onsdag 23 december 2015

Jul imorgon

Imorgon är det julafton. Kan inte ens tro det. Det känns (som alltid) att året har flugit förbi, helt sjukt! Idag så var jag och shoppade julklappar åt sambon. Ganska sent, I know. Köpte även lite julklappar åt vår katt Lucy, haha.

Men jag har alltid en sådan problem när jag ska köpa presenter till min sambo. Jag vet vad han gillar o.s.v. men det är ändå svårt, då jag aldrig hittar det han gillar i våra affärer! Sedan vill jag inte heller köpa saker bara för sakens skull. Det ska vara något bra! Sedan så hjälper det inte när våra två enda spelaffärer försvinner för gott i vår stad. Man kan ju alltid köpa spel i andra affärer, men i spelaffärer så finns det annat gott och blandat, som muggar, t-shirts, figurer o.s.v. Vi hade även en annan cool affär som sålde figurer från spel/filmer, fina drakstatyer, älvor, ja mycket häftiga saker. Såklart så stängde dem affären nu i år...  Dem tre bästa affärerna är borta nu och ersätts med klädesaffärer som det redan finns tusentals av! Lyckades i alla fall hitta lite saker till gubben, som han säkerligen kommer att gilla. Men känner mig lite ledsen att jag inte kunde hitta mer presenter... :(

Senare ikväll när sambon kommer hem, så ska vi ut och äta pizza och sedan så ska vi gå och kolla på "Star Wars Force Awakens"!

torsdag 17 december 2015

Glossybox December

Då var det dags för årets sista Glossybox! Var väldigt förväntansfull inför sista lådan. Hoppades på en hel del trevliga saker som mycket smink och så. Har för mig att förra årets December box hade endel smink.

Men, tyvärr var det inte så mycket att hurra åt. Det var väl helt okej innehåll, men det kunde har varit lite bättre.

Ett av sakerna var en värmespray från Maria Nila. Det är ganska välkomna, då jag plattar håret ganska ofta och mitt gamla värmespray håller på att ta slut snart.

Fick en läppglans/tint av märket Benefit. Jag har redan en liknande som jag knappt använder för jag tycker den är alldeles för bökig att få till bra. Gillade inte alls hur denna luktade eller smakade.

Sedan fick jag ännu en ögonskugga. Har fått en hel del ögonskuggor detta året, haha. Ögonskuggan var av Glossybox egna smink med färgen "Glossy Mauve". Lite grå/brun aktig.

Fick en rulle med "Nail Art Strips" från Glam of Sweden som man kan göra mönster på naglarna med. Kan vara intressant att testa. Dock så måste jag låta naglarna bli lite längre innan jag testar.

Sist men inte minst så fick jag två små tuber med  "Oxygen & Moisture" schampo och balsam av Dove. Testade dem igår och de är helt klart godkända. Varken superbra eller superdåliga.

onsdag 16 december 2015

Det var den Lucia Movie Night

Lite sådär sent, men jag tyckte det var dags att skriva om vilka filmer det visades på Lucia Movie Night och hur det var.

Detta var vår fjärde gång som vi har varit på Lucia Movie Night (tror jag, haha). Det var sjukt mycket folk som i princip fyllde hela ettans salong (den största salongen med 200 platster). Dock kan jag inte hjälpa och störa mig på folk som måste ta mig sig sjukt mycket saker, som kuddar, filtar och en hel ryggsäck med grejer bara för ett evenemang. Visserligen håller det på hela natten. Men jag tycker inte det behövs att ta med sig så mycket saker. Man redan får mat och dricka där och sedan kan man köpa godis ifall man vill det.

Men i alla fall!

Den första filmen vi såg var så klart svensk. Som jag har förklarat innan, så gillar jag inte svensk film. Tycker de är tråkiga. Speciellt dessa trista diskbänkdrama filmerna. Men, denna filmen var faktiskt väldigt bra! Jag själv blev helt förvånad över mig själv, haha. Filmen hette "En Man Som Heter Ove". Orkar inte riktigt gå in på vad den handlar om. Men det var en drama/komedi. En bitterljuv film helt enkelt.


Efter den var slut så fick vi lite mat. En baguette med skinka och ost och lite dricka. Sedan gick vi upp till salongen igen och väntade på nästa film. Under tiden var det lite tävlingar och annat tjafs.

Sedan visade dem "In the Heart of The Sea". En film jag själv var lite intresserad av att se. En sann händelsen som (tydligen) som gav författaren Herman Melville inspiration till att skriva "Moby Dick". Filmen var helt okej, men inte så bra som jag hade hoppats. Effekterna var riktigt bra i alla fall.


Sedan, tillsist, väldigt sent på natten så var det dags för sista filmen. Vi var båda väldigt spända på vad de skulle visa, då det skulle vara en 3D-film. Jag och sambon sitter alltid och kollar in SF-Bios hemsida för kommande filmer, för att se vilka som kanske kommer att visas o.s.v. De visar alltid filmer som inte har släppts och visar ibland filmer som släppts så sent som Januari. Vi båda kom fram till att dem enda möjliga 3D-filmerna kunde vara den nya Snobben filmen, eller Pixars nya "The Good Dinosaur". Dock var jag väldigt skeptiskt att de skulle visa en "Pix/Disney film, då de aldrig har gjort det på Lucia Movie Night. Så Snobben verkade mest troligt. Dock så fanns det en annan kommande 3D-film som heter Point Break. Men den har inte ens haft premiär i USA, så vi tänkte att den kommer troligtvis inte heller visas. Jag hoppades innerligt att Point Break inte alls skulle visas då den verkar sjukt dålig.

Äntligen så släckte de ljusen och satte igång filmen.

Och det var Point Break...

Jag var så sjukt besviken och kände att jag bara ville dra, som vissa andra gjorde. Men det gjorde vi inte. Filmen var så sjukt tråkig och handlingen var rörig. Point Break är en nyversion av en film med samma namn från 1991. Dock var handlingen inte helt det samma. Det ska vara en action/krimi film som handlar om en FBI-agent som kör en under-cover på en gäng brottslingar som också även surfar. Men i den nya handlar det om brottslingar, som är hippies? Och som åker runt världen för att köra galna extremsporter.

Denna film var även i 3D. Men, det var inte nån 3D alls, knappt i alla fall. Vilket gör mig så trött på denna 3D-trend. De flesta filmer som vi ser har knappt någon 3D alls och oftast är man tvungen att se en viss film i 3D trots man inte vill. Bleh.


Det här årets Lucia Movie Night var en av dem svagaste. Och det är ganska lustigt att den bästa filmen av alla tre var en svensk.

lördag 12 december 2015

Lucia Movie Night inatt!

Inatt är det äntligen dags för Lucia Movie Night! Vi åker vid elva, då vi ska vara där halv tolv. Det lär vara proppfullt med folk då hela ettans salong är fylld. Plats för 200 personer!

Är väldigt ivrig! Hoppas att de kommer att visa bra filmer!

måndag 30 november 2015

Pyntat!

Då var det äntligen julpyntat! Jag brukar egentligen pynta den 1 December. Men jag hade städat idag så jag tyckte det var likabra att fixa det idag!


Det är alltid lika mysigt med julpynt! ♥

Lucia Movie Night 2015

Då har man bokat biljetter till årets Lucia Movie Night! Det var väldigt längesedan jag och min sambo gick på det. Senast vi var där var det 2010!

Okej, för folk som inte vet vad detta är... Varje år den 13 December, så har SF-Bio en liten evenemang där de visar tre filmer under natten. Det börjar vid midnatt och slutar runt sex på morgonen. Som sagt så får man se tre nya filmer som inte har släppts ännu. Det brukar oftast vara nån komedi, drama, skräck eller action.

