måndag 31 december 2012

Gott nytt år!

Idag blir det den sista inlägget för i år! Sen ikväll blir det 2013!

Det känns lite sådär lagom konstigt med ett nytt år, men det gör det alltid. Det har varit ett trevligt år och nästa år blir säkert lika trevligt. :)

Gott nytt år!

söndag 30 december 2012

Nu har jag sett "The Hobbit"!

Igår var jag och min sambo på bio och såg "The Hobbit - An Unexpected Journey". Vi såg den i 3D och det speciella med just denna filmen är att den är filmad i 48 fps (frames per second) vilket ger filmen en mer realistiskt känsla men på samma gång ser det lite för snabbt ut då man inte är van vid en sådan hög fps. Annars brukar filmer vara filmade i 24 fps.

Det var till en början lite ovant som sagt, men mina ögonen vande sig relativt snabbt. Men det negativa är att scener kunde fortfarande se hackiga och suddiga ut vid olika tillfällen där karaktärer springer, slåss o.s.v. Så är det även när jag ser på vanlig 3D på bio. Dock så såg filmen sjukt snyggt ut när det var scener där folk stod stilla, eller landskapscener. Jag har aldrig varit så superförtjust i dagens 3D-filmer, då jag inte tycker att 3D'n tillför särskilt mycket. Visst, det ser väldigt skarpt och snyggt ut, men det är i princip allt. Jag är en sån som föredrar 3D där saker poppar ut ur skärmen. Dagens 3D-filmer ger mest lite mer djup, som om man tittar igenom ett fönster. Men i "The Hobbit" så tycker jag att det var riktigt snyggt. I början av filmen när man fick se Bilbos hus, så såg det sjukt verkligt ut, med staketet framför huset o.s.v. Det kändes verkligen som om man vore utanför hans hus.

Tydligen är det olika hur folk upplever 3D'n samt den höga framerate. Min sambo upplevde den som bättre än vanlig 3D och inte lika hackig. Men för mig är det helt tvärtom. Även om high framerate var coolt och något som man bör uppleva, så föredrar jag ändå vanlig 24 fps i filmer. Jag tycker det ser snyggare ut och passar filmer mer estetiskt. Fast att man vande sig vid 48 fps, så kändes det lite ibland som dessa brittiska serier som man ser på tv, där rörelser är lite mer snabba än i vanliga filmer, haha.

Sen till filmen... Jag tyckte att den var väldigt bra och jag fick det som jag förväntade mig. En del tycker att "The Hobbit" känns lite för barnslig och inte lika seriös som "Lord of The Rings" serien. Men denna var ju ändå baserad på en barnbok medan "Lord of The Rings" var för de lite mer äldre. Jag själv tyckte att den var en skön blandning av humor, äventyr och såklart lite allvarliga saker. Det enda som jag inte var så förtjust i var att de datoranimerade karaktärerna, som t.ex Goblin King, de tre sten trollen och lite andra karaktärer, kändes lite för... animerade. Det är lite svårt att förklara. Det bästa sättet att förklara är väl att de kändes för uttrycksfulla och ja... animerade. Det var ingen fel på animeringen på så sätt, alla var sjukt snyggt gjorda. Men ändå kändes de lite "out of place". Speciellt när man jämför med de animerade varelserna i "Lord of The Rings". Man ska visserligen inte jämföra dessa filmer för mycket, men det hade inte skadat ifall karaktärerna såg lite mer ut som i de förgångna filmerna.

Däremot älskade jag Gollum! Man såg tydligt att han var rejält ny putsad sedan "Lord of The Rings". Scenen där Bilbo och Gollum berättade gåtor för varandra var höjdpunkten i filmen för mig.

Ahh, nu ska man bara vänta ett helt år till innan man kan se nästa "Hobbit" film...

lördag 29 december 2012

Lördag idag


Idag är det lördag, men det känns verkligen inte så... Antagligen är det för att min sambo jobbar idag. Han skulle ha ledigt imorgon, men chefen undrade ifall han kunde komma in och jobba i fyra timmar. Stackaren får aldrig ledigt... :(

Fick även ett nytt tangentbord idag som jag hade beställt! Min gamla var inte bra längre. Knapparna kändes fettiga och konstiga, trots att de var rena. Och efter att jag hade plockat av knapparna och satt dit dem igen för rengöring, så blev knapparna sega att trycka på. Så jag har köpt en ny! En Logitech k360! Den ser riktigt snygg ut och knapparna är riktigt tysta och härliga att trycka på. Den är även trådlös.


Sen har jag även beställt nya högtalare, som förhoppningsvis kommer nästa vecka. Det kommer att bli riktigt nice att sitta och spela med nytt tangentbord och högtalare som även har bas. Ikväll så ska vi även på bio och se på "The Hobbit"! Det var längesedan man var på bio, så det ska bli kul :).

torsdag 27 december 2012

Shoppat!

Phew, idag har jag varit på stan och shoppat loss för de pengar och presentkort som jag har fått i julen. Jag åkte först till Grand Samarkand och kollade inne på H&M. Målet var att jag skulle köpa en ny BH, men det blev två nya BHar, haha. Sedan en ny tröja, nya strumpor och två par nya leggings. Helt plötsligt så ringde min sambo och sa att han hade lunch och var på väg till MacDonalds. Sedan gick jag till MacDonalds och mötte honom där. Det var skönt att få se honom så pass tidigt. Dock efter ett par minuter så var han tvungen att gå tillbaka till jobbet. Stackaren var lite yr och kände sig smått krasslig. Jag hoppas bara inte att han har blivit smittad av influensa när vi var på besök hos familjen i julen.

Efter det gick jag till Toys R Us, för att kolla ifall de hade några figurer från "My Little Pony" som man kunde köpa. Det fanns "My Little Pony" leksaker, men bara väldigt lite och inget som intresserade mig. Sen efter det gick jag till Arken Zoo och kollade lite och efter det åkte jag in till stan igen. Väl där ville jag kolla ifall man kunde hitta något annat kul att köpa för resten av pengarna. Sen kom jag i tanke om att jag ville köpa något till min sambo. Han fick ingen julklapp av mig i år då jag inte hade några pengar. Så han ska få en lite sen julklapp :). Plus att han har haft det lite jobbigt och stressigt i julhelgen på jobbet, då det har varit mycket folk. Så jag tycker att han förtjänar en present! ♥

Nu är man då äntligen hemma igen... Har ätit lite filmjölk och packat upp mina saker. Nu ska jag bara ta det lugnt och spela lite, ahh...

tisdag 25 december 2012

Nu är julen över

Wow, då var den julaftonen överstökat!

