog lite hushållspapper och lyckades döda den. Hoppades på att det var den sista. Senare i förmiddags när jag skulle diska, så satt det tre stycken JÄKLA FLUGOR på väggen igen!!! Vart kommer dessa ifrån?! De kan inte komma från soporna, då vi inte har någon mat där. Avloppet i vasken är omöjligt då vi har hällt i kokande vatten för att döda möjliga flugägg. Jag blir så frustrerad på dessa kryp! Jag vet att de är ofarliga, men det är ganska störigt att de flyger omkring överallt och plus att de har inget att göra i vårt kök! Man tycker att alla borde vara döda vid det här laget, men det dyker upp nya hela tiden!

Jag önskar verkligen att vi hade en spindel i köket som kunde hjälpa oss bli av med bananflugorna!

måndag 10 november 2014

Ingen mer helg? :(

Ahh, ja, då var det måndag igen, haha. Haft en mysig helg med gubben, som vanligt. Vi såg på första Alien filmen på Blu-Ray, vilket var trevligt!

Vi var ju även på bio och såg Interstellar. Den var väldigt, väldigt bra! Väldigt spännande och bra musik. Den var ganska lång, men det behövdes för just denna typ av film.

På torsdag så har ju även min sambo födelsedag, så vi får se vad vi hittar på med då! Och nästa vecka så ska jag till audionomen och kolla upp min hörsel. Förhoppningsvis så är allt som vanligt.

Ugh, känner även att jag snart måste klippa mig. Mitt hår känns så vanvårdat och fult och det börjar bli långt också. Men åååh, vad jag hatar att gå till frisören!  Dock så har jag en bra frisör som alltid är tyst, men det känns ju ändå lite skämmigt. Måste verkligen bli bättre på att ta hand om mitt hår. Alltid använda balsam och inte borsta mitt blöta hår. Och jag får sluta att torka håret med den högsta värmen på hårtorken... Vill bara att det torkar snabbt! Och, så får jag sluta upp med att duscha i helvetes hett vatten, haha! Det är ju så sköönt! Men inte för håret... Har ofta funderat på att klippa håret själv, men det verkar ganska jobbigt. Kanske lika bra att klippa sig...

fredag 7 november 2014

Dags att gå på bio igen!

Äääntligen så är det helg! Är så sjukt sugen på godis, haha! Väntar ivrigt på att min sambo slutar jobba så vi kan åka och handla, efter det hem igen och äta middag, sedan senare ikväll åker vi till bio för att se på "Interstellar"


Skulle egentligen har varit hos veterinären förra torsdagen, men fick ett telefonsamtal från dem där de sa att han som skulle utföra nersövningen på Lucy var sjuk. Sedan sa det att de skulle ringa tillbaka senare och ge oss en ny tid. Men det hände aldrig, så sambon ringde dit själv och fick en tid i December istället. Att få bort tandsten plus söva ner Lucy kostar en del. Tror det låg på 1800 något. Just nu så krånglar även vår bil. Den vill inte riktigt sätta igång när man sätter in nyckeln och vrider om. Man måste vrida i någon speciell vinkel ett tag för att få den att gå igång. Men som tur ska bilen fixas på måndag nästa vecka. Sedan är det även min sambos födelsedag nästa vecka! Wooh, en massa saker på engång, haha.

onsdag 5 november 2014

Promentheus to Alien utgåvan har anlänt!

Igår så kunde vi äntligen gå och hämta vår "Prometheus to Alien" Blu-Ray utgåva hos posten! Som tur så fick vi den i bra skick utan några hack och hål. Dock så hade den yttre lådan, som Blu-Ray utgåvan skickats i, fått några smällar, men som tur påverkade det inte produkten.

Den är mycket mindre än vad jag förväntade mig. Jag trodde den skulle vara lite längre. Det är dock inget som stör, jag blev bara lite överraskad.


Den är väldigt glansig, så det var svårt att ta en bra bild på den. Men fin är lådan i alla fall! Inuti fanns två fodral med alla Alien filmerna (1-4) och extramaterial och sedan i den andra fodralen ingår Prometheus i både 3D och vanlig 2D samt en hel drös med extramaterial!