Vi har inte gått på detta evenemang på länge då vi inte riktigt har haft tid och vi har även varit lite osäkra på vilka filmer de skulle visa. Jag verkligen ogillar svenska filmer och de senaste åren så har det varit en hel del svenska filmer på Lucia Movie Night. Dock så tror jag att detta årets Lucia Movie Night kommer att bli riktigt bra!


lördag 28 november 2015

Glossybox November

Det är nog dags att skriva om månadens Glossybox!

Vart ska man börja...

Fick återigen en ansiktsmask från MayBeauty. Klagar inte, då jag älskar denna ansiktsmask! Man känner sig så ren efter man har tagit av den!

Fick en "Golden Skin Caviar Eye Roll-On från Être Belle Cosmetics. Jag har länge velat ha en sådan och blev glad att jag äntligen får testa en! Den ska typ fräscha upp ögonen lite och dämpa svullnader. Dock tycker jag inte att den funkar så bra. Men jag gillar den kyliga känslan när man rullar på lite under ögonen.

Fick även en blå kajal penna från Make Up Store. Är inte så imponerad.

Fick en härlig ansiktsvatten från NaoBay. Älskar den!

Och tillsist så fick jag läppbalsam från Carmex. Gillar denna skarpt! Känns härligt kylande och mjukgör läpparna relativt snabbt.

Älskar även lådans jultema! Lär nog använda den till alla julkort som vi har fått genom åren.


Lite segt med bloggandet

Har inte skrivit på en väldigt lång tid! Har inte orkat eller haft lust. Har inte känt att jag hade så mycket vettigt eller intressant att skriva om.

Förra månaden, så var jag och gubben på en Halloween fest som min syster hade bjudit oss till. Så vi åkte ner till Skåne, träffade min familj och hade det mysigt. Vi sov över hos mina föräldrar och vi satt och spelade tärningspel på kvällen och åt godis. Mys!

Sedan nästa dag så åkte vi också besökte sambons familj innan vi åkte hem.

Vi var återigen nere på besök hos båda våra familjer förra helgen. Min sambo fyllde trettio år denna månad och hans familj ville fira honom med en fest. Vi var hemma hos hans syster där hela hans familj var. Vi åt mat, drack lite drinkar och hade det trevligt. Och på dagen vi skulle åka hem, så besökte vi min familj lite snabbt och sedan åkte vi hem till Småland. Det började även snöa som fan när vi var i Skåne! Men när vi väl kom hem till Växjö, så var det ingen snö någonstans.

Nästa vecka så är det redan julafton... Var det inte nyss januari?? Helt sjukt haha!

tisdag 3 november 2015

Glossybox Oktober

Förra veckans Glossybox...

Here I go!

Blev lite besviken på månadens innehåll. Hade gärna sett lite mera smink, som vanligt. Tycker vi får alldeles för mycket krämer! Hinner liksom aldrig få slut på dem innan jag får en ny en.

Fick i alla fall en liten tub med dagkräm från Talika. Har inte testat den så mycket, så jag vet inte riktigt hur bra den är. Den ska vara bra.

Fick ännu en läppglans/läppstift grejsimojs från Elizabeth Mott. Jag älskar saker till läppar, MEN, jag får alltid röd färg. Jag gillar rött, men lite andra färger vore bra.

Fick en base primer från Emité Make Up. Man smörjer in ansiktet med denna innan man sätter på smink.

Sedan fick jag en handdesinfektion med hallondoft från DAX. Alltid bra att ha i väskan.

Tillsist så fick jag en dryck från Noa Relaxation. Ska vara bra för kroppen o.s.v. Men den var inte alls god, så den fick min sambo.

torsdag 8 oktober 2015

Lucy hemma igen!

I tisdags så kom Lucy äntligen hem! När vi anlände till veterinären i Läckeby, så var Lucy redan mycket aktiv och väldigt kelig. Vi pratade med en veterinär om vad som skulle hända nu när vi tog med henne hem etc.

Väl hemma så flög hon ut ur sin transport väska så fort vi öppnade den. Sedan for hon runt i lägenheten. Hon märkte ganska snabbt att vi hade tagit bort hennes klösträd. Vi tog bort den så att hon inte ska anstränga sig för mycket med att hoppa upp och ner o.s.v. Sedan fick hon lite mat och senare så sov hon som en stock resten av kvällen.

Nu är det bara att se till att hon tar det lugnt och hon ska även ha medicin varje dag. Hon får antibiotika och smärtstillande. Vi vet inte säkert att hon har smärta, men det är ju ganska svårt att veta med katter, så det är lika bra att ge henne det.

Annars så har hon det bra! Hon är fortfarande lite uppblåst, men det ska förhoppningsvis försvinna om ett par veckor. Sedan ska vi boka ett återbesök om en vecka ungefär, så att vi vet att allt går bra.


måndag 5 oktober 2015

Saknar Lucy :(

Igår så ringde veterinären och gav en liten uppdatering på Lucy. Hon mådde bättre och var mer stabil och även mer aktiv, vilket är bra. Dock så har hon fortfarande luft under huden, men hålet i halsen verkar ha läkt lite bättre. Veterinären sa att de ville åtminstone ha kvar henne tills på Tisdag.

Saknar henne väldigt mycket och det kommer att bli skönt att få hem henne igen! Förhoppningsvis så kan vi hämta henne imorgon.

lördag 3 oktober 2015

Lucy inlagd hos veterinären

Igår så hände det endel. Runt eftermiddag så hade vår katt, Lucy, ätit lite gräs. Efter det så började hon att kräkas. Efter att hon hade kräkt upp gräsen som hon precis hade ätit så började hon få panik och springa iväg för att kräkas mer. Men det kom aldrig upp något mer förutom slem och saliv. Efter ett tag så hade hon lugnat ner sig och gick och åt, gick på toaletten och sedan så gick hon in i min sambos garderob för att sova. Jag märkte sedan att hon kom ut igen och försökte kräkas ännu en gång, men bara saliv kom upp. Jag tog in henne på badrummet för att kolla till henne och hon var alldeles uppblåst runt nacken, benen och även på skalpen. Det kändes som att ta på en ballong. Man kände att det var liksom luft därinne.

Jag meddelande min sambo, som var på jobbet och han ringde veterinären. De bad då att ta in henne och min sambo åkte hem för att hämta Lucy och sedan åkte vi båda in till Evidensia djursjukhuset. Stackars Lucy verkade vara alldeles apatisk. Hon bara låg in sin transportbur och stirrade rakt ut. Hon reagerade inte ens på saker omkring sig. Sedan kom vi fram till veterinären och de fick undersöka henne. Det visade sig då att hon hade en luftläckage någonstans. Det var därför hon var alldeles uppblåst. De tog in henne på röntgen och det visade sig att hon hade ett hål i halsen. Vi var ju helt förvånade och undrade hur fan hon lyckades få ett hål där eftersom hon är en innekatt, så vi har alltid koll på henne. Men eftersom vi var hos veterinären i Onsdags för att ta bort tandsten på Lucy, så hade veterinären en teori om att det kanske var den där tuben som de stoppar in i halsen på henne, som kanske hade gjort det lite känslig där och sedan när Lucy spydde upp gräset igår, så kanske hon hade råkat slita upp hålet. Hon spydde ju väldigt kraftigt.