Igår hade vi ju åkt ner till Skåne för att träffa båda våra familjer. Det gick bra, om inte lite stressigt och körigt runt omkring. Sen sist till kvällen åkte vi hem till mina föräldrar och firade jul där. Sedan åkte vi hem sent på kvällen.

Vi hade även fått min sambos mammas gamla tvättmaskin, så den tog vi med hem i bilen, haha. Dock väl hemma blev saker och ting inte som man förväntade sig. Tvättmaskinen är riktigt sjukt tung och vi kunde omöjligt få upp den för trapporna. Vi bor på tredje våningen och vi har ingen hiss alls. och eftersom det var så sent på kvällen så ville vi inte heller ställa till med en massa rabalder i trapphuset. Så än så länge har vi ställt ner den i källaren. Sen gick vi upp, packade upp en massa saker och sedan hoppade vi in i duschen och efter det blev det dags för sängen. Sambon skulle nämligen upp tidigt på morgonen och åka till jobbet. Han började klockan sju och jobbar fram till sex på kvällen.

Jag själv sov lääänge. Lite för länge faktiskt, haha. Jag hade ingen alarm på. Sen gick jag upp och åt frukost och sedan började jag att städa lite. Sen vid fyra ska jag även tvätta kläder. Sen kan man äntligen ta det lugnt.

Har haft lite ont i huvudet idag och även känt mig lite vimsig i skallen och skakig. Jag vet inte vad det kan bero på.

söndag 23 december 2012

The day before christmas

Wow, imorgon är det redan julafton. Helt vrickat, haha. Känns som om någon bara har knäppt med fingrarna och sedan har det blivit jul.

Så imorgon är det dags! Jag och gubben ska upp tidigt och sedan bär det sig iväg till Skaune! Det kommer att bli väldigt trevligt att träffa familjen igen. Sedan på kvällen åker vi hem igen.

Jag tycker synd om sambon som måste jobba dagen efter julafton. Och det är inga korta timmar heller. På tisdag ska han jobba från sju på morgonen till sex på kvällen. Det blir riktigt många timmar nästa vecka p.g.a. mellandagsrean. Jag tycker egentligen att det är sjukt. Han jobbar även idag. Han skulle börja vid fem och jobba till åtta på kvällen, men han fick åka tidigare, då affären behöver mycket personal. Egentligen så tycker jag att affärer borde ha stängt dagen innan julafton. Då får folk ta och köpa sina jädra julklappar i tid! Det är så synd att julen bara verkar handla om julklappar. Folk handlar som fan innan julen och t.o.m. dagen innan julafton. Sen så fort julafton är slut, så beger sig folk ut till affärer igen för att byta julklappar eller handla lite till. Tänka sig, förr i tiden så fick man det man fick och inget mer med det. Inte åkte man till affären och bytte och höll på. Jag tycker synd om alla dessa människor som jobbar i affärer och måste jobba bara så att folk kan få sina julklappar t.o.m. efter julen.

Jag själv har städat idag... igen, haha! Städade en massa igår också. Dammade, dammsög, bytte sänglakan o.s.v. Så passade på lite idag igen och tog även och tvättade golven. Nu är det verkligen fint och rent inför jul och inför det nya året! Nu kan man ta det lugnt innan man ska åka iväg imorgon! Ska ta lite pepsi och spela lite Guild Wars 2!

God Jul, allihopa!

fredag 21 december 2012

Ahh, nu är håret klippt! Det är väldigt skönt...

Gjorde en uppklippning och det blev bra, dock tycker jag att håret fortfarande ser lite sådär spretigt ut med kluvna hårtoppar. Jag hoppades på att en uppklippning skulle fixa det, men det verkar det inte ha gjort. Går det ens att fixa kluvna hårtoppar med en uppklippning? Dock ser det i alla fall mindre slitet ut än innan, så det är ju bra :).

Ahh, nu kan man bara slappna av i helgen innan det är dags för julafton!

torsdag 20 december 2012

Snart jul

Det är helt sjukt att det redan snart är julafton! Det känns ju som om December nyss började! Sjukt...

Jag och min sambo ska åka ner till Skåne och träffa på våra familjer. Dock blir det bara för en dag, då min sambo ska jobba redan dagen efter. Så vi åker ner och besöker hans familj och senare åker vi slutligen till mina föräldrar och stannar där till kvällen.

Imorgon ska jag även till frisören och klippa mig. Har ingen aning hur jag vill ha håret, så länge det är lite kortare än vad det är nu. Dock funderar jag på en uppklippning. Ska se vad frisören tycker imorgon.

Annars sitter jag bara och tar det lugnt. Har städat idag och just håller jag på att tvätta kläder. Sen slutar gubben vid sju och då ska vi åka och handla lite. Stackaren jobbar hårt nu i December då det är mycket kunder. Men han är så duktig så! Han säljer riktigt mycket och har även nyligen lyckats sälja ett demoexemplar av en tv (sådana som står framme för uppvisning i affärer). Det ska tydligen vara rätt svårt att sälja sådana. Men det är ändå självklart då folk vill ju ha helt nya tv:n. Men min sambo lyckades sälja en och fick mycket beröm av kollegor och en klapp på axeln. Är stolt över honom!

söndag 16 december 2012

Slö söndag

Sitter här och slösurfar på denna gråa och dimmiga söndag. Gubben jobbar och jag sitter här och har ingen aning vad jag ska hitta på med. Finns så mycket som jag är sugen på att göra. Som t.ex. att se på film, spela något på datorn eller spela något på X-box 360:n eller även rita lite. Känner mig helt vilse, haha.

Jag har förresten vunnit i en tävling! Det var riktigt längesedan då jag vann något senast. Det var en tävling av Gamereactor (svensk spelsida) där man kunde vinna senaste "Hitman Absolution" spelet samt en kavalj med skjorta som är en replica av huvudpersonens kläder i spelet. Man får även några fina manschettknappar. Riktigt schyst! Dock är kläderna till min sambo, såklart. Får bara hoppas att kavajen passar honom.