Det finns totalt nio skivor! Det är mycket filmer och extramaterial för 199 kr. Jag är nöjd! Dock, den enda lilla grejen som jag stör mig på att det finns två utgåvor av denna. Denna svenska och sedan en brittisk version som är samma förutom den innehåller en massa coola prylar, som t-shirts, posters, bilder m.m. Vår utgåva har ingenting förutom filmerna och original priset ligger på tusen kronor... TUSEN! Den engelska ligger på runt sexhundra, har jag för mig.


Detta är vad den brittiska versionen innehåller... Jag vill jättegärna ha den, men nu var jag ändå mest ute efter att ha filmerna på Blu-Ray. Så denna kan vi väl skaffa senare, ifall man hittar den för ett bra pris! Sverige har alltid varit så tråkiga när det gäller begränsade utgåvor... Men aja, annars är jag nöjd med vår!

Det lär nog bli en Alien maraton i helgen!

fredag 31 oktober 2014

Prometheus to Alien - The Evolution

Igår så beställde jag denna fina Blu-Ray utgåva! Den innehåller alla Alien filmerna samt den senaste Prometheus och en himla massa extra-material. Beställde den på CDON för 199 kr! Den hade alltså blivit sänkt från 999 kr till 199 kr. Dock så först kostade den 299, men igår så sänktes den till 199 kr! Ett riktigt kap! Kan verkligen inte fatta att den egentligen kostade 999 kr... Alltså va?  Det enda man får med är filmerna och extra material. Kanske 500 kr, men absolut inte 999! Men aja, jag är glad att vi lyckades snappa åt oss denna fina utgåva för ett sådant lågt pris!



Önskar verkligen att man fick post på en helg... :(

Happy Halloween!

torsdag 30 oktober 2014

Alien: Isolation

Alien: Isolation släpptes denna månad och jag och min sambo har spelat det. Som många nog vet så är spelet baserad på första Alien filmen från 1979. Spelet utspelar sig femton år efter första filmen och man får spela Amanda, som letar efter sin försvunna mor Ellen Ripley.. Hon åker tillsammans med hennes besättning till rymdstationen Sevastopol där det ska finnas en färdregistratorn till skeppet Nostromo, skeppet från första filmen. Väl framme vid rymdstationen, så har allt fallit sönder och samman och en viss varelse har gått bärsärkagång där.


Amanda Ripley.

 Spelet är riktigt skrämmande och riktigt snyggt gjort. Förutom Alien själv, så är jag helt kär i designen av spelet. Det har samma design som första filmen, med sin så kallad low-fi teknologi. Knappar i mänger, stora burkiga datoter. Allt är så smaskigt! Jag är en av dem som ogillar det mesta nya teknologier. I många nya spel och filmer som utspelar sig i framtiden så är all teknologi hologram baserat. Inga roliga knappar att trycka på och det gör mig lite ledsen. Men i Alien: Isolation, så finns det mängder av knappar att trycka på, saker att dra i. Underbart!


 Men nu är ju inte detta det viktigaste i spelet... Amanda är konstant jagad av denna Alien. Den är envis och ger sig aldrig och den är även väldigt smart.


Det händer titt som tätt att varelsen dyker upp från ingenstans och letar efter Amanda. Den går inte att döda med något vapen som helst. Som bäst kan man skrämma iväg den då och då, men den kommer alltid tillbaka. Den gömmer sig i ventilationen och kan lätt fånga upp dig ifall du råkar gå under just den ventilationen som den sitter och gömmer sig i. Utvecklarna ljög verkligen inte när de sa att de har jobbat som mest på xenomorphen (Alien), den är riktigt lömsk. Är du jagad av den och gömmer dig i ett skåp alldeles för länge, eller andas ljudligt, så kommer den och öppnar upp skåpen och tar dig. Den hör dig också ifall du låter för mycket, så det är rekommenderat att man smyger mycket i spelet. Springer du, så kommer den direkt.


Förutom xenomorphen, så finns det även mänskliga fiender. Men de är ganska enkla att ta sig an. Antigen kan man smyga sig runt om den, eller helt enkelt sjuka dem. Men risken är att xenomorphen hör det och kommer springande. Dock så kan man göra lite ljud ifrån sig, gömma sig fort och sedan låta Alien ta hand om fienderna.