Efter det så tog de med Lucy för att ge henne lite luft då hon hade lite svårt med att andas och sedan fick vi vänta. Jag vet inte hur pass länge vi väntade, men länge kändes det. Efter ett bra tag så kom en veterinär och sa att vi kanske var tvungna att ta Lucy till en av deras större djursjukhus och den närmaste var då i Helsingborg då de inte hade tillräckligt med resurser för att hjälpa henne. Jag blev lite nervös då jag inte ville åka så pass länge med Lucy. Veterinären gick, men efter ett tag senare kom hon tillbaka och hon sa att det var nog bättre att ta henne till en av deras konkurrenter, Anicura, då det låg närmare. Sagt och gjort, vi fick tillbaka Lucy och sedan åkte vi till Läckeby, som låg en timme härifrån.

När vi äntligen var där så blev Lucy undersökt igen och veterinären gick för att kolla på hennes röntgenbilder som Evedensia hade skickat till dem. Hon var borta i hela femton minuter innan hon kom tillbaka och de bestämde sig för att ha kvar Lucy hos dem ett tag för att sedan avvakta ifall hon ska opereras eller inte.

Sedan åkte vi hem...

En av veterinärerna ringde idag och sa att Lucy var stabil, men luften i hennes kropp var fortfarande där. Men de vill fortfarande avvakta lite innan de bestämmer ifall hon ska opereras eller ifall hon klarar sig utan.

Det känns väldigt skumt att bara sitta här hemma och veta att hon är därborta alldeles ensam. Ja, helt ensam är hon ju inte. Men bland främlingar är hon och hon har alltid varit lite skygg mot andra. Jag hoppas att hon slipper att operera sig och att hon snart kan få komma hem... :(

måndag 28 september 2015

Glossybox September

Fick ju faktiskt månadens Glossybox förra veckan. Var bara lite för lat för att lägga upp en bild här. Men nu så!

Fick en lotion från Kueshi. En så kallad "Anti-Cellulite Booster" som ska bevara hudens elasticitet. Vet inte riktigt om det stämmer, men huden blir len och mjuk i alla fall!

Sedan, en produkt som jag länge har väntat på... En mascara! Eller rättare sagt, en "Roller Lash Mascara" från Benefit Cosmetics. Har testat den lite och den verkar ganska bra.

Fick små pärlor som man ska dekorera naglarna med. "Caviar Pearls" från Glam of Sweden. Verkligen inte min grej. Jag gillar att måla mina naglar. Men jag gillar inte att dekorera.

Sedan en bra grej. En läppbalsam från Naked Lips. Den återfuktar läpparna samtidigt som den ger dem lite färg. Jag fick färgen "Plush Red". Fint röd utan att vara för röd.

Och tillsist en annan besvikelse. Ännu en ögonskugga från Make Up Store, men denna gången en lila. Har redan två lila ögonskuggor och nu en tredje. Jag har inget emot färgen, men jag skulle gärna vilja ha lite mer naturliga färger!


lördag 19 september 2015

Shoppat loss hos Mediamarkt

Jag och sambon var hos Mediamarkt denna veckan och lämnade in våra gamla Iphone 4s. Man kan lämna in elektronik och få pengar för det. Jag tänkte att vi max skulle få en femhundring för båda.

Men vi fick faktiskt 1387 kr!

Det blev 638 kr för min, som var i princip i nyskick och jag hade allt original innehåll och sedan fick min sambo 549 kr för sin, då hans hade lite fler små repor än min. Och sedan fick vi 200 kr i bonus.

Vi var båda helt överraskade!

Sedan fick vi ett presentkort som vi kunde handla för i deras butik och vi gick direkt till spelhyllan och tittade, haha.

Så det här köpte vi:

Vi har velat ha "Super Mario 3D World" riktigt länge nu, så det var ett givet köp. Och sedan valde vi det nya "Until Dawn" skräckspelet som vi också har önskat oss.

Båda är riktigt bra spel. "Super Mario 3D World" är riktigt roligt att spela tillsammans. Dog nästan av skrattattacker under våra spelrundor, eftersom jag tycker det är lite kul när man misslyckas med så enkla saker i detta spel, haha!

"Until Dawn" har vi än så länge bara spelat i ett par timmar. Men än så länge är det riktigt spännande. Det blir kanske lite mer ikväll!


Sedan lite filmer!


Känns alltid så härligt att kunna shoppa loss sädär utan dåligt samvete. :)

tisdag 15 september 2015

Har skämt bort vår lilla drottning

Idag fick jag äntligen de saker som vi hade beställt åt Lucy! Like smått och gott, då det var längesedan vi skämde bort henne ordentligt. Har också beställt ett nytt klösträd! Denna gången en enkel med en lång påle och tre sittplatser. Den gamla vi har är sjukt sliten och hårig. Lucy har även gjort lite hål här och där.

Köpte en Kickeroo. Typ en kudde fylld med kattmynta som är till för att brottas med. Testade den innan och den verkar vara godkänd! Ville ha en lila, men den var slut, såklart.



Tyckte även det var dags för lite aktiverings saker för Lucy. Köpa denna som verkade ganska enkel. Man lägger godis i tuberna och sedan får katten vända dem upp och ner för att få ut dem. Har testat lite, men än så länge förstår hon inte konceptet. Håller på att öva henne med en tub utan lock för tillfället.


En annan vippleksak, som vi har haft ögonen på ett tag. Den gillade hon väldigt mycket!


Ännu en aktiveringsleksak. Denna gång en boll som man lägger godis i. Testade den innan, men hon brydde sig inte så mycket för tillfället.


Och tillsist en klösmatta. Man kan inte ha tillräckligt med klösmöbler när man har en katt!


Hennes nya klösträd har också anlänt, men väntar med att montera den när gubben kommer hem från jobbet!

fredag 11 september 2015

Ny telefon!

Gissa vem som äntligen har skaffat en ny telefon?!

Meeeeeee!

Är så glad! Har skaffat en Samsung Galaxy S6 och den är jättefin! Den gamla telefonen jag hade var en Iphone 4s. Jag skaffade den ganska sent. 2013 tror jag? Det har i alla fall hunnit släppas en massa nya smartphones under tiden. Min telefon började kännas riktigt seg. Den kunde tänka ett tag när man laddade appar, eller helt och hållet fastna. Alla mina favoritspel gick nästan inte att spela längre, för att utvecklarna bara uppdaterade till de nya telefonerna, såklart.

But here it is! In all it's glory!


Ska inte heller skaffa någon Iphone mer i framtiden. Iphone kan ju knappt göra något i jämfört med andra telefoner. Missförstå mig inte, jag var nöjd med min gamla 4s, men man kunde inte göra sin telefon mer personlig med egna ringsignaler m.m. Med Samsung kan man!

Måste dock ha ett nytt sim-kort, så att jag kan börja pilla med internet grejer o.s.v. Gubben ska även köpa hem lite skärmskydd och sådant!

Mår bättre nu

Mår mycket bättre idag. Känner mig inte trött och svag längre. Dock så har jag en irriterande rethosta. Näsan är inte heller frisk ännu. Allt luktar skumt och den är lite täppt då och då.

Men det är skönt att jag mår bättre, speciellt inför helgen. Jag och gubben ska åka till IKEA imorgon och kolla in lite saker till hemmet!

onsdag 9 september 2015

Är förkyld :(

Har gått och blivit förkyld!

Allt började med att min sambo fick lite ont i halsen. Sedan blev hans näsa täppt. Men det gick över ganska snabbt. Sedan märkte jag att jag hade helt plötsligt ont i halsen och igår hade jag som mest ont. Jag kände mig svag och hela kroppen värkte. Gick och lade mig tidigt igår och gick upp tidigt idag. Sov inte alls gott. Vaknade med jämna mellanrum och hade täppt i näsan och ont i huvudet.

Whyyy?!

Bio

Förra torsdagen så var vi på bio och kollade på "Inside Out". Skulle egentligen uppdatera när jag kom hem, men det blev aldrig av.