Jag är inte helt hundra på ifall man får samlarutgåvan med figuren och allt annat gott till med spelet. Dock var det en bild på figuren med i tävlingen, så man får bara hoppas :).

Är så sjukt glad att få vinna! Jag blev riktigt paff då jag i fredags kollade min mail och såg till min förvåning att jag hade ett mail i skräpposten där det stod "Hitman Competition". Jag blev lite fundersam och undrade ifall det var riktigt eller bara ett elakt skämt. Men efter att ha läst igenom mailet så förstod jag att det var på riktigt. Sen svarade jag på mailet och skickade min adress så de kan skicka hit paketet. Ååh, vad jag längtar! Hoppas att vi hinner få den nästa vecka!

Jag kom även på att detta vore en perfekt julklapp till min sambo... Dock så hade jag redan skickat iväg ett sms till honom och berättat om att jag hade vunnit. Ahhh... damn it. Aja, han är ändå jätteglad att få den :).

söndag 9 december 2012

Winter Wonderland

Att gå ut med Lucy i snön var inte så lyckat. Efter att hon fick komma ut i kylan och trampa i lite snö, så ville hon in direkt igen. Jag försökte att uppmuntra henne lite genom att lyfta ut henne en bit i snön, men då sprang hon bara tillbaka till dörren. Dock så satt hon gärna i trapphuset och klättrade runt i trappan. Sen tänkte jag: "Nej, det här har jag inte tid till!" och sedan tog jag in henne igen och sa till henne: "Om du ska vara sådan, så går jag själv!" Haha, tror inte att hon fattade direkt, men eftersom hon var den enda hemma, så får hon stå ut med att jag pratar med henne, haha.

Så jag gick ut på en lång promenad i snön. Jag tänkte att jag bara skulle gå min vanliga promenad, men sedan tänkte jag att jag ville gå till sjön som ligger nära här.








 





Efter att ha vandrat runt ett tag, så följde jag en väg som jag trodde var gjort av människor, men det var tydligen av ett djur. Jag tror att detta är ett rådjurspår.

Mer spår.
Sjön.





Jag stod ett tag och bara stirrade ut över sjön. Det var en väldigt lustig men härlig känsla av ro och av att vara helt vilsen i någon sorts oändlig plats. Jag stod lite ute på sjön, men vågade inte gå längre ut.

Sen efter det gick jag hemmåt igen :). Det tog sin tid, då jag gick en konstig omväg på vägen hem. Plus att jag ofta gick i djup snö, jobbigt. Dock var det bra träning! Skönt att vara hemma i värmen igen.
Idag är det söndag och min sambo jobbar. Han jobbade även igår. Han skulle egentligen bara jobba till fredag, men det var mycket folk och de behövde lite extra personal. Det är mycket tryck nu inför jul, såklart. Som tur jobbar han bara till fyra på helger!

Ska snart gå ut med Lucy, hade jag tänkt. Så hon får smaka på lite "Winter Wonderland", haha :). Sen när jag kommer in igen, så ska jag nog städa lite snabbt och efter det ska jag nog spela lite.

Det är även sjukt hur mycket snö vi har här i Småland! Det bara kom sådär, poof! Jag tycker det är riktigt mysigt! Jag önskar dock att jag var ett barn igen så att jag kan leka i snön. Bara klä på mig vinterkläder och hoppa ner i snön och krypa runt, haha. Hade jag gjort det idag så hade folk nog undrat ifall jag är knäpp.

Jag börjar även få misstankar om att jag ännu en gång kanske har fått urinvägsinfektion... Jag är dock inte säker. Innan jag får min mens, så brukar jag alltid få denna hemska känslan av otömd blåsa, speciellt på kvällarna, lustigt nog. Men idag när jag var på toa, så kändes det ännu mer obehagligt och jag fick en sådan hemsk känslai magen och rysningar, precis som jag brukar få när jag har UVI. Hoppas verkligen att det bara är mensen som spökar! Usch...

fredag 30 november 2012

Myshelg

Ahh helg! Helger kommer alltid med något gott... Godis, läsk, spel, mysstunder med min älskling... Och mera! Idag snöar det en massa. Dock inte tillräckligt för att det ska täcka allt, men ändå, det är mysigt med snöflingorna flyger runt i luften. En annan bra grej är att jag inte behöver gå till mötet nästa vecka! Eftersom min sambo ringde socialen imorse angående mötet, eftersom han undrade ifall han också skulle dit. Sedan började vår handläggare prata en massa om utbildningen och så även om mig. Tydligen så är denna utbildningen till för dem som har fyllt 25 år och jag är 24. Dock fyller jag 25 år i mars nästa år. Så de ska vänta lite med utbildningen! Gissa om jag kände mig lättad...

Sedan gick vi upp redan vid nio (Le gasp!) och hoppade in i duschen och efter det stack vi till Willys och handlade lite snabbt. Sen när vi kom hem så åt vi frukost/lunch och efter det städade jag. Och nu för ett tag sen åkte min sambo iväg till jobbet.

Jag gick även ner till källaren och hämtade upp julpyntet. Det är inte särskilt mycket pynt vi har. Vi har bara en julstake och sedan fyra-fem tomtar. Jag vill gärna ha en julstake till att ha i sovrummet.

Och just nu sitter jag och ritar lite (förutom att skriva här, haha) och dricker lite pepsi.

Myys! ♥

torsdag 29 november 2012

Det går segt att uppdatera sin blogg, dels för att jag oftast inte har något kul att skriva om och dels för att jag är för lat, haha.

Har precis blivit klar med att städa lägenheten och sedan vid fyra är det dags att tvätta! Annars blir det väl lite spel som gäller. Min sambo är på jobbet och allt går väldigt bra för honom där!