Det finns faktiskt även en annan typ av fiende som också är riktigt läskig. Androids. Dessa läskiga robotar var till en början där för att hjälpa folk och familjer, kallade för "Working Joes". Men allt efterhand, så började de att attackera människor. Dessa androids är inte av samma slag som dem man ser i filmerna. Dessa är mer lågbudget (om man kan kalla dem så) och inte lika realistiska. De går som tur att döda, men dem tåler sjukt mycket. Det som gör dem ännu läskigare är att de talar artigt till dig, trots att de försöker döda dig. Lite citat som "You are becoming hysterical.", "Let us talk about safety." och "Let me help you." är inget direkt man vill höra när en aggressiv robot går emot dig med tanken att döda dig.

Lägg till bildtext

Spelet är riktigt, riktigt bra! Årets bästa, skulle jag faktiskt kunna säga. Och den har snabbt toppat min lista på de mest skrämmande spelen någonsin. Både jag och min sambo har suttit och skrikit som små flickor och klappat idiotiskt med händerna i ren skräck, haha. Xenomorphen är så sjukt häftig, men samtidigt riktigt läskig. Ljuden i spelet är också så sjukt bra. När man gömmer sig under ett bord och hör varelsens tunga steg utanför rummet är verkligen läskigt. Läskigt är det också när man tror man är säker och börjar gå runt för att sedan höra xenomorphen väsa högt åt och börja springa mot dig med tunga, snabba steg och då är du död. Den är också så sjukt stor!

Många kan tycka att detta inte är ett läskigt spel. Men känslan att bli jagad, är något av det läskigaste jag vet.  

Ingen veterinär för Lucy idag ändå

Idag så skulle Lucy egentligen till veterinären för att ta bort hennes tandsten, men veterinären ringde imorse och sa att tandläkaren var sjuk, så det får bli nästa vecka istället. Jahapp!

Min sambo var ju också hos tandläkaren och det gick bra. Han hade en del begynnande hål, men det såg annars bra ut. Hålen som han har bakom framtanden var tydligen en fyllning som hade ramlat av, på något sätt. Men det är skönt att det gick bra!

måndag 27 oktober 2014

Har gått och blivit förkyld

Har gått och blivit förkyld nu i helgen... :( Det hela kom sådär smygande. Det började med att jag fick halsont i veckan och man tänkte inte så mycket mer på det. Sen två dagar senare så började min hals att klia. Och nu i lördags så har allt utvecklat sig till en "härlig" förkylning. Täppt näsa, öm i kroppen och är allmän ynklig. Det var åratal sedan jag hade en förkylning senast! Jag tror jag hade en förkylning senast 2009, då jag fick ont i halsen efter vi hade firat jul hos våra familjer och väl hemma blev man förkyld. Sedan åkte vi till Göteborg för att se Avatar i 3D. Då blev förkylningen bara värre. I regret nothing!

Edit: Tydligen så har jag faktiskt varit sjuk även i 2012 efter närmare efterforskning, men tydligen var det inget viktigt att komma ihåg enligt min hjärna, haha!

Är fortfarande förkyld och hoppas att det snart går över. Är trött på att snyta mig hela tiden och ha täppt näsa. :( 

Gone Girl

Var ju som sagt på bio i fredags och såg på "Gone Girl". Tanken var att jag skulle skriva om filmen när jag kom hem, men det blev aldrig av.

Filmen handlar om en man vars fru som spårlöst försvinner en dag och lämnar efter sig ledtrådar. Mer kan jag inte avslöja! Det är en film som är bäst att uppleva själv utan folk som förklarar hela konceptet. Se den!


fredag 24 oktober 2014

Idag är det fredag, ahh. Denna sköna dag då det även är löning ;)! Vid 17:00 så slutar min sambo och sedan ska vi handla tillsammans och köpa lite mat, godis och annat till helgen. Efter det så ska vi köpa lite take-out mat. Det blir lite sushi åt gubben och sedan McDonalds till mig, haha. Och senare på kvällen ska vi åka till biografen och se på "Gone Girl".

Sen när man väl kommer hem så blir det mys med godis och spel!