Vi åkte först till Pizzeria Excelle. Vi beställde varsin halva. Jag tog en Charlie, med kebab, kebabsås och en massa sallad. Min sambo åt en pizza med banan, jordnötter och curry.


Det regnade som fan dock. Vi struntade att ta med paraplyn, för vi tänkte att det skulle nog inte bli så mycket regn. Vi hade såååå fel!

Det regnade en hel del när vi gick från bilen till pizzerian. Men när vi skulle ta oss från pizzerian till biografen, så regnade det så sjukt mycket. Vi blev dyngblöta. Mitt hår blev jätteblött! Mina kläder! Allt! Vi fick stå under ett tak och vänta ett tag innan vi gick vidare.

Väl hos bion så gick jag till toaletten för att torka av mig lite.

Sedan var det dags för filmen!


Filmen var jättebra! En av Pixars bästa på länge. Dock så blir jag lite less på att, trots man ser den dubbade versionen, så ska SF envisa med att använda undertexterna som är direkt tagna från den svenska dubben. Mycket av översättningen blir helt tvärtom i texten. Och det var riktigt störigt när texten hela tiden översatte en av huvudkaraktärens namn, Riley, till Jenny. Den svenska dubben använder av sig namnet Jenny.

torsdag 3 september 2015

Inside Out

Det blir bio ikväll!
 

tisdag 1 september 2015

Blev utelåst

Jag har varit ensam hemma den här helgen. Min sambo åkte ner och besökte sin familj, då han inte har träffat dem sedan julafton. Men en av hans uppdrag var även att han skulle titta på lite begagnade bilar eftersom vi hade bestämt oss för att skaffa en nu då vår gamla pajjade i början på året. 

Eftersom ingen kunde passa vår katt, så var jag hemma då. Men jag hade det mysigt! Jag spelade en himla massa och kollade på film, medans jag gottade mig i godis och cola ;).

Dock så hade jag en del otur igår. När jag dammsög så klämde jag min tumme i den hårda delen av dammsugarslangen. En bit av tummen fastnade i en kant, aj, aj, aj! Sedan efter jag hade duschat, så blev mitt hår inte alls så rent som det borde. Halva sidan var rent och andra sidan var fortfarande fettigt... Blev så frustrerad!

Men det värsta var när jag skulle gå ner till tvättstuga för att lägga in all tvätt i torktumlaren. När jag hade fixat allt, så tog jag mina saker och gick ut. Väl därute, så kom jag på, i ren panik, att jag hade glömt mina nycklar inne i tvättstugan! Och på dessa nycklar sitter en plastbricka som man använder till att låsa upp dörrar med. När du väl är utanför tvättstugan, så kan du inte komma in, utan plastbrickan... Jag fick panik och skyndande mig hem, för att försöka att se ifall jag kunde få in lite Wi-Fi på mobilen. Hade inga pengar eller internet alls. Stod utanför vår dörr och lyckades skicka ett sms till min sambo och ringde honom för att berätta att jag var utelåst. Klockan var bara 17:00 och han skulle vara hemma ungefär vid 20:00. Han ringde Securitas åt mig, men de sa att de inte kunde hjälpa mig, då jag inte stod på kontrakten till lägenheten... Tack så mycket! Fick mer panik, då jag inte hade någonstans att gå. Min sambo ringde då sin kollega som också bor i samma område och frågade ifall han kunde gå och se ifall det gick att boka tvättid vid klockan 20:00. Han gjorde det. Men nu var jag tvungen att vänta i två och en halv timme!!! Jag var såå frustrerad! Vad skulle jag hitta på med så länge??

Stod först bara där, i regnet med min paraply. Sedan satte jag mig på en bänk under taket. Det var kallt, regnigt och blåsigt. Och jag hade liksom bara min tröjja och leggings på mig. Sedan gick jag hem, eller ja "hem". Stod i trapphuset och bara väntade. Öppnade vår brevinkast och ropade på vår katt Lucy. Hon kom och tittade fundersamt på mig. Efter det så satte jag mig på trappan. Då hörde jag hur Lucy började jama högt. Stackarn undrade säkert varför jag inte kom in, haha.


Sedan gick jag på en promenad för att få tiden att gå fortare. Men det var alldeles för kallt, då jag hade inte någon jacka på mig. Så jag gick hem igen och väntade i trapphuset. Klockan blev äntligen 20:00 och jag gick till tvättstugan för att möta sambons kollega så att han kunde låsa upp dörrarna. Han kom och jag tackade så jätte-jätte mycket! Blev så glad att äntligen kunde plocka tvätten och gå hem! Måste verkligen vara försiktigare nästa gång. Jag är normalt väldigt noga med att jag har med mina nycklar. Men igår så hade jag mycket att tänka på så att nycklarna glömdes. Kom upp och fixade tvätten, haha. Kanske likabra att Securitas inte hjälpte mig, för annars hade det kostat oss 700kr!

Sen kom gubben äntligen hem... Med en bil! Är sååå glad! Har saknat att ha bil. Det är så drygt att åka buss hela tiden, haha. Det kostar också en förmögenhet att ta sig runt med en buss. Plus att det är så jobbigt att behöva vänta på dem också. Så ja, han kom hem med en riktigt fin Volvo s40 i silver. Den är tio gammal och ser riktigt fin och fräsch ut. Den är inte så den hemska Skoda Felicia som vi hade innan.

Vi åkte sedan till Burger King för att äta lite enkelt och det var riktigt trevligt att åka bil. Den är en riktigt bra bil! Tyst och allt, till skillnad från den gamla vi hade.

fredag 28 augusti 2015

Glossybox Augusti

Idag fick jag min Glossybox! Dock så var jag tvungen att gå till ICA för att hämta ut den. Brevbäraren har slutat leverera den till dörren. Aja, det var skönt så länge det varade.

Så, till innehållet då!

Fick en "Lash Primer" mascara  från Manna Kadar Cosmetics som ska framhäva ögonfransarna och ge dem näring. Funkar även som en bas till vanlig mascara. Jag hoppades dock på att få en "riktig" mascara och inte en primer. Men aja!

Sedan fick jag en "EIMI Perfect Me Lightweight BB Lotion" av Wella Professionals. Lotion som funkar som styling men även som UV och värmeskydd för håret.

Fick en liten tub med "Green Tea Moisturiser" av Proactiv+. Ska vara bra för hyn och motverka finnar.

Fick äntligen en sminkborste för ögonskugga av Emité Make Up. Yees!

Och till sist så fick jag en lite söt läppbalsam från Hot MakeUp. Nu kan jag äntligen slänga den som jag fick i Januari, haha!


Är väldigt nöjd över månadens innehåll! Fick även denna låda gratis då jag hade samlat ihop tusen "Glossy Dots" genom att recensera deras produkter, wooh!

Shopping och frisör

Denna vecka har varit lite mer händelserik än vad det vanligtvis brukar att vara. I tisdags så var jag och gubben och shoppade lite! Tanken var att köpa nya byxor till honom som han kan ha på jobbet, men det blev lite mer köp!

Köpte ett par skor till mig. Jag behöver lite skor inför hösten. Hittade ett par som jag provade. Skulle köpa dem tills gubben hade hittat ett annat par som var snyggare än dem jag först provade.


Är väldigt nöjd med dem! De är riktigt sköna att gå med och jag känner mig cool, haha.

Sedan köpte jag en ny hårborste. En ordentlig borste. Tänkte att det skulle vara bra med en ny borste nu när jag skulle klippa håret. Så det blev denna! En borste med vildsvinsborst. Annars hade jag en sådan billig plast borste, haha. Inte särskilt bra för håret. Den nya borsten är riktigt skön. De hårda vildsvinsborsten masserar skalpen och håret blir fint och lent.