Idag fick jag dock ett brev från socialen. De vill att jag ska gå på ett möte nästa vecka angående ett jobbutbildnings grejs-i-mojs, som de senare kommer att tvinga en att jobba med något kommunalt arbete. Det där med att jag skulle gå på InOpus är inte längre aktuellt då socialen tycker att detta är viktigare. Så ja, jag är nervös och har som vanligt ångest. Jag har vetat sedan en tid tillbaka att socialen ville sätta mig på en sådan kurs och efter det var jag minst sagt nere i ett par dagar och satt bara och slökollade på tv för att jag hade så mycket i tankarna om vad som komma skall. Efter ett tag lyckades jag tränga bort tankarna och vara som normal igen. Dock idag, när jag fick brev inför mötet, så känner jag hur tankarna och känslorna sakta smyger sig tillbaka i skallen igen. Jag har verkligen ingen lust att gå på detta här, då jag redan vet vad jag vill göra! Jag vill ta kurser och studera något. Men jag kan inte, då jag är inskriven hos Arbetsförmedlingen. När jag tog upp detta med min handläggare så sa hon att när jag blir antagen till kurserna så skriver hon ut mig från AF och så kan jag därmed inte få pengar.

Som tur så jobbar min sambo nu och vi väntar bara på att han ska få lite fler timmar, så att vi klarar oss på hans inkomst. Vi vet inte när dock... Jag hoppas på att det blir i slutet i december eller runt januari. Min stackars gubbe försöker hela tiden lugna mig och säga att allt kommer att gå bra och att det alltid har gjort det. Det har visserligen gått bra hittills, men jag litar verkligen inte på socialen.

Jag hatar verkligen vuxenlivet! Och jag har aldrig någonsin haft så här mycket tankar och ångest i hela mitt liv! Hade det inte varit för min sambo som stödjer mig, så hade jag verkligen inte klarat av vardagarna.

Ska gå till mötet nästa vecka och se vad socialen har tänkt sig. Dock är jag rädd att man kanske blir tvungen att välja någon inriktning som man vill gå på, när man börjar på sin jobbutbildning.

Åååh! Kill me someone!

torsdag 22 november 2012

Skulle starta min dator innan och till min förskräckelse så ville min skärm inte funka! Fick lite panik och tänkte: "Men hur ska jag nu spela?!" Haha, vilket i-landsproblem man har...

Sitter här ensam, då min sambo har åkt till jobbet tidigare än vad han egentligen skulle. Han skulle börja 16:00 idag, men hans chef ringde och undrade ifall han kunde komma vid tolv istället. Så nu sitter jag här! Jag har städat och duschat och fixat och sen blir det Guild Wars 2!

onsdag 14 november 2012

Igår fyllde min sambo år, så vi hade det lite mysigt med godis och pizza. Samt så såg vi på serier och spelade spel! Mys! Idag jobbar han dock. Ska jobba ända till sju på kvällen, så jag får fixa saker hemma, vilket jag gladligen gör.

Har även fixat hem "The Sims 3 Seasons", som jag ska spela idag. Jag testade lite snabbt igår. Så senare kommer jag med lite bilder och reportage om spelet ;). Annars ska jag spela "Guild Wars 2" senare. Det är skönt att ha roliga spel att spela igen!

Så nu ska jag bara fixa lite snabbt här hemma och sedan så är jag redo för spel!

måndag 12 november 2012

Guild Wars 2 äger!

Enda sedan torsdag, så har jag inte gjort annat än att spelat "Guild Wars 2"! Det är så sjukt roligt! Det bästa online rollspelet någonsin! Jag älskar verkligen hur annorlunda det är, ifall man jämför med andra mmo-spel. Det händer hela tiden en massa kul saker i spelet som kallas för events. Helt plötsligt medan man utforskar så dyker det upp en event i närheten, t.ex man ska döda en stor boss, så kan jag, plus en massa andra bara hänga på och döda honom. Sedan dyker det upp mer och mer folk och hjälper till. Det finns en massa andra bra saker som gör "Guild Wars 2" till det bästa mmo-spelet någonsin. Man måste verkligen testa för att förstå.

Så jag och min sambo har suttit och spelat länge varje dag! Det är så svårt att slita ifrån sig, så att ibland har det hänt att man har suttit uppe hela natten.

Min och min sambos charr karaktärer!

Och imorgon så släpps det "The Sims 3 Seasons"! Det kommer att bli sjukt mycket spelande!

torsdag 8 november 2012

Fick Guild Wars 2 idag!

Yes! Idag kom vårt spel med posten! Och värt att nämn att det spelet är "Guild Wars 2"! Jag har aldrig varit intresserad av första "Guild Wars". Men nu när tvåan släpptes i år så har spelet förbättrats och nu kan man även spela fyra nya raser. Innan kunde man bara skapa människor. För dem som inte vet vad "Guild Wars 2" är, så är det ett online rollspel. Dock är detta ett gratis onlinespel, det vill säga att man inte behöver att betala varje månad för att spela, vilket är skönt! Man måste bara köpa spelet och sedan kan man spela på. Det som lockade mig i spelet var de nya raserna och hela spelet i sig. Det ser riktigt underbart ut! En av de fyra nya raserna är Charr, en kattlik varelse med horn. De är riktigt coola!


Håller på att installera spelet just nu. Dock kommer jag först att spela när gubben kommer hem. Då ska vi spela tillsammans! Tur att man fick det idag, så har man hela helgen att spela! Så, så länge så har man städat och duschat. Ska nog spela lite Skyrim på X-boxen senare :).

Toodles!

onsdag 7 november 2012

Idag vaknade jag alldeles för tidigt för min smak. Blev väckt av att min sambo helt plötsligt nös i köket, haha. Nysningen fick mig att överge mina drömmer direkt och vakna och undra vad som stod på. Klockan var runt sju ungefär. Sen fick jag veta att Lucy hade spytt i hallen. Min sambo har utvecklat en trevlig färdighet av att kunna helt plötsligt vakna av att höra henne spy någonstans, vilket är praktiskt då han kan gå upp direkt och torka upp det, medan jag sover, hehe! Efter det så kunde jag inte somna om igen. Jag hade en massa slem i halsen och jag märkte hur jag blev piggare och piggare efter varje minut. Sen gick jag upp och åt frukost och fixade till mig. Sen vid elva väckte jag gubben och efter ett tag stack han till jobbet. Japp! Han jobbar nu! Efter sin praktik på Elgiganten så fick han lite timmar. Det är så skönt!

Vi har även beställt ett nytt spel som förhoppningsvis kommer med posten imorgon! Hoppas, hoppas! Och nästa vecka så släpps det nya The Sims 3 spelet, "Seasons"! Längtar! Dock kan jag ej köpa det... Så jag får "låna" det istället så länge!