Det kommer även bli lite olika ärenden för oss, dessa kommande veckorna... Lucy ska till veterinären för att ta bort tandsten och gubben ska boka tid till tandläkaren åt honom själv. Han har inte varit där på några år, vilket är dumt. Jag var ju nyss där och fick fixat endel tänder. Jag undvek tandläkaren p.g.a. rädsla, men nu känner jag mycket mer bekväm och det blir skönt att gå på årliga undersökningar och förhoppningsvis inte har några hål. Min sambo däremot, har inte gått till tandläkaren för att han inte har brytt sig/orkat, haha. Jag har tjatat ett tag, men han säger alltid "Jag går sen!". Men igår så upptäckte vi ett mysko hål bakom hans ena framtand. Han har gått och känt något bakom tanden i två veckor och han trodde det var något som satt fast bakom under tandköttet. Jag tog då min mobil, satte på ficklampan och tog en titt under hans framtänder. Jovisst, det fanns en skumt hål i tanden. Det var liksom en liten ficka som man kunde se in i, som en liten grotta. Jag blir såklart nojjig och säger åt honom att det är dags att gå till tandläkaren. Han har säkert en massa hål i sina tänder, men just den där såg läskig ut. Jag vill inte heller att han ska tappa sina tänder. Ju snabbare han gåt dit, desto bättre. Även om det vore ännu bättre ifall han gick dit några år tidigare, haha.

Sedan, så ska jag också till en undersökning, men för min del, så ska jag kolla upp hörseln. Jag har ju nedsatt hörsel och borde egentligen gå till audionomen för att kolla min hörsel då och då. Men har inte gått där på några år. Så jag tänkte det vore bäst att kolla nu!

fredag 10 oktober 2014

Idag kommer gubben hem ♥

Ikväll kommer gubben hem, wooh! Det kommer att bli skönt att ha honom hemma i säkert förvar igen! Vi har har smsat då och då och allt har gått bra med honom där, flyget och allt.

Igår så spelade jag lite allt möjligt. Det blev lite The Sims 4 och lite theHunter. Sedan lite annat som Tomodachi Life och Animal Crossing New leaf. Så jag var busy igår, haha. Sen har jag också ritat.

Lille söt-Lucy har dock väntat på att husse skulle komma hem. Hon satt i hallen och stirrade ut mot dörren och väntade och väntade för att sedan ge upp då ingen husse kom hem. Hon lär nog bli glad sen ikväll :). Han lär vara hemma vid midnatt ungefär.

Så idag hade jag tänkt mig att försöka bli klar med min bild som jag har ritat och sedan spela lite mer, haha. Jag tänkte också dra till ICA och köpa lite choklad! Sedan blir det bara att vänta!

onsdag 8 oktober 2014

Ensam hemma

Just nu i detta ögonblick, så är min sambo på väg mot Köpenhamn. Där ska han övernatta på ett hotell och nästa dag ska han flyga till Oslo. Varför ska han det? Jo, business! Han ska gå på några kurser angående hans jobb som support. Han jobbar som tillfället som dator support i en elektronik affär. Han brukade sälja, men nu är det support som gäller. Så där ska han vara tills fredag. Sedan kommer han hem sent på natten.

I Februari i år, så åkte han till Stockholm för något säljar teknik grejs-i-mojs och nu ska han till Oslo. Det känns som om han åker längre bort hela tiden, haha.

Vad ska man då själv hitta på med? Har ju en del spel att spela, sedan en massa filmer! Jag kommer nog också rita lite :).

Har ju också sovit med min bettskena i snart en vecka nu och det går jättebra! Enda grejen jag inte gillar är att bettskenan når ju inte mina visdomständer, så varje morgon när jag tar ut dem, så har jag denna skumma känslan i visdomständerna. Det känns som om de står ut jättemycket! Men det är säkert ingen speciellt, men ändå lite skumt.

fredag 3 oktober 2014

Hemsk natt...

Så, inatt sov jag med min nya bettskena, det var riktigt skumt. Jag låg där och omedvetet försökte hålla uppe bettskenan så att den inte skulle ramla ut, fast att den ändå satt fast runt tänderna.