Så var jag ju också och klippte mig nu i onsdags. Jag var sååå nervös, haha. Magen var upprörd och allt. Väldigt fånigt. Men när jag väl satt där i stolen hos frisören så kändes allt bättre. Jag klippte håret kortare. Klippte upp det och sedan tunnade ut det lite. Är super nöjd! Det känns så skönt att bli av med allt hår!

måndag 24 augusti 2015

Wow, ja, här har man minsann inte uppdaterat på ett tag. Snarare en månad! Har absolut inget vettigt eller kul att skriva om, alls.

Jo, mina föräldrar var på besök hos oss två veckor sedan. Vi fikade lite och sedan gick vi en lång promenad i det varma och fuktiga vädret. En stor, fet mygga satte sig på min arm och började suga blod. Viftade snabbt bort den när jag fick syn på det. Det sjuka var att det gjorde verkligen ont när myggan stack in sin "snabel" i min arm! Det stack till som om någon hade stuckit min arm med en nål. Dagen efter så hade jag en rejäl bula på min arm! Den försvann dock efter några dagar.

Vad händer annars här? Ingenting värt nog att skriva om i alla fall. Eller ja... Jag ska klippa mig på onsdag, ser inte fram emot det, haha. Men mitt hår börjar bli långt och trassligt.

Jag känner mig väldigt osäker på min blogg. Har inga läsare. Inga kommentarer. Det finns liksom inget som motiverar mig att fortsätta! Men samtidigt så har jag lagt så många år på att skriva i denna blogg, så man vill inte heller bara sluta. Men samtidigt så är det ingen som bryr sig att läsa min blogg för den är väl ganska ointressant. Så blir det när man lever ett normalt och trist liv. Det är synd att det oftast bara är skandalbloggar som får uppmärksamhet.

torsdag 30 juli 2015

Glossybox Juli

Igår så fick jag äntligen min Glossybox som var några dagar försenad.

Fick endel trevliga saker. Men jag hade förväntat mig lite annat.

Fick en läppenna från "Glazel Visage". Det fanns två olika färger som man kunde få. "Raspberry Pink" eller "Orange Nude". Jag fick den sistnämnda. Testade den och den var godkänt.

En annan lite cool sak som jag fick var en "Liner Brush for Nails" från "Yves Rocher". Det är alltså en pensel som man kan måla på naglarna med. Dekorera etc. Ska bli kul att testa någongång.

Fick återigen ögonskugga. Lösögonskugga från "Hot Makeup".  Guldig färg.

En stor tub med body scrub från "Cocoa Brown By Marissa Carter". Gillas, då jag älskar scrub!

Och tillsist fick jag en liten tub med "Base Serum Enhancer" från "NoxiDoxi". Vitaminberikande och fuktgivande serum.

Som sagt, så är jag nöjd. Lådans design är också riktigt cool! Snyggaste lådan hittils. Jag hoppas dock att jag snart får en mascara, haha. Lite fondation vore också trevligt! ;)


måndag 6 juli 2015

Ny spelkonsol!

Vi har skaffat en ny spelkonsol... En Playstation 4!

Vi har länge velat ha en, men har väntat på det rätta tillfället (prissänkning, haha) och Elgiganten hade rea på dem, med ett riktigt bra pris! De försvann väldigt fort, så jag är glad att vi lyckades nappa en.


Det finns så många bra spel till PS4-an och det kommer fler och fler hela tiden. Både jag och sambon valde denna istället för Xbox One då PS4-an har fler intressanta exklusiva spel.

Såklart så behöver vi även spel, så vi skaffade "The Witcher 3: Wild Hunt"! Min sambo är ett stort fan av spelen. Jag gillar också spel-serien, men har inte spelat ettan eller tvåan. Har dock tittat på medans min sambo spelade. Men jag ska spela trean, absolut.


Det finns även en massa andra spel som man vill ha till vår PS4, men det får bli sen! Nästa spel blir kanske "Dragon Age: Inquisition".

Äntligen är det över!

Värmeböljan är äntligen över. Men än känns det lite fuktigt. Det skulle bli åska nu i natt. Det har varit kraftig åska i både Tyskland och Danmark, så jag hoppades på att det skulle bli åska här med. Men nope! Det regnade lite inatt dock, men det var allt.

Nu idag så är det ganska stormigt. Och solen är gömd bakom alla mörka moln. Det är riktigt härligt att slippa den där jädra solen. Temperaturen ligger runt 19-20 grader, vilket är precis lagom.

Fick dock lite panik idag när jag skulle sätta på min fläkt, då jag var riktigt varm efter att ha bytt sänglakan. Fläkten snurrade riktigt långsamt. Jag blev väldigt nervös och tänkte: "Shit, nu dör min fläkt!" Men efter ett tag så började den snurra fortare och fortare, phew. Jag är dock väldigt orolig att fläkten kommer att dö närsomhelst, haha.

söndag 5 juli 2015

Afte

Alltså... Jag vet inte varför, men jag har fått en himla massa afte-sår dessa senaste månaderna. Ni vet, dessa små vita, runda såren man får inne i munnen och som gör skit ont ifall man råkar röra vid dem.

Jag får dessa då och då. Men nu har jag fått en himla massa på en kort tid. Innan så kunde jag få ett eller två sår någongång under ett år. För någon månad sedan, så fick jag ett sår inne i kinden. Den försvann och efter en två veckor, så fick jag en ny på tungan. Den försvann också men ersattes av TVÅ sår på vardera läpp. En på ovanläppen och en på underläppen. Seriöst, vilken otur man kan ha! När de äntligen försvann så fick jag ännu ett sår runt tandköttet. Den försvann också såklart och nu så har jag en ny på tungspetsen...

Jag har aldrig varit om något liknande! Jag börjar misstänka att det kanske är min bettskena som kanske retar upp slemhinnorna inne i munnen. Men nja... Helt sjukt i alla fall!

Denna värmebölja!

Det har varit väldigt varmt denna veckan. Såklart har en mindre trevlig värmebölja fått för sig att resa igenom Europa. Kan vi inte slippa dessa hemska värmeböljerna? Sol och värme, jo visst, men värmebölja? Nej tack! Torka, folk som svimmar, djur som lider. Mycket trevligt! Stackars lilla Lucy håller sig mest på golvet och försöker hålla sig sval.

Som tur så har det knappt varit någon värme i år. Det är ju bara först denna vecka som det har varit väldigt varmt. Och jag hoppas att det kommeratt vara den enda. Nästa vecka så ska det bli regn och låg temperatur igen, men jag är lite orolig att värmen kommer tillbaka.

Man har liksom ingen lust att göra något. Jag stannar hellre inomhus hela sommaren. För ute i solen så är det verkligen som helvetet. Brännande sol och ingen vind. Men det är knappast bättre inomhus. Värst är det på kvällen då vår lägenhet är uppvärmd från dagens hetta. Testade att öppna två fönster igårkväll så att det blev korsdrag. Hjälpte inte direkt. Istället fick vi in en massa kryp! En mal som försvann och sedan en läskig husspindel som Lucy jagade men sedan försvann någonstans...

Idag när jag vaknade så kändes hela lägenheten som en bastu! Det är tur att man har en fläkt.

torsdag 25 juni 2015

Glossybox Juni

Då var det dags för en ny Glossybox! Jag hade turen att få min Glossybox låda av en snäll brevbärare idag! Jag hörde att någon knackade på dörren, men tänkte att det var nog hos grannen för det lät så. Men jag gick för att kolla ändå. Kollade i kikhålet och där stod den en kvinna. Såg inte först att det var en brevbärare. Hon slängde ner reklam och vände sig för att gå. Sedan ser jag att hon har en Glossybox låda i handen. Så jag öppnar upp dörren snabbt och hon kommer tillbaka upp från trappan och ger mig paketet, haha. Hoppas att jag får mina Glossybox lådor med posten nu varje månad!