Just nu är det en massa byggarbetare som klättrar runt på taket och fixar och donar. Innan stod det med kranen utanför köksfönstret och när Lucy fick se det så blev hon sjukt skraj, haha. Det är inte varje dag man ser gubbar sväva utanför fönstret tre våningar upp!

lördag 3 november 2012

Myskväll

Härligt med lördag! Bara slappa med spel och film och såklart godis! Och ikväll ska jag och sambon se på Pixars senaste film "Brave". Vi ville jättegärna se den på bio, men det gick enbart på svenska såklart. Och det fanns en liten period där SF-bio visade den på engelska, men då hade vi såklart inte råd. Vill inte se animerade filmer på svenska, usch. Så trött på att höra det där enormt störiga stockholmska dialekten. Och även när alla karaktärer pratar med skotsk dialekt, så funkar det inte med svenska. Då försvinner ju all charm! Ska bli kul att se den, har väntat på den hela året! Annars blir det tacos till middag och spel som gåller! :)


lördag 27 oktober 2012

Bra start på helgen

Vaknande tio idag. Skulle upp och göra frukost till mig och min sambo och därefter åkte min sambo iväg till sin praktik. Japp, han praktiserar även idag. Dem på jobbet ville att han skulle testa på hur det var att jobba på en helg, då det är som mest folk som handlar. Som tur är det inte så många timmar. Han började vid elva och kommer att sluta vid tre. Sedan så är han ledig på måndag!

Efter att han stack så började jag att städa lite och efter det så var det duschen som gällde. Och efter att jag hade klätt på mig och torkat håret, så bestämde jag mig för att gå på en promenad! Jag älskar verkligen höstväder och tycker att det är så mysigt med alla löv som faller. Så nu är jag hemma igen. Det var kyligt, men skönt. Åh, jag såg även en person som kom gående med en doberman, vars öron och svans inte var kuperade! Än finns det hopp för mänskligheten! Jag tyckte att det såg coolt ut när hundarna hade stående öron och stubbsvans. Men det var innan jag visste att man klippte dem. Det är synd att det har blivit så. Många anser att en normal doberman inte är lika "cool" som en kuperad.

Så nu när jag är hemma igen, så ska jag ta och spela lite tv-spel! Vad vet jag inte. Det blir väl kanske "Skyrim" eller "Dead Island". Borde ta och spela lite "Dead Island" då jag fortfarande inte har klarat ut spelet. Vi får se vad som händer!

tisdag 23 oktober 2012

Äntligen kan jag skriva i min blogg igen! Innan så hade jag på något sätt råkat installera något tillägg på mitt internet och det gjorde så att jag inte kunde logga in på min blogg och andra lustiga saker. Trodde först att jag hade fått ett virus, men efter att ha scannat datorn ett par gånger och inte hittat något, så kom gubben min på att kolla vilka tillägg jag hade. Och såklart fanns det ett skumt tillägg som har hittat vägen in till mitt internet. Så jag avinstallerade den och nu är allt som vanligt igen.

Jag och min sambo har båda varit lite sjuka de senaste veckorna. Eller ja, det började typ förr förra veckan att min sambo blev lite täppt i näsan, men det försvann rätt så snabbt. Efter det så blev jag tydligen smittad och var täppt, hade ont i halsen och var lite hes. Men det försvann efter ett par dagar. Så efter det så verkade det som att gubben blev smittade återigen. Han fick ont i halsen och blev väldigt hes. Nu i helgen fick han även feber. Men på måndagen så mådde han bra igen och idag så åkte han till praktiken som vanligt. Det går även bra för honom på sin praktik. Han har fått en fin skjorta med slips och allt! Och nu den sista veckan så ska han lära sig att sälja, vilket säkert kommer att gå jättebra! Han slutar nästa vecka och jag hoppas verkligen att han får ett jobb där! Jag håller tummarna!

onsdag 17 oktober 2012

Ahh, det är skönt med höst tycker jag... Det är vackert och även skönt när det är kyligt och regnigt. Hellre höst än onödig värme som gör att man blir svettig stup i kvarten. Börjar man att frysa på hösten/vintern, så kan man bara klä på sig lite varmare.

Ahh, annars har det inte hänt så mycket sedan vi kom hem från bröllopet. Det var skönt med en helg där man inte skulle göra något alls! Bara äta sig tjock på godis och spela eller kolla på film! Bästa som finns! Har också börjat att spela The Sims 3 igen! Jag avinstallerade hela skitet för ett tag sedan, för allt var så buggigt. Inget funkade som det ska och man kunde inte spara sitt spel ordentligt. Men nu så blev jag smått sugen att spela lite igen, så jag installerade det igen. Och nästa månad så släpps ju Seasons! Seasons och Pets är det enda spelen jag vill ha och sen är jag nöjd. Djur och väder i simsspelen är det viktigaste för mig, sedan kan de övriga expansionsspelen kvitta.

Jag har även bokat tid för undersökning hos vårdcentralen, då jag fick ont i sidan av magen igen. Klart man blir ju lite nervös. Eller lite och lite... jag har varit riktigt nojjig och nervös hela veckan, haha. Tänkt på allt från blindtarmsinfektion till cystor och även njurstenar. Men nu när jag tänker efter, så kanske den har något att göra med min mens. Jag har aldrig haft mensvärk innan, men det kanske är något som har börjat nu. Det gör liksom ont nere vid höften. Det sticks litegran och när man står upp eller går runt så kan det också göra ont. Sedan ibland kan värken vandra högre upp i sidan. Det är ingen som gör jätteont, men vill såklart kolla upp det i alla fall, så att det kanske inte är något allvarligt.

måndag 8 oktober 2012

Varit på bröllop!

Jag har inte orkat skriva på ett litet tag, men nu kommer jag att skriva vad jag sysslade med i helgen...

Vi var på bröllopsfest!

Min syster och hennes sambo gifte sig egentligen efter fjorton år. Så i lördags var det vigsel och fest i Arild. Det var ingen traditionell bröllop med kyrka och allt annat onödigt. Här var det en snabb vigsel vid havet som tog ungefär fyra minuter, haha. Skönt att slippa kyrkan! Annars brukar man väl vara där i ungefär en timme eller nåt och lyssna på när prästen läser ur bibeln och en annan massa saker som inte behövs. Efter vigseln, så gick vi tillbaka till hotellet som vi skulle ha festen på. Sen var det mingel och bröllopskål och efter ett tag var det dags för maten. Efter att man hade ätit tre rätter så var det dags för bröllopstårta, phew. Jag orkade knappt att äta maten innan. Och efter det var det lite dans och aktiviteter.