Förutom det, så fick jag en riktigt jobbig huvudvärk inatt! Jag brukar vanligtvis ta en huvudvärkstablett innan jag lägger mig, ifall jag har ont i huvudet. Men denna gång så skippade jag, eftersom jag tänkte (som jag alltid gör, suck) att värken kanske försvinner med en god natts sömn... Såklart blev det bara värre hela tiden och när jag låg där med en bultande värk så bestämde jag mig för att gå upp. Klockan var fyra på morgonen, ugh. Det kändes lite som en mini huvudvärk, men jag är inte helt säker. Den spände riktigt ordentligt runt huvudet, plus att jag mådde lite illa med. Efter jag tog en brustablett, så satt jag i köket och bara väntade på att de värsta skulle gå över. Oftast så försvinner min huvudvärk ganska snabbt efter att jag har tagit en tablett, men denna var envis. Efter några minuter, så bestämde jag mig för att lägga mig i sängen igen. Jag var trött, men försökte hålla mig vaken för så att huvudvärken kunde försvinna. Jag kände mig även lite skakig i kroppen av någon anledning.

Så jag låg där och klockan var halv fem. Jag ville väcka gubben, men eftersom han skulle jobba, så ville jag inte väcka honom i onödan. Så istället låg jag där och gnällde och ville bara gråta. Efter ett litet tag så blev huvudvärken lite lindrigare, så jag bestämde mig för att sova. Jag lyckades somna, men på morgonen så märkte jag att jag hade fortfarande lite ont i huvudet. Berättade allt för min sambo som förberedde sig för att åka till jobbet och han sa att jag borde väckt honom, så att han kunde massera mitt huvud o.s.v. Han är för härlig, som gärna offrar lite sömn för mig ♥

Nu sitter jag här och ska snart påbörja städning. Jag har fortfarande lite ont i huvudet, men det känns i alla fall bättre. Får dricka mycket vatten idag!

torsdag 2 oktober 2014

Ekulf Night Guard

Idag fick jag äntligen min bettskena som jag har köpt på nätet. Jag gnisslar lite då och då med tänderna enligt min sambo. Det är dock inget akut, men lika bra att skaffa en enkel bettskena som förhindrar mig från att gnissla sönder tänderna. Jag har redan slitit lite på de främre tänderna. Man kan ju skaffa en ordentligt bettskena från tandläkaren och de brukar lite kosta över 3000 kr. Så jag kände mig inte särskilt sugen att spendera så pass mycket pengar på en sådan.

Istället hittade jag denna här!


Ekulf Night Guard. En enkel bettskena som du själv formar. Man låter gummi skenan ligga i femtio sekunder i kokande vatten och sedan tar man upp den och låter den kyla ner i tjugo sekunder. Efter det så stoppar man in den i munnen och biter till ett tag tills den passar bra. Blir bettskenan inte bra så kan man bara göra om proceduren.


Och här är den färdiga bettskenan! Det var väldigt enkelt att göra och det gick relativt fort. Den känns bra i munnen också. Dock så känns det lite ovant och ibland for jag lite kväljningar av den. Men det är nog en vanesak. Det ska bli spännande att prova den inatt och förhoppningsvis hindrar den mig från att gnissa mina tänder.

Den finns att köpa hos de flesta Apotek för 279 kr, men jag köpte min hos Apotea.se  för 219 kr utan frakt.

onsdag 1 oktober 2014

Spöken till The Sims 4!

Omg, omg ,omg!

Sitter i princip och studsar av lycka och iver! EA har nämligen släppt en stor patch som inte bara fixar en massa buggar i spelet, men som också inkluderar spöken! De har också sagt att vi kommer att få pool runt nästa månad, helt gratis! De nämnde också att i December så får vi fler karriärer till våra simmar.

Hoppas innerligt att vi kommer att få småbarn i en patch snart, om EA nu inte väljer att spara det till en expansions paket. Något annat som jag hoppas på är ett släktträd, så att man kan hålla koll på alla generationer.




Har äntligen fått Pokémon X!

Har äntligen skaffat spelet "Pokémon X" till vår Nintendo 3DS! Har sedan barndomen alltid velat ha ett Pokémon spel. Har bara haft olika spinoff spel som "Pokémon Stadium" och "Pokémon Snap", vilket var båda jättekul spel, men jag önskade alltid att få spela de riktiga spelen! Och nu äntligen kan jag det! Har verkligen sträckspelat hela tiden. När jag fick spelet i måndags, så satt jag i tre timmar i sträck och spelade. Kan säga att jag fick ganska ont i armarna den dagen... Man kan inte sluta spela och känner sig hela tiden dragen till den, haha.