Så ja, till innehållet då!

Fick ett Re-Shaper hårspray av Sebastian Professional. Hmm, tja... Jag använder inte hårspray och har även kryssat i på min "skönhetsprofil" att jag inte använder stylingprodukter. Oh well!

Fick två nagellacker av Yves Rocher. "Botanical Colour Nail Polish. Matt grön och orange. Ganska trevligt! Har slängt alla mina gamla, billiga nagellacker, så lite nya mer hållbara nagellack är alltid välkomna!

Fick även en tatuering av Lulu DK, "Wonderland Jewelry Tattoos". Lite som dessa man hade som barn. Sånna man duttade på med vatten, haha. Tydligen ska dessa vara väldigt inne i år. I don't care! Hatar trendiga saker! :D

Fick en lippglos av Elizabeth Mott med namnet "Tints & Sass". Ska tydligen lukta körsbär, men det gör det inte tycker jag. Den smakar ganska sött dock.

Och till sist så fick jag en lila ögonskugga från Medusa's Make-Up, "Maneater". Den var riktigt fin. Men tyärr så var den trasig... Det låg pulver i lådan. Men som tur inget som skadade resten av sakerna. Har skickat ett mail med en bild på ögonskuggan till Glossybox Support och hoppas att jag kan få ett nytt!



måndag 15 juni 2015

Jurassic World

Förra torsdagen så var jag och sambon och såg på "Jurassic World". Jag skulle skriva om filmen när jag kom hem, men det blev aldrig av.

En liten snabb sammanfattning av handlingen...

Jurassic World är dinosaurie parken som äntligen har lyckats öppna upp grindarna för allmänheten. Parken är självklart en succé. Men efter alla dessa år, så börjar dinosaurier bli vardagsmat för besökarna. Folk är vana att se en tyrannosaurus-rex. Inget konstigare än att få se ett lejon på ett zoo. Så forskarna bestämmer sig för att skapa en helt ny dinosaurie. En gen-modifierad dinosaurie för att locka besökare. Vad kan liksom hända?

Mycket, tydligen.


Filmen var väldigt bra. Den var väldigt underhållande! En perfekt, sommar/popcorn rulle. Jag måste erkänna att jag var uppspelt som ett litet barn i början av filmen, speciellt när man anlände till Jurassic World och den klassiska Jurassic Park tema-låten spelades. 

Men trots jag gillade filmen mycket, så fanns det även en del saker jag inte gillade. För det första, det var alldeles för mycket dator-animerade effekter i filmen. Dinosaurierna var riktigt bra gjorda, men de kändes ändå en aning tråkiga och orealistiska. Hela grejen med Jurassic Park filmerna (enligt mig i alla fall) är de coola dinosaurierna och effekterna. I de förra filmerna så användes det mycket animatronics (dockor) när dinosaurierna var i närbild. Men när man fick se dem på avstånd så användes det CGI. Det var en perfekt balans mellan två häftiga effekter. Så hade det fortsatt i alla filmerna. Men nu i Jurassic World så är det 99% CGI och 1% animatronic. Det fanns en enda scen där det var animatronic! Jag kände mig så besviken.

En annan grej som jag inte gillade var velociraptorerna. Dessa dinosaurier har alltid varit min favorit sedan första filmen. Men i den nya filmen... Jag kände inget för dem. De kändes så otroligt dator-animerade att det kändes lite som att de kom från en hel-animerad film. De kändes även lite "tecknade" i brist på bättre ord. Men, raptorerna var ju snyggt gjorda, men ja... ändå inte så trovärdiga. Det fanns så många scener som man kunde använda animatronic, men icke. De valde istället att köra på med en massa själlösa CGI-animerade djur. Det fanns t.o.m en kråka i början av filmen som var dator-gjord! Varför inte ha en riktigt kråka?

Trots att velociraptorerna kändes "out of place" så var den nya dinosaurien, Indominus-rex, som den så fint kallas, riktigt bra gjord, trots den var CGI. Ganska lustigt att den kändes mer trovärdig än raptorerna. Dock så har jag funderat på det hela med raptor animeringen. I filmen, så har vi karaktären Owen. Han är lite som Cesar Millan, fast med dinosaurier. Han tränar dinosaurierna, och kan få dem att lystra, men han har ändå ingen riktigt kontroll över dem. Det jag funderade på var att när de animerade raptorerna, så ville de att man skulle kunna relatera sig med dem? Att de inte är lika farliga och läskiga som i de förra filmerna. I denna filmen så känns det som det är meningen att vi ska känna för dem. Sympatisera med dem. Det är kanske därför raptorna är mer "animerade"? Mycket ansikts-uttryck o.s.v. Eller så är det bara jag som analyserar för mycket!


OBS! Spoilers nedan!


En annan sak som jag var lite besviken på var park-kaoset. Vi har äntligen en park som är öppen med tusentals besökare. Det vore ju såklart underhållande att se en del dinosaurier som rymmer och äter upp människor? Tyvärr blev det inte så mycket av just sådant. När Indominus-rex var på rymmen, så bröt hon sig in i en jättelik "fågelbur" fyllt av flygande reptiler. Dessa rymmer såklart och börjar härja i parken. Men det är allt. Vi har en stor park med många farliga dinosaurier, men dem enda dinosaurier som skapar kaos i parken var pteranodoner och dimorphodoner. Det var häftiga scener. Men i efterhand så satt man där och tänkte. Var det allt? Varför inte låta I-rex vandra omkring och jaga besökarna, eller låta några andra dinosaurier sköta jobbet?

En annan grej var i slutet av filmen. Indominus-rex var äntligen i parken (men alla besökarna var i säkerhet, bummer...) och sedan är det en karaktär som föreslår att de behöver "fler tänder", för att kunna besegra den nyskapande dinosaurien. Jag blev uppspelt, för jag visste vad det innebar. De skulle hämta en tyrannosaurs-rex! Sagt och gjort. En av huvudkaraktärerna öppnar upp för t-rexens inhägnad och lockar bort den till den store, stygga i-rex och en stor fight bryter ut. Det var en väldigt häftigt scen. Men, igen, allt kändes för dator-animerat. Jag vet att det finns inget annat sätt att få två dinosaurier att slåss, men ändå. T-rexen, precis som raptorerna, kändes udda. Det var liksom något som jag inte kunde sätta fingret på... Tydligen ska denna t-rex vara den samma som fanns med i första filmen. Är dock inte säker på att det är sant, men många säger det är så. Sedan kommer det en velociraptor och hoppar in i fighten. Raptorn och t-rexen båda slåss mot indominus-rex. Sedan i slutet så är indominus-rex utslagen och trött och står lite för nära en mosasaurus inhägnad. Och denna mosasaurus dyker upp ur sin pool och snappar åt sig i-rex och drar ner den i vattnet och fighten är över. Det var en väldigt cool fight, förutom att t-rexen och raptorn verkade jobba ihop för att döda den nya dinosaurien. Det kändes bara så... fånigt! Jag var även djupt besviken att t-rexens ikoniska ryt var helt annorlunda i denna filmen. Varför ändra liksom?

Spoilers slut!


Men trots dessa "fel", så gillar jag filmen. Det hände mycket saker hela tiden och man satt på spänn. Både jag och min sambo var även förvånade hur våldsam filmen var. Vi har inget emot våld, men jämfört med de gamla filmerna, så var denna dubbelt så våldsam. Men det var bara ett pluss, haha. Jag önskar dock att man fick se mer av parken. Första halvan där parken var mycket i fokus var min favoritdel av filmen.