Jag och sambon var de första som gick och lade sig. De andra var och festade hela natten! Och sedan vaknade vi av att brandalarmet hade gått igång! Jag var helt borta när jag vaknade och visste inte riktigt vad som hände. Efter ett tag slutade alarmet och eftersom ingen kom och knackade på vår dörr för att evakuera så somnade vi igen, haha. På morgonen visade det sig att det var min syster som hade duschat och den varma ångan från vattnet fick brandalarmet att reagera. Vi gick upp tidigt och åt en god frukost. Senare åkte vi alla hem. Så vi åkte hem till mina föräldrar ett tag och efter det åkte vi hem till min sambos mamma. Och några timmar senare så åkte vi äntligen hem till vårt hem.  Åhh, så skönt det var att komma hem! Vi åt lite mat och efter det så satt vi och surfade och sedan spelade jag lite The Sims 3. Efter det så lade vi oss, och jag somnade nästan direkt när jag lade mig.

Så idag, vaknade jag tidigt! Skulle egentligen sova lite extra, men eftersom jag kände mig rätt så pigg så tänkte jag att jag likabra kunde stå upp! Så jag har ätit, städat och duschat! Ska snart fixa lite mer saker. ska nog ner till källaren och hämta mössa och vantar. Det börjar att bli väldigt kallt ute nu, brrr!

måndag 1 oktober 2012

Har ringt nu...

Phew, ringde nyss till 1177. Var helt skakig och nervös undertiden jag stod i kö, haha. Hatar verkligen att ringa, men jag gjorde det i alla fall!

Så, ja. Jag pratade med en äldre man då och berättade om mina stickningar och andra symptomer som jag har känt av. Jag sa att jag funderade på att det kunde vara blindtarmen och sedan ställde han en massa frågor som t.ex. "Har du feber?, Mår du illa? Hur mycket ont gör det?" o.s.v. Han frågade även ifall jag tryckte där jag hade ont ifall jag kände någon knöl eller ifall det smärtade till. Men jag svarade nej på alla av hans frågor. Sedan frågade han ifall jag kunde vara gravid, haha usch. Nej svarade jag såklart. Jag sa även att jag har haft denna symptom två månader innan, så jag kunde knappast vara gravid. Annars sa han att jag borde avvakta ett tag. Eftersom jag är pigg så kan det vara något annat än blindtarmen. Typ, gaser eller även ryggont.

Även fast jag har ringt och frågat, så känner jag mig inte lugnare. Stickandet gör mig fortfarande lite nervös. Varför ska sådana här läskiga saker alltid hända mig! Jag kommer att bli en riktigt super hyperkondriker i framtiden!!

Ont i sidan av magen...

Hoppas att alla har haft en bra helg! Det har jag verkligen haft! Dock det enda som inte är särskilt kul är att jag har haft huvudvärk i en vecka nu... Det är spänningshuvudvärk som sitter i båda sidorna av bakhuvudet och trycker och pumpar. Det är riktigt jobbigt! Och dum som jag har varit denna vecka, är att jag har tagit en del huvudvärkstabletter för att dämpa smärtan, nästan varje dag. Nu försöker jag att inte ta en enda på ett tag så att min kropp inte vänjer sig med tabletterna och därmed skapar en sorts beroende.

En annan liten läskig grej är att jag har ont i högra sidan av magen, typ där blindtarmen ligger. Dock gör det inte jätteont, utan mer att det sticks då och då. Och ifall man rör på sig och sträcker på sig så kan det också göra lite ont. Det började i lördags natt, då hade jag lite ont i magen. Kändes som om jag var uppblåst av gaser eller liknande. Tänkte att det kanske berodde på att jag hade druckit för mycket läsk. Sedan på söndag morgon så hade jag den där stickande känslan i högra sidan. Ibland gör det även lite ont i nedre delen av magen. Sedan kom jag på att blindtarmen sitter där och kollade därmed upp symptom på internet. Exakt samma symptom! Stickande på högra sidan av magen! Man blir inte alls nojjig och rädd! Men, det lustiga är att detta började för tre månader sedan. En kväll då jag och sambon kollade på film så började det göra ont i sidan också. Efter ett par dagar så försvann det... Sedan nästa månad igen, så började det om, precis som förra gången! Och nu, igen, så sticks det återigen...

En annan lustig grej är att det verkar hända efter eller innan jag har haft min mens, eller under ägglossningen. Jag har läst att det kan också stickas. Om det vore blindtarmsinflammation, så verkar det skumt att det gör ont lite varje månad...

Hmm, jag är så osäker på vad jag ska göra! Man borde väl kolla upp det, men jag hatar att ringa och fråga... Man kan även skriva en fråga till 1177 och de besvarar dig. Men såklart får man snabbare svar ifall man ringer... Åhh... hatar att ringa! Vi får se vad jag gör...

lördag 29 september 2012

Uppe tidigt!

Ahh, så härligt.... Jag och sambon har lyckats att vakna tidigt för en gångs skull på en helg. Annars kan vi ligga och snooza till tolv! Det är jätteskönt att sova länge, men efterhand blir man bara störd på att man har förlorat en massa timmar på att sova när man har kunnat göra en massa annat kul!

Så igår, innan jag lade mig, så skrev jag en lapp till mig själv. Där stod det att det är skönt att sova, men det är ännu skönare att vakna tidigt så att man har tid till tv-spel m.m. Så när jag vaknade idag av alarmklockan så läste jag inte ens lappen, men jag kom ihåg vad jag skrev på den. Och sedan gick både jag och min sambo upp! Så skönt! Klockan är inte ens tolv och vi är redo för dagen!

Riktigt skönt! Ska spela lite snart!

torsdag 27 september 2012

Har varit nere i källaren idag och fixat och donat! Det ser så sjukt stökigt ut därnere så jag tänkte det vore bäst att städa och även slänga bort endel saker som vi inte behöver. Så nu har man i alla fall slängt lite saker och det känns bra. Det är alltid skönt att städa och fixa! Har burit lite tunga saker och eftersom mina muskler är lika mjuka som kokta korvar så är jag alldeles skakig för tillfället, haha. Så fort man anstränger sig lite så börjar mina armar och ben att skaka. Jag borde verkligen träna!