Har varit intresserad av Pokémon sedan jag gick i mellanstadiet. Fick först reda på fenomenet när jag engång var hos BR Leksaker och plockade upp en gratistidning. Och det var då en serietidning med Pokémon. Efter det märkte jag hur det spred sig som löpeld. Det kom en tecknad serie som jag med besatthet tittade på. Folk började köpa Pokémon kort som de antigen bytte runt eller spelade med på skolgården. Jag själv hade en pärm med plastfickor där jag hade samlat på mig en massa kort. Sedan kom det en långfilm som jag såg på bio. Sedan samlade man på sig en himla massa skit som hade med Pokémon att göra, haha. Jag är idag inte lika galen i Pokémon som då, men jag gillar fortfarande spelen. Och nu har det ju kommit en himla massa olika spel och en massa nya Pokémon. Man undrar lite när det kommer att sluta, haha.

Peace out!

Hösten är här!

Wow, idag är det alltså den första Oktober! Vart tog alla månader vägen?? Vad hände med sommaren? Var den inte här nyss? Haha, det är lika bra det, för nu slipper man svettas varje dag och känna obehag! Hösten är så härlig. Det är inte för kallt, men inte heller för varmt. Det är precis lagom! Och det är så fint med alla röda löv. Ahh, nu kan man njuta av många kyliga och märka månader framöver! ;)


Jag var också på en mysig promenad igår! Då fick jag syn på en söt liten vildkanin som låg i gräset. Jag försökte närma mig den för att få en bättre bild på den med mobilen, men såklart så sprang den iväg hela tiden. Men jag lyckades få några okej bilder i alla fall.


Blir alltid så glad av att se vilda djur. :) En dröm är att bo i en mysig villa i skogen och få besök av olika djur i trädgården, som rådjur, rävar o.s.v. Det vore en häftig upplevelse!

torsdag 11 september 2014

Sista dagen hos tandläkaren

Vaknade halv tio idag och förberedde mig för min sista tur till tandläkaren. Har äntligen fixat min sista hål och nu slipper vi "slösa" pengar på tandläkaren! Fick även fixat min hörntand idag, den som såg lite skum ut. Tandläkaren sa att det var en gammal fyllnad som spökade, minns inte riktigt hur. Men nu har hon slipat den där konstiga kanten vid tandköttet och nu känns allt bättre. Och nu behöver man inte gå till tandläkaren förrens nästa år! Jag har dock lärt min läxa... Att inte gått på undersökningar regelbundet... Så nu hade man en massa hål att fixa på en gång. Surt, ja, men jag får skylla mig själv helt enkelt! Efter alla besök hos tandläkaren så har jag blivit mindre rädd, som tur!

fredag 5 september 2014

The Sims 4 Recension

Då har man spelat The Sims 4, i 20 timmar för att vara exakt. Och jag är nöjd, väldigt nöjd. Spelet är roligt och det finns mycket att göra. Borta är nu den stora öppna världen och nu har vi bara dessa små kartor med olika ställen att gå till, lite som The Sims och The Sims 2. Många var ganska upprörda att utvecklarna valde att skrota den öppna världen och återigen ge oss laddningskärmar. Många, speciellt dem som började spela med The Sims 3, har svårt att justera. Jag dock som har spelat sedan det första spelet bryr mig inte särskilt mycket. Visst, det var riktigt coolt med en stor öppen värld där dina simmar kunde vandra överallt vart man än ville. Men med en stor värld så fanns det så klart en hel del problem också. Vissa simmar fastnade lite här och där, vissa simmar var vilsna OCH fastnade. Bilarna kunde också fastna och en hel del annat som fick spelet att fyllas med onödigt skräp och lagga som bara den. Jag var tvungen att använda mig av en mod som rensade spelet åt mig. Spelet flöt på då mycket bättre, fast inte perfekt.

Runt om i världen så finns det mycket saker att samla på sig.

Så nu är den öppna världen borta och hej hej stängda grannskap. Ska jag vara ärlig, så var jag först lite besviken på att de skulle skrota den öppna världen, men på samma sätt, så var jag glad. Spelet körs nu på så mycket bättre! Inget lagg, inga simmar försvinner. Något annat som också är borta är skapa en stil verktygen. Med den så kunde man ändra färg och textur på i princip allt i spelet. Kläder, objekt, hår, hus, allt! Jag älskade att använda mig av skapa en stil. Men den så kunde man göra saker och ting lite mer personligt. Men, den vara också en bov och kunde få spelet att köra ganska slött. Bara att ladda upp alla olika texturer i listan tog ett tag att ladda. Nu är den alltså också borta och vi är begränsade med att välja på olika förvalda färger/texturer. Även om att jag älskade skapa en stil verktygen, så är jag inte direkt ledsen att den är borta.