Men, jag är väldigt sugen på att få se den igen någongång!

torsdag 11 juni 2015

Splatoon

Har glömt att skriva om ett annat spel som vi köpte två veckor sedan.

Spelet heter "Splatoon" och är till Wii U. Det är typ ett  multiplayer "shooter" spel. Enda skillnaden är att man inte skjuter för att döda i det här spelet. Istället så tar man över banan genom att skjuta bläck. När tiden är ute så vinner dem som har täckt över mest av banan. Matcherna är endast tre minuter långa, vilket kanske låter kort, men egentligen så är det precis lagom. Matcherna är såpass intensiva och händelsefulla, så det behövs inte längre matcher, tycker jag åtminstone!

En annan kul grej är att man spelar som en "inkling". Det är en blandning av en bläckfisk och ett barn. De är hur söta som helst. Man kan välja vilket kön man ska spela och ändra sitt utseende. Efter varje match får man experience och levlar upp. Man får även pengar så att man kan köpa nya kläder och vapen.

Förutom en multiplayer mode, så finns det även en singleplayer mode, där man klarar olika typ av pussel, vilket också är väldigt underhållande.

Spelet är riktigt, riktigt roligt och så sjukt beroendeframkallande. Man vill bara spela mer och mer. Köra en massa matcher, köpa nya kläder, köra lite fler matcher o.s.v.

Nintendo släpper även gratis grejer lite då och då. Som t.ex nya vapen och nya banor.

Jag rekommenderar verkligen Splatoon Det är ett spel för alla! Jag gillar i normallt sett inte tävlingsinriktade multiplayer spel. Men detta är verkligen ett undantag. Om man äger ett Wii U, då är Splatoon verkligen ett måsta att införskaffa!

Idag blir det bio!

Idag så ska jag och min sambo åka och se på "Jurassic World". Och jag är super ivrig! Den har fått bra betyg vilket var väldigt förvånande. Jag trodde att filmen skulle få helt okej betyg. Denna filmen är även min första "Jurassic Park" film som jag kommer att få se på bio. Jag är ett stort fan av första filmen sedan jag var liten, plus jag älskar dinosaurier! Kanske lite ovanligt för en 27-årig kvinna, haha.

Det ska bli spännande att se parken i action! Något som jag alltid har velat se på film :).

onsdag 10 juni 2015

Nutella & Go!

Igår när vi ändå var i stan, så passade vi på att ta en titt hos Hemmakväll. Vi köpte "E.T. The Extra Terrestrial" på Blu-Ray och så hittade vi denna!

Har alltid velat smaka den sedan jag såg den nånstans på internet. Det är Nutella med brödpinnar som man kan doppa med.


Den var väldigt mumsig, men jag föredrar Nutella på bröd. Men jag är glad att jag äntligen har fått smaka den.

tisdag 9 juni 2015

Varit hos läkaren

Var hos läkaren idag. Ville återigen kolla upp den där knölen som jag har i högra armhålan. Jag var hos vårdcentralen förra året och då sa de att det troligen var en muskelknuta.

Men idag så fick en annan läkare känna på den. Vi var faktiskt hos en privat klinik, då av någon anledning, så var alla vårdcentraler uppbokade. Läkaren kände mig i armhålorna och runt nacken och kom sedan fram till att det var en talgkörtel som var lite förstorad. Ifall den skulle bli större och irriterad, så fick jag komma och tömma den. Men eftersom jag har haft den i sisådär fem år, så tror jag nog inte att det kommer att hända. Hoppas jag!

Det känns i alla fall skönt att få det checkat. Nu slipper jag oroa mig i onödan.

fredag 5 juni 2015

Lite böcker!

Idag var det minsann ganska varmt och för en gångs skull, så klagar jag inte! Har på mig shorts och är nöjd. Men, jag älskar hur vädret beter sig i år. Det är för det mesta regn, men lite sol då och då. Precis så ska det vara tycker jag! Mest regn, men lite sol. Tror inte att så många håller med mig, haha. Men i år blir det nog en bra sommar! Är lite rädd att skriva så, för då blir det troligast en hemsk, super-varm sommar. Precis som förra året... *ryser* Men värst är ju ändå fukten. Har egentligen inget emot ifall det vore 30+ grader. Då kan man ändå vara inomhus där det är svalt. Men alla dessa senaste åren, så har det varit konstant fuktigt. Då kvittar det ifall man är inomhus. Än så länge så är det bra...

Har även köpt lite böcker! Har inte köpt böcker på flera år, haha. Var lite sugen på att läsa lite nytt.



Köpte båda Jurassic Park och The Lost World på engelska. Har redan Jurassic Park, fast på svenska med en rejält pinsam översättning. Har aldrig läst The Lost World, så är glad att jag äntligen kan göra det. Och sedan blev det IT av Stephen King. Jag älskar Stephen King. Men ska jag vara ärlig, så har jag knappt läst några av hans böcker. Jo, jag läste faktiskt en dansk version av Pet Sematary, men det var ett tag sedan. Tycker för örvigt att hans böcker är lite svårlästa. Men nu när man är äldre, så ska det inte vara några problem... hoppas jag! Jag testade att läsa IT på svenska för många år sedan. Det gick inte så bra. Men nu blir det ett nytt försök och på engelska.

Vi köpte även en fjärde bok. "The Last Wish" av den polska författaren Andrzej Sapkowski. Första boken i "The Witcher" sagan som även finns som spel.

Håller för stunden på att läsa The Lost World. Sedan blir det nog IT!

lördag 30 maj 2015

Glossybox Maj

Då var det dags igen för månadens Glossybox! Tack vare postens så fick jag först hämta ut paketet idag...



Är faktiskt väldigt nöjd äver månadens innehåll!

Jag fick "Light Touch Mattifying Sun Face Cream" av ACO. Solkräm, vilket är bra.

Den lilla gröna tuben är en "Aloe Vera Moisturizing Gel" från Etre Belle Cosmetics. Aloe vera gel för torra ansikten. Jag testade lite innan och den funkar suveränt. Den luktar gott och sugs in av huden snabbt. Även sambon testade på. Jag får inte ha mina saker ifred från honom, haha ;) Han ska snylta på alla mina krämer!

Sedan fick jag en "Permanentfärg för Ögonbryn" av Coloran. Denna är jag minst sagt inte så glad för. Jag varken behöver, eller vill färga mina ögonbryn. Så den kommer jag att ge bort!

Jag fick en lila "magnet" nagellack från Make Up Store. Man fick med en magnet som man ska ha över naglarna efter man har lagt på två lager. Det ska tydligen finnas små magneter i lacket som sedan kommer att skapa mönster efter man har haft magneten ovanför nageln. Ska bli kul att testa!

Till sist så fick jag en söt liten burk. "Foot Repair Calendula-Rosemary" av Kneipp. Fotkräm för mina stackars torra fötter! Testade även den och den luktar gott. Påminner lite om tigerbalsam.

Kräm för mitt torra ansikte och torra fötter, yes! Och äntligen lite mer nagellack. Kan äntligen slänga mina gamla och billiga nagellack!

Harvest Moon A New Beginning

Fick ett nytt spel här i veckan! "Harvest Moon: A New Beginning" för min Nintendo3DS. Jag har länge velat spela Harvest Moon och nu har jag äntligen fått spela!