Jaja, nu när man har fixat lite så kan man kanske ta och spela lite spel! Och sedan vid 16:00 så ska jag tvätta kläder.

tisdag 25 september 2012

Storstädat!

Ugh, jag är helt utmattad nu... Jag har nämligen storstädat idag! Har städat badrummet och köket riktigt ordentligt. Badrummet gick fort att städa. Bara tvätta badkaret, vasken och toaletten. Men köket tog mycket längre, säkert två timmar om inte mer! I köket så tog jag ut alla tallrikar och andra saker från köksluckorna och dammade därinne. Efter det så tvättade man av luckorna litegrann. Efter att alla översta skåpen var klara så tog jag dem understa, dammsög i lådor m.m. Sedan tvättade jag av diskbänken och sedan spisen. Tog även och tvättade inne i spisen medan jag ändå höll på. Och sedan ett par andra grejer... Efter att jag var klar med att städa köket så tog jag även och torkade av hyllorna inne i kylskåpet. Efter att jag äntligen var klar med allt så passade jag även på att dammsuga hela lägenheten. Och efter det gick jag ner till soprummet och slängde lite saker. Så... NU är jag klar! Är så trött nu... Ska bara slappa framför datorn nu tills min sambo kommer hem från praktiken.

måndag 24 september 2012

Ahh, vilken helg det har varit! Så mycket onyttigt gott och sena nätter! Kul dock! Även om magen och kroppen kanske inte tycker samma sak ;).

Det har blivit endel Aion för min del. Det är så kul att spela! Förutom att spela så har jag och sambon kollat på film. Vi såg på den romantiska komedin "The Ugly Truth". Den var väldigt bra och rolig! Det var ett tag sen man kollade på romantiska filmer. Annars brukar det mest vara skräck och annat underhållande.

tisdag 18 september 2012

Spelar Aion

Suck, vad lat man har blivit med att uppdatera min blogg! Har inte haft någon lust alls! Får åtgärda det nu istället, haha.

Det har inte hänt så mycket runt om kring här... Min sambo praktiserar och jag väntar (ofrivilligt) på att Arbetsförmedlingen ska kontakta mig angående fas 3 aktiviteterna. Men som tur har de inte haft tid än så länge!

Jag kräktes lite innan också... Jag är inte sjuk eller något. Allt jag gjorde var att jag tog en multivitaminstablett som ger mig extra mycket järn, vilket är bra då man har sin mens. Och alltid när jag har tagit en sådan så har jag mått lite illa. Men idag var jag tvungen att springa till toaletten... Jag har ingen aning om det är för att det smakar så vedervärdigt, eller att magen inte gillar att få i sig så mycket järn på en gång. Man är inte direkt sugen på att ta flera efter detta.

Nu i helgen har jag varit "upptagen" med att spela som vanligt. Det har inte blivit så mycket "Dead Island" då Tera har tagit upp all min tid. Jag har även börjat spela ett annat online rollspel (som också är koreanskt precis som Tera) som heter "Aion", eller "Aion: The Tower of Eternity" som är det fulla namnet. Det släpptes runt 2009 så det har några år på sig. Anledningen till att jag har börjat spela det är att det numera är gratis att spela. Det är bara att skapa ett konto på deras hemsida och sedan ladda ner spelet. Dock såklart finns det lite nackdelar med att spelet är såkallat "Free to play". När du skapar ett nytt konto så är ditt konto "Starter Rank", det vill säga att du inte har alla fördelar som andra användare har. Dock kan man i princip göra allt i spelet förutom smågrejer som att köpa saker på auktionshuset m.m. Dock kan man uppgradera sitt konto till "Gold User" och där har man tillgång till allt och man kan skapa åtta karaktärer på varje servrar istället för två. Jag har bara "Starter Rank" och tycker att det räcker än så länge.

När jag började spela så tyckte jag att allt kändes så segt och konstigt, då man är van vid Tera som har så silkeslena animationer och styrning. Det tog även lite tid att vänja sig vid det gamla traditionella combatsystemet som är vanligast hos onlinerollspel. Markera fienden och autoattackera samt använda olika attacker. I Tera så är det ett helt nytt sätt att slåss på. Där ska man själv styra sin karaktär och hoppa runt och slå, vilket jag föredrar. Men efter ett tag så vande man sig och efter ett par timmar in i spelet så kändes allt kul.

Något som jag är väldigt fascinerad av är alla detaljerna i spelet och allt man kan göra. Man kan bygga hus som man kan bo i, man kan ha husdjur som antigen fungerar som sällskap eller hjälper till att bära saker. Och ifall det regnar tar min karaktär fram ett paraply (som ser ut som ett blad) eller ifall man står i vatten så plaskar hon runt lite. Finns mycket mer man kan ta upp, men det skulle nog ta för mycket plats, haha. En annan cool grej är att i spelet så blir din karaktär en "Daeva" en ängelik varelse. Man får vingar och kan flyga runt.

Man lär sig att koreaner älskar att kunna skapa så personliga karaktärer som möjligt när man spelar sådana här typer av rollspel. Det finns sjukt mycket onlika inställningar att pilla runt med för att få sin karaktär att se häftig ut. Allt från jättelång till riktig kort, litet huvud till ett enormt brett huvud! Man kan verkligen sitta där länge bara för att skapa den perfekta krigaren. Det finns även två olika typer factions som man kan välja innan man skapar en karaktär, det är antingen Asmodian (onda) eller Elyos (goda). Det är lite onlika skillnader på de olika grupperna, t.ex. utseenden, uppdragen man gör och ställena som man utforskar runt i. Jag har testat lite som en Asmodian, men tröttnade och raderade min karaktär. Jag tyckte att de goda var mer intressant och allt kändes mer färgglatt.

Jag är glad att jag kom på att testa Aion, då jag kom i tanke att det skulle vara gratis att spela! Hade det fortfarande kostat så hade jag nog inte testat på alls. Jag har ju liksom redan Tera, som kostar.

fredag 7 september 2012

Äntligen helg!

Ahh, fredag...

När min sambo slutar på praktiken idag så ska vi till Willys och handla mat och godis för helgen! Jag har varit så sugen på godis hela veckan! Så idag ska jag ha lite lösgodis, nom nom nom!