Lite buggar finns det här och där dock, men inget allvarligt. För min del i alla fall! Han här ville inte släppa tag om gaffeln, haha.

Det som känns värst för mig som de har tagit bort är småbarnen. Nu finns det bara baby, barn, tonåring, ung vuxen, vuxen och gammal. Jag älskar att spela med generationer och familjer och var väldigt besviken att de valde att ta bort dem. Det är lite konstigt när babyn växer upp och blir ett barn direkt. Det känns lite som första The Sims. Men, jag är ganska säker på att de kommer att ge oss småbarn förr eller senare.

Min och min sambos sim avbildningar fick tvillingdöttrar!

De är faktiskt ganska söta.



Efter några dagar så växte vår baby upp och blev ett barn.

En annan lite grej jag inte är så stormförtjust i, är att tonåringarna är lika stora som de vuxna simmarna. Man ser inte ens skillnad på dem. Utvecklarnas ursäkt var att det är lättare att ha dem i samma höjd, så slipper de justera så mycket när de ska interagera med olika objekt, som stolar etc. Humbug, I say!

Stackaren hann inte till sängen...

Något nytt för serien är känslor. Simmar i de tidiga spel har alltid uppvisat någon form av känsla, men det var inte så invecklat. Nu i The Sims 4 så har alla simmar många olika känslor att visa upp. Många olika händelser o.s.v. triggar igång olika känslor. Allt från att vara ledsen, arg, glad, fokuserad o.s.v. Dessa känslor är faktiskt väldigt roliga att leka med och gör simmarna lite mer realistiska.

Notera att den ena barnet spelar första The Sims på datorn. :)
En annan ny grej är att simmarna kan nu göra en massa olika saker samtidigt, alltså, multitaska. Din sim kan t.ex. sitta vid tv'n och äta, samtidigt som han pratar med en annan sim. Det låter kanske inte så fantastiskt, men det är det. Att de faktiskt kan göra fler saker samtidigt är häftigt. I de tidiga spelen, så var simmarna alltid tvungna att avbryta någon handling innan de kunde göra något annat.

Jag älskar verkligen hur uttrycksfulla simmarna är nu!
Spelet är riktigt roligt och jag hittar alltid en massa nytt att testa. Jag kan bara tänka mig hur underbart spelet blir när EA släpper fler expansionspaket! Som vanligt längtar jag mest på husdjur och väder. Dem två är viktigast för mig.


Nu i grundspelet så finns det även Koplantan som man kan hitta och plantera! Koplantan, eller Cowplant, dök först upp i The Sims 2 University. I The Sims 3 fanns den inte alls förrens EA valde den snåla vägen och lade till den i deras online butik. Nu känns Koplantan också mer levande. Den "föds" och växer. Den kan äta upp simmar och lagra mjölk i sina juver som man sedan kan mjölka och få olika känslo relaterande drycker. Dock så har jag inte sett den äta upp en sim helt och hållet.

Liten och så söt!

Fullvuxen koplanta.

Man kan mata, leka och klappa den nu. Innan kunde man bara mata den. Koplantan lurpassar även på simmar med sin tunga som ser ut som en tårta som den lockar sina byten med. Simmarna försöker ta tårtan och blir då uppätna.

Eftersom Koplantan nu är mer levande, så dör den också efter en viss tid. Är dock inte säker på ifall den dog av hunger eller av hög ålder.


Att fixa med trädgården är också väldigt kul. Det är en sak som jag har älskat i alla The Sims spel.
 





Efter att min sim var gravid, så hade hon endel gravidkilon kvar, verkade det som. Hon var i alla fall pluffsigare än vanligt, haha. Nu tar det också lite längre tid att gå ner i vikt i spelet. Det är en sak som jag både gillar och hatar.

Jag lär nog lägga upp mer bilder på The Sims 4 senare när jag har spelat lite mer!