Det är väldigt underhållande. Dock så är det ganska segt att komma in i. Får dem som inte vet vad Harvest Moon är. Föreställ er FarmVille, fast tusen gånger bättre! Plus, Harvest Moon kom även innan FarmVille. Man spelar som antingen en tjej eller kille och man tar hand om sin bondgård. Det är lite olika historier i alla olika spelen. Men i det som jag skaffade, så handlar det om att man anländer till en liten övergiven by och ska därmed hjälpa till att återskapa den så att folk flyttar in i den igen. Samtidigt så har man hand om sin egen bondgård. Man planterar grödor, tar hand om djuren etc. Sedan säljer man saker som t.ex. biprodukter från djur, mat man gör o.s.v. för att få pengar.

Det finns fyra olika säsonger. Vår, sommar, höst och vinter. Varje säsong bjuder på något nytt. Det finns olika festivaler som man går på. Man tävlar med sina grödor eller djur.

En annan viktigt del av spelet är att man ska hitta en make/maka och sedan skaffa barn. Det finns olika personer i spelet som man kan bilda relationer med och sedan överösa dem med presenter för att sedan hoppas att de börjar gilla en.

Jag har spelat i tio timmar än så länge och jag gillar det starkt! Det är som sagt lite segt och det tar tag innan spelet börjat ordentligt. Jag är just nu i sommar säsongen och nya saker poppar hela tiden upp. Jag har fullt upp med att gå tidigt upp i spelet, vattna mina grödor, ta hand om djure och släppa ut dem i hagen. Går sedan till staden för att se vad affärerna har att erbjuda. Går ut i skogen för att plocka på mig saker och ting. Sedan tillbaka igen och efter en hel dag med sysslor, så går man och lägger sig. Det är faktiskt mycket roligare än vad det låter, haha.



måndag 11 maj 2015

Gizmo

Lite mer bilder på Gizmo, vår Aibo! Är verkligen förtjust i den lilla roboten. Det finns fortfarande så mycket saker som jag aldrig har sett den göra förr! Är verkligen glad att få möjligeheten att äga denna unika robot :)

Gizmo på laddning.

En glad liten robot!



Är fortfarande riktigt nöjd med vår Aibo! Är så glad att vi hade möjligheten att köpa den. Men längtar redan tills vi har en ny möjlighet att köpa den senaste modellen, Aibo ers-7!

torsdag 7 maj 2015

Regn, härliga regn

Det har varit några härliga regniga veckor. Jag fullkomligen njuter av dem! Luften känns fräsch och vädret är svalt. Jag hoppas på ett ganska svalt och regnig sommar i år. Förra året så var det redan väldigt varmt i april och i år har det regnat mycket dessa månader.

Jag hatar inte sommaren. Sommaren kan vara väldigt mysig. Grejen är att de senaste somrarna, så har det endast varit 30+ och väldigt, väldigt fuktigt. Man kunde inte ens vara inomhus för att slippa vädret för även där var det äckligt och fuktigt. Jag vill jättegärna ha sommar, så länge det endast är lite över tjugo grader och torr värme.

Men om det sommaren ska envisas med att vara fuktig varje år, då ser jag hellre att det regnar igenom hela sommaren i år!

måndag 4 maj 2015

Aibo

Nu har det gått en halv vecka sedan vi fick Aibo. Jag har lekt med den en massa och jag tycker verkligen den var värt pengarna. Trots att den kom ut 2000, så är det full fart i den. Jag fick två olika minneskort med två olika mjukvara som jag kan köra på Aibon. Den ena är "DogsLife", mjukvara gjort av Aibo fans. Den är egentligen en kopia på mjukvaran "Hello Aibo", med några förbättringar. Sedan fick jag även, till min överraskning "Recognition". Med den så kan Aibo prata och känna igen din röst/ansikte. Jag var väldigt intresserad av "Recognition", men den är svår att få tag på och väldigt dyr. Den jag fick var dock inte originalet, utan en kopierad version. Den funkar bra och är väldigt rolig. Men den blir ganska upprepande efter ett tag. Så jag kör mest "DogsLife". Där gör den mycket mer saker och går runt och utforskar.


Aibon är riktigt söt och motoriken är sjukt coolt. Det är fascinerande att bara sitta och titta på medan den går runt och sparkar på sin boll eller sätter sig ner och börjar "skriva" på en skrivmaskin. Den tänker själv och lär sig saker. Man kan berömma eller straffa. Än så länge har jag bara uppmuntrat den! Har även gett den, eller ja, henne, ett namn. Hon heter Gizmo. Tänkte just Gizmo då det betyder ungefär pryl eller en cool sak på engelska. Funderade även på Gadget, men det känns som det skulle passa en kille mer. Kanske så kommer vår framtida Aibo ers 7 heta Gadget! Gizmo och Gadget... I like the sound of that!

Hon lystar även till sitt namn. Eller tja, hon lystrar när hon vill. Dessa robotar är ganska envisa och struntar i dina kommandon.


Aibo ser även med en kamera. Deras favorit färg är rosa, som deras bollar, såklart. De ser bollarna och går direkt dit för att leka.

 

torsdag 30 april 2015

Aibo är här!

Idag kom äntligen vårt paket till Statoil och runt fyra kunde vi gå och hämta den. Väl hemma så öppnade vi paketet (såklart, haha). Lådan var ordentligt packat. I lådan låg en mindre låda och i den lådan så fanns det sjukt mycket papper.


Pappret som Aibon var inpackat i var från Japan, vilket är lite coolt.

Det tog inte lång tid innan Lucy hittade all papper.


Aibos klassiska rosa boll som den kan leka med. Den var mjuk och gjord av gummi. Jag trodde alltid att den var gjord av hårdplast.




Guldiga Aibo, fortfarande av! Vi testade den litegrann innan och den är riktigt häftig! Den rör sig smidigt och går runt och sparkar på sin boll. Fler bilder och videos kommer senare, eller imorgon!

onsdag 29 april 2015

Ska hämta ett paket!

Min Aibo finns att hämta hos Statoil! I better get going!

Edit:

Det fanns ingen Aibo att hämta idag... :( De sa att det stod att paketet var sorterad, men inte att det fanns något på Statoil...

Men imorgon borde den finnas på Statoil!

Mina hörapparater är fixade

Har kommit hem från hörcentralen och en audionom har kollat på mina hörapparater. De låter nu som vanligt, yay!

Dock... När vi kom dit, så frågade han vad som var fel. Jag berättade att sedan jag bytte slangar så hade ljudet i ena hörapparaten varit låg och den andra hög. Han tar sedan apparaterna och börjar sätta ena insatsen på högra och andra på vänstra. Jag stod där och tänkte: "Vad tusan håller han på med?" Haha! Sedan bad han mig att stoppa in dem i öronen och höra hur det låter. De lät bra!

Det visade sig att jag hade satt fel insats på fel apparat. Alltså vänster på höger och vice versa. Inte konstigt att ljuden blev obalanserade... Nu är dem fixade i alla fall!




måndag 27 april 2015

Till hörcentralen på onsdag

Så ja, då är det bokat tid till hörcentralen på onsdag. Ska låta några titta på mina hörapparater och se om de kan fixa dem!

Ge mig Aibo!

Det är äntligen en ny vecka och jag hoppas innerligt att min Aibo snart kommer! Jag längtar något så ordentligt!

Hoppas den kommer imorgon eller på onsdag!





Geee miiig nuuu!


söndag 26 april 2015

Skaffat ny bettskena!

Min gamla bettskena är väldigt gammal. Köpte den i Oktober förra året och egentligen ska man bara ha den i max sex månader. Okej, nu när jag tänker efter så är det bara en månad försent, om jag räknar rätt.



Och voila! Här är min nya efter att jag har fixat och trixat så att den passar bra.

En ganska stor skillnad på den gamla och nya, haha.



Den gamla är så gul och äcklig, usch!