Annars idag så har jag spelat Dead Island, ett spel som vi nyligen har införskaffat! Det släpptes förra året, men vi har inte riktigt haft råd med att köpa det på ett tag, plus att man har köpt andra "viktiga" spel också, haha. Dead Island är riktigt kul! Det handlar om en semesterparadis som blir infekterat med zombies. Det är ett skräck-överlevnadspel med inslag av rollspel, vilket jag älskar!. Man får utforska en jättestor ö och göra olika uppdrag för folk och sedan går man upp i level o.s.v. Riktigt roligt! Jag älskar att bara gå runt och utforska det vackra paradiset och önska att man kunde få åka dit, minus zombieinfektionen då såklart!

Annars spelar jag lite Tera då och då...

måndag 3 september 2012

Det har varit en tidig morgon för mig idag! Runt åtta, så vaknade jag av att någon borrade så fruktansvärt. Jag försökte att somna om, men det höll fan på i en halvtimme! Det lät som om det var grannen intill vårt sovrum. Men det kan också varit någon som var i trapphuset i byggnaden bredvid som fixade saker. Men störigt var det i alla fall! Det slutade med att jag blev jättehungrig och gick upp och gjorde frukost till mig och min sambo. Idag så började min sambo även på praktik! Han åkte för en halvtimme sedan, ungefär. Det är väl trevligt att han har lyckats få en praktik. Dock gillar jag inte att han ska vara där till sju eller sex. Så lång tid utan honom! Klart, jag kan klara mig själv, men det blir ändå lite ensamt. Idag skulle han även förhoppningsvis få ett samtal från en arbetsgivare! Det där lokalvådarjobbet som han ansökte till förra veckan. Jag hoppas verkligen att chefen ringer honom! Det vore så bra i fall han får jobbet!

Jag själv ska ta och småstäda lite och sen får man se vad man hittar på med...

torsdag 30 augusti 2012

Åhh, är så trött på Arbetsförmedlingens olika spontana påhitt!

Idag skulle jag alltså gå till AF eftersom de hade en anordningsmässa där som de ville man skulle titta på. Så jag åkte dit då, med tanken att jag troligen inte kommer att hitta något som intresserar mig och sedan skriva på frånvarolistan och sedan hem igen. Men när jag kom dit, så fanns det ingen mässa! En kille kom fram till mig och frågade om jag skulle till mässan och jag svarade ja och sedan sa han att det var på baksidan av Arbetsförmedlingen, i en annan lokal då. Det stod inget på pappret som jag fick igår att jag skulle till ett viss ställe. Sen när jag väl kommer dit, så frågar en man ifall jag skulle med på informationsmötet till mässan. Då svarade jag "Ja." av ren instinkt utan att egentligen veta vad som pågick. Sen kom jag in till en sal där det satt trettio pers och bara blängde på mig. Sedan när jag satte mig så satt jag och tänkte: "Vad fan! Det stod inget om något möte på pappret igår!" På mötet så förklarade de om fas 3 och vad det innebar, sedan efter ett par minuter så var det slut och alla gick ut i hallen där alla anordnare fanns. Jag som var helt förvirrad hur man skriver ner sin frånvaro gick och frågade en äldre dam. Hon sa att på pappret som jag fick, så var man tvungen att skriva ner namn o.s.v. och vilken anordnare man har valt. Sen frågade jag henne vad händer ifall det inte fanns något som intresserade mig, så sa hon: Du måste välja något! Jag bara: Jaha? Det stod även på pappret igår att ifall jag inte väljer något så väljer min handläggare något åt mig.

Så jag gick runt där, helt förvirrad och förtvivlad om vad jag skulle göra. Jag ville inte välja något just nu men var tydligen tvungen eftersom det pappret som jag skulle skriva ner på ansågs vara en frånvarolista. Åhh! Blir så trött på sånt här skit! Dock som tur så hade ett företag som heter InOpus (där min sambo har varit de senaste månaderna) en liten bås där. Jag tänkte att jag hellre går på InOpus än de andra företagen som inte intresserar mig det minsta! På InOpus är det mycket med datorer och så. Antigen kan man jobba med datorer eller webdesign. Så jag gick till dem då och fick dem att skriva på mitt papper.

Sedan efter det kände man sig som skit igen. Helt förtvivlad och tvungen att göra saker man egentligen inte vill, men gör det ändå. Ända sedan förra veckan har det bara dukit upp en massa skit som har gett mig ångest. Och när man väl blir lugn igen så kommer det nåt nytt från AF som stressar upp en! Och en annan grej som jag är nervös för att min handläggare kanske skickar mig till InOpus innan fas 3 börjar, bara för att. Det är ju tre månader innan jag börjar på fas 3 och det vore skönt att få njuta av den sista tiden innan man börjar. Vi får se vad som händer...

Dock som tur så ska min sambo söka till ett städ/vaktmästarjobb och ringde dem idag och frågade om diverse grejer angående om jobbet. Hon som han pratade med verkade väldigt positiv tills hans inställning och på måndag ska han på arbetsintervju. Om han får jobbet så blir allt bara hur bra som helst! Jag kan sluta på AF och börja på någon utbildning kanske och allt känns så mycket bättre utan Arbetsförmedlingens ögon som jämt håller koll på allt!

Hoppas att allt blir bra...

onsdag 29 augusti 2012

Ett brev kom idag...

Fick ett brev från Arbetsförmedlingen idag! Jag såg hur det låg ett vitt kuvert på golvet framför dörren och jag började ana det värsta! Jag tog upp den och vände på den och såklart var det från AF till mig! Fånig som jag är känner jag hur jag börjar bli nervös och hjärtat bankar. Jag går till köket för att öppna den och fasar att det är ett möte där jag ska diskutera om fas 3 med min handläggare. Men när jag öppnade den så stod det att jag ska komma på en anordnarmässa hos AF. Phew! Det var inte så farligt! Det enda läskiga med det hela var att ifall jag hade förbrukat mina 450 sista ersättningsdagar av mitt aktivitetstöd så var jag tvungen att hitta en anordnare och meddela min handläggare. Ifall jag inte gör det, så kommer hon välja en åt mig! Men jag har fortfarande tre månader på mig, så det är lugnt.

Så imorgon ska jag dit och kika. Vem vet, man kanske hittar något kul där? Tror knappast det dock! Men vi får